Bρε εγώ μιλάω για την κοινωνία και αν όντως υπάρχει μία “αριστερή ιδεολογία” που ευδοκιμεί σε αυτήν.
Και αναρωτιέμαι:Άραγε αυτοί που τα λένε αυτά,εκτός το ότι αποτελούν την ντροπή της “δεξιάς”(ας πούμε τέλος πάντων),έχουν μετακινηθεί και καθόλου εκτός Αθήνας;
Έχουν πάει πουθενά αλλού να δουν τι γίνεται και αν όντως υπάρχει “ο καρκίνος της αριστεράς”;;
Άσε τα παιδιά κτλ που αγωνίζονται για τα πιστεύω τους και τα σχετικά,και πολύ καλά κάνουν.
Καλά για κυβέρνηση δεν νομίζω ότι χρειάζεται ερώτηση.
Και τα λέω εγώ που γενικά δεν ταυτίζομαι με την αριστερά ευρύτερα.
Χοχοχο καλά για το τελευταίο που λες θέλει πολύ κουβέντα
Η επανάσταση, και γενικά η ανταλλαγή πολιτικών ιδεών σπάνια (αν όχι ποτέ) συμβαίνει στην επαρχία και στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Μια χαρά είναι η αριστερά στην Ελλάδα…
Αν εξαιρέσεις τον ‘κομμουνισμό’ Κίνας και δη Βόρειας Κορέας και κάποια πολιτεύματα στην Λ. Αμερική η Ελλάδα έχει πολύ δυνατό αριστερό κίνημα,και στην Δύση δεν θα βρεις πολλές παρόμοιες περιπτώσεις,έχω την εντύπωση.
Ακόμα και στην Καταλονία πχ,που υποτίθεται ότι μοιραζόμαστε παρόμοιες αντιλήψεις,κουλτούρες και πλούτη,οι άνθρωποι έχουν πολύ ακαθόριστες και σοφτ ιδεολογίες.
edit:
Καλά,δεν θα μπω καν σε συζήτηση για το αν η αριστερά είναι καρκίνος στην ελληνική κοινωνία, είναι σαν να έχει χαλάσει το ψυγείο των 1000 ευρώ και να κλαις για το γάλα.
Ή να έχεις πνευμονία και να ανησυχείς για τα σπυράκια.
άσχετο λίγο με την παραπάνω κουβέντα αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον νάιτ σκάι μερικά ποστς πιο πριν.Δεν θα πρέπει να δίνεις ελευθερία έκφρασης σε άτομα και ιδέες που καταπατούν την ελευθερία.Το είχε πει και ο ίδιος ο Χιτλερ νομίζω.Είχε πει ότι “Έπρεπε να μας τσακίσετε όταν ήμασταν λίγοι,τώρα που γίναμε πολλοί δεν μπορείτε να μας σταματήσετε”.Ε σε αυτό ακολουθούμε τη γραμμή του.
Όσο για το αν κυριαρχεί η αριστερά στην Ελλάδα είναι λίγο τραγελαφικό.Έχει αρκετούς αριστερούς και ένα καλό αριστερό ρεύμα αλλά όχι και ότι κυριαρχεί
αν οντως το πε γι αυτο το λογο, σαν να συμφωνει με τον ροκακια αλλα μιας και θεωρω πολυ πιο συζητησιμο τον (…μου διαφευγει…) θα θελα να ακουσω τη γνωμη του.
Θα σου πω έγω floydized τι σκατά γίνεται στο κεφάλι των φασιστών. Γι’αυτους οτιδήποτε δεν εκφράζεται με το τρίπτυχο “Πατρις-Θρησκεία-Οικογένεια”, εξοβελίζεται ως αριστερό.
Ειναι τέτοια η ιδεολογική τους ένδεια και ασχετοσύνη που ΚΚΕ, Συριζα, Πασοκ αλλά και φιλελευθεροι είναι το ίδιο και το αυτό. Βέβαια τι περιμένεις απο ανθρωπόμορφους όταν μπλέκουν στην ιδεολογία τους αντισημιτισμο, εθνικισμό, συνωμοσιολογία, science fiction, χριστιανισμό αλλά και αντιχριστιανισμό-παγανισμό, UFOs, “Πατέρα” Παϊσιο, Μαρμαρωμένους Βασιλιάδες, Εξαδάκτυλους, Κοσμάδες Αιτωλούς και γενικά κάθε είδους παραμύθι αρκεί αυτό να ικανοποιεί την εθνική τους μαστούρα, ματαιοδοξία και ηλιθιότητα. Πας μη Ελλην, Μαρξιστής.
Τα fora δεν είναι ενδεικτικά της κοινωνίας και της πραγματικότητας. Ταίριαζε πολύ με τη στιχομυθία που προηγήθηκε (μου άρεσε και το διττό νόημα) αλλά ο πραγματικός λόγος που το έγραψα είναι αυτός που είπε ο Stelios86.
Σηκωνόμασταν κάποτε σε συνελεύσεις, λέγαμε την άποψη μας κόντρα σε αυτό που ήθελαν παρατάξεις (που τώρα “υπερασπίζονται” το άσυλο), πηγαίναμε κόντρα στην καθεστηκυία τάξη και ξαφνικά περικυκλωνόμασταν από ντερέκια, ακούγαμε απειλές, και καταστρατηγούσαν το καταστατικό.
Δε μπορώ να θεωρήσω πως οι παρατάξεις που είναι ανεκτές στις διαφορετικές απόψεις, φακελώνουν τους φοιτητές και μοιράζουν τις εκτιμήσεις τους για τα πολιτικά μας πιστεύω στα μέλη τους (δε το κάνει μόνο η ΔΑΠ που την επιασαν - στη σχολή μου το έκαναν και τα ΕΑΑΚ και η ΠΚΣ και τα προσωπικά μας δεδομένα διέρρεαν). Ούτε μπορώ να θεωρήσω πως οι αναρχικές ομάδες που προσπαθούν κάθε χρόνο να κλέψουν την κάλπη των φοιτητικών εκλογών, προασπίζονται το δικαίωμα στην έκφραση και υπερασπίζονται το άσυλο ιδεών.
Καλά, για το ξύλο που πέφτει ανάμεσα στα ντερέκια/μπράβους των παρατάξεων στο ΕΜΠ κάθε χρόνο, είναι αστείο να το σχολιάσω.
Καλώς ή κακώς το άσυλο ιδεών κατέληξε να είναι χώροι γενικευμένης ανομίας. Το άσυλο το ζητάς και σου το προσφέρουν. Δε το έχεις δικαιωματικά, γιατί ο Πρύτανης θα χάσει την στήριξη των φοιτητών αν αφήσει την αστυνομία να μπει μέσα.
Ναι, μονο που όταν υπερασπίζεσαι κάτι (ή εναντιώνεσαι σε κάτι) οφείλεις να το κάνεις κρίνοντας την ουσία της ύπαρξης του, όχι κρίνοντας από τις προσωπικές σου εμπειρίες. Tο ερώτημα στο ζήτημα του ασύλου δεν είναι “μου αρέσει αυτό που βλέπω, ναι ή όχι;”. Το πραγματικό ερώτημα είναι “θα μπορούσε ποτέ να μου αρέσει ή είναι η φύση του τέτοια που πάντα θα είναι σκατά και δεν διορθώνεται;”. Αν κρίνεις ότι η αρνητική λειτουργία ενός θεσμού δεν έγκειται στην φύση του θεσμού αλλά στην λάθος λογική των προσώπων, τότε προσπαθείς να το αλλάξεις. Αν δεν προσπαθείς να το αλλάξεις τότε ή είσαι ιδεολογικά αντίθετος με αυτό (και τα επιχειρήματα σου πρέπει να τεθούν σε άλλη βάση) ή δεν δικαιούσαι να κρίνεις γιατί είσαι συνυπεύθυνος. Ετσι, επειδη θα μπουμε σε τρελά ποστ περιπτωσιολογίας με τον νόμο αυτό.
Ροκάκια αγορίνα μου, όση θεσμική δύναμη και να αποκτήσετε εσείς οι φασίστες, την κοινωνία φασιστική δεν θα την κάνετε ποτέ που να χτυπάτε τον κώλο σας κάτω. Δυστηχώς για εσάς, η ελληνική κοινωνία μπορεί να έχει χίλια δυο στραβα αλλά στην συλλογική της μνήμη, ο φασισμός είναι κάτι που του αξίζει μόνο θάνατος. Οπότε είτε με άσυλο είτε χωρίς, είτε σε έναν κόσμο σαν αυτό είτε σε έναν κόσμο που ο Καρβου θα συμμετέχει σε γενικές συνελεύσεις και δεν θα τον κράζουν, εσείς πάντα θα κυνηγιέστε (ευτυχώς).
Ας αναλογιστούν τώρα όσοι κλαίνε για το άσυλο τις ευθύνες τους για την κατάσταση που ανέχτηκαν και έθρεψαν. Ας θυμηθούν το πέσιμο στον ηλικιωμένο ρατσιστή νομπελίστα πριν μερικούς μήνες, λες και δεν θα μπορούσαν να αντιπαρατεθούν μαζί του με όπλο τον λόγο, ως φοιτητές και αυριανοί πτυχιούχοι…
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλα μας όλοι ξέρετε πως αυτά που γράφει ο Κάρβου είναι δυστυχώς αλήθεια.
Θα μπορούσα εγώ -που δεν είμαι ούτε ο “ροκάκιας” ούτε προσβάλλω όσους διαφωνούμε ιδεολογικά, με κάποιους είμαστε και φίλοι- να βγώ σε αμφιθέατρο και να επιχειρηματολογήσω όπως κάνω εδώ στο φόρουμ χωρίς να μου την πέσουν τα “ντερέκια” που λέει ο Κάρβου; Eίναι αυτό ελευθερία λόγου ή φασισμός;
Κατά τα άλλα, επειδή δεν γεννήθηκα χθες, θεωρώ πως το timing της “θεαματικής συναίνεσης” δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση περιμένει σίγουρα πολύ μεγαλύτερες αντιδράσεις από το φθινόπωρο, θα ακολουθήσουν και άλλες “Τετάρτες 29/6”, και η καταστολή τους θα είναι σίγουρα πιό έυκολη χωρίς τους χώρους “ασύλου” που υπάρχουν στο κέντρο. Από την άλλη, ΝΔ και ΛΑΟΣ πήραν ένα “τρόπαιο” να επιδείξουν στους ψηφοφόρους τους.
επειδή ξανααναφέρθηκε
η απόφαση που είχαν πάρει ήταν να μπουκάρουνε και να σηκώσουνε πανό
πήγαν οι κουστουμάτοι να τους εμποδίσουν να μπούνε και τα πήρε ΕΝΑΣ από αυτούς και σηκώθηκε να πλακώσει (?)
άλλο φαινόμενο που κάποιος εκμεταλεύτηκε το άσυλο για να πλακώσει κάποιον δεν νομίζω ότι υπήρχε…
στο θέμα δε μπορώ να πω πολλά
μια ερώτηση μόνο
εκτός από τις καταλήψεις [που είναι όντως μέσο πάλης] τι δεν θα υπάρξει τώρα που δεν υπάρχει άσυλο?
[έχω την δικιά μου απάντηση αλλά είμαι περίεργος να ακούσω και άλλες]
Χθες, πάντως, φοιτητές του ΜΑΣ (ΚΚΕ) απέκλεισαν τα μέλη της Συγκλήτου του ΕΜΠ ζητώντας αναβολή της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου κατά μία εβδομάδα. Στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση και ο πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Σίμος Σιμόπουλος, δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
Σημερινή Καθημερινή. Τι πραγματικά συνέβη, ξέρουμε; Το ΕΜΠ ανακοίνωσε παράταση 1 εβδομάδας στην εξεταστική.
Το άσυλο και η συμμετοχή των φοιτητών στη διοίκηση δεν είναι τα μείζονα θέματα που θέτει η μεταρρύθμιση (αν πραγματοποιηθούν καταλήψεις γι’αυτά θα είναι μέγα λάθος κατά την άποψή μου), αλλά τα εξής:
-οι ενδεχόμενες αλλαγές στα προγράμματα σπουδών (που θα εγκριθούν από τα συμβούλια διοίκησης των Πανεπιστημίων)
-οι ενδεχόμενες καταργήσεις τμημάτων και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (που θα αποφασίζονται από την εκτελεστική εξουσία)
-η σύνδεση της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση (που θα πραγματοποιείται από την ΑΔΙΠ: Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση)
Για τους άνωθι λόγους θεωρώ ότι, πριν γίνουν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες οποιασδήποτε μορφής, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο (εκλογή συμβουλίων, κατάρτιση εσωτερικών καταστατικών λειτουργίας: οργανισμών κ.ο.κ.).
Όποιος πιστεύει ότι δεν συνδέεται η νομοθετική κατάλυση του ασύλου με την αναμενόμενη κοινωνική σύγκρουση τα χρόνια που έρχονται και την ανάλογη προετοιμασία του κράτους όσον αφορά την καταστολή που θα ακολουθήσει, ζει μάλλον σε ένα άλλο κόσμο, αγγελικά πλασμένο για να μην πω βολεμένα πλασμένο.
Άρα το πανεπιστημιακό άσυλο δεν εξασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών (που παρεμπιπτόντως είναι συνταγματική ελευθερία), αλλά εξυπηρετεί τους σκοπούς μιας κοινωνικής εξέγερσης, η οποία όμως όταν αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις, δεν υπάρχει καταστολή ικανή να αντιπαρατεθεί και οδηγούμαστε σε πραγματική επανάσταση.
Μια πραγματική κοινωνική εξέγερση εκφράζει κατά ένα ελάχιστο βαθμό τη ρήξη με το υπάρχον κοινωνικό καθεστώς ή καλύτερα με την κυρίαρχη ιδεολογία. H λεγόμενη ελεύθερη διακίνηση ιδεών νοείται ως τέτοια μόνο όσο παραμένει ακίνδυνη για την κυριάρχη ιδεολογία. Μπορείς ελεύθερα να κατακεραυνώνεις τον καπιταλισμό, μην το παρατραβήξεις όμως γιατί τότε θα μας αναγκάσεις να πάρουμε σκληρά μέτρα. Αυτό μας λέει υπόρρητα και μας κλείνει το μάτι η αστική δημοκρατία. Εξάλλου η αστική τάξη έχει αποδείξει ότι ακριβώς σε καταστάσεις “εκτάκτου ανάγκης” πετά το φιλελεύθερο και δημοκρατικό της προσωπείο για να διατηρήσει την εξουσία της. Και καλά κάνει βεβαίως έχοντας άμεση συνειδητοποίηση της ταξικής της θέσης και ισχύος εντός της κοινωνίας.
Ακριβώς λοιπόν επειδή σιγά αλλά σταθερά η κοινωνική ειρήνη, που ευαγγελίστηκε η μεταπολίτευση και ο κατα μία έννοια ιστορικός συμβιβασμός του ΠΑΣΟΚ με την Δεξια (όσο και αν συνεχιζουν να φωνάζουν οι πρασινοφρουροί ότι ο λαός δεν ξεχνα τι σημάινει δεξιά), αρχίζει να κλονίζεται και καθώς ο ταξικός πόλεμος είναι και πόλεμος ιδεών το αστικό καθεστώς κάνει τα κουμάντα του. Αν χρειαστεί θα χρησιμοποίησει κάθε μέσο για τη διάσωσή του. Εξάλλου μόνο τυχαία δεν είναι η συναίνεση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σε πιο άγριες εποχές κάποιοι άλλοι σοσιαλδημοκράτες έστελναν τα ακροδεξια τάγματα εφόδου να σφάξουν τους σπαρτακιστές, σε μία ανόσια συναίνεση ψευτοαριστεράς-ακροδεξιας.
Πάγκοι με καφέδες, στυλό-τετράδια και κάποιοι άλλοι άσχετοι πάγκοι με μπιχλιμπίδια τα οποία όμως δεν θα μου λείψουν.
Θα πίνουμε δηλαδή από τα κυλικεία καφέ με 2,5 ευρώ τον φραπέ Πλάκα πλάκα μαλακία, γιατί καλά την βγάζαμε κάθε μέρα με κάτω από ενα ευρώ, τώρα πούλο.
(Προφανώς και δεν είναι τα σοβαρά αυτά)
Εχμ…Δηλαδη να φανταστω πως δεν θα υπαρχουν ουτε τα τραπεζακια των εταιριων διακοπων[-X
Αυτο που στην ουσια χτυπαει η τυπικη καταργηση του ασυλου ειναι οι διαδικασιες μεσα στο πανεπιστημιο.Συνελευσεις ,συζητησεις,δρασεις,καταληψεις θα φτανουν μεχρι εκει που φτανει η δυναμικη μας να τα προστατεψουμε.ΜΕ το νομο σε διαφορες εκφανσεις εναντιον μας ενω πριν παρ’οτι πολλοι μεσα σε αυτους και γω λεγαμε οτι το ασυλο ειναι και με την ηθικη του(γνωμη κοινωνια και φοιτητοκοσμου για αυτο,ιδιωτικες χρηματοδοτησεις στις ερευνες,μελετες-εργασιες-ερευνες για αστυνομια στρατο) αλλα και νομικη του(ποσες φορες μπηκαν μπατσοι τα τελευταια τρια χρονια) εννοια αλλοτριωμενη τωρα θα δουμε το real thing…:!:
Παντως μεχρι και ο Αντ1 ανεφερε τις συνελευσεις της επομενηες βδομαδας…εχω να το δω αυτο κατι χρονια…:!: