Ηχος τυμπάνων: Σας επηρεάζει στο να σας αρέσει ο δίσκος;

Σαν drummer - ή ντραμίστας που λένε μερικοί - προσέχω ιδιαίτερα τον ήχο τους στις ηχογραφήσεις των συγκροτημάτων και κάποιες φορές επηρεάζομαι στο να μου αρέσει και το album.
Παρακάτω αναφέρω χαρακτηριστικά παραδείγματα:

ELOY - Castle In The Air
Φοβερός ήχος και τέλεια ισορροπία!

Uriah Heep - Look At Yourself
Χάλι μαύρο! Άψυχα και μπουκωμένα! (Το αλμπουμ φυσικά είναι κορυφή)

Μπορώ να παραθέσω πολλά παραδείγματα και στο metal π.χ. αλλά ας βάλει ο καθένας τα δικά του…

Ωραίο θέμα, και γω το παθαίνω αρκετές φορές.

Πρώτο τώρα μου ήρθε στο μυαλό το Victims of Deception των Heathen.
Ενώ λατρεύω το ντεμπούτο τους, αυτό δεν το αντέχω.

[I]σαμπλ[/I]

άκουσα και τα δύο τραγούδια . δν με επηρρέασε καθόλου το πως ακούγονται τα ντράμς , παρά τη διαφορά στον ήχο . ίσως να έχει να κάνει κ με το ότι είμαι εντελώς άμπαλος από ντραμς . απλά πιστεύω πως ο καθείς είναι ψήρας στο δικό του όργανο , προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια στον ήχο κλπ .

μήπως να μεταφερθεί στο musician’s corner ?

@ ignorant_pig δλδ αυτός ο ήχος στα ντράμς είναι χάλια ? είμαι πολύ άσχετος …

Εμενα μου αρεσουν ολοι οι ηχοι στα τραγουδια πιο πανω :roll:
Και για να απαντησω στο τοπικ με επηρρεαζει πολυ στο αν θα μου αρεσει ο δισκος απο τον ηχο των Drums γιατι τυγχανει να ασχολουμαι και με τη μουσικη οποτε δεν ξερω αν στα αυτια καποιου που μονο ακουει μουσικη αλλα δεν παιζει, κανει διαφορα (αν και για ολους πιστευω εχει σημασια απλα αλλαζει το ποσο εχει σημασια). Εγω δινω εμφαση επιπλεον στα Dynamics.

Κλασσικο παραδειγμα αθλιου ηχου που ολοι ξερουν ειναι στο St. Anger που το δισκακι δεν ακουγεται μονο και μονο απο αυτο (οι κιθαρες ειναι αλλη κουβεντα :p).

Αν εννοείς και για τα άλλα όργανα οκ…μόνο στα τύμπανα αναφέρομαι συγκεκριμένα.
Μα καλά, είναι ήχος για τομ αυτός???

Στην αρχή πήγα να το σνομπάρω το θρεντ, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι έχω μεγάλο κόλλημα με τα drums. Γενικά με το rhythm section, αλλά ειδικότερα με τα drums.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν κατάφερα ποτέ να ακούσω το All hope is gone των SLIPKNOT ολόκληρο.
Σαν άλλο προφανές παράδειγμα μου έρχεται και το “τενεκεδένιο” St Anger, αλλά αυτό για κάποιο λόγο μου είχε κάτσει καλά στη μουσική, δεν με είχε ενοχλήσει.

ο ήχος στο St. Anger ΓΑΜΑΕΙ, κουφάλογα.

^^…τα αυτακια μας.
Ναι ταιριαζει με το attitude ο ηχος και το St. Anger παρολα αυτα ναι ειναι κατι καλο αν το δεις απο μια συγκεκριμενη σκοπια αλλα δεν ειναι και για πολλα πολλα ο δισκος. Με κουραζει.

Εδιτ: Τα πιο περιεργα τομ τα εχω ακουσει σιγουρα σε δισκο των watchtower (με τηην καλη εννοια, μου αρεσουν). Και το στυλ ηχου που μου αρεσει στα Drums περισσοτερο ειναι στο στυλ του Black Album, ετσι με βαθος πολυ.

τα τριγκαρισμενα ντραμσ δε λενε και πολυ.καλυτερα να μην ακουγονται τοσο καλα παρα
ψευτικα.
το inner war των Antaeus εχει απο τους καλυτερους ηχους

Δεν εχω καποια σχετικη γνωση πανω στην τεχνικη κ τον ηχο των drums αλλα κ εγω ειμαι σιγουρος οτι ο ηχος τους επηρεαζει παρα πολυ το πως ακουγεται ενα album…Παραδειγματα αθλιου ηχου ειναι το st.anger, to cruelty and the beast των CoF.Δε θα σχολιασω τον ηχο του 1ου( Εχει σχολιαστει απο πολλους χιλιαδες φορες), ο οποιος κανει το album ανυποφορο απο ενα σημειο κ μετα,παρολο π εμενα αρκετα κομματια μ αρεσουν (αλλα μεμονομενα,με τπτ δε γινεται να ακουσεις το album ολοκληρο).Ενω στο cruelty & the beast τα drums ακουγονται λες κ κοπαναει στιβες αποι χαρτονια ο barker κ αφαιρει παρα πολυ απο τη δυναμικη των κομματιων…

Aκούστε εδώ ρε:p
http://www.youtube.com/watch?v=iQDMIXL1u2Y
Αλλά ακόμα κι αυτά τα έχω συνηθήσει αν και με χαλούσαν στην αρχή.Γενικά μ’επηρεάζει ο ήχος στα ντραμς, πχ δεν μου αρέσουν τα πολύ τριγκαρισμένα και τα πολύ πλαστικά αλλά αν η μουσική λέει, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα ν’ακούσω το δίσκο.Απ’την άλλη, μπορεί αν ένας δίσκος έχει γαμώ τους ήχους να κερδίσει πόντους απο’κει.

Μονο ντραμ μασιν. \μ/ :slight_smile:

:lol:#-o:lol:

Εντάξει πολύ δύσκολα θα με χαλάει ο ήχος μόνο των ντραμς σε ένα άλμπουμ. Το st.anger είναι βέβαια ένα καλό παράδειγμα αλλά και πάλι το άλμπουμ αυτό έχει περισσότερα προβλήματα από απλώς κακό ήχο στα ντραμς.

Με ενοχλεί ίσως σε κάποιες μπάντες του ακραίου χώρου η γενικότερη πλαστική παραγωγή πολλές φορές και σε μπάντες όπως π.χ. Misery Index τα ντραμς χτυπάνε περισσότερο. Περισσότερο μου την δίνουν οι τελευταίες παραγωγές του rubin βασικά όπου ηχογραφεί σε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να αλλοιώνετε κάπως ο ήχος (slayer-chirst illusion, metallica-death magnetic) φαινόμενο που το παρατήρησα και σε άλλα άλμπουμ παραγωγών ίδιας σχολής (slipknot-all hope is gone, machine head-the blackening). Επειδή είδα πως το all hope is gone αναφέρθηκε ήδη εδώ μέσα δεν ξέρω αν ο κακός ήχος συνήθως αντανακλάτε στα ντραμς περισσότερο, ομολογώ δεν το έχω ψάξει και τόσο πολύ.

Drums… τρομερή επιρροή για μένα στον ήχο ενός άλμπουμ. Αξεπέραστος ο ήχος τους στο Rust In Peace και στο South Of Heaven όπως επίσης και στα Mental Vortex, And Justice For All. Επίσης αρκετά περίεργος αλλά εν τέλει τρομερός είναι ο ήχος των drums στο Transcendence, δεν θυμάμαι να έχω ακούσει παρόμοιο ήχο. Από τα τελευταία χρόνια μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ο ανεπανάληπτος ήχος των drums στο Thrash Anthems των Destruction. Επίσης ένας φίλος ανέφερε και Eloy, εύγε!!! Power and The Passion τρελός ήχος όπως επίσης και στο Floating, λίγο πιο ωμός αλλά μαμάει. Πώ μου έρχονται συνέχεια άλμπουμ στο μυαλό, σταματάω και θα επανέλθω όταν συνειδητοποιήσω τι ξέχασα:p

Ερωτηση : Υπαρχει αντιστοιχο θρεντ για τις παραγωγες/ηχο ?

Με επηρεαζει ειναι η αληθεια.Αλλα οχι στο πως ειναι αλλα στο ποσο κολλαει με τον
ηχο της μπαντας.Δεν θα ηθελα τριγκαρισμενα ντραμς σε ενα απο τα πρωτα
αλμπουμ των Death ας πουμε.Σε μερικα αλμπουμ απο νεες μπαντες παντως μπορω
να πω οτι χωρις τριγκερς -δυστυχως- δεν βγαινει καλος ηχος.

Λατρευω παθολογικα παντως τον ηχο του ταμπουρου οταν εχει αυτo το κατι.
Καλη ωρα http://www.youtube.com/watch?v=qvI56MqFxqI
Ενας απο τους αγαπημενους μου ηχους τυμπανων ειναι στο Cause Of Death των
Obituary : http://www.youtube.com/watch?v=NQgCZasm6mU

καλα δεν γαμαει κιολας.απλα δεν ακουγεται:)

ε μα μόλις είδα τον τίτλο μου ΄ρθε κατευθείαν στο μυαλό το st. anger.
είναι γμτς ο ήχος των ντραμς σ’αυτό το άλμπουμ, δίνει άλλη εικόνα διαφορετική κι αν σας αρέσει. :stuck_out_tongue:

Είχα κάνει ένα εγώ αλλά είχε πάει άπατο :stuck_out_tongue:

bumpαρω λιαν συντομως !