Και πως προκύπτει πως με το τέλος του παρόντος συστήματος θα αναδυθεί κάτι καλύτερο? Ποιος το διασφαλίζει? άντε και γίνονται ΟΛΑ όσα περιγράφει ο συγγραφέας του κειμένου. Και? Εγώ βλέπω ότι η φτώχια , η πίεση και ο διαρκής φόβος δεν βοηθούν ιδιαίτερα τον άνθρωπο να ανθίσει. Ίσα ίσα τον ωθούν στον κανιβαλισμό.
Ενώ τόσα χρόνια και τώρα παράγουμε πολιτισμό και ευημερούμε ε;
Επίσης γιατί όλοι ζητάτε διασφάλιση; μονιμότητα στην ζωή…; interesting…
Ζούγκλα δεν είναι προσωπική επίθεση…αλίμονο, είσαι από του εξαίρετους χρήστες εδώ.
είμαι σε χαλαρό mode αυτές τις μέρες no worries
Προφανώς δεν με χαλάει να μην πετιούνται γαρύφαλλα στο ρέμο ή να μην υπάρχουν διακοποδάνεια. Προφανώς με ενοχλεί η σαπίλα που βιώνουμε. [B]Αλλά[/B] το ότι αναρωτιέμαι για το πως θα εξελιχθούμε και πως θα “διασφαλιστεί” αυτή η αλλαγή, δεν είναι γιατί θέλω ασφάλειες και σιγουριές και βεβαιότητες. Απλά θυμάμαι ότι σε αυτή τη χώρα έφυγαν οι κακοί χουντικοί, ηρθαν οι δεξιοί ( που διασφάλισαν βέβαια την δημοκρατία) και μετά ήρθε η [B]αλλαγή[/B] κλπ.
Άρα αυτό που με ενδιαφέρει εμένα προσωπικά είναι να δούμε το πως θα οργανωθούμε σαν κοινωνία και σαν άνθρωποι. Να δούμε τι θέλουμε να παράγουμε, με τι όρους , τι θα καταναλώνουμε κλπ. Γιατί αν είναι πάλι να αποφασίζουν άλλοι για εμάς , πάλι σκατά θα τα κάνουμε. Για αυτό είμαι βέβαιος και ασφαλής
Υ.γ. : δεν είμαι απλά εξαίρετος είμαι τινανοτεράστιος βλάκας
Μαζί σου. Και δεν θεωρείς πως η ανασύνταξη των ανθρώπινων αξιών είναι βασικό παράγοντας για να οδηγηθούμε σε αυτό το “ουτοπικό σύστημα” που περιγράφεις;
Μια χαρά άτομο είσαι, ειδικά αν έρθεις και pillow!
Για τους pillow το χω ψιλοκλειδώσει στο μυαλό μου, για να γουστάρομεν και λίγο
Για μένα πρώτα απόλα θα πρέπει να σκεφτούμε τελικά τι είναι πιο ουτοπικό. Το να συζητάμε μεταξύ μας και να αποφασίζουμε για εμάς ή το να αναθέτουμε σε ομάδες ανθρώπων να αποφασίζουν για εμάς.Εδώ έχουμε καταλήξει να μην ενδιαφερόμαστε για τίποτα, μιας και δεν συμμετέχουμε και πουθενά.Σπίτι και δουλειά(όσοι έχουν) και τπτ άλλο. Να λέμε ότι τίποτα δεν αλλάζει, να τα βλέπουμε όλα μάταια και να θεωρούμε λογικό να βλέπουμε ανθρώπους να τρώνε απτα σκουπίδια και ο Κόκκαλης να έχει 170 σπίτια.
Νομίζω πως ένας άνθρωπος εξελίσσεται και δίνει προτεραιότητα σε αξίες όταν νοιωθει πως είναι μέρος ενός (σημαντικού) όλου ενώ ταυτόχρονα μπορεί να διατηρήσει την ατομικότητα του και την ελευθερία του. Για μένα το όραμα που πρέπει να αποκτήσουμε, ούτως ώστε να αναπτυχθεί μια άλλη κοινωνία, είναι το ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να συννενοηθούμε ΜΟΝΟΙ μας.
Άρα , πιστεύω πως το σύστημα αξιών που θέλεις ( και καλώς το θέλεις) δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από το πως αυτό θα προκύψει. Για αυτό με ενδιαφέρει το [B]πως[/B] θα γίνει τελικά η “αλλαγή”. Για μένα πάντως προσωπικά, μια άλλη κοινωνία δεν είναι εφικτή αν δεν αλλάξει ο τρόπος παραγωγής/κατανάλωσης/διάθεσης προϊόντων και εργασίας.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου…όμως ο άνθρωπος αποδεδειγμένα αποδεικνύει, όσες φορές και αν του έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία ότι διέπεται από νόμους αξιών που επανελλημένα τον οδηγούν στο να αποτυγχάνει να οργανώσει αυτό “το ουτοπικό σύστημα” που και οι δύο θεωρούμε "ιδανικό"για ένα κοινωνικό σύνολο. Τι κάνεις ως individual οεο;
Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω σχόλιο του Ζούγκλα. Όχι και με όλα όσα γράφει στην συνέχεια αλλά με το συγκεκριμένο και ειδικά με το μπολνταρισμένο.
Το άδειο στομάχι είναι κακός σύμβουλος…
Άντε βρε μπατσόκ χρόνια μας πολλά και εις έτη πολλά
:):)
το σχόλιό απο κάτω τα λέει όλα…
[B][I]stin katigoria Pets & Animals eprepe na to eixate valei![/I][/B]
*ο άλλος προσκυνάει και φυλάει τις σημαίες…#-o
Σήμερα συνειδητοποίησα πόσο ΦΡΙΚΗ είναι να ανοίγεις ένα βίντεο με τίτλο “Ύμνος του ΠΑΣΟΚ” και να ακούς αυτό που φοβόσουν ότι θα άκουγες: το αθάνατο τραγούδι του Μάνου Λοϊζου “Καλημέρα Ήλιε”.
Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα ότι αυτό το κομμάτι ΔΕΝ είναι δικό τους.
Άφησες και κόμεντ ε?
Ένας είναι ο ύμνος του πασοκ
What the fuck is wrong with these people :!:
Αρκετά ασχοληθήκαμε με τις λινάτσες. Πάμε επί του πρακτέου να δούμε τι θα απογίνει. Χθες είχε συγκέντρωση το ΕΠΑΜ στο Περιστέρι
-
Ναι, εγώ είμαι αυτός.
-
So true
The same shit that’s wrong with half of Greece :!:
post digital, επειδή αυτό που πόσταρες είναι ένα τρίωρο και συνεπώς λίγο brutal για τις περισσότερες ώρες (κάποια στιγμή μπορεί να κάτσω να το δω βέβαια), αν ξέρεις τί παίζει, κάνε αν θέλεις μια σούμα - ποιοί είναι αυτοί οι τύποι, τί λένε σε γενικές γραμμές κτλ.
Γράκχε
Τον Καζάκη τον είχα πρωτοδεί Μάη του 2010 σε μια βραδυνή εκπομπή, Τετάρτη βράδυ εάν θυμάμαι καλά, μαζί με τον αδελφό μου στο ΚΡΗΤΗ TV. Τότε έπεσε απ’ τα σύννεφα με αυτά που άκουγα. Ο άνθρωπος είναι οικονομολόγος. Ουσιαστικά υπήρξε κοινωνική ζύμωση στην πλατεία Συντάγματος όπου έκανε αρκετές ομιλίες και τώρα φτιάχτηκε ένα κίνημα το Ενιαίο ΠΑλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) όπου ουσιαστικά συμμετέχουν διάφορα κινήματα μέσα σε αυτό, όπως των Αγανακτισμένων,του Δεν Πληρώνω κα. Στόχος τους είναι η πολιτική ανυοπακοή, να σταματήσουμε να πληρώνουμε, να υπάρξει οργάνωση και αλληλεγγύη μεταξύ μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τους δυνάστες μας… Αυτά πάνω κάτω, σου προτείνω να το ακούσεις και με μερικά πράγματα που θα μάθεις ίσως πέσεις και από τα σύννεφα Στο Ηράκλειο κατέβηκες ποτέ στη πλατεία, αντιρωτάω τώρα εγώ… ή μόνο ρουτ 66 και ξερώ ψωμί. Αν πηγαίνεις ρουτ καλά να πάθεις, πιο καλή η Γκουέρνικα, ακόμα και ο Καγιαμπής.
Θενξ για τις πληροφορίες, ομολογώ ότι έχω αρκετές απορίες αλλά καλύτερα να κάτσω να το δω.
Πλατεία όχι μαν, ούτε Ηράκλειο ούτε Αθήνα ούτε πουθενά, όπως έχω γράψει πολλές φορές δε μ’ εκφράζει οπότε ακολουθώ άλλο δρόμο.
Ασχολούμαστε ακόμα αν ο Λοϊζος ήταν Πασόκος.Πέθανε ο Τάσσιος.Αποκαταστάθηκε ο Ζαχαριάδης.Το χρηματιστήριο στις 750 μονάδες όπως το 1993.
Πάμε γερά στα χρόνια της φορμόλης.
[B]Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη πριν λίγο στη Βουλή «η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας…». [/B]
Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών έγινε στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα “δημοψηφίσματα” και σύμφωνα με αυτή «το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης».
Ο Χ. Καστανίδης δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες αλλά επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».
Δεν διευκρίνησε ωστόσο πότε θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, αλλά ούτε και το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος. Ανέφερε δε ότι την σύνταξη του ερωτήματος θα κάνει ή το υπουργικό συμβούλιο ή τα 2/5 των Βουλευτών.
Το οποίο δημοψήφισμα θα συνοψίζεται στο ερώτημα “ΠΑΣΟΚ η θάνατος”. Οι αγανακτισμένοι πολίτες όμως δε θα μασήσουν από τον χυδαίο εκβιασμό, θα απαντήσουν “θάνατος” και στις εκλογές θα ψηφίσουν τον ατρόμητο διαπραγματευτη Σαμαρά που δύο χρόνια μετά την εκλογή του θα κάνει νέο ριζοσπαστικό δημοψήφισμα: “ΝΔ ή θάνατος”.
εγώ θα ψηφίσω ΠΑΟΚ το δηλώνω από τώρα.