Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Το ΣΓΤΚΣ εχει καταληψη μεχρι την αλλη βδομαδα…Οι αλλες σχολες ειχαν καταληψη και αυριο συνελευση

Κανένα νεότερο για τις σχολές του Καποδιστριακού υπάρχει;

Παιδια μην το κανουμε ιντυμιντια εδω.Πηγαιντε εκει ή στο edwpolutexneio (κατι τετοιο να τα δειτε μαζεμενα)…Το καλυτερο βεβαια ηταν να πηγαινετε στις γσ να ριξετε και καμια ματια στον νομο…:stuck_out_tongue:

Γύρισα προ ολίγου απο τη δικιά μας γσ, κατάληψη μέχρι Τρίτη με νέα γσ. Κλασικά το τελευταίο τέταρτο έσκασε όλο το δαπιταριό της σχολής και χωρίς να ξέρουν καν τα πλαίσια σήκωσαν το χέρι τους όταν ακούστηκε το ΔΑΠ. Μεχ. Που σημαίνει ότι την Τρίτη θα φέρει η προεδράρα τα πουτανάκια του για να ανοίξει τη σχολή.

Στη ΓΣ δεν πήγα, γιατί δεν είναι εύκολο και δε μένω Αθήνα. Μακάρι να γινόταν. Αν και - εν προκειμένω - είναι δύσκολο, να πάρεις μία τέτοια απόφαση. Δεν ξέρω, εν τέλει, κατά πόσο αυτό θα ευνοήσει τους φοιτητές. Και δεν αναφέρομαι στην εξεταστική, που κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί, αλλά [U]αν[/U] και [U]πόσο[/U] αποτελεσματικό ‘‘μέσο διαμαρτυρίας’’ μπορεί να είναι η κατάληψη, ή αν τελικά φέρνει τα ‘‘αντίθετα’’ αποτελέσματα. Ας γίνει ό,τι είναι να γίνει…Το indymedia ανέφερε ότι το Οικονομικό τμήμα της Νομικής(και ένα σωρό σχολές ακόμη) θα συνεχίσει την κατάληψη μέχρι τις 13/9! Λογικά, τα ίδια θα ισχύουν και για το Νομικό/Πολιτικό τμήμα…

8O8O8O8O

Φοιτητές της ΔΑΠ απέκλεισαν την Πανεπιστημίου

Ο δρόμος άνοιξε πριν λίγη ώρα
Φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της παράταξης στα πανεπιστήμια που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, έκλεισαν για περίπου μισή ώρα την Πανεπιστημίου. Πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία στη μέση του δρόμου, στο ύψος των Προπυλαίων και φιμώνοντας συμβολικά το στόμα τους, επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων αλλά και για τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία που όπως λένε σπρώχνει τους νέους να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Οι φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θεωρούν πως το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία οδηγεί τις οικογένειες των νέων να πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για τις σπουδές τους. Επιπλέον, θεωρούν ότι τα Συμβούλια Διοίκησης των ιδρυμάτων «εισάγουν την κομματικοποίηση στις διοικήσεις», όπως λένε. Τονίζουν ότι η νέα γενιά υφίσταται μια γενικότερη «φίμωση» καθώς με το νέο νόμο θα καθίσταται ανέφικτη η επίσημη παρέμβαση των φοιτητών στα αρμόδια για τη διοίκηση όργανα. Έτσι και επέλεξαν συμβολικά να φιμώσουν το στόμα τους.

Ο αποκλεισμός του δρόμου είχε ως αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα τόσο στην Πανεπιστημίου όσο και στους γύρω από αυτή δρόμους.

οταν τα λεμε οτι το τελος του κοσμου πλησιαζει :papas:

Φοβούνται μην χάσουν το μερτικό τους τα παιδιά

Μετανοείτε άπιστοι

παπει συνεχιζεται καταληψη μεχρι την αλλη Τεταρτη(14) και εκ νεου Γενικη

Καλα, πραγματα κα ιθαυματα γινονται :stuck_out_tongue:

Και ΤΕΙ Πειραια και μαλλον σχεδον παντου το ιδιο.

Mόνο κάτι σχολές στο χαροκόπειο άνοιξαν νομίζω.

Σκατα @@:slight_smile:

Και Ρέθυμνο τα ίδια από σήμερα.
Πέρασε το συντονιστικό από ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ κτλ.
Μέχρι Τετάρτη και μετά πάλι

Άρα μόνο το τει Αθήνας μένει να ανακοινώσει

Στα ΤΕΙ Αθήνας,σύμφωνα με τις ΠΑΣΠ - ΔΑΠ κατάληψη έχουν τα τμήματα ως εξης:

ΣΤΕΦ: Κατάληψη μέχρι 14/9 και Συνέλευση την Τετάρτη 14/9.
ΣΔΟ: Κατάληψη μέχρι 16/9 και Συνέλευση την Τετάρτη 14/9.
ΣΤΕΤΡΟΔ: Κατάληψη μέχρι 18/9 και συνέλευση την Τεταρτη 14/9.

Για ΣΓΤΚΣ δεν εχω βρει κάποια ανακοίνωση.

Yep, ψηφίστηκε το ανεξάρτητο πλαίσιο και μένουν ανοιχτοί.

το ΣΕΥΠ;
ανοιχτό;

Ρε παιδιά, από περιέργεια, όλοι εσείς που ρωτάτε τι κάνει η σχολή σας, αφού σας ενδιαφέρει, γιατί δεν πάτε στη συνέλευση για να ψηφίσετε και να μάθετε; Άποψη και διάθεση για συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις που σας αφορούν, δεν έχετε; (εντιτ: προφανώς δεν εννοώ όσους ρωτούν για άλλες σχολές)

Κατά τα άλλα, έχω την εντύπωση πως η Διαμαντοπούλου το έπαιξε πολύ έξυπνα το χαρτί της. Δε νομίζω πως αλλάζει κάτι πλέον με τις καταλήψεις.