Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Πληροφορική ΕΚΠΑ

ΜΑΣ: 20
ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: 195
ΔΑΠ: 188
ΛΕΥΚΑ: 16

Πάντειος ανοιχτή.

Toσοι πολλοι ρε παιδια ΔΑΠ?
Σ’εμας(ιατρικη αθηνας) ηταν πολυ λιγοι,δε συγκρατησα νουμερο.18 ή καπου εκει

Παει και το Παντειο…Η ΔΑΠ εσκασε με ολους τους Δαπιτες Αττικης και περιχωρων.

Ο καθενας που θελει να δωσει εξεταστικη για να παρει πτυχιο και να γραφτει στον οαεδ και ειναι νεοαγανακτισμενος(ανοιχτες σχολες και κλαψα) ψηφιζει πλαισιο δαπ και ανοιγουν τα παντα

Δεν εχω κατεβει να ψηφισω σε καμμια συνελευση προς το παρον και ετσι ισως δε δικαιουμαι να μιλαω και να γκρινιαζω που δεν μπορω να δωσω 2 γαμωμαθηματα για πτυχιο. Αλλα η κοροιδια προς τα ατομα που θελουν ανοιχτη σχολη, εχει και τα ορια της. Μηπως να σας ζητησουν και συγνωμη που σας κανουν χαλαστρα καποιοι? Και κατα της καταληψης δεν ψηφιζουν μονο ΔΑΠιτες…

Και μη μου αρχισετε κυρηγματα please “τι θα το κανεις το πτυχιο που θα το παρεις, κτλ”. Ειμαι απλως ενας γαμημενος παρτακιας που θελω να τελειωνω, να βαλω το πτυχιο στον κωλο για να φυγω για μεταπτυχιακο

Δηλαδη επειδη ειμαι ψαρι και δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα καλα, μπαινουν οι ΔΑΠιτες πολλων τμηματων σε ενα τμημα και ψηφιζουν σε αυτο??? Δεν υπαρχει ελεγχος ή κατι τετοιο?

Βεβαια για τον ελεγχο αμφιβαλλω πολυ. Σημερα πηγα στη Γενικη Συνελευση στη σχολη μου, Νομικη Θεσσαλονικης, και καθως δεν ειχα ξαναπαει (μολις μπηκα, σημερα γραφτηκα) απογοητευτηκα. Τι απογοητευτηκα δηλαδη, αηδιασα, η οχλαγωγια δεν εχει οριο, οι λογοι των κομματων ολοι ξυλινοι, ανουσιοι, ρητοριστικοι (εκκολαπτομενοι πολιτικοι και σια) και πραγματικα ολο το αμφιθεατρο να μην δινει σημασια, οποιος και να μιλαει. Μα τετοια απογοητευση, τοσες προσδοκιες ειχα κι εγω… Λογω του χαους δεν μου φαινεται παραξενο να ψηφιζει οποιος να’ναι, χωρις ελεγχο ταυτοτητας κτλ, οι τυποι απο τις παραταξεις αληθεια δεν παιζονται!!!

Αληθεια, εμας σημερα ψηφισαν να κλεισει η σχολη (εγω επρεπε να φυγω και δεν προλαβα να ψηφισω) μεχρι την Τριτη που θα γινει νε συνελευση. Σε ποια περιπτωση κινδυνευει να χαθει ολοκληρο το εξαμηνο, και τι ακριβως σημαινει το οτι θα χαθει??? (καπου το ακουσα, γι’αυτο ρωταω). Θα παω για μαθημα κατα Γεναρη μερια???8O8O

οταν λεει καποιος θα χαθει το εξαμηνο σημαινει το εξης.για να γινει εξεταστικη απαιτουνται 13 βδομαδες μαθηματων(νομιζω).αν συνεχιστουν οι καταληψεις και δεν γινουν μαθηματα χανεται η εξεταστικη του εξαμηνου και συνηθως παει κολλαει στην επομενη και γινεται διπλη.παλαιοτερα προσπαθουσαν να συμπιεσουν τα μαθηματα ωστε να βγει η υλη και να μη χαθει η εξεταστικη.τωρα δεν ξερω τι θα γινει.αφου η νομικη θεσσαλονικης ειχε ανοιξει,παλι εκλεισε?

Ευχαριστω για την απαντηση, κατατοπιστικοτατος.

Ναι ξαναεκλεισε μεχρι την Τριτη με τη νεα γενικη συνελευση. Θα παω και τοτ, παρ’ολο που μολις γραφτηκα. Ειδα μολις και την εκπομπη του ΣΚΑΙ για το θεμα, δεν ξερω, προβληματιστηκα πολυ… Παρα πολυ, ολο αυτο το θεμα σκεφτομαι…

[B]Προσωπικα, επειδη θεωρω τον εαυτο μου ως τετοιο, δηλαδη εναν φοιτητη που θελει να πολιτικοποιηθει χωρις να κομματικοποιηθει αλλα χωρις να γινει γραφικος και με βαρυτητα στην αποψη του, θα ηθελα τις γνωμες σας για το πως ισως να μπορουσαν να συσπειρωθουν τετοιες μοναδες ατομων, ακομη και με παρεκκλινουσες ιδεες, με κυριο στοχο ας πουμε γενικα την ‘δυνατη’ εκπροσωπηση των πραγματικων συμφεροντων των φοιτητων, των προβληματων της σχολης κτλ κτλ…[/B]

Γενικα το θετω, δεν μπορω να ειμαι και πολυ αναλυτικος…

Η Νομική εδώ πάνω ξαναέκλεισε, ναι.

Απ’ την άλλη, το ΠΑ.ΜΑΚ. άνοιξε. Πολλά χαιρετίσματα στους ‘‘αγανακτισμένους φοιτητές’’ που δεν έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να κατεβάσουν ένα ανεξάρτητο πλαίσιο αντικατάληψης, αλλά κρύβονται πίσω απ’ τα φουστάνια της Δ.Α.Π., φοβούμενοι μήπως και σπάσει το αντι- κατάληψη μπλοκ. Από την άλλη, βέβαια, ‘‘σκατά στις παρατάξεις’’ όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Και μετά αναρωτιούνται γιατί τους έχει κολλήσει η ρετσινιά των παρτάκηδων.

Καλώς ήρθες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δικιο εν μερει. Πως πιστευεις οτι πρεπει να οργανωθουν? Δηλαδη αυτο το πλαισο να γινει μεσα απο συνδικαλισμο, πως ακριβως φανταζεσαι εσυ μια ρεαλιστικη λυση? Συζητηση κανουμε ετσι, δεν στη μπαινω!!!

Να κατεβάσουν ανεξάρτητο πλαίσιο, για να μη βγει το πλαίσιο της ΔΑΠ πρώτο και έτσι να συνεχιστεί η κατάληψη αφού το πλαίσιο της κατάληψης θα βγει 100% πρώτο. Αυτό προτείνει ο Leper αν κατάλαβα σωστά. Αυτοχειρία ουσιαστικά :stuck_out_tongue:

Άποψη μου; Δεν έχει νόημα να δέχεσαι το δικαίωμα κάποιου να συνασπίζεται και όχι το δικαίωμα κάποιου να τους ψηφίζει. Φαντάζομαι κανείς δε θέλει συνελεύσεις που τα πλαίσια παρατάξεων θα τα ψηφίζουν μόνο τα μέλη τους και οι υπόλοιποι, για να μην υποστούν τη ντροπή να ψηφίσουν πλαίσιο παράταξης που δεν ανήκουν, θα διασπώνται σε πολλά μικρά πλαίσια. Αν και ήδη όλη η φάση με τα πλαίσια πάσχει, εκεί θα χαθεί και το όποιο νόημα της φοιτητικής συνέλευσης.

Ψηφίζοντας μια φορά στα 5 χρόνια για ανοιχτή σχολή (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, Φούφουτος πλαίσιο- δε με νοιάζει) δε συντάσσεσαι ιδεολογικά με αυτή την παράταξη ούτε γίνεσαι συνυπεύθυνος για τα κακώς κείμενα της.

Σε πιανω… Ετσι θα μοιραστουν οι ψηφοι των αντικαταληψιων και σιγουρα θα περασει η καταληψη… Δυσκολα ζητηματα… Σκεφτομαι και επανερχομαι αυριο δριμυτερος.

Ίσως ακουστώ λίγο απαισιόδοξος αλλά όσο και να την ψάχνεις δεν θα καταφέρεις τίποτα
Εdit:Ειδικά στη Νομική :stuck_out_tongue:

Suuure…suuure

Καταλαβαίνω τι θες να πεις και κατανοητή η θέση σου.Ένα έχω να σου πω όμως,βασικά 2.1)Πλέον τα φοιτητικά συμφέροντα δεν εκπροσωπούνται μέσω του νέου νόμου πλαίσιο,παρά μόνο μέσα από εκλογή οργάνων σε τμήματα με φοιτητές που θα λένε απλά την άποψη τους στον πρύτανη και αυτό μονο 2)Τα πραγματικά συμφέροντα και σαν φοιτητής και σαν μέλλοντας εργαζόμενος δεν είναι η πτυχιακή εξεταστική (μόνο) η απειροστικό 1 και τα δύο εξάμηνα (το λέει η δαπ σε εμάς:p)αλλά να διεκδικήσεις καλύτερους όρους εργασίας στο μέλλον.Συμφωνείς?:stuck_out_tongue:

δυστυχως οι παραταξεις ενω επρεπε να μαζευουν τους φοιτητες για να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους(μας),μαλλον το αντιθετο συμβαινει.στις συνελευσεις επικρατει η λογικη του οχλου,βρισιες,καντηλια,νερα που φευγουν,συννενοηση μηδεν και αλλα πολλα.

Aφου δεν προτειναν η ψηφοφορια να γινεται με like και dislike σε σελιδα στο facebook, και οποιος εχει τα περισσοτερα like να κερδιζει το ανοιγμα ή το κλεισιμο της σχολης αντιστοιχα, παλι καλα να λες ! :lol::lol::lol:

Eγω συμφωνω με giannis και karvou…Οι ‘‘ανεξαρτητοι’’ να ψηφιζουν τα πλαιδια της ΔΑΠ πο τοσο καιρο εβριζαν ως φορεα κομματοποιησης στα πανεπιστημια.Της ΔΑΠ με τη διαφθορα.Της ΔΑΠ με τα σκυλο παρτυ στον ‘‘ιερο χωρο της γνωσης’’.Της ΔΑΠ με τους ‘‘κλαπαδορους’’ μπραβους.Να χαρω εγω τους απολιτικ…:roll:

μουσικοφιλε…ειναι αναλογα τη σχολη, στο Παντειο για παραδειγμα δεν υπαρχει στο καταστατικο η ψηφιση με πασο και αρα γινεται ενας χαμος…Χτες εγινε μεγαλη φασαρια γιατι ολοι ξεραμε(και οι ιδιοι προφανως) οτι ειχε ερθει ΠΑΠΕΙ και ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ στο Παντειο…Τελικα ψηφισαμε με πασο αλλα οσοι δεν ειχαν τους αναγνωριζαν οι ΔΑΠιτες υποτιθεται…:roll:

Επαναλαμβάνω, τότε, γιατί ίσως σου διέφυγε το τέλος του post μου. Δε με πειράζει να ψηφίζουν πλαίσια και ανένταχτος κόσμος, αυτό έλειπε. Το θέμα είναι ότι όταν ο λόγος σου στη συνέλευση είναι ‘‘είστε όλοι μαλάκες, δεξιοί και αριστεροί’’, ‘‘σκατά στις παρατάξεις, σας σιχαθήκαμε’’, τότε μάλλον βγαίνεις λίγο μαλάκας όταν ψηφίζεις πλαίσιο παράταξης που απλά σε βολεύει. Τουλάχιστον κάποιοι είχαν τα κότσια να βγουν και να πουν ‘‘ναι, ψηφίζω Δ.Α.Π. μόνο και μόνο για μη σπάσει στα 2 το αντικατάληψη μπλοκ’’. Ε, δε θα σε πάρω στα σοβαρά, όμως. Παρτάκια και βολεμένο θα σε πω.

Όσον αφορά αυτό που ρώτησε ο mousikofilos: ο φοιτητικός συνδιακαλισμός και ο αγώνας δεν περνάει μόνο μέσα από κομματικές παρατάξεις. Υπάρχουν και αυτόνομα σχήματα (δηλαδή πολιτικές ομάδες που είναι αντιεκλογικές και αντιιεραρχικές με ριζοσπαστικό λόγο), συνελεύσεις αδιαμεσολάβητου αγώνα κλπ. Απλά χρειάζεται όρεξη και ψάξιμο ώστε να βρεις πώς ακριβώς φαντάζεσαι εσύ τον αγώνα ώστε να κινηθείς και ανάλογα.

Ερώτηση:

Όσοι στηρίζετε καταλήψεις, το κάνετε με σήκωμα του χεριού στη Γ.Σ. και μετά τέλος? Περιμένουμε την επόμενη, άντε πάμε και σε ένα εκπαιδευτικό συλλαλητήριο και όλα οκ?

Γιατί περνώντας έξω από την κατειλημμένη νομική το Σάββατο (βράδι, όχι ιδιαίτερα αργά) δεν ήταν ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ φοιτητής εκεί γύρω.

Η κατάληψη δε σημαίνει “κλειστή σχολή”. Σημαίνει σχολή πιο ανοιχτή από ποτέ. Με άδειες σχολές απαξιώνετε την κατάληψη με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.