Για ποια υπαρξη ασυλου μιλαμε ακομα ρε παιδια, το Πολυτεχνειο στη Θεσσαλονικη ΚΑΛΩΔΙΟΜΕΝΟ ειναι…
‘’ εκφραστειτε ελευθερα ! εμεις απλα θα σας παρακολουθουμε απο μια γωνιτσα ‘’…
Για ποια υπαρξη ασυλου μιλαμε ακομα ρε παιδια, το Πολυτεχνειο στη Θεσσαλονικη ΚΑΛΩΔΙΟΜΕΝΟ ειναι…
‘’ εκφραστειτε ελευθερα ! εμεις απλα θα σας παρακολουθουμε απο μια γωνιτσα ‘’…
Δεν ξέρω πως θ ακουστεί αυτό, γιατί ακόμα κι εμένα μ ακούγεται ‘‘κάπως’’…αλλά ίσως η κατάργηση ενός ασύλου που ίσχυε πλέον μόνο τυπικά, να αποτελέσει κίνητρο για να γίνουν κάποια πράγματα πιο ουσιαστικά…να παλέψουμε δηλαδή επιτέλους για ένα άσυλο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και όχι στα χαρτιά. Οκιε, είναι εύκολο να παρεξηγηθώ, δεν είμαι κατά του ασύλου ούτε χαίρομαι που καταργήθηκε…αλλά κάποια πράγματα, μόνο όταν τα χάσεις, συνειδητοποιείς πόσο σημαντικά είναι…και μόνο όταν παλέψεις γι αυτά θα μπορείς να λες ότι σου αξίζουν…
…btw (οκιε, έχω γίνει γραφική, το ξέρω) αν δω αριστερόστροφο φοιτητάριο να ωρύεται και να κλαίει για το χαμένο άσυλο, ενώ ένα μήνα τώρα που έχει καταργηθεί έκανε εναλλακτικό κάμπινγκ στην αντίπαρο, θα τραβήξω τα βυζιά μου. Οk, same old story, αλλά τι να κάνουμε, δεν το χω χωνέψει ακόμα…
Καλά γενικά με την ιδεολογία που θα κυριαρχήσει στα πανεπιστήμια έπειτα από τις αλλαγές στον τρόπο φοίτησης,στη δομή των προγραμμάτων σπουδών,στην πειθαρχία που θα επιβληθεί όταν θα μπουν επιχειρήσεις που θα θέλουν να δουν αποτελέσματα το άσυλο και να υπήρχε πάλι στην ουσία θα καταλυόταν…Γενικά είναι κίνηση που είναι λογική,αφού ήδη έχει καταπατηθεί επί της ουσίας αλλά και γιατί δεν μπορείς σε ένα αυταρχικό καθεστώς να έχεις οάσεις ελευθερίας.Ήταν απλά θέμα χρόνου…
Είναι στο χέρι των καθηγητών να διαφυλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση ως προς τη δομή των προγραμμάτων σπουδών και του τρόπου φοίτησης (θέματα που θα ρυθμίζει ο εσωτερικός κανονισμός του κάθε ιδρύματος ο οποίος στην τελική θα εγκριθεί από εκπροσώπους τους στο Συμβούλιο Διοίκησης).
Από την άλλη, βέβαια, η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία μπορεί, κατά διακριτική ευχέρεια, να μειώσει τη χρηματοδότηση ή ακόμα και να καταργήσει ένα Πανεπιστήμιο…
είναι στο χέρι καθηγητών, φοιτητών, καθαριστριών…καθενός που ενδιαφέρεται για το πανεπιστήμιο κι έχει λόγο μέσα σ αυτό, να διεκδικήσει το καλύτερο για τον ίδιο. Και οι φοιτητές μπορούν -και είναι σημαντικό- να έχουν λόγο για το πανεπιστήμιό τους. Αρκεί να μη διεκδικούν μόνο φθηνότερο φραπέ στα κυλικεία.
Κανείς δεν είπε ότι η υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια ΑΡΕΣΕ. Τι να διαφυλαχθεί λοιπόν…να βελτιωθεί, θα μου καθόταν καλύτερα σαν αίτημα…
τέσπα, έχει πράμα να γίνει φέτος. πολλά να δουν τα πρησμένα μας eyballs. αναμένοντας κάτι πιο συγκεκριμένο, για την ώρα…
Αυτό ακριβώς.Δεν είναι καλό το καινούριο,ούτε επιζητάς το καλό.Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να προτείνεις τι πανεπιστήμιο θες εσύ και σε ποια κοινωνία είναι δυνατό αυτό να γίνει.
