Στο 2. εννοεί πως για να μπορείς να πάρεις κάποια επιδότηση να πρέπει να εγγυηθείς είτε την διατήρηση είτε την δημιουργία θέσεων εργασίας. Και σήμερα ο ΟΑΕΔ έχει προγράμματα που επιδοτεί την διατήρηση θέσεων εργασίας με τα γνωστά θαυμαστά αποτελέσματα…
Μετακύληση μισθολογικού κόστους στο κράτος προτείνει ο φωστήρας… #-o[-X
Το 5. όντως το έβαλε μάλλον για να την πικάρει, απογοητευμένος από την αδιαφορία της Αλέκας στα ανοίγματα του… :lol::lol:
Tώρα σοβαρά: Θα σου άρεσε να σου πουν πως φεύγεις με “φύλλο πορείας” για ένα σκατοχώρι να ξεσκατίζεις γουρούνια, επειδή το αποφάσισε ένας γραφειοκράτης;
[SPOILER]Και από γυναίκες γύρω να παίζει μόνο η γνωστή Τασούλα της διαφήμισης [/SPOILER]
«Με την 4318/ΥΠΕ/5/03930/E/Ν.3299/2004/30-01-2012 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/04, της επιχείρησης «ΑΙΟΛΙΚΟ ΒΙΑΝΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με δ.τ. «ΑΙΟΛΙΚΟ ΒΙΑΝΝΟΥ Α.Ε.», για την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της με το κίνητρο της επιχορήγησης, που αναφέρεται στην Ίδρυση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «ΤΟΥΡΛΟΥ», του Δήμου ΒΙΑΝΝΟΥ, του Νομού ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, συνολικής επιχορηγούμενης δαπάνης ποσού ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων εξήντα χιλιάδων (1.560.000) Ευρώ, με επιχορήγηση συνολικού ποσού εξακοσίων είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (624.000) Ευρώ, δηλαδή ποσοστό επιχορήγησης 40% επί του συνολικού κόστους της επιχορηγούμενης επένδυσης.
[B]Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.[/B]
Ημερομηνία γνωμοδότησης της Επιτροπής 14-04-2011 (ομόφωνη).
Η περίληψη αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β΄)».
Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να γίνουμε Β.Κορέα. Εκεί τυπώσανε το δικό τους νόμισμα, εθνικοποιήσανε την παραγωγή κτλ κτλ. Τώρα ο λαός εξαθλιώνεται. Θέλουμε πραγματικά να τους μοιάσουμε; Η Ελλάδα ακόμα και τώρα παραμένει μια από τις πλούσιες χώρες του κόσμου. Ένα πρωθυπουργός με “αρχίδια” (αρχίδια πρωθυπουργός λέω εγώ) θα μπορούσε να μας κάνει από τις φτωχότερες μέσα σε μια μέρα. Ας μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν από τον κάθε λαικιστή που μιλάει για επιστροφή στη δραχμή, έξοδο από την ΕΕ κτλ κτλ. Ας σταματήσουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο για την κατάντια της χώρας αποκλειστηκά στους ξένους. Το φταίξιμο είναι κυρίως δικό μας.
Θα προσπεράσουμε τους δισταγμούς μου περί ματαιότητας και θα σε ρωτήσω το εξής: στο ευρώ μπήκαμε το 2001. Σήμερα, 11 χρόνια μετά τα κόμματα εξουσίας μιλάνε ουσιαστικά για επιστροφή στο επίπεδο εισοδήματος του 2004 ή και παραπίσω (χωρίς να δίνουν αντίστοιχες υποσχέσεις ή δεσμεύσεις για το βιωτικό επίπεδο). Σε απλά ελληνικά λοιπόν, ποιο ήταν το όφελος του μέσου έλληνα πολίτη από την παραμονή του στο ευρώ ώστε να έχει κίνητρο για την παραμονή του στην ευρωζώνη;
Όσον αφορά τη Βόρειο Κορέα, πας μακριά, υπάρχουν κοντινότερες και λιγότερο εξωτικές χώρες που φαίνεται ότι αποτελούν πρότυπο μίμησης.
φορολογείς τα υπερκέρδη τραπεζών/μεγάλων επιχειρήσεων
αναπτύσσεις και στηρίζεις στο μέτρο του δυνατού την αγροτική παραγωγή (μειώνοντας έτσι τις πολλές εισαγωγές)
σταματάς μέσα σε μία μέρα (δεν είναι δύσκολο αν υπάρξει πραγματική θέληση) την σπατάλη δημοσίου χρήματος, από αγορά φαρμάκων κλπ μέχρι όπλα (ειδικά το τελευταίο πρέπει να παγώσει για ένα διάστημα, αρκετά έχουμε ήδη).
Αυτά για βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα (προφανώς μου διαφεύγουν και άλλα πιθανά μέτρα), και υπάρχουν και πολλά άλλα για μεσοπρόθεσμα. Είναι, λοιπόν, ζήτημα επιλογής και βούλησης. Μάλιστα, τα 2 πρώτα που ανέφερα, λίγο δύσκολο να γίνουν όσο ακολουθούμε τις διαταγές της Ε.Ε.
Ας μην εξισώνουμε τον κομμουνισμό με μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή ή μια οικονομική ανεξάρτησία και μη δουλοπρεπή συνάρτηση με τις οικονομικές δυνάμεις!
Δεν είναι το ένα ή το άλλο.
Από αυτά που λες St. Anger μόνο το 2ο μπορεί να γίνει με την κοινωνία (=και τους πολιτικούς) μας. Τα άλλα 2 είμαστε πολύ δούλοι να τα κάνουμε
.H μεγάλη φορολογία είναι που έδιωξε τόσες και τόσες επιχειρήσεις στη Βουλγαρία. Δε νομίζεις ότι θα έπρεπε να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και όχι να διώξουμε και τις επιχειρήσεις που έχουμε; Προφανώς την σπατάλη όλοι θέλουμε να την περιορίσουμε. Είτε μείνουμε στο ευρώ είτε όχι. Μείωση των εξοπλισμών όμως έχω την εντύπωση θα είναι δυσκολότερη έξω από την Ε.Ε.
Εντάξει πως θα μειώσουμε το έλλειμα είναι μεγάλο θέμα και ουσιαστικά είναι και ζήτημα ιδεολογίας τους καθενός. Το βασικότερο είναι να συμφωνήσουμε ότι ΠΡΩΤΑ πρέπει να εκμηδενιστεί το έλλειμα και μετά να πάμε σε δικό μας νόμισμα. Άρα οποιος υποψήφιος βγαίνει αυτή τη στιγμή και προτείνει την έξοδο από την Ε.Ε και την επιστροφή στη δραχμή καλό θα ήταν να βγαίνει και να λέει ότι πρέπει να μηδενιστεί το έλλειμα με αυτόν και αυτόν και τον άλλο τρόπο. Έχω την εντύπωση ότι δεν το κάνουν αυτό. Απλά πουλάνε φούμαρα στον κόσμο ότι θα πάμε στη δραχμή, θα κοροιδέψουμε όλον τον υπόλοιπο κόσμο και θα είμαστε καλύτερα από ότι είμαστε τώρα.
Και εγώ δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός τί θα συνέφερε στη χώρα. Έχει δίκιο ο comealot ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε μια τέτοια στρατηγική επιλογή με κομμουνισμό ή φιλελευθερισμό κτλ κτλ. Προσωπικά αν πηγαίναμε στη δραχμή θα είχα μεγάλο κέρδος γιατί είμαι σε εταιρία που εξάγει προιόντα. Δεν το βλέπω όμως έτσι γιατί προφανώς δεν με νοιάζει μόνο η αφεντιά μου.
Πόσο κόσμο έχουν τρομοκρατήσει οι θιασώτες της δραχμής και έχει στείλει τα λεφτά του έξω με οδυνηρή συνέπεια για την οικονομία;
Την μισή Ελλάδα θα αγοράσουν επιχειρηματίες που έχουν έχουν στείλει έξω ήδη δισεκατομμύρια.
Μπορώ να σου αναφέρω αρκετά οφέλη από το ? στα “καλά χρόνια” πριν μας πάρουν χαμπάρι: Π.χ. το 2007 όταν η τιμή του πετρελαίου κάλπαζε, εδώ δεν ίδεωνε και τόσο το αυτί μας γιατί το ? ξεπέρασε εκείνη τη χρονία για πρώτη φορά το 1,3 σε σχέση με το δολλάριο. Αλλά βέβαια το ? ερχόταν με ορισμένους κανόνες που δεν τηρήσαμε και όταν διαπιστώσαμε πως κανείς δεν μας δανείζει άλλο και πως η μαθημένη στη “διολίσθηση της δραχμής” οικονομία μας δεν προσαρμόστηκς ποτέ στο σκληρό νόμισμα αρχίσαμε να κατηγορούμε το νόμισμα…
Σε ποιά χρονιά ζεις; Που είναι αυτά τα “υπερκέρδη”; Για τo PSI έχεις ακούσει τίποτα; :-s