Ελληνικη οικονομική κρίση/δντ/νεα μετρα

Μάλλον τις προτάσεις-χαβαλέ του Τσίπρα για την ανεργία κρίνει ο Παπαρδέλας… :roll:

ωραία αυτά που λέει ο Τσίπουρας

Τα λεφτά που θα βρει για να τα κάνει δεν μας λέει … για ακόμα μια φορά[-X

  1. Υιοθέτηση ενός εκτεταμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
  1. Η καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης για τα επιδοτούμενα επενδυτικά σχέδια του ιδιωτικού τομέα.
  1. Η άμεση κάλυψη όλων των κενών στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της πρόνοιας. Αναφέρομαι, είπε, σε εκείνα τα δραματικά κενά στα νοσοκομεία, που έχουν τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία.
  1. Η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και άλλων τομέων της οικονομίας που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.
  1. Η αντικατάσταση του άρθρου 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που λειτουργεί ως πλυντήριο ευθυνών των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων και ως προθάλαμος ανεργίας για τους εργαζόμενους.
  1. Η χορήγηση νομοθετικά της δυνατότητας αυτοδιαχείρισης των εγκαταλελειμμένων από τους ιδιοκτήτες τους και κατειλημμένων από τους εργάτες επιχειρήσεων. Είναι κάτι το οποίο εφαρμόστηκε στην μακρινή Αργεντινή μετά από τη μεγάλη κρίση του 2001, είπε.
  1. Η απαγόρευση των αναιτιολόγητων απολύσεων. Και βεβαίως η απαγόρευση απολύσεων εργαζομένων άνω των 55 ετών, χωρίς καμία αιτιολογία, καθώς και εργαζομένων που είναι οι μόνοι εργαζόμενοι γονείς σε μια οικογένεια, τόνισε.
  1. Καμία απόλυση στο δημόσιο και κατάργηση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας. Το δημόσιο χρειάζεται αναδιοργάνωση, χρειάζεται ανασυγκρότηση, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά προβλήματα με απολύσεις, επεσήμανε.
  1. Με τι λεφτα;
  2. Αν θελει καποιος το εξηγει
  3. Πολυ σωστο. Με τι λεφτα;
  4. Συνεχιζουμε τις αοριστιες. Με ποιο τροπο παλικαρι μου;
  5. Κατι τετοια διαβαζει η Αλεκα και τα παιρνει. Που θα προσφυγει τωρα ο Ριζοσπαστης;
  6. Ok
  7. Η πρωτη προταση καθιστα ανουσιες τις επομενες.
  8. Ναι μωρε κοροιδα ιδιωτικοι υπαλληλοι. Για εσας αρκει στον εργοδοτη μια δικαιολογια. Οι δημοσιοι μονο να μην πειραχτουν. Αυτους μπορουμε να διοριζουμε αλλωστε. Δεν πειραζει που οι μισοι κωλοβαρανε. Εσεις να ειστε στην πεινα. Δεν πειραζει που δεν θα εχετε να σας αρμεξω με φορους. Θα τα παρω απο τα πετρελαια που θα ανακαλυψω

Στο 2. εννοεί πως για να μπορείς να πάρεις κάποια επιδότηση να πρέπει να εγγυηθείς είτε την διατήρηση είτε την δημιουργία θέσεων εργασίας. Και σήμερα ο ΟΑΕΔ έχει προγράμματα που επιδοτεί την διατήρηση θέσεων εργασίας με τα γνωστά θαυμαστά αποτελέσματα…
Μετακύληση μισθολογικού κόστους στο κράτος προτείνει ο φωστήρας… #-o[-X

Το 5. όντως το έβαλε μάλλον για να την πικάρει, απογοητευμένος από την αδιαφορία της Αλέκας στα ανοίγματα του… :lol::lol:

Θα τα στειλει η Βενεζουελα, μαζι με καμμια ντουζινα βαρελια πετρελαιο και 1 σεντερ μπακ για το Θρυλο

Τι να πει κι ο τσίπρας μωρέ…

Αφού δεν υπάρχει ένας πολιτικός ηγέτης με αρχίδια να πει:

  1. Έξω από την ΕΕ / μονομερής διαγραφή χρέους / πλήρης έλεγχος νομισματικής πολιτικής.
  2. Ενίσχυση πρωτογενούς τομέα (γεωργική/κτηνοτροφική παραγωγή, τουρισμός, πιθανή εκμετάλλευση ΑΠΕ ή/και ορυκτού πλούτου) με κεντρικό σχεδιασμό και υποχρεωτική μετακίνηση εργατικού δυναμικού προς τα κει
  3. Συμφωνίες για οικονομικές/εμπορικές συναλλαγές με κράτη εκτός σκληρού πυρήνα της ΕΕ

…δεν έχουμε σωτηρία.

ΤΟ Κ.Κ.Ε. και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. αυτα λενε παντως, αρα θεωρητικα υπαρχει ο “πολιτικος ηγετης με αρχιδια”

Tώρα σοβαρά: Θα σου άρεσε να σου πουν πως φεύγεις με “φύλλο πορείας” για ένα σκατοχώρι να ξεσκατίζεις γουρούνια, επειδή το αποφάσισε ένας γραφειοκράτης;

[SPOILER]Και από γυναίκες γύρω να παίζει μόνο η γνωστή Τασούλα της διαφήμισης :stuck_out_tongue: [/SPOILER]

Εγώ θα είμαι ο γραφειοκράτης.

Θα χρειαστείς και έναν βοηθό… ε; :roll:

Υποχρεωτική μετακίνηση…!

Την είδες λίγο Κόκκινος Χμερ μήπως? Αυτά που προτείνεις έχουν γίνει! Κοίτα να έχουμε λιγότερα θύματα τουλάχιστον ε :slight_smile:

Και μετά βρίζατε τον Σαββόπουλο για αυτά που είπε για νησιά-μετανάστες, και αναφέρατε γυάρους κλπ…

Εντάξει, αλλάζω το “υποχρεωτική” σε “προαιρετική με προνόμια”.

Ξερουμε ποσο υπολογιζετε το πρωτογεννες ελλειμα για φετος;

Για την επιδότηση θέσεων εργασίας, δείτε ενδεικτικά εδώ:

http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypean/ada/Β4Π7Φ-ΡΣΕ

«Με την 4318/ΥΠΕ/5/03930/E/Ν.3299/2004/30-01-2012 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/04, της επιχείρησης «ΑΙΟΛΙΚΟ ΒΙΑΝΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με δ.τ. «ΑΙΟΛΙΚΟ ΒΙΑΝΝΟΥ Α.Ε.», για την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της με το κίνητρο της επιχορήγησης, που αναφέρεται στην Ίδρυση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «ΤΟΥΡΛΟΥ», του Δήμου ΒΙΑΝΝΟΥ, του Νομού ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, συνολικής επιχορηγούμενης δαπάνης ποσού ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων εξήντα χιλιάδων (1.560.000) Ευρώ, με επιχορήγηση συνολικού ποσού εξακοσίων είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (624.000) Ευρώ, δηλαδή ποσοστό επιχορήγησης 40% επί του συνολικού κόστους της επιχορηγούμενης επένδυσης.

[B]Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.[/B]

Ημερομηνία γνωμοδότησης της Επιτροπής 14-04-2011 (ομόφωνη).

Η περίληψη αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β΄)».

Δε θυμάμαι τώρα κάποια πιο επίσημη πηγή για ένα τυπικό νούμερο θέσεων εργασίας προς ύψος επένδυσης, αλλά το λινκ εδώ π.χ.: http://www.energypress.gr/news/Endiaferon-gia-ependyseis-5-dis.-eyrw-sthn-Ellada-apo-bretanikes-epiheirhseis

βγάζει 1 θέση εργασίας για 500.000 ευρώ επένδυσης.

Στην παραπάνω περίπτωση “πράσινης ανάπτυξης” έχουμε τριπλάσιο ύψος επένδυσης και καμία θέση εργασίας.

Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να γίνουμε Β.Κορέα. Εκεί τυπώσανε το δικό τους νόμισμα, εθνικοποιήσανε την παραγωγή κτλ κτλ. Τώρα ο λαός εξαθλιώνεται. Θέλουμε πραγματικά να τους μοιάσουμε; Η Ελλάδα ακόμα και τώρα παραμένει μια από τις πλούσιες χώρες του κόσμου. Ένα πρωθυπουργός με “αρχίδια” (αρχίδια πρωθυπουργός λέω εγώ) θα μπορούσε να μας κάνει από τις φτωχότερες μέσα σε μια μέρα. Ας μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν από τον κάθε λαικιστή που μιλάει για επιστροφή στη δραχμή, έξοδο από την ΕΕ κτλ κτλ. Ας σταματήσουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο για την κατάντια της χώρας αποκλειστηκά στους ξένους. Το φταίξιμο είναι κυρίως δικό μας.

Ωραίο αυτό, βάλτο και στο ΤΟΥΗΤΕΡ :!:

Θα προσπεράσουμε τους δισταγμούς μου περί ματαιότητας και θα σε ρωτήσω το εξής: στο ευρώ μπήκαμε το 2001. Σήμερα, 11 χρόνια μετά τα κόμματα εξουσίας μιλάνε ουσιαστικά για επιστροφή στο επίπεδο εισοδήματος του 2004 ή και παραπίσω (χωρίς να δίνουν αντίστοιχες υποσχέσεις ή δεσμεύσεις για το βιωτικό επίπεδο). Σε απλά ελληνικά λοιπόν, ποιο ήταν το όφελος του μέσου έλληνα πολίτη από την παραμονή του στο ευρώ ώστε να έχει κίνητρο για την παραμονή του στην ευρωζώνη;

Όσον αφορά τη Βόρειο Κορέα, πας μακριά, υπάρχουν κοντινότερες και λιγότερο εξωτικές χώρες που φαίνεται ότι αποτελούν πρότυπο μίμησης.

Ξεχνάς μια μικρή αλλά καθοριστική παράμετρο. Τότε μπορούσαμε να δανειστούμε από τις αγορές. Τώρα πώς θα καλύψεις το πρωτογενές σου έλλειμα;

Αν ο crabsody ήταν εξώφυλλο μπλακμεταλ, θα ήταν κάπως έτσι

Το πρωτογενές έλλειμα το καλύπτεις όταν:

  • φορολογείς τα υπερκέρδη τραπεζών/μεγάλων επιχειρήσεων
  • αναπτύσσεις και στηρίζεις στο μέτρο του δυνατού την αγροτική παραγωγή (μειώνοντας έτσι τις πολλές εισαγωγές)
  • σταματάς μέσα σε μία μέρα (δεν είναι δύσκολο αν υπάρξει πραγματική θέληση) την σπατάλη δημοσίου χρήματος, από αγορά φαρμάκων κλπ μέχρι όπλα (ειδικά το τελευταίο πρέπει να παγώσει για ένα διάστημα, αρκετά έχουμε ήδη).

Αυτά για βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα (προφανώς μου διαφεύγουν και άλλα πιθανά μέτρα), και υπάρχουν και πολλά άλλα για μεσοπρόθεσμα. Είναι, λοιπόν, ζήτημα επιλογής και βούλησης. Μάλιστα, τα 2 πρώτα που ανέφερα, λίγο δύσκολο να γίνουν όσο ακολουθούμε τις διαταγές της Ε.Ε.