Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

δεν εχουν προλαβει να κουραστουν οι μαθητες. σε 2-3 βδομαδες τους κοβω…:wink:

Και για ποιο πράγμα να ξεκινήσουν κατάληψη οι μαθητές; Να ξέρουμε κι όλας τι ζητάνε. Διατήρηση της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ στα ΑΕΙ;

Βιβλια, για αρχη.

Δε θα έρθουν πιο νωρίς τα βιβλία αν κάνουν κατάληψη ούτε θα επαναληφθεί το φαινόμενο αν δεν κάνουν κατάληψη. Δεν είναι σοβαρό αίτημα για κατάληψη σε όλη την χώρα. Αίτημα θα μπορούσε να ήταν να πάνε πίσω οι εξετάσεις για όσους έχουν πανελλαδικές (δε γίνεται να ξεκινάς προετοιμασία δίχως βιβλία), αλλά δεν είμαι βέβαιος αν αυτό εννοούσαν τα παιδιά από πάνω. Άσε που παίζει να γίνει και αποδεκτό αμέσως ένα τέτοιο αίτημα.

Άσε που για μερικές τάξεις (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες) ίσως καλύτερα που δε θα υπάρχουν βιβλία. Στις αναπτυγμένες χώρες οι πρώτες τάξεις δημοτικού δε ζητάνε από το παιδί να αποστηθίζει γνώσεις και να γίνεται βαθμοθήρας. Ίσως τώρα τα αφήσουν τα παιδάκια να παίξουν και να χαρούν λίγο

Σοβαρα αιτηματα ειναι τα βιβλια στην ωρα τους,επαρκεις καθηγητες και ταξεις με λογικο αριθμο μαθητων και οχι μαντρια των 30 ατομων…Τωρα σε οποιον αυτα δεν φαινονται σοβαρα αιτηματα its ok.

Αυτο ειναι αστειο επιχειρημα ομως και το ξερεις, μπορουσες να σκεφτεις κατι καλυτερο :expressionless:

Γιατί δεν είναι λογικά τα 30 άτομα; Αυτό πρώτη φορά το ακούω.

@ Sofi
Δε κατάλαβες σωστά. Δε νομίζω τα παιδάκια του δημοτικού να κάνουν κατάληψη, συνεπώς δεν είναι επιχείρημα υπέρ/κατά κατάληψης ούτε υπερασπίζομαι το σφάλμα που έγινε με τα βιβλία (προφανώς). Σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους γράφω. Ιστορία, μαθηματικά, βιολογία, κλπ είναι μαθήματα που έχουν πάψει να υπάρχουν στις μικρές ηλικίες.

Ναι μία τάξη με 30 παιδιά 6 χρονώ μπορεί να λειτουργήσει άψογα. Εδώ με 15 και 17 χρονών μαντράχαλοι, στις σοβαρές μας εποχές που δίναμε πανελλήνιες και δεν μπορούσαμε να πολυσυνεργαστούμε.

Με βάση όσα μου έχουν πει, οι σύγχρονες τάσεις καταλήγουν πως κι αυτό είναι πρόβλημα εγκαταστάσεων κι όχι πλήθους μαθητών. Το σημαντικό σε μια αίθουσα δεν είναι το πλήθος μαθητών, αλλά η πυκνότητα που υπάρχει στις εγκαταστάσεις γενικότερα. Αν η αίθουσα δε χωράει όσους στοιβάζεις, τότε ο μαθητής δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί, έχει περισσότερες δυνατότητες για να ασχοληθεί με κάποιον άλλον, πιθανόν να μη βλέπει τον πίνακα και δε του προσφέρεις τον απαραίτητο “ιδιωτικό” χώρο. Μερικά ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα, για παράδειγμα, έχουν 34 μαθητές/αίθουσα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Το νούμερο 30 είναι σχετικό.

Εκτός, αν αυτό εννοεί και ο Kiratzos, που τότε πάσο. Απλά δεν είχα ακούσει ξανά για το νούμερο 30 προηγουμένως. και μου έκανε εντύπωση

Και για αυτά τα προβλήματα όμως, η λύση είναι να σταματήσει ο κεντρικός έλεγχος των πάντων από ένα υπουργείο. Δε μπορεί να τα συντονίσει όλα αυτά. Θα πρέπει να δοθεί περισσότερη εξουσία σε υπερνομαρχίες, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Οι μαθητές έχουν δεκάδες λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνουν καταλήψεις. Το κράτος έχει επιλέξει να τους αφήσει να πάνε άπατοι. Ο Γαπ βγήκε προχτές και είπε για έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια. Για αυτό να κάτσει να διαβάσει ο κάθε 15χρονος? Να φάει την εφηβεία του στα φροντιστήρια, για να περάσει μετά σε ΑΕΙ τύπου διαμαντοπούλου και μετά να μείνει άνεργος ή να μεταναστεύσει? Να τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο πρέπει και να συνταχθούν με φοιτητές.

σωστά !

να μείνει αμόρφωτος εντελώς, ώστε στο μέλλον να μην έχει καμία απολύτως ελπίδα, ούτε καν στο εξωτερικό

Λίγο υπομονή και σε 2-3 χρόνια θα έχουμε πολλούς αμόρφωτους που θα παρατάνε το σχολείο στα 12 για να κάνουν καμιά χαμαλοδουλειά μπας και φέρουν κάνα ευρώ στο σπίτι με τους άνεργους γονείς.

συμφωνώ.

αλλά οκ μην καταλήξουμε να λέμε κ εδώ μέσα ότι το βέλτιστο είναι να παρατήσεις το σχολείο !

fixed

Καρβου οι ταξεις θα ειναι υπερπληρεις αυτη τη στιγμη οχι μονο λογω εγκαταστασεων-προβλημα που υπηρχε και ολα τα προηγουμενα χρονια αλλα και λογω ελλειψης καθηγητων.Μια ταξη των 15 μαθητων ειναι γνωστο γιατι δουλευει καλυτερα απο μια των 30,δεν ειναι καμια καινουρια θεωρια.
Οσον αφορα τα βιβλια…Ακομα και αν στο εξωτερικο ειναι ετσι σημαινει οτι εκει εχει αναπτυχθει ενα ολοκληρο συστημα με την απουσια βιβλιων.Εδω ομως γινεται εξαναγκαστικα με δασκαλους που ουτε σεμιναρια.ουτε καποια εκπαιδευση θα εχουν πανω σε αυτον τον τροπο διδασκαλιας.Δευτερον στις μικρες ταξεις μου φαινεται πολυ ξενο τα παιδια να ειναι αναγκασμενα να μαθουν πραγματα μεσα απο τη ταξη ή απο αχρωμες σημειωσεις(εκει που καλα καλα δεν ξερουν να γραφουν).Και τριτον υπαρχει ελλειψη χρονου ωστε να διδαχτουν οσα πρεπει στο σχολειο και αρα το βιβλιο αποτελει κυριαρχο βοηθημα…

ΥΓ.Σαν να μου φαινεται οτι σε μερικα πραγματα διαφωνεις απλα για να το κανεις…

Όντως, σε μερικά πράγματα απλά διαφωνώ, γιατί δε μου αρέσει το να παροτρύνουν ανήλικους να κάνουν ενέργειες που τους ζημιώνουν για να ικανοποιούν τα θέλω τρίτων. Κατάληψη για την κατάληψη και γιατί τρίτοι θέλουν να φέρουν χάος και να πιέσουν το κόμμα που δεν ψηφίζουν, μου φαίνεται τεράστια ανευθυνότητα Kiratze.

Σιγά μη βάλουμε τους μαθητές να κάνουν κατάληψη και για το Καμποτάζ στον Πειραιά.

+100 σε κάρβου κατά τα γνωστά

κ ειδικά η εκπαίδευση σε όλα τα κλιμάκια έχει πληγεί πάρα πολύ “στηρίζοντας” τις διεκδικήσεις τρίτων

Whatever οκ…Εμεις μιλαμε για υπαρκτα προβληματα και συ μου μιλας σαν τους φοιτητες που βαζουν το ‘‘κακο’’ της καταληψης πανω απο τα ‘‘κακα’’ του χασιμου μαθηματων(ακομα και αν δεν βιαζονται να τελειωσουν).

Ουτως η αλλως αν καποιος επρεπε να διαμαρτυρηθει πρωτα σε αυτες τις περιπτωσεις κατ’εμε ειναι οι καθηγητες.

Σιγά μη βάλουμε τους μαθητές να κάνουν κατάληψη και για το Καμποτάζ στον Πειραιά.

Αστειος οκ.Η ελλειψη βιβλιων κατι τετοιο ειναι.

Τέλος πάντων, ότι και να γράφουμε εμείς εδώ δεν έχει και πολύ σημασία. Υπό την έννοια του ότι οι μαθητές/φοιτητές στόκοι δεν είναι. Καταλαβαίνουν πολύ καλά πως αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, μια δεκαετία στο σκοτάδι την έχουν στο τσεπάκι και στην ανετίλα. Κάτσε κωστάκη διάβασε, να περάσεις στο πανεπιστήμιο, να είσαι μετά άνεργος(άντε, 1 στους 2 κερδίζει) και να μένεις μαζί μας μέχρι τα 30 σου. Πολύ γοητευτικό σενάριο ναι.

πάντως ωραία η σουρεάλ λογική του θρεντ

κλείνεις το σχολείο γιατί δεν έχεις να διαβάσεις

κ κλείνεις το πανεπιστήμιο όταν σε πιέζουν να διαβάσεις

θες να έχεις βιβλία να διαβάζεις όταν είσαι μικρός

κοροϊδεύατε τον άλλο τον γραφικό κάτι σελίδες πριν που έγραφε οτι περνάει τα μαθήματα με την πρώτη κ θέλει ανοιχτή σχολή