Σιγά το χαρτί που έπαιξε η Διαμαντοπούλου.
Απλώς πέρασε (όπως τόσοι άλλοι) εκπαιδευτικό ν/σ εν μέσω καλοκαιριού με τις σχολές κλειστές.
(Btw, κανονικά, εκτός κατεπείγουσας ανάγκης, θα έπρεπε να απαγορεύεται η ψήφιση ν/σ σε θερινό τμήμα βουλής -γενική παρατήρηση αυτή)
Οι καταλήψεις πιθανολογώ ότι δεν θα αλλάξουν κάτι, γιατί υπάρχει πίσω τους μεγάλο έλλειμμα πολιτικής σκέψης, ζύμωσης και κυρίως βούλησης. Αυτή είναι η εντύπωσή μου δηλαδή, δεν έχω και καμιά τεράστια επαφή με το τωρινό φοιτητικό κίνημα.
20 χρόνια τώρα, κανείς δεν πέρασε νομοσχέδιο για την Παιδεία σε θερινό τμήμα. Καλώς ή κακώς, το υπουργείο Παιδείας ήταν το μόνο υπουργείο στο οποίο ο Υπουργός δεν είχε εξουσία. Δεν είναι λίγο το να καταφέρει να πάει το νόμο καλοκαιριάτικα, τα πάντα να γίνουν σε χρόνο dt (Μάιο δεν είχε βγει το προσχέδιο;) και πέτυχε και τη στήριξη της ΝΔ (δηλαδή και οι 2 παρατάξεις τα έβαλαν με τις φοιτητικές τους παρατάξεις).
Του 2007 δεν είχε περάσει σε θερινό τμήμα τελικά?
Δεν θυμάμαι καλά.
Πάντως και το 2006 στο θερινό ήταν να περάσει αλλά πήγαν να το βάλουν μαζί με την αναθεώρηση του 16 και εκεί έχασαν το παιχνίδι. Αν το 2006 η ΝΔ έβαζε μόνο το ν/σ, θα το πέρναγε στο θερινό και κατά πάσα πιθανότητα με ελάχιστες φοιτητικές κινητοποιήσεις.
Από σήμερα και μεις κατάληψη μέχρι τις 14 νομίζω και βλέπουμε μετά…
Μέχρι και οι δαπίτες, οι και καλά αυτόνομοι εδώ στην Κομοτηνή, το πλαίσιο της πασπ ψήφισαν αφού το δικό τους έπρεπε να ακολουθήσει την κεντρική γραμμή:lol:
Δεν ξέρω καν πού έχεις περάσει, αλλά σίγουρα μπορείς. Αν η εικόνα που έχεις είναι κάπως έτσι
ετοιμάσου για απογοήτευση. Μπάτε σκύλοι αλέστε είναι η φάση, για να χρησιμοποιήσω τρεις λέξεις αντί για μία. Βέβαια, δεν μπορείς να ψηφίσεις χωρίς επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας, αλλά κανείς δεν πρόκειται να 'ρθει να σε ελέγξει αν απλά παρακολουθείς. Είναι πολύ απασχολημένοι να ντουμανιάζουν το χώρο (οι αντιασφυξογόνες κρίνονται απαραίτητες).
ναι δεν περίμενα σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο
Οκ δεν ήξερα ότι μπορείς να παρακολουθήσεις νόμιζα πως πρέπει να έχεις γραφτεί ή κάτι τέτοιο.Πάντως την επόμενη εβδομάδα σίγουρα θα πάω,ελπίζω να έχω ολοκληρώσει και την εγγραφή μου κίολας
δυστυχώς εσύ you wish.
Πήγα στην συνέλευση πολυτεχνείου ΑΠΘ,ηλεκτρολόγων/μηχανολόγων για να πάρω κάτι παιδιά και να φύγουμε.Τελικά,έπρεπε να κάτσω γιατί ξεκίνησε η ψηφοφορία.
Μια άλλη κοπέλα,η οποία ξέχασε το πάσο της είπε οτι δεν ψηφίζει επειδή ξέχασε το πάσο,και της είπαν απλά απο ποιά σχολή είσαι,και μετρήθηκε η ψήφος της.
Εγώ βέβαια,δεν ψήφισα,δεν το θεώρησα σωστό
Nightsky και βέβαια με ενδιαφέρει η συνέλευση και τώρα που έμαθα θα πάω στην επόμενη.Anyway οκ ας μη το κάνουμε θέμα γιατί θα αρχίσουν να παθαίνουν εγκεφαλικά όσοι μπαίνουν στο thread :lol::lol::lol:
Αυτό εννοούσα και γω φίλος…όποιος θέλει μπορεί να μπει και να ψηφίσει!Τουλάχιστον στη δικιά μας και σε κάποιες άλλες που ξέρω
3 φορές πήγα σε συνέλευση στη σχολή μου σε καμία δεν ζήτησαν πάσο
Ναι, αλλά αν κάποιος συμφοιτητής σου ξυπνήσει κάποια μέρα και εκεί που ξύνεται περάσει από τη σχολή να ψηφίσει σε μια συνέλευση, θα του ζητηθεί πάσο από κανέναν; Ουτοπικό ακούγεται σε εμένα.