Από το ΦΠΨ δε γίνεσαι ψυχολόγος…Επιλέγοντας την κατεύθυνση της Ψυχολογίας θεωρείσαι “σύμβουλος Ψυχολογίας” και όχι κανονικός Ψυχολόγος (δεν ξέρω τη διαφορά μεταξύ “συμβούλου Ψυχολογίας” και “Ψυχολόγου”)…Κυρίως φιλόλογος θεωρείσαι όπως και από τις άλλες 2 κατευθύνσεις , Φιλοσοφικής & Παιδαγωγικής…
Τα ξέρω από την ξαδέλφη μου που τελείωσε πριν 6 χρόνια περίπου…
Για τους Αρχαιολόγους ο διαγωνισμός για προσλήψεις στο δημόσιο ξέρω ότι γίνεται πολύ σπάνια με λίγες θέσεις και πολλούς υποψήφιους…Βέβαια για αυτούς υπάρχει και ο χώρος της εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ πάντα…Πολλοί Αρχαιολόγοι γινονται ξεναγοί μετά (κάνοντας τη σχολή ξεναγών)
Δεν καταλαβαινετε.
Υπαρχουν δυο σχολες.Το απλο φπψ που κανεις μαθηματα παιδαγωγικης,φιλολογιας και ψυχολογιας και το φπψ(προγραμμα ψυχολογιας) που κανεις μαθηματα μονο ψυχολογιας και βγαινεις ψυχολογος.Υπαρχει αλλωστε μεγαλη διαφορα και στα μορια!
Ναι , το ξέρω…Απλά εγώ ήθελα να γράψω για το ΦΠΨ που είναι πιο “μπερδεμένο” κατά κάποιο τρόπο…
Μια απορια ρε σεις.Απο ΔΕΠ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΒΓΑΙΝΕΙΣ? Ξερω ενα παιδι που τελειωσε ΔΕΠ και μετα δουλευε σε τραπεζα κ τωρα μοιραζει βιογραφικα σε καφετεριες γιατι δεν εχει τι ιδεα σε τι ειναι ειδικευμενος και που μπορει να δουλεψει…
Επισης εκτος απο ψυχολογος τι αλλο βγαινεις απο την ψυχολογια?
από ΔΕΠ δεν βγαίνεις τίποτα
Βασικα στο ΔΕΣ(διεθνων και ευρωπαικων σπιυδων) μπορεις να δουλεψεις σε ολους τους οργανισμους της ΕΕ,ΟΗΕ και τετοια.Μπορεις επισης να δουλεψεις στο υπουργειο εξωτερικων και επισης να αναλαβεις τις δημοσιες σχεσεις σε εταιρειες που εχουν συναλλαγες με το εξωτερικο(οι περισσοτερες δηλαδη).Με τα καταλληλα μεταπτυχιακα μπορεις να δουλεψεις ακομα και σε πρεσβειες ή στο εξωτερικο.
Στο τμημα ψυχολογιας μπορεις να δουλεψεις κατα βαση σαν ψυχολογος ειτε ανοιγοντας γραφειο ειτε σε ιδρυματα που απαιτουν ψυχολογους(φυλακες κλπ.).Μπορεις επισης με μεταπτυχιακο να ασχοληθεις με την διαφημιση και το μαρκετιγκζ(κατι που με ενδιαφερει πολυ)και νομιζω πως μπορεις να ασχοληθεις και με το εγκληματολογικο της αστυνομιας.
Ναι , η Αστυνομία προσλαμβάνει Ψυχολόγους όπως απασχολούνται και στην εκπαίδευση (μάλλον παιδοψυχολόγοι εκεί)…
Τουρκικών σπουδών καμία σχέση.
Μην το ψάχνετε,δουλειά την σήμερον ημέρα από τέτοιες σχολές όντως είναι κάτι δύσκολο.Όμως σχολές σαν την ΔΕΣ εχουν υπόβαθρο,εχουν αντικείμενο(απο διεθνές εμπόριο μέχρι διεθνές δίκαιο)και γενικά πολλοί απόφοιτοι που μπήκαν γιατί ξέρουν τι θέλουν έχουν φύγει και εξωτερικά κτλ κτλ.Ούτως ή άλλως τέτοιοι απόφοιτοι θα κληθούν αύριο-μεθαύριο να αναλάβουν θέσεις σε οργανισμούς,στην δημόσια διοίκηση σε σε σε.
Έχω μία γνωστή φίλη της αδερφή μου που τελείωσε ΔΕΣ στην Θεσσαλονίκη και τώρα είναι Βρυξέλλες ας πούμε,δεν εχει να λεει.Άλλος φίλος από Πολιτικο στην Αθηνα έφυγε για μεταπτυχιακό στο LSE.Άπειρα παραδείγματα υπάρχουν από άτομα που κατάφεραν και δυστυχώς από παιδιά που τα βρίσκουν δύσκολα.Και το ίδιο για το Ιστορικό,για το Οικονομικό που υπάρχουν 500 τμήματα σε όλη την Ελλάδα,για την Φιλολογία για για για.
Το θέμα είναι κατά πόσο είναι συνειδητοποιημένος κανείς,γιατί προφανώς αν κάποιος έχει στο μυαλό του να τελειώσει ψυχολογία και μετά να ανοίξει κάνα γραφείο και να ακούει τον καθένα και καταλαθος μπει στην ΔΕΠ και δει οτι διαφέρει από αυτό που νόμιζε ε θα εχει πρόβλημα.
Σιγά που θα βγάλουμε και το ΔΕΣ τώρα σχολή της πούτσας όμως ε.Ήμαρτον.Άμα είναι να πα να γίνουμε νοσοκόμες όλοι για να έχουμε το 600αρακι καβάτζα#-o
το οποίο όμως στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν άλλοι τόσοι (μηχανικοι, νομικοι, κ οποιος ξέρει καλές γλώσσες). οτι εχει να κανει με υπουργεια θελει δοντι, τα μαστερ κοστιζουν (κ τι σημαινει μπες εκει, γιατι θα κανεις μετα ενα καλο μαστερ; κανε κατευθειαν κατι αλλο). δλδ απο ΔΕΣ βγαίνεις, τίποτα.
εγώ θα σε συμβούλευα κάτι άλλο να αγοράσεις
πόσο έχει;
μονο φράγκα εφτά
αφού το θέλεις πάρτο
εδιτ: εγω για το ΔΕΣ ελεγα, μπερδευτηκα με τα ΔΕΠ, ΔΕΣ κτλ
Από Ιστορικά/Αρχαιολογικά/Φιλολογικά/ΦΠΨ/Φιλοσοφική όλοι διορίζονται καθηγητές μέσω ΑΣΕΠ
Για διπλωματικό σώμα από ό,τι ξέρω παίζει πολύ και το βύσμα
Just sayin
Πως σχετιζεις τους μηχανικους με αυτες τις εργασιες;:-k
Ε ενταξει ρε συ μην το ισοπεδωνουμε.Αλλο να ξερεις καλα καποιες γλωσσες και αλλο να εχεις πτυχιο ειδικευμενο σε αυτη την εργασια μαζι με τις απαραιτητες γλωσσες.
εδιτ:Και στην τελικη αμα περιμενεις να βγεις και να παιρνεις 2χιλιαρα χαιρω πολυ.Το θεμα ειναι και ποσο θα το κυνηγησει ο καθενας!
Έλα το έβαλα και γω ΔΕΣ για να καταλαβαινόμαστε.
Το να πας στο ΥΠΕΞ ή το να μπεις σε κάποιον οργανισμό της ΕΕ ή του ΟΗΕ ή γενικά να μπεις να δουλέψεις στην Δημοσια Διοίκηση,στην Βουλή,σε ειδικά κέντρα μελετων διαφόρων Υπουργείων κτλ προφανώς μετρά το από που είσαι.Οι νομικοί ναι φυσικά μπορούν εφόσον έχουν ειδικευτεί σε τέτοια θέματα.Τώρα οι μηχανικοί δεν ξέρω τι δουλειά έχουν.Θα μου πεις στην Ελλάδα είμαστε.
Ας ήταν και το ελληνικό κράτος σοβαρό να δέχεται νεαρούς επιστήμονες με γνώσεις και πτυχία για να στελεχώσουν θέσεις του και όχι να παίρνει τον καθε πικραμένο.
παιδες, εχω 2 κολλητους απο ΔΕΣ, ο ενας με μαστερ σε Banking and Finance in emerging economies ψαχνει δουλεια 9 μηνες και δεν τον παιρνουν ουτε για φυλλαδια-και στο εξωτερικο, τρωει τρελα ακυρα-, ενω ο αλλος κανει δευτερο μαστερ σε Στρατσβουργο πανω σε διεθνης σχεσεις και κατι τετοιες πιπες και οριακα βρηκε δουλεια τωρα σε ρεσεψιον ξενοδοχειου…και γενικα, επειδη εκανα παρεα με αρκετα παιδια που μπηκαν το 2002 σε ΔΕΣ Παντειου, ενας δουλευει σε Βρυξελες-διπλωματικο σωμα, πελωριο κυπριακο πολυμπριζο btw- και ειναι γαμω, απο τους υπολοιπους 300 της φουρνιας, μπορω να διαβεβαιωσω οτι πανω απο τους μισους βαρανε μυγες ή κανουν ακυρες δουλειες-και μιλαω και για παιδια με καλα μαστερ σε LSE κτλ…
Παν-αχρηστο τμημα, πραγματικα δεν βγαινεις τιποτα απολυτως!!
το ΔΕΣ σαν ΔΕΣ δεν φταιει
φταιει οτι στην Ελλαδα ολοι κανουν ολα κ τελικα, παιρνουν ατομα επειδη “ειχαν οι σχολες υψηλοτερη βαση”
απλα διαβαζω εδω ποσο ευκολο ειναι να μπεις στην ΕΕ και στο διπλωματικο σωμα κ τρελαινομαι. μην δινετε τετοια εικονα. ο λουπιν καλα τα γραφει
μακρια θα ελεγα
ουτε καν ρε συ.Απλα λεμε οτι υπαρχει μια πιθανοτητα να το κανεις και αυτο.Βασικα αυτα που εγραψα παραπανω απαντουσαν στην ερωτηση του private για το τι μπορεις να κανεις μετα.
Δεν το συζηταμε οτι ειναι πολυ δυσκολα,ειδικα μετα απο αυτα που ακουσα απο τον Λουπιν!
Πιθανότητες υπάρχουν για τους πάντες και για όλα, εξαρτάται πόσο είσαι διαθετημένος να το κυνηγήσεις. Τα πράγματα πάνε κατά διαόλου -ακόμα και εξωτερικό- αλλά μην απογοητεύεστε, τουλάχιστον όχι ακόμα, καθήστε να μπειτε πρώτα
Μα εσύ είπες στην αρχη σαν μοναδική προοπτική της σχολής το διπλωματικό σώμα και σου είπα πως αυτό καταρχάς είναι πολλά χρόνια μετά την σχολή!
Την δυσκολία την αφήνω στην άκρη,άσε που και τα λεφτά σε συνδυασμό με την ζωή δεν και αυτά που φαντάζονται μερικοί.
Ούτε λέω οτι είναι πανεύκολο να μπεις στην ΕΕ κτλ,μην τρελαθούμε αλλά ντάξει προφανώς υπάρχουν παρα πολλοι οργανισμοι της ΕΕ ή που συνεργάζονται με αυτήν και μπορεί κάποιος να απασχοληθεί.
Δύσκολα παντού είναι,ρωτήστε και τα παιδιά της Φιλοσοφικής να σας πούνε που περιμένουν μόνο να προκηρυχτεί κανας ΑΣΕΠ μπας και τους βάλουν,αλλιως κανα ιδιαίτερο του σκοτωμού.Μακριά και από κει;;
Ένα παιδί που έχει βγει μεταπτυχιακός στο Διεθνές Δίκαιο δεν τον λες και τίποτα,ούτε πρίζες φτιάχνει ούτε κάνει σχέδια.Πιθανώς έχει υψηλότερη μόρφωση από πολλούς άλλους αποφοίτους των ΑΕΙ,όμως Ελλαντα.Λίγο υποτιμητικό λοιπόν το να του λες ότι έχει βγει “τιποτα”.
Μην μπερδεύουμε την σοβαρότητα των σχολών με το τι γίνεται στην αγορά…της Ελλάδας.
Πριν 4 χρόνια όλοι τρέχαν να γίνουν δάσκαλοι και είχαν πάει 19000 οι σχολες παιδαγωγικων:lol::lol:#-o
ΑΣΕΠ για τα επομενα 7 χρονια γιοκ ε!
Τι εννοει ο ποιητης?
Προσλήψεις στο Δημόσιο.