Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Τι να σου πω, δεν εχει τυχει περιπτωση που να υπαρχει ατομο το οποιο να μην το εχει δει ποτε αλλη φορα στη σχολη εστω και ενας απο τους παρευρισκομενους στη συνελευση, ωστε να του ζητηθει το πασο για διαβεβαιωση.

Καλά noway ε. :-s (Εσείς εκείθε κάνετε όλη η φιλοσοφική συνέλευση ή ανά τμήματα;)
Όποιος θέλει πάει και όποιος θέλει ψηφίζει. Επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας σε καμία από τις 5 συνελεύσεις που έχω πάει δεν έχω συναντήσει. Και υπάρχουν ΣΙΓΟΥΡΑ εξωσχολικοί, τουλάχιστον από τη γνωστή παράταξη που έρχεται στο νου όλων μας, είναι λίγο κοινό μυστικό.

Σε τι σχολή είσαι?
Το έτος μου είχε 200+ άτομα δεν παίζει αυτό με τις φάτσες που λες
Επίσης δεν ζητάνε από κανέναν όχι μόνο από μένα(που μάλλον θα με ξέρουν)
Επίσης έχω πάει σε συνέλευση με την πρώην μου και ψήφισε μια χαρά:p

Aπλα τα πραγματα…Σε αλλες σχολες γινεται με την επιδειξη πασου.Σε αλλες οχι.:!:

Ακριβώς

Πιο το νόημα της κουβέντας αυτής?Αν ψηφίζουν κάποιοι χωρίς πάσο ενώ δεν είναι στη σχολή?Αυτό ειναι θέμα του κάθε συλλόγου να το κρίνει.Ας γίνονται ψηφοφορίες με επιδειξη τρίπτυχου,δεν είναι κα΄τι τρομερό.Ας μην συζητάμε χαζά θέματα,εδώ έχει περάσει ο νόμος και παίζει η σύγκλητος η προηγούμενη να διαλύθηκε και να αρχίζει να εφαρμόζεται.Έρχονται οι ορδές των μανατζαρέων σιγά σιγά

Παντως εχω αρχισει να γελαω με αριστερους που το καλοκαιρι χαιροντουσαν με την φοβερη συμμαχια με πρυτανεις και καθηγητες που θα ειχε το φοιτητικο κικικινημα και τωρα,ωχ ως εκ δια μαγειας χαθηκαν.:?

Για ποιους αριστερούς λες?

Α διαφορων τασεων και χρωματων…Με την αιτιολογια οτι καθε συμμαχια καλη ειναι-ειδικα αν προερχεται και απο τον χωρο μεσα στον οποιο δρας.Και τωρα ακομα και η αριστερη συσπειρωση δεν θελει ουτε καν απεργια.Εντιμο κρεμασμα δεν λεω…:wink:

Ανάλογα τι στρατηγικό στόχο έχει κάθε οργάνωση και πως βλέπει την πάλη της.Αν κάποιοι θέλανε αγώνα ενάντια στο νόμο πλαίσιο χωρίς να βάζουν γενικότερα αντικαπιταλιστική πάλη τότε μπορεί και να είχαν σκέψεις για τέτοιες συμμαχίες.Αλλά να τονίσω ότι άλλο συμμαχία άλλο μας βολεύει η στάση τους.Εκτός αν μπερδεύεις το δεύτερο με το πρώτο…

To θεμα δεν ειναι εκει αλλα στο οτι χωρις εστω απεργια των καθηγητων δεν πετυχαινεις τιποτα αυτη τη στιγμη…Δες το σαν συμμαχια,δες το οτι σε βολευει το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Ολες οι σχολες υπο καταληψη,μονο 6-7 χιλιαδες φοιτητες στο δρομο η πλειοψηφια αραχτη σπιτι της…Υπαρχει προοπτικη μεγεθυνσης?

Ανάλογα τις αιχμές που θα μπουν.Εγώ πιστεύω ότι αφού οι περισσότεροι είναι πεπεισμένοι ότι ο νόμος πλαίσιο θα εφαρμοστεί βλέπουν σαν ματαιότητα τις πορείες επειδή τις βλέπουν με σκοπό την ανατροπή του ενώ δεν ειναι έτσι.Ήδη από το συντονιστικό έχουν μπει χοντρές πολιτικές αιχμές με αναφορές στην κυβέρνηση,την αστική πολιτική της κλπ.Εγώ πιστεύω ότι το ζήτημα θα παιχτεί στην πληροφόρηση αφού έχει αρχίσει εντατική προπαγάνδα ενάντια στους καταληψίες ενώ από τους καταληψίες δεν έχουν βγει ακόμα κείμενα που θα εξηγούν στον κόσμο τις θέσεις τους.Προφανώς και έχει προοπτική να μεγενθύνει,και προφανώς χρειάζονται και απεργίες καθηγητών(προφανώς όχι των βολεμένων,αλλά των αναπληρωτών και των λεκτόρων κυρίως)

Να ρωτήσω κάτι; Αν αποφασιστεί να συνεχιστεί η κατάληψη μέσα απο τα γ.σ της εβδομάδος,οι εγγραφές θα μπορούν να γίνουν κανονικά ή θα παρεμποδιστούν;

Οι καθηγητές προφανώς όχι οι βολεμένοι είχαν κάνει απεργίες φέτος και καλούσαν και τους φοιτητές σε καταλήψεις πολύ πριν ψηφιστεί ο νόμος καθώς ήταν και είναι απλήρωτοι μόνο πού οι φοιτητές κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος και μετά να ξυπνήσουν αφού δουν την δύναμη τους να χάνεται από τα χέρια τους.

Οι καταλήψεις τον σχολών δεν θα προσφέρουν τίποτα εκτός και αν ξεσηκωθούν όλοι οι φοιτητές και αρχίσουν τα αλαλούμ πράγμα απίθανο καθώς το νομοσχέδιο δεν επηρεάζει τον φοιτητή που θέλει απλά να τελειώσει την σχολή του αλλά τους κομματικούς παράγοντες μέσα στις σχολές πού χάνουν την δύναμή τους και για αυτό τρομάζουν τους υπόλοιπους μαθητές με τα τραγελαφικά
-Θα μπουν επιχειρηματίες και πολιτικοί στις σχολές και το χαρτί σας θα γίνει κωλόχαρτο και δεν θα πάρετε βιβλία και θα πεθάνετε από μολυσματικές ασθένειες πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν καν μέσα στο νομοσχέδιο ναι το διαβάσαμε ολόκληρο και ξέρουμε.

Για αυτό όσοι θέλουν να ξεσηκωθούν και έχουν και απόλυτο δίκιο να το κάνουν έξω από τις σχολές οργανωμένα Και καλύτερα αποτελέσματα θα έχει και δεν μαρτυρούν οι φοιτητές που θέλουν πραγματικά να σπουδάσουν και όχι να χαβαλεδιάζουν στις καφετέριες.

Eλα να οργανωσεις αντικαταληψη στη σχολη μου ρε.Θα χει πλακα

Ώπα ρε τρελέ ευχαριστώ για την πρόσκληση :wink:

Τον προλάβανε. :stuck_out_tongue:

Ανακοινωση το παπει http://www.unipi.gr//news_files/2011-09-12_Anak_Eksetasewn.pdf

και στα καπακια συμπτωματικα ανακοινωση δαπαρας

‘‘Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Πειραιώς, σεβόμενη τις αρχές που την διέπουν και θεωρώντας χρέος της, ο φοιτητής και η φοιτήτρια να μην γίνουν τα θύματα των κινητοποιήσεων του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νέο νόμο, την προσεχή Τετάρτη 14/9/2011, στην νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Π. Αμφιθέατρο στις 13:00, θα καταθέσει πλαίσιο για αναστολή της κατάληψης προκείμενου να δοθεί η εξεταστική για όλους τους φοιτητές. Όπως άλλωστε όλοι έχουμε καταλάβει, η γενιά του Πολυτεχνείου ακόμα και τώρα, επιθυμεί να φωτογραφίσει για ακόμα μια φορά, τους εκπροσώπους φοιτητών ως υπεύθυνους για όλα τα κακά και άσχημα που μαστίζουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Εμείς λοιπόν, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα συμφέροντα των φοιτητών με κινητοποιήσεις και δράσεις που δεν θα βλάπτουν κανέναν από τους φοιτητές.
Προτείνουμε, άμεση έναρξη της εξεταστικής περιόδου για όλους, και παράλληλα, κατάληψη σε όλες τις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, επιτρέποντας όμως την πραγματοποίηση της διαδικασίας εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών . Ο νέος νόμος άλλωστε, δεν θα σταματήσει στις εξετάσεις. Αλλά στα όργανα που θα επιδιώξουν την εφαρμογή του. Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, να κατέβουν στην Γενική Συνέλευση και να καταθέσουν την γνώμη τους.’’

=’)

Λες να ανοίξετε από τώρα δηλαδή; Το κόβω σχετικά δύσκολο. Πιστεύω ότι θα γίνουν 2-3 βδομάδες κατάληψη ακόμα.

Mε το συγκεκριμενο θα γινω λιγο συνομοσιολογος,αυτη η ανακοινωση(απο μεριας παπει)θα μπορουσε να βγει απο την αρχη,τωρα φαινεται σαν να εχει κανονιστει το τι θα παιχτει…μια ζωη πλακακια.Ασε που τωρα η ΔΑΠ θα κατεβασει στις καλπες το συμπαν ολο.Ειδωμεν…