Θόδωρος Αγγελόπουλος

A ρε μπαγάσα και εγώ το σκέφτηκα αυτό! Αλλά δεν μου πήγε να το γράψω αυτή την ώρα…
Τραγικό αυτό που συνέβη, διαβάζω πως το ΕΚΑΒ έκανε 45’ να πάει να τον παραλάβει… Έχουμε τους πιό επικίνδυνους δρόμους της Ευρώπης και το έχουμε αποδεχθεί ως κάτι φυσιολογικό, πρέπει να σκοτωθεί κάποιος διάσημος για να το ξαναθυμηθούμε!

Κρίμα τον άνθρωπο…

Οι μεγάλοι και άξιοι φεύγουν ένας-ένας, ενώ οι ανάξιοι παραμένουν.
Όπως άκουσα πιο πριν κάπου να λένε ότι… χτες το πρωί μαθαίναμε για μια μικρότητα που δεν διάβαζε, ενώ το βράδυ μάθαμε για έναν μεγάλο που έφευγε.
Κρίμα…

Άσχετα με την δουλειά του, αλλά ήταν ένας από τους χειτρότερους ανθρώπους του χώρου!Και κάτι διάβασα περί κομμουνιστικών μηνυμάτων του Αγγελόπουλου.Αν αυτός ήταν κομμουνιστής, εγώ είμαι η Lady Gaga…

Καλα ρε μεγαλε,διανοησε οτι ο ανθρωπος χθες πεθανε?
Ενταξει,αν διαφωνεις πολιτικα,ειναι αλλο θεμα,αλλα ρε φιλε ‘‘Ο νεκρος δεδικαιωται’’.
Τωρα απλα λιγος σεβασμος!!

Συγγνώμη, αυτό κατάλαβες?Οτι διαφωνώ πολιτικά?#-o Δεν έκανα καμμία αναφορά επ’αυτού!Απλά όσοι νομίζουν οτι ήταν κομμουνιστής, είναι πολύ γελασμένοι.Κι επίσης, όσο ζούσε, όλοι έκρυβαν και δεν μίλαγε(και δεν πρόκειται να μιλήσει) κανείς για το πόσο άσχημα φερόταν σε όλο τον κόσμο.

Συνεχιζω να πιστευω οτι διαφωνεις πολιτικα μαζι του παντως.Τα επιχειρηματα σου ειναι σε πολιτικη βαση κυριως.
Δικαιωμα σου βεβαια…

Καλά σοβαρά μιλάς?Το να μου πεις εσύ π.χ οτι είσαι του τάδε χώρου κι βλέποντας σε(ανεξάρτητα σε ποιον χώρο ανήκω(που δεν ανήκω)) οτι οι πράξεις σου δεν συμβαδίζουν με αυτά που λες και το αναφέρω, το θεωρείς πολιτική διαφωνία?:-k8O Εγώ απλά το βλέπω οτι δεν ανέχομαι την υποκρισία και την ψευτιά σου(όχι προσωπικά την δική σου, κατάλαβες πως το λέω…).

Είναι πολιτική βάση το οτι φερόταν άσχημα στο συνεργείο του?Το ότι έπαιρνε ΤΑ εκατομμύρια και οι τεχνικοί του ήταν από τους πιο κακοπληρωμένους?Το οτι ήταν ο μόνος στον χώρο που δεν επέτρεπε στο συνεργείο να κάνει διάλλειμμα για φαγητό?Το οτι είχε διώξει τεχνικό επειδή τον είχε πιάσει να μασουλάει ένα σάντουιτς?Το οτι ψωμολύσσαγε το συνεργείο κι αυτός πήγε και πήρε τυρόπιτα γι’αυτόν και την γυναίκα του και την έτρωγε προκλητικά μπροστά τους?Ναι, αν το συνδιάσεις με το κομμουνιστικό πρόσωπο που λάνσαρε, ίσως έχει πολιτική βάση.Εγώ απλά το βλέπω σαν έναν υποκριτή ΚΑΚΟ άνθρωπο(όσο γελοίο κι αν ακούγεται)…

Kαταλαβαινω,ρε μεγαλε πως το λες.Προς Θεου.
Ενταξει μωρε ολοι απογοητευμενοι αριστεροι ειμαστε και βλεποντας κατι Μαχαιριτσες,κατι Τσακνηδες και κατι αλλους να το παιζουν κομμουνια με βιλες και με 20 ευρω εισιτηριο στις συναυλιες τα παιρνουμε.
Κατι τετοιο μου λες κι εσυ φανταζομαι για τον Αγγελοπουλο.Μιλας για υποκρισια και δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω αν ξερεις αληθειες εκ των εσω.Δεν διαφωνω,απλα θεωρω ακυρη τη στιγμη για τετοια συζητηση,αυτο ειναι ολο.

Tα είπες; Εντάξει; Ξεθύμανες;
Edit: στον πιο πάνω πήγαινε…

twisted sister γαμω το μουνι της μανας σου

Το topic θα γίνει αρκετά ενδιαφέρον!

αφου αφησαμε τους χαρακτηρισμους πισω μας, ας παμε σε πιο λαιτ πραγματα

ολο το ποστ ειναι αποθεωση αλλα εδω γονατισα. τι σκατα συνεργειο ειχε? παιδια απ την ουγκαντα? μηπως τους εκανε και νιανιανιανιανα?

Για δοκίμασε να δουλέψεις σε ταινία 10-12 ώρες πάνω σε βουνό καθημερινά(για κάποιες βδομάδες) χωρίς να φας τπτ κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, να δω πόσο θα προσκυνήσεις μετά και πως θα σου φανεί αυτός που θα κάνει κάτι τέτοιο.Και να είσαι και κακοπληρωμένος και να σου φέρονται σαν σκουπίδι.Αλλά ξέχασα, εσύ ξέρεις τα πάντα όλα.Τουλάχιστον έμαθες να μιλάς(κάπως)…

Τελος πάντων, το σταματάω εδώ.Έκανα κι ένα μικρό έντιτ στα προηγούμενα για όποιον προσβλήθηκε και δεν λέω κάτι άλλο.

Twisted Sister, για να μη μπερδεύεσαι: ο Αγγελόπουλος ΗΤΑΝ κομμουνιστής, ΚΑΠΟΤΕ (κι αυτό φαίνεται στις πιο παλιές ταινίες του και κυρίως στον Θίασο, βέβαια), αλλά αναθεώρησε τις πολιτικές του θέσεις πριν από πολλάααα χρόνια οπότε τουλάχιστον δε νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθεί για υποκρισία. Όσο γι’ αυτά τα περιστατικά και τις καταστάσεις που αναφέρεις από τα γυρίσματά του, ως κατηγορίες ασφαλώς και είναι σοβαρά, αλλά με το συμπάθειο κιόλας εγώ δεν μπορώ να πάρω τις “καταγγελίες” σου στα σοβαρά για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι λίγο “να χαμε να λέγαμε” ή αν θες “σου πα μου πες”, κοινώς καφενείο. Παράπεμψέ με σε κάποια επίσημη πηγή στην οποία να έχει βγουν δημοσίως στη φόρα όλα αυτά και τότε μπορούμε ίσως να το συζητήσουμε.

Πολύ σωστός. Απλά εντάξει, εγώ είχα περισσότερο στο νου μου τους τρεις “πατριάρχες” του ελληνικού σινεμά, ενώ ο μακαρίτης ο Νικόλας ήταν κάτι σαν το “μαύρο πρόβατο” του εγχώριου κινηματογράφου.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΡΑΣ ήταν μέχρι τέλους ο αγγελόπουλος.

Aνοιξες συζητηση μεγαλη τωρα Γρακχε…
Συμφωνω σχεδον με ολα οσα λες,αλλα εχω μια ενσταση.Θεωρω τον [B]Κουνδουρο[/B] καπως υπερτιμημενο και θα πω γιατι.Ναι ο ‘[B]Δρακος’[/B]’ και η ‘’[B]Μαγικη Πολη[/B]’’ ειναι ταινιαρες.Ναι οι’’[B]Μικρες Αφροδιτες[/B]’’ και το ‘’[B]Ποταμι[/B]’’ ηταν κατι διαφορετικο μεσα στους [B]Ξανθοπουλους[/B] και τις [B]Βουγιουκλακηδες[/B],αλλα το ‘’[B]Vortex’[/B]‘δεν αντεχεται,το ‘’[B]1922’[/B]’ συζητιεται,το ‘’[B]Byron[/B]’‘ειναι η καλυτερη του για μενα,αλλα ποιοι’’[B]Φωτογραφοι[/B]’’ ?Θεωρω οτι ηταν καινοτομος κι ανατρεπτικος,αλλα οχι κατ’αναγκη μεγαλος!!!

Ο [B]Νικολαιδης[/B], ηταν μεγαλος,διοτι μεσα στη δεκαετια του video και της υπερκουλτουροακαταλαβιστιλας,εκανε b movies με αποψη,νοημα,εβγαλε εναν ολοδικο του ηθοποιο,τον [B]Τακη Σπυριδακη[/B](αυτον που τα πιτσιρικια μαθανε τωρα απο τη διαφημιση,ελεος Παναγια μου),εισηγαγε horror και film noir στοιχεια στις ταινιες του και ηταν αποτραβηγμενος απο τα παντα!!Ροκας κι ανατρεπτικος!!!Αυτο και μονο αυτο,για μενα τον κανει μεγαλο,τουλαχιστον σε εγωριο επιπεδο.

Tα γράφει και ο Δανίκας σήμερα στα Νέα:
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4689301&fb_source=message

Όμως κατά τη γνώμη μου ο Δανίκας αποδεικνύει -για άλλη μία φορά- πόσο στερειται ήθους επιλέγοντας να τα γράψει αυτά την επομένη του θανάτου του Αγγελόπουλου…
Ας τα έγραφε όσο ζούσε να έχει και αντίλογο…
Χωρίς να σημαίνει πως απαραίτητα δεν τα πιστεύω αυτά που λέγονται, απλά δεν είναι τώρα η στιγμή να ειπωθούν μόλις ο άνθρωπος αυτός έχασε τη ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο…

Προφανώς και με τον Αγγελόπουλο με χωρίζει… άβυσσος στο πως βλέπουμε την Ελληνική ιστορία :roll: και ακόμα και οι μη-πολιτικές ταινίες του με κούραζαν με τους αργούς ρυθμούς, τους περιορισμένους διαλόγους κλπ.
Δεν θα βγώ να τον αποθεώσω ως καλλιτέχνη επειδή σκοτώθηκε.
Αλλά αυτή την ώρα τα μόνα που θεωρώ σκόπιμα και πρέποντα να γραφτούν είναι αυτά που έγραψα και στο αρχικό μου ποστ: Kρίμα για τον άνθρωπο.:frowning:

ναι παιζει να ταν ο μονος παραξενος μεγαλος σκηνοθετης. ηταν τσιγκουνης και αλαζονας λεει. α στο διαολο, γκρεμιστηκε η εικονα που χα γι αυτον.

Ναι ρε παίδες… Τον άνθρωπο τον εκτιμάμε και τον λατρεύουμε για το έργο του. Όχι για το ήθος του. Εκτός αν ο Δανίκας έκλαιγε μαύρο δάκρυ όταν πέθανε η μητέρα Τερέζα, οπότε πάω πάσο…