Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Δεν εχει να κανει με το οτι κοστιζουν κατι. Σου λεει η κυβερνηση, εχω θεμα με κονδυλια. Ελα εδω εσυ και πες μου τι ποσοστα εχεις σε αποφοιτους, σε ποσα χρονια τελειωσαν, ποσους αιωνιους, κλπ. Τιθεται θεμα, κοινως, κατα ποσο το εκαστοτε ιδρυμα κανει σωστα τη δουλεια του.

Με κάλυψες απόλυτα στα παραπάνω σημεία. Οι αλλαγές χρειάζονται, ας εφαρμοστούν και ας δούμε αν θα δουλέψουν τελικά.

Για να δούμε, για να δούμε…

Αν δεν δουλέψουν, δοκιμάζουμε και Σαμαρά πάντως.

Και Ντόρα μαζί :stuck_out_tongue:

Aπό περιέργεια να κάνω μια ερώτηση. Όσοι συμφωνείτε με το κόψιμο των συγγραμμάτων και την αντικατάσταση τους από pdf έχετε κάτσει να διαβάσετε βιβλίο μεγαλύτερο των 600 σελίδων σε pdf στον υπολογιστή;

Είπε κανείς ότι συμφωνεί με κάτι τέτοιο;
Προφανώς δεν παλεύεται να διαβάζεις στο pc με τις ώρες. Τα συγγράμματα δεν πρέπει να καταργηθούν.

Οι σημειώσεις αρκούν ρε, αφού με το νέο νομοσχέδιο το μόνο που μετράει είναι να πάρεις το πενταροεξάρι.

Κάτσε να σου κάνω ελεύθερη απόδοση του νοβιτσκι που συμφώνησες.

“Διαφωνώ κάθετα αλλά το κάνουν οι μεγάλες δυνάμεις άρα κάτι θα ξέρουν. Ας κάνω λίγο τον ηλίθιο λοιπόν και ας το δεχτώ. Είμαι λίγος μπροστά τους. Και είναι αναμενόμενο λόγω της οικονομικής κρίσης να κόβουμε από την παιδεία. Μαλάκες είναι οι “μεγάλοι” να θέλουν σκεπτόμενο ακροατήριο άλλωστε;”

Οπ κάτσε να το σβήσω αυτό γιατί μου ξέφυγε. Εγώ δεν θέλω να καταργηθούν σε καμία περίπτωση, κι ας το κάνουν οι “μεγάλες δυνάμεις” :stuck_out_tongue:

Δαπαρα δαπαρα γαμω τον Τσε Γκεβαρα.

Το ποστ που περίμενα, ώρα τώρα :smiley:

Παντως η αγαπητη Ποσδεπ οπως και οι καθηγητες των Τει(καλα για αυτους λογικο) δηλωσαν ευχαριστημενοι απο την Κουβεντα που ειχαν με την υπουργο και προβλεπεται κλιμα συναινεσης…Δεν εχει λινκ το διαβασα σε μια φρη φυλλαδα στη σταση…

Εγω θελω να δω τι θα λενε οι ‘‘αγωνιστικες’’ παραταξεις που εχουν βρει τον μοναδικο συμμαχο στα προσωπα των πρυτανεων(το φοιτηταριο ειναι υπερ με τα μπουνια πλεον) οταν αυτοι θα τους πουνε οτι τους καλυψε το υπουργειο και ολα μελι-γαλα…:!:

[B]Επι λεξει το κειμενο που εγραψα:[/B]

[B]Η ερωτηση σου: [/B]

1. Που ακριβως λεω πως συμφωνω με την αντικατασταση των συγγραμματων με βιβλια σε μορφη pdf και χρησιμοποιεις το κειμενο μου ως παραδειγμα;

[B]Η ερμηνεια σου: [/B]

1. Που λεω για μεγαλες δυναμεις;
    Πως βγαζεις το συμπερασμα πως “οι μεγαλες δυναμεις” ειναι οι “ηλιθιοι” και θα πρεπει και εμεις, που δεν ειμαστε, να προσποιηθουμε τους “ηλιθιους” προκειμενου να πεσουμε στο “μη σκεπτομενο ακροατηριο που αυτοι παραγουν και εμεις οχι;”

Η εισαγωγή του ποστ σου. Συμφωνώ με τις αλλαγές διαβάζω.

Επίσης στο σημείο που διαφωνείς με τα συγγράμματα έχεις ένα τόνο
"Ίσως και να διαφωνώ αλλά είναι αναγκαίο κακό λόγω κρίσης γιαυτό θα σκάσω και δεν θα πω τίποτα"

Για πες μου τώρα. Θεωρείς ότι η παιδεία είναι αμελητέα δύναμη σε μία κοινωνία και πρέπει να κόβεται κάτι τόσο βασικό όπως το βιβλία [B]ακόμα και αν έχουμε κρίση;[/B]

ακα χώρες με μεγαλύτερη επιρροή άρα και χώρες με μεγάλη δύναμη==μεγάλες δυνάμεις.

Και όχι δεν βγάζω κανένα συμπέρασμα ότι οι μεγάλες δυνάμεις είναι οι “ηλίθιοι”. Μια χαρά μυαλό έχουν αλλά θέλουν εμείς να κάνουμε τους ηλίθιους για να τους ικανοποιούμε το χατίρι και να περνάνε ό,τι θέλουν. Γιατί μάντεψε.

Αν κόψεις βιβλία και οποιουδήποτε είδους παροχή όπως σίτιση και εστίες(ναι κόβονται και αυτά αν δεν το ήξερες) θα πηγαίνουν πολλοί στα πανεπιστήμια; Δεν νομίζω. Και δεν είναι πρόβλημα μόνο των σχολών. Από του χρόνου κλείνει ο ΟΕΔΒ. Τέρμα τα τσάμπα βιβλία στα σχολεία. Να τα πληρώνετε από τους εκδοτικούς οίκους 20 και 30 ευρώ γιατί αλλιώς γνώσεις και παιδεία δεν έχει.

Με αυτά και με τα άλλα που θα έρθουν σε όλους τους τομείς της κοινωνίας θα δεις πώς θα γίνουμε “χαζό ακροατήριο”. Κάνοντας το χαζό τώρα στις αλλαγές που θα περάσουν μια χαρά κατατάσσεσαι σε αυτούς που αύριο μεθαύριο θα δεχτούν σταδιακά οτιδήποτε.

Επειδή αναφέρθηκε ο ΟΕΔΒ… έπεσε στην αντίληψή μου ένα πρόσφατο άρθρο με τίτλο:

[B]Χριστούγεννα και βλέπουμε για τα σχολικά βιβλία. Δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα από τα 45 εκατομμύρια αντίτυπα που διανέμονται κάθε χρόνο![/B]

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=39413

Θα ζήσουμε πολύ ωραίες στιγμές από Σεπτέμβρη!

Και τα παιδιά με pdf και διαφάνειες.

Σωστή κίνηση να δώσεις laptop στα γυμνασιόπαιδα πρόπερσι :wink:

2 σε 1 τελικα…Και υποσχομενες προμηθειες και βολευει στις μεταρρυθμισεις=D>

Κατατέθηκε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο νέος νόμος - πλαίσιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

[B]το σχέδιο νόμου:[/B]
www.minedu.gov.gr/publications/docs2011/sxedio_nomoy_pros_katathesh_110722.doc

[B]η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου:[/B]
www.minedu.gov.gr/publications/docs2011/aitiologikh_gia_katathesh_110722.doc

Ο νόμος-πλαίσιο προβλέπει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα καθώς την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 θα αρχίσουν οι διαδικασίες εφαρμογής και θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι σταματά η χρηματοδότηση για τα πανεπιστήμια που δεν θα έχουν ορίσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος.

H εισαγωγή των νέων φοιτητών θα γίνεται έως το 2014, οπότε θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα, σε τμήματα, όπως ισχύει και τώρα.

Κλειστά τα ΑΕΙ από 1η Σεπτεμβρίου

Πλήρως αναμενόμενο…Το κλείνουν οι πρύτανες λόγο διοικητικού μοντέλου…Θα το κλείσουν και οι φοιτητές,λόγω ασύλου,λιγότερων συγγραμάτων,και δίδακτρα…
Για να δούμε τι θα γίνει

Αρχικά θα χάσουμε την υπερπολύτιμη εξεταστική Σεπτεμβρίου. Όλοι λοιπόν ένα βήμα πίσω. Ένα βήμα πίσω = ένα εξάμηνο παραπάνω minimum για αναπλήρωση της χαμένης εξεταστικής. Όσοι περίμεναν να συμπληρώσουν μαθήματα για να πάρουν κατεύθυνση το Σεπτέμβριο ένα επιπλέον χρόνο φοίτησης. Από κει και πέρα η θυσία αυτή δεκτή εφόσον είναι να γίνει κάτι. Παρόμοια διλήμματα δηλαδή με αυτά που προκύπτουν κάθε φορά που πρέπει να αποφασιστεί κατάληψη: “Θα πετύχουμε κάτι? Αν ναι βουρ στον πατσά! Αν όχι τζάμπα χάνεται το εξάμηνο…” και άλλα τέτοια. Το αποτέλεσμα κανείς δεν το ξέρει εκ των προτέρων οπότε η λογική λέει μη κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα, αν πετύχεις κάτι καλώς, εδώ όμως μιλάει το συμβούλιο των πρυτάνεων δεν μιλάνε φοιτητές. Αυτοί που θα χάσουν περισσότερα αν χάσουν θα είναι οι φοιτητές και για αυτό θα έχουν αποφασίσει άλλοι. Η απόφαση τους χωρίς την συγκατάθεση των φοιτητών είναι ανεύθυνη κίνηση!