Eδώ είναι το τρελό γέλιο.
Και δυστυχώς,πέρα από γενικότητες,καμιά παράταξη δεν μας το διασαφηνίζει-άντε όχι όλες…
ούτε επιζητάς το παλιό*
Όταν λες γενικότητες,εννοείς ότι θες να σου βάλω ακριβώς πως θα είναι η κοινωνία και τι ζητάω τώρα ξέρω γω?
μόλις το έκανες…??! :-k
γενικολόγησα?what do you mean?
Είπες αυτό
Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να προτείνεις τι πανεπιστήμιο θες εσύ και σε ποια κοινωνία είναι δυνατό αυτό να γίνει.
Του λες ότι πρέπει να σου πει ακριβώς τι πανεπιστήμιο θέλει και σε ποια κοινωνία είναι δυνατό να γίνει αυτό.
Και μετά τον ρωτάς: μου ζητάς να σου πω τι ακριβώς κλπ κλπ κλπ…?
…ενώ μόλις το έχεις κάνει ο ίδιος.
Από τη μία δηλαδή ζητάς το ‘‘ακριβώς’’, ενώ από την άλλη υπερασπίζεσαι τις ‘‘γενικότητες’’. Extremities, my friend.
:-s:-s:-s:-s:-s:-s
όχι.είπα γενικά όσοι δεν θέλουν το νόμο πρεπει να προτείνουν τι πανεπιστήμιο θέλουν.καιε γώ αυτό θα κάνω.Το είπα γενικά,εγώ ξέρω τι πανεπιστήμιο και τι κοινωνία θέλω,αν θες στα αναλύω.Δεν το ζήτησα προσωπικά από κανέναν,το έβαλα κάπως σαν πρόταγμα ρε παιδί μου
Οταν λεώ να διαφυλαχθεί η υφιστάμενη κατάσταση εννοώ να μην αλλάξουν προς το χειρότερο τα προγράμματα σπουδών (και δεν είναι θέμα διεκδίκησης αλλά συλλογικής απόφασης των καθηγητών, διάβασε το νόμο αν έχεις χρόνο και θα καταλάβεις).
Νταξ, πέρα από πλάκα, ο νόμος είναι τέλειος, η χωρα θα πάει μπροστά, επιτέλους θα τελειώσουμε τα απολιθώματα της αριστεράς που αποτελούσαν τροχοπέδη για τη χώρα τόσα χρόνια. Ένα τεράστιο κενό βλέπω μόνο στο νόμο και δεν μαρέσει…Που είναι οι διατάξεις για τα [B]φοιτητοδάνεια[/B]???
Asylum facts
Καταργήθηκε το άσυλο και:
[ul]
[li]Έπεσε ο Καντάφι (δεν έχει πια που να κρυφτεί)
[/li][li]Συγχωνεύτηκαν Alpha Bank και Euro Bank (ανέβηκε η οικονομία μας)
[/li][li]Έπεσαν οι βάσεις (για να μπορούν πια να μπαίνουν και ανεγκέφαλοι στα πανεπιστήμια)
[/li][li]Έκλεισε η υπόθεση Siemens (όποτε θέλουμε τους πιάνουμε, πλέον δεν έχουν που να κρυφτούν)
[/li][li]Η Beyonce έμεινε έγκυος (επιτέλους, ξέρει σε τι κόσμο θα φέρει το παιδί της)
[/li][/ul]
άρθρο 54, παράγραφος 3
Θεσπέσια!!! Βιάστηκα να κακολογήσω την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να με συμπαθάτε.
Ορίστε και το σχέδιο νόμου για να ξέρουμε γιατί μιλάμε:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/snpaidia.pdf
(Καλά ρε βόδια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τόσο καιρό ένα ωραίο pdf δεν μπορείτε να ανεβάσετε;?)
Για τα φοιτητοδάνεια, εγώ θέλω να δω:
[ul]
[li]Ποια τράπεζα που λειτουργεί με όρους αγοράς θα δεχτεί “εγγύηση ελληνικού δημοσίου”
[/li][li]Ποιά τράπεζα που λειτουργεί με όρους αγοράς θα δώσει άτοκα δάνεια που θα αρχίσουν να αποπληρώνονται μόλις ο φοιτητής βρει δουλειά όταν η ανεργία αγγίζει το 20% (με μεγαλύτερα ποσοστά σε ηλικιές μεταξύ 25-34)
[/li][/ul]
το τελικό κείμενο με τις λίγες τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής εγώ το διάβασα εδώ:
http://www.alfavita.gr/sxedionomougiataAEIi.pdf
για τα φοιτητοδάνεια συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψες