Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ)

καλα γενικα οι θεωρητικοι εχετε εμπλοκη, ειδικα εργασιακα. δυστυχως

το καλο ειναι οτι με ενα μαστερ μπορειτε να διορθωσετε τα πραγματα κ να ανοιχτειτε σε αλλες δουλειες. το κακο ειναι οτι πρεπει ισως πρωτα να βγαλετε μια σχολη που δεν σου βρισκει δουλεια

εγω θα προτεινα το εξης

1. ψαξτε σχολες με ακρες κ απορρόφηση έξω. η αγορα εδω εχει πεθανει κ ειδικα οι θεωρητικοι, καταποντιζονται
  2. αν εχετε ανεση, καντε ισως κ 1ο πτυχιο εξω, να μπειτε απο νωρις στην αγορα τους. δυσκολο κ ακριβο το ξερω, αλλα ειναι μια λογικη επιλογη αν εχεις την ανεση

κατα τα αλλα, προκρινω ψυχολογία από αυτά που αναφέρθηκαν.φυσικα αν το ψαχνεις, μπορεις να κανεις διαφορα

φιλη μπηκε φιλολογια, ειδε που παει το πραγμα, πηρε κατευθυνση γλωσσολογια, εκανε μαστερ στην εφαρμοσμενη γλωσσολογια κ τωρα φτιαχνει τα συστηματα που σας απαντανε στο village και λετε τι ταινια θελετε.

δουλευει 2 δουλειες κ βγαζει γαμω τα λεφτα. την λεω “κομπιουτερου φιλολογο”. φυσικα την ιδια ωρα οι φιλες της κυνηγανε τα ιδιαιτερα με το τουφεκι…

Ειχα παει χθες να παρω το απολυτηριο και με ρωτουσε μια καθηγητρια για σχολες κλπ.Οταν τις ειπα για ιστορικο μου λεει ‘‘απο υπουργειο που εχω φιλο μου εχει πει πως για τα επομενα 7 χρονια δεν θα γινει ΑΣΕΠ στους καθηγητες’’.Δεν μπορω να γνωριζω κατα ποσο ισχυει βεβαια!

Στο αρχαιολογικό δεν μπορείς πια να εργαστείς στην Ελλάδα.Συμβασιούχος γίνεσαι το πολύ πολύ και θα περνάς και 6μηνα και χρονάκια άνεργος.Όσο παράδοξο κι αν ακουγεται αυτό σε μια χώρα με τέτοιο παρελθόν.Για διορισμό σε εφορίες και μονιμότητα,μόνο με μπάρμπα στην Κορώνη και με εξετάσεις του πέους που γίνονται μια φορά την χιλιετία και κυρίως,αν κάποιος κορακοζώητος αρχαιολόγος πάρει αναγκαστική σύνταξη λόγω θανάτου ξέρω γω.Ίσως με την Ιστορία Τέχνης και κάνοντας κάποιο master έξω,μπεις σε καμιά γκαλερι,σε κανα μουσείο κτλ. Ακαδημαϊκά ωστόσο έχει ψωμί,κυρίως Αγγλία-Γερμανία-ΗΠΑ.

Αν ένας κλάδος λέει αυτή τη στιγμή είναι η Μουσειολογία,σε επίπεδο master(διατμηματικό πρόγραμμα),αλλά για να μπεις επίσης ψάξε πρώτα τα κονέ σου με πρώην βουλευτές του Πασοκ κυρίως.

Αρχαιολογικό να μπεις και να το ακολουθήσεις,αν θέλεις να λάβεις πολύπλευρες γνωσεις,από αρχιτεκτονική μέχρι ιστορία,ακόμα και παλαιοντολογία,γεωλογία και γενικά να κερδίζεις τους φίλους σου στο Trivial Pursuit ή να θες να κονομήσεις εύκολα φράγκα σε τηλεπαιχνίδια άχρηστων γνώσεων.Αλλιώς μην πατήσεις καν,γιατί-ήταν κάποτε,πλέον δεν ξέρω-και δυσκολούτσικη σχολή(για θεωρητική). :slight_smile:

Σαν φιλόλογος από Αρχαιολογικό και ΦΠΨ και τέτοια,μια ζωή δευτεράντζας θα είσαι,εκτός αν αρχίσεις από φοιτητής και κάνεις μαθήματα,γιατί μετά θα ξεχάσεις κι αυτά που ξέρεις,μέχρι να τελειώσεις.

Στη σχολή Ξεναγών έχεις ελπίδες να σε πάρουν αν ξέρεις Ρώσικα,Ρουμάνικα,Μαγυάρικα,Τούρκικα,Σέρβικα και γενικά τέτοιες γλώσσες,πέρα από τις δημοφιλείς Ευρωπαϊκές.Όντας απόφοιτος όμως Ιστορικού-Αρχαιολογικού έχεις κάποια μπόνους και δίνεις ένα μάθημα λιγότερο στις εξετάσεις,δε δίνεις δλδ Ιστορία Τέχνης.

Χοκαμ,μας γαμησες την ψυχη:!::stuck_out_tongue:

Εχω μπερδευτει και αγχωθει τοσο που θα αρρωστησω…Νιωθω πως πραγματικα δε ξερω τι μου γινεται και οτι σχολη κ αν βαλω πηγαινω στα τυφλα…ΦΑΚ

νομικη δεν σε ενδιαφερει;

Στις εισαγωγικές για τη σχολή Ξεναγών οι απόφοιτοι Ιστορικού-Αρχαιολογικού δινουν 2 μαθήματα λιγότερα (Ιστορία και Έκθεση). Δίνουν μόνο Γεωγραφία…Αυτό για τις σπάνιες ξένες γλώσσες ισχύει αλλά δε σημαίνει πως και με τις πιο συνηθισμένες ξένες γλώσσες δεν έχεις τύχη…Όπου να 'ναι βγαίνει η προκύρηξη για τη σχολή Ξεναγών οπότε όποιος/όποια ενδιαφέρεται ας ρωτήσει…:slight_smile:

[/COLOR]

Στις εισαγωγικές για τη σχολή Ξεναγών οι απόφοιτοι Ιστορικού-Αρχαιολογικού δινουν 2 μαθήματα λιγότερα (Ιστορία και Έκθεση). Δίνουν μόνο Γεωγραφία…Αυτό για τις σπάνιες ξένες γλώσσες ισχύει αλλά δε σημαίνει πως και με τις πιο συνηθισμένες ξένες γλώσσες δεν έχεις τύχη…Όπου να 'ναι βγαίνει η προκύρηξη για τη σχολή Ξεναγών οπότε όποιος/όποια ενδιαφέρεται ας ρωτήσει…:slight_smile:

Έκανα λάθος , σβήστε το προηγούμενο ποστ…

coolαρε

ΟΛΟΙ οταν μπαινουν, δεν ξερουν που πανε. επεσες πανω σε μια ζορικη φαση της Ελλαδας κ της Ευρωπης, κ να σε κοροιδεψουμε δεν μπορουμε. μπορουμε να σε βοηθησουμε.

πες μας 10 σχολες, να τις συζητησουμε ο καθενας με οτι ξέρει

10 σχολες;Στη θεωρητικη;Δυσκολα θα βρεις!

δεν εδινε κειπερα κ ο αλλος κ οικονομια !? τι να του κανω τωρα εγω ?

ας δωσει οτι εχει :stuck_out_tongue:

χαχα δεν νομιζω.Μιλα ρε τζοκερ:p

Αφου το θελει ο λαος θα μιλησω. Το λεπον σκεφτομαι κυριως Φιλολογια Αθηνων,Ψυχολογια Παντειου,ΔΕΣ περασε λιγαααακι απ το μυαλο μου,Ιστορ/Αρχαιολ με αυτα π ακουω εχω φριξει και απο κει και περα μου αρεσουν αρκετα τα Αγγλικα,αλλα εφοσον δεν πεθαινω να ανοιξω φροντιστηριο μου φιανεται λιγο υπερβολικο να παω Αγγλ Φιλολογια Αθηνων αφου εχω ηδη Προφισιενσυ

Θα βγεις ένα τίποτα,τραβα ψυχολογία να ανοίξεις κανα γραφείο γιατί όλοι θέλουν ψυχολόγο[/σοβαρη αναλυση off]

Βρε βρείτε εκεί τις σας ενδιαφέρει περισσότερο,τι σας ικανοποιεί και μετά θα δείτε πόσες επιλογές έχετε και μέσα από την σχολή.Τα επαγγελματικά πραγματικά μεταβάλλονται και ειδικά αυτήν την εποχή.
Αν κάτι θα πρότεινα εγώ από θεωρητική είναι να πάει κάποιος προς τον τομέα των κοινωνικών επιστημών(και δεν βάζω μεσα στην ψυχολογία)διότι άτομα με καλες σπουδές σε οικονομικά,νομικά,διεθνοευρωπαικα θεματα κτλ κτλ θα έχουν κάποια ζήτηση τα επόμενα χρόνια.

απο αυτα που λες και εγω θα σου ελεγα ψυxολογια.φιλολογιες/αρχαιολογιες ωραιες σχολες(ειδικα η αρχαιολογια)αλλα επαγγελματικα δυσκολα :confused:

και εγω ψυχολογια θα ελεγα

Όντως! Αρκετά ενδιαφέρουσα σχολή το τμήμα ψυχολογίας, θα μπορείς από εκεί να ειδικευτείς σε κάποιον τομέα.

Φιλολογία , Ιστορικό-Αρχαιολογικό και Φ.Π.Ψ είναι σχεδόν τα ίδια , πολύ δύσκολη επαγγελματική αποκατάσταση. Ουσιαστική καθηγητής γίνεσαι…
Και το ΔΕΣ (χωρίς να έχω άμεση γνώση) τα ίδια είναι…
Η Ψυχολογία φαίνεται καλύτερη από όλα αυτά…:slight_smile:
Επίσης , Κοινωνιολογία και τα συναφή τα θεωρώ με δύσκολη επγγελματική αποκάτασταση…
(Σας έχουμε μαυρίσει την ψυχή αλλά η πραγματικότητα είναι περίπου έτσι.):?

:lol::lol:

Κοίτα,γενικά σαν σχολή κωλολέει πάντως,αρκεί να το κάνεις για σένα,για να μάθεις πράγματα και όχι γιατί θες σώνει και καλά επαγγελματική αποκατάσταση στον τομέα.
Προσωπικά δεν το χω μετανιώσει ούτε λεπτό που σπούδασα εκεί πάντως,άσχετα με τη συνέχεια.

γενικα η θεωρητικη απο πλευρας αποκαταστασης ειναι η χειροτερη.