Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Εδώ στη Λάρισα κανονικά ανοιχτο. Και διοικητικά και εκπαιδευτικά.

Κλασσική φάση αυτή που γίνεται :!:

Αν οι φοιτητές έκλειναν στα τει έστω και για δύο ημέρες, οι πρόεδροι θα τρελαινόντουσαν και θα μιλούσαν για παρακρατικούς μηχανισμούς που θέλουν κλειστά τα πανεπιστήμια. Απο την άλλη, εκείνοι αυθαίρετα μπορούν να κλείνουν και να ανοίγουν τα τει όποτε θέλουν, όταν η θεσούλα τους τρίζει. Αφαιρούν τους μαθητές απο τα πράγματα και κάθε προσπάθεια αυτοργάνωσης έχει αποτύχει εντελώς! Τα κόμματα κλασσικά το χαβά τους γενικά,με αποκορύφωμα το παραλήρημα των Πασπιτών το τελευταίο καιρό.

Χάνω πάσα ιδέα, ποιοι είναι τελικά τα πανεπιστήμια; Οι καθηγητές, τα κόμματα και οι διοικήσεις αντί των φοιτητών; :-k
Και τόσο πολύ έχουν βολευτεί και οι φοιτητές απο τη κατάσταση αυτή που δεν μπορούν να αγωνιστούν, παρα μόνο με παρακάλια και νταβατζιλίκια;

Και το Τ.Ε.Ι. Αθήνας κλειστό.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας στη συνεδρίασή του στις 28-03-2012 και σε συνέχεια της από 22-03-2012 σχετικής απόφασης της Συνέλευσης του Ιδρύματος, αποφασίζει ομόφωνα:
-> την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας από κάθε δραστηριότητα (διοικητική και εκπαιδευτική) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30-03-2012,
διότι:

1. Μειώθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός του κατά 50% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009.
  2. Παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς τη συγκατάθεσή του, στις 09-03-2012, η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία στις 12-03-2012 υπέστησαν «κούρεμα» κατά 68%, με συνέπεια, σήμερα, η ονομαστική τους αξία να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες, το ΤΕΙ Αθήνας, ένα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αδυνατεί να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς και να παρέχει το επίπεδο εκπαίδευσης και έρευνας που αρμόζει σε ένα Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Ελπίζουμε ότι θα εξευρεθεί άμεσα αποτελεσματική λύση στα θέματα που αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν το Ίδρυμα. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή εξακολουθήσουν να υφίστανται οι υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του επ? αόριστον.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας

Επίσης, διάβασα ότι εξαιρέθηκαν από το κούρεμα τελικά τα ΑΕΙ στο tvxs(δε μπορώ να βρω το link τώρα), κατάστση που δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω.

αυριο εχω συνεντευξη για μεταπτυχιακο και ομολογουμενως εχω λιγο αγχος :stuck_out_tongue:
ξερει κανεις τι περιπου ρωτανε;

απ οτι εχω καταλαβει παιζουν πολυ μαλακισμενες ερωτησεις του τυπου “γιατι επιλεξατε το μεταπτυχιακο μας” και “ποια ειναι τα μελλοντικα σου σχεδια” στις οποιες δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορετικη απαντηση περιμενουν απ το "επειδη μ ενδιαφερει το αντικειμενο και επειδη απ τις πληροφοριες που εχω συλλεξει το μεταπτυχιακο σας ειναι θψηλου επιπεδου και θα με βοηθησει να επεκτεινω τις γνωσεις μου (σλουρπ) "

για ποιο μεταπτυχιακό ? πες κ μπορεί να σου πούμε κ συγκεκριμένα

αν θες σου στε΄λνω κ πμ με ερωτησεις

Ψηφιακές Επικοινωνίες και Δίκτυα
τμημα ψηφιακων συστηματων πειραια
:slight_smile:

Παιδες οποιος θα μπορουσε να με ενημερωσει γενικα για Φιλολογια Αθηνων και Ιστορικο Αρχαιολογικο Αθηνων θα το εκτιμουσα (Αν αξιζει το προγραμμα σπουδων και γενικα ο,τι σας ερχεται :stuck_out_tongue: )

Για διεθνων και ευρωπαικων σπουδων κατι;

περάσατε ήδη ή θελετε να βάλετε ?

εγω μηχανικός είμαι, αλλά θα προτεινα μακρια από ιστορικο κ διεθνων ευρωπαικων. δεν έχουν αντικειμενο κ τα παιδια που τα εβγαλαν ζοριζονται

χιλιες φορες φιλολογια, μαζι με την μιση Ελλαδα

αλλο τπτ δεν εχει ?

Σε ενδιαφέρει το αντικείμενο;
Κοίτα γενικά τέτοιες σχολές,του ευρύτερου τομέα της πολιτικής επιστήμης(και απο την αλλη των οικονομικων επιστημών)έχουν κάτι πάρα πολύ βασικό που μετράει όσο τίποτα άλλο από δω και στο εξης.Και αυτό είναι πως μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.Κατα κει πάει το πράγμα,το μοντέλο “πιανω μια δουλεια σε ολη μου την ζωη” μάλλον δεν θα συνεχίσει να υπάρχει πολύ και σχολές σαν την ΔΕΠ με ευρύ αντικείμενο μετράνε πολύ.
Φυσικά κάπου θα εξειδικεύσεις και επίσης φυσικά θέλει καλό διάβασμα,για αυτό σε ρώτησα αν σε ενδιαφέρει.

Άμα θες κατι άλλο,κάτι πιο σίγουρο(γιατί κακά τα ψέμματα το βασικό που απασχολεί έναν απόφοιτο είναι η δουλειά)θα μπορούσες να επιλέξεις κάτι άλλο.Τώρα θα μου πεις της Θεωρητικής και δουλειά,τρέχα γύρευε:p

Εγώ αυτό σπουδάζω ουσιαστικά μόνο που είμαι στο Πολιτικό,στο ΔΕΠ είναι ο rocking_monster απο δω πάνω όμως.Αν θες κατι για την σχολη στην Αθηνα στην Παντειο ρωτα ελευθερα,εχει τελειωσει η αδερφη μου εκει

Ε καμία σχέση το Ιστορικό με ΔΕΠ,καμία όμως.Μια χαρά αντικείμενο έχουν και τα δύο,αναλόγως που θες να ασχοληθείς.

Εγω ηθελα νομικες ρε σεις απλα ισως πιανω την νομικη κομοτηνης που θα την δηλωσω βεβαια.Για μετα σκεφτομαι!
Ειμαι αναμεσα σε προγραμμα ψυχολογιας στο ΦΠΨ και στην Διεθνων και ευρωπαικων.Ρωτησα και παιδι που σπουδαζει εκει και εχω μια αλφα εικονα.Απλα ακομα δυσκολευομαι να αποφασισω!

θα έβαζα ψυχολογία. ειναι μια επιστημη που σου ανοιγει κ ενα παραθυρο προς τα έξω (ειδικα ακαδημαϊκα) + οτι δυστυχως θα ειναι η επιστημη του μελλοντος. ολο και περισσοτεροι πανε στους ψυχολογους, πλεον κ στην Ελλαδα

διεθνων/ευρωπαϊκων, αν δεν μπεις κομμάντο να βγάλεις 9,99 και να πας για διπλωματικο σωμα, ζοριζεσαι…

Χμμ κοίτα Ψυχολογία με ΔΕΠ καμία σχέση.
Βασικά πήγαινε οπου σ’αρεσει εσενα.Επίσης αν σε ενδιαφερει ψυχολογια ρωτα και για τα τμηματα στην Παντειο και αλλου

@Μοντε μαλλον δεν έχεις και πολύ επαφή με το αντικείμενο ΔΕΠ.
Ποιο διπλωματικό σώμα;Και που κολλά ο βαθμός;Για διπλωματικό σώμα καταρχάς πας αρκετά χρόνια αφού τελειώσεις τις σπουδές σου.Επίσης ακαδημαικές καριέρες σου ανοίγονται κατεξοχήν από τετοιες σχολές σαν την ΔΕΠ.

Απλά είναι πανδύσκολα ναι,σαν αντικείμενο βασικά,άμα θες να το συνεχίσεις πολύ.Καμία σχέση με ψυχολογία

Διπλωματικο σωμα και απο νομικη μπαινεις με τεραστια δυσκολια.Οι εξετασεις δεν παιζονται(οπως και για δικαστικο σωμα).
Φλουντ ψυχολογια παντειο δεν την πιανω.Οποτε ειμαι για φπψ.Ουτως η αλλως βεβαια του φπψ με ενδιεφερε απο την αρχη.Απλα ρε σεις εγω την νομικη την ειχα ονειρο εδω και πολλα χρονια και τωρα ειμαι σε πελαγος.
Και το ιστορικο με ενδιεφερε που ειναι η αδελφη μου αλλα με κατευθυνση αρχαιολογικο.Το καλο με το αρχαιολογικο ειναι οτι μπορεις να εργαστεις σε αυτου του ειδους τα επαγγελματα αλλα και σαν καθηγητης.Ενω με τον κλαδο του ιστορικου που ειναι η αδελφη μου περιοριζεσαι σε καθηγητης.

Για ΦΠΨ υπάρχει χρήστρια από δω που έχει τελειώσει - δε νομίζω ότι μπαίνει πια, ότι θες πες μου να της στείλω.

Σχετικά με των Ευρωπαϊκών σπουδών, η ξαδέρφη μου έχει τελειώσει την Τουρκικών σπουδών - αντίστοιχη φάση είναι νομίζω. Επαγγελματική αποκατάσταση ούτε για αστείο. Και σκέψου μπήκε όταν δημιουργήθηκε το τμήμα, δηλαδή αν και ήταν στη 1η γενιά αποφοίτων, τρίχες κατσαρές.

διπλωματικο σωμα προφανως πας με εξετασεις μετα την σχολη. δεν σε βγαζει η σχολη , διπλωματη

οποιοι πηγαν παντως ΔΕΠ, ζοριζονται να βρουν δουλεια

Φριντομ η τουρκικων και ανατολικων ειναι περισσοτερο περιορισμενη σχολη ομως,σωστα;

μια απορία αν τελείωσες ΦΠΨ βγαίνεις με δίπλωμα ψυχολόγου?

Απο απλο φπψ οχι.Φιλολογος βγαινεις!
Υπαρχει ομως σχολη που λεγεται ΦΠΨ(προγραμμα ψυχολογιας) με 174κατι μορια.Απο αυτη ναι βγαινεις ψυχολογος!

Δε γνωρίζω διαφορές για να είμαι ειλικρινής αλλά και αυτή για προξενεία, διπλωματικά σώματα κλπ είναι. Απλά αυτό που μου είχε πει η ξαδέρφη μου είναι ότι δύσκολα βρίσκεις δουλειά στο αντικείμενο γιατί υπάρχει αργή συνταξιοδότηση στο χώρο, θέλει ισχυρά κονέ κλπ.