[B]Φωτόπουλος: Εάν βρεθεί έστω ένα ευρώ, θ΄ αυτοκτονήσω[/B]
«Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σχολιάζωντας το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο κάνει λόγο για «φαγοπότι» των συνδικαλιστών εις βάρος της ΔΕΗ. Παράλληλα ζητεί
να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών την τελευταία 20ετία «εδώ και τώρα».
Φωτόπουλος: Εάν βρεθεί έστω ένα ευρώ, θ΄ αυτοκτονήσω
«Όση λάσπη κι αν πετάξουν ό,τι και να κάνουν, το στόμα δεν πρόκειται να μας το κλείσουν» ανέφερε ο Ν. Φωτόπουλος και προσέθεσε: «Οι κρατικοδίαιτοι ψευτοεπενδυτές που θέλουν να διαλύσουν τη ΔΕΗ θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους».
Δακρυσε ολη η Ελλαδα… α ρε γκαντεμη Φωτοπουλε, λαθος εποχες για να μεταπηδησεις και στην πολιτικη
Απο 15 Οκτωβριου στο 1,40 το πετρελαιο θερμανσης.Προτεινω να σκασουμε απο το φαγητο το καλοκαιρι ετσι ωστε να εχουμε αποθεματα λιπους για το χειμωνα.Οι μισοι Ελληνες μολις καταδικαστηκαν εις θανατον…
[B]Ντόλτσε βίτα» των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ με δημόσιο χρήμα[/B]
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για τις «χορηγίες» που εξασφάλιζε η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ απο τη ΔΕΗ, πραγματοποιώντας χλιδάτα ταξίδια στο εξωτερικό με δημόσιο χρήμα, με βασικό όχημα τα πλαστά παραστατικά.
Το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων ξεκίνησε χτες με τη δημοσιοποίηση του σχετικού πορίσματος του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, όπου αναφέρονται 16 τέτοια ταξίδια των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, το κόστος των οποίων έφτασε και ξεπέρασε τα 2 εκ. ευρώ. Το πόρισμα αυτό βρίσκεται ήδη στα χέρια του ΣΔΟΕ για περαιτέρω διερεύνηση, όπως ζήτησε ήδη ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Σήμερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος», έρχονται στο φως τα τιμολόγια της ντροπής, τα οποία πλήρωνε η ΔΕΗ από το δημόσιο χρήμα για τα ταξίδια των αρχισυνδικαλιστών στο εξωτερικό αλλά και την φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ταξίδια σε… Βενετία, Βερολίνο, Γενεύη, ακόμα και Βουδαπέστη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για το ταξίδι επτά ημερών σε Βερολίνο και Πράγα, όπου συμμετείχαν 30 συνδικαλιστές, η ΔΕΗ κλήθηκε να πληρώσει το αστρονομικό νούμερο των 75.570 ευρώ, την ίδια ώρα που τα παραστατικά μιλούν μόνο για 26.935 ευρώ.
Αντίστοιχα, ταξίδι 30 ατόμων σε Βιέννη και Βουδαπέστη τον Σεπτέμβριο του 2009 κόστισε 95.542 ευρώ χάρη στα εικονικά τιμολόγια. Τα παραστατικά μιλούν για πραγματικό κόστος που δεν ήταν ούτε το μισό (44.117)!
[B]Το χειρότερο; Για ένα «συνδικαλιστικό ταξίδι» στη Γενεύη από τις 26/12/10 έως τις 30/12/10, η ΔΕΗ πλήρωσε 30.500 ευρώ. Το περίεργο είναι ότι το ταξίδι δεν έγινε ποτέ![/B]
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στα όσα αναφέρει το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή έκανε λόγο για «άνθρακες» υποβαθμίζοντας τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε έτοιμος να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών, λέγοντας παράλληλα ότι «είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές».
Μάλιστα, ο Νίκος Φωτόπουλος είπε ότι αν οι Αρχές βρουν έστω κι ένα ευρώ στον ίδιο, σε κατάθεση ή αγορά, τότε θα αυτοκτονήσει!
Επισης το ποσο και αν πληρωναν ρευμα οι συγκεκριμενοι, ειμαι περιεργος να μαθω. Βεβαια, θα πειτε καποιοι σιγα τα ποσα που εφαγαν οι συνδικαλιστες της ΔΕΗ μπροστα στις μιζες των πολιτικων. Τουλαχιστον τους πολιτικους δειχνει να τους παιρνει χαμπαρι ο κοσμος, καιρος να πεσουν και οι μασκες των καθε Φωτοπουλων αυτου του τοπου που το παιζουν και σταυροφοροι πανω στα κουφαρια μας
Για τη ΔΕΗ καλύτερα να μην το πιάσουμε καν. Η εταιρεία χρηματοδοτούσε το συνδικαλιστικό της όργανο (ΓΕΝΟΠ) … πιο παράνομοι μόνο οι Ντάλτον
Επίσης ως ΔΕΚΟ τα ελλείμματα που εμφάνιζε όλα αυτά τα χρόνια καλούταν να τα τσοντάρει το κράτος, δηλαδή εμείς … και κατ’ επέκταση με δανεικά
Προσπαθώ να καταλάβω (βασικά μπορώ) πως μια εταιρεία που μονοπωλεί την αγορά και παίζει με την τιμολόγηση (πάντα προς τα επάνω) κατα το δοκούν…καταφέρνει να εμφανίζει ελλειμματικούς ισολογισμούς.
Ξέρω κόσμο που δουλεύει στη ΔΕΗ και πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια βγάλανε τα κέρατα τους… από τα μεγαλοκεφάλια…τους Συνδικαλισταράδες τύπου Φωτόπουλου…έως τους απλούς ταμίες στα γκισέ…το παρτι όμως για αυτούς τελείωσε
Επίσης λόγω δουλειάς τυχαίνει να γνωρίζω υπάλληλο του ΟΣΕ (υπάλληλο ΟΧΙ στέλεχος) ο οποίος κυκλοφορεί με 400.000? και ρωτάει για επιτόκια. Υπάλληλος ο οποίος πατάει σπανιότατα στο χώρο εργασίας του αφού το να διαπραγματευτεί την κερδοφορία του είναι σαφώς σοβαρότερο από το να πάει να δουλέψει …αν και εφόσον έχει όντως κάποιο πόστο.
Συνηθίζω να κράζω το δημόσιο και τους υπαλλήλους που το απαρτίζουν και κάποιες φορές κάποιοι ενοχλούνται. Οπότε μια διευκρίνιση. Οι νέοι που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ ξεκίνησαν με τη διάθεση να δουλέψουν αλλά σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι πολύ πιθανό να σαπίσουν και αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους. Λόγω των γεγονότων έχουν ειδοποιηθεί όλα τα «φαντάσματα» να επιστρέψουν στις κατά τόπους υπηρεσίες. Αν κάνετε τον κόπο και περάσετε από κάποια θα τους αναγνωρίσετε εύκολα?είναι αυτοί που απλά περιφέρονται από εδώ και από εκεί χωρίς αντικείμενο και δεν ξέρουν που μπαίνει μια γαμημένη σφραγίδα σε κάποιο χαρτί.
Το ψάρι μπορεί να βρωμάει από το κεφάλι αλλά βρωμάει εξίσου?για αυτό το λόγο χρειάζεται ισοπέδωση στα πάντα και εξίσωση του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δουλεύω 9 ώρες τη μέρα και κάποιος κοπρίτης να παίρνει τα 3πλασια από εμένα χωρίς να κάνει κάτι και πάνω από όλα χωρίς να φοβάται πως θα χάσει τη δουλειά του. Θα πρέπει να καταλάβουν πως δουλεύουν για έναν χρεοκοπημένο εργοδότη και οι όποιες απαιτήσεις τους είναι εκ των πραγμάτων άκυρες.
Και ναι δεν αφορίζω λέγοντας πως όλοι οι Δ.Π. είναι γτπ. Οι περισσότεροι είναι όμως, είτε επειδή είναι διευθαρμένοι είτε γιατί παίρνανε μισθούς που ΔΕΝ αξίζανε χωρίς να απορούν για πιο λόγο συνέβαινε αυτό.
Καλά, η στοχοποίηση διαφόρων κοