Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Εγώ θα εμπιστευόμουν μόνο γαύρους πάντως.

Επισης, υπαρχουν και σχολες που δεν σου φτανει ο ελαχιστος αριθμος εξαμηνων για να μελετησεις ουσιαστικα, να εμβαθυνεις και τελικα να κατεχεις πραγματικα τη γνωση του αντικειμενου που σπουδαζεις.
Δηλαδη με το να ισχυσει το ν+2 για τους καινουριους φοιτητες, το μονο που θα τους ενδιαφερει ειναι να παρουν ενα 5αρι κουτσα-στραβα σε ολα τα μαθηματα ωστε να προλαβουν να τελειωσουν στην ωρα τους.
Ε, ετσι επιστημονες δεν γινονται…
Δηλαδη θα γυρισει μπουμερανκ στην λειτουργια της κοινωνιας και του κρατους αυτος ο νομος.

Το ν+2 δεν είναι καθόλου πιεστικό για να βιαστεί ένας και να παίρνει 5ρια για να βγάλει την σχολή τώρα αν κάποιος έχει άλλες υποχρεώσεις και δεν πατάει για τον α/β λόγο στην σχολή δεν γίνεται να μείνει μέχρι να γεράσει.Μπορεί να καθυστερήσεις 2 χρόνια γιατί είχες κάποιο σοβαρό ατύχημα ή δεν προσπαθούσες για κάποια περίοδο αλλά μετά στρώθηκες αλλά όχι και άπειρα χρόνια.

Εργασίες είναι αδύνατον να ισχύσουν σε όλα τα μαθήματα πχ τι εργασία θα έκανε ένας στα μαθηματικά θα έγραφε πολλές ασκήσεις στην τύχη σε ένα Α4 και θα το παρέδιδε στο τέλος?η θα έγραφε για την ιστορία των μαθηματικών? Μπορεί όμως να ισχύσει κάτι τέτοιο ως 2η επιλογή αν δεν θες να δώσεις εξετάσεις σε μερικά μαθήματα εφόσον είναι κατάλληλα για αυτόν τον τρόπο εξέτασης και να παίρνεις κανονικά βαθμό.

Η ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια έχει προταθεί πολλές φορές αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η κοινωνία σκεπτικό γιατί ακόμα και αν αυξηθεί η δυσκολία ή υπάρχει ένας χρόνος ‘‘ετοιμασίας’’ για την εισαγωγή ακόμα και αν κόβονται στα μαθήματα κατά μιλιούνια και πάλι οι μητέρες θα θέλουν να δουν το παιδί τους γιατρό/δικηγόρο/μηχανικό και όχι κάτι κατώτερο.

Υπαρχει και κατωτερο απο τον επαγγελματια ψευτη ?? :lol:

Τουλάχιστον είναι επιστήμονας,εν αντιθέσει με τα άλλα δύο:p

Λολολο-λο-ΛΟΟΟΛ

Αντε για τους γιατρους να δεχτω οτι ειναι λιγο κορωνα-γραμματα η φαση σε αρκετες στιγμες, αλλα απο που προκυπτει η περισσοτερη ‘‘επιστημονικοτητα’’ του παρλαπιπα απο εναν μηχανικο ?? 8O

Ούτε καν.

Ο δικηγόρος είναι λιγότερο ‘επιστήμονας’ και από τον γιατρό,και από τον μηχανικό φυσικά…

Μια χαρά επιστήμονας είναι ο γιατρός.

Κορώνα γράμματα είναι όλες οι επιστήμες ρε μάγκες άμα το πάμε έτσι…

οι 2 βασικές θεωρίες της φυσικής αλληλοαποκλείουν ουσιαστικά η μία την άλλη πχ…

μην λέμε ό,τι θέλουμε

1)Ετσι να κανουμε και τα πανεπιστημια δευτερα σχολεια ωστε σε μικρο χρονικο διαστημα να ‘‘μαθει’’ το ατομο οσα περισσοτερα γινεται του αρεσει-δεν του αρεσει η σχολη του δεν εχει σημασια.Συσσωρευση μονο των γνωσεων που θα χρειαστουν στο επαγγελμα(ή αυτα που θα ζηταει η εταιρια που θα τον παρει μετα) και τιποτα παραπανω, ποιος τα χρειαζεται μωρε…Τελικα τον ρολο που επιτελει ενα πανεπιστημιο τον ξερουμε?

2)Δεν ειπε κανεις να δινεις εργασιες σε μαθηματα που δεν γινεται να δωσεις…Αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις εναντι 500-600 σελιδων μπλα μπλα μπορεις να διαβασεις 300,να χρησιμοποιησεις και λιγο τη δικια σου σκεψη και να μην εχεις και τη λεπιδα των εξεταστικων…(Διορθωνοντας/προσθετοντας στην εργασια σου)…

3)Ουαου τελικα υπαρχουν ακομα υπερασπιστες των μια και εξω πανελλαδικων…Μετα κατηγορειτε την παραπαιδεια…#-o

:-s:-s

Δεν απαντας ομως και ανησυχω. 8)

Τι να κάτσω να γράψω,να αποδείξω γιατί τα νομικά είναι επιστήμη;:roll:

Οχι, να κατσεις να γραψεις γιατι ειναι περισσοτερο επιστημη απο τα αλλα δυο, οπως ειπες, και χαχανισε το συμπαν…:roll:

Χαβαλέ έκανα μωρέ,άλλη όρεξη δεν είχα να κάθομαι να τα ακούω από ένα φόρουμ όπου οι μισοί είναι μηχανικοί!Άσε που βγαίνουμε εκτός.
Πάντως,

[SPOILER]
γενικά η ιατρική,μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες,δεν θεωρούνταν “καθαρή” επιστήμη(από πολλούς και καθόλου επιστήμη)αλλά πλέον,και με την βοήθεια της βιολογίας,έχουν αλλάξει οι απόψεις.
Για τους μηχανικούς,είχα την τύχη να παρευρεθώ σε μαθήματα Πολυτεχνείου,από φίλους κτλ ξέρεις,και οι ίδιοι οι καθηγητές διαφοροποιούνται από τον χαρακτηρισμό της “επιστήμης”.Άλλοι θεωρούν ότι η επιστήμη και η μηχανική κάπου έρχονται σε επαφή και κάποιοι άλλοι ότι είναι “ανώτεροι” από τους “επιστήμονες”…

Όλα αυτά βέβαια με την αυστηρότατη,και ίσως και φιλοσοφική,έννοια της λέξεως “επιστήμης”[/SPOILER]

Ποιες ακριβώς είναι αυτές οι θεωρίες; Έχω περιέργεια να μάθω… να σκίσω τα πτυχία μου αν είναι :-k

• ο θεος δημιούργησε μερικά πλάσματα, τα οποία κατάφεραν με δόλιους τρόπους να επιζήσουν και να ελιχθούν μέσα στις κοινωνίες κριμένοι καλά, παρά το κακό που έχουν μέσα τους…

• τι ήταν? δαίμονες?

[SPOILER]- περίπου. [SIZE=“4”][B]ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.![/B][/SIZE][/SPOILER]

Νομίζω ότι κάθε αντικείμενο μπορεί εξίσου καλά να είναι και να μην είναι επιστήμη…εξαρτάται από τον τρόπο (νοοτροπία, ηθική, ίσως κ ευφυία) του τύπου που το εξασκεί. Η έννοια επιστήμη μου φαίνεται περισσότερο ‘‘φιλοσοφία’’ βάσει της οποίας αντιμετωπίζει κάποιος ένα αντικείμενο, παρά ‘‘ιδία φύση’’ που κουβαλάει αυτό καθαυτό το αντικείμενο, εις τους αιώνας των αιώνων αμήν…
Σε κάθε χώρο νομίζω μπορείς να βρεις άνετα και επιστήμονες, και ψευτοεπιστήμονες και pure unabridged παπατζήδες.

Ναι, μπορω να πω οτι συμφωνω με αυτη την προσεγγιση, αλλα οχι 100%. :thumbup:

Θα θελα να μου αναπτύξεις το ποσοστό διαφωνίας σου :wink:

Εξαρταται απο το αντικειμενο μελετης και μπορει να κυμαινεται μεταξυ 5 και 85 %. 8)

Αν δεν κάνω λάθος η της σχετικότητας και η κβαντική.

Πέρα του ότι ο δημιουργός της πρώτης αρνιόταν να ‘πιστέψει’ στην δεύτερη,στο χρονικό του χρόνου ο Χώκινγκ κάνει μια παρεμφερή δήλωση στην αποστροφή του λόγου του.Δεν έχω το βιβλίο σπίτι μου για να βρω ακριβώς το quote.

Πάντως σίγουρα η φυσική δεν είναι τόσο ‘δογματική’ επιστήμη όσο νομίζουν μερικοί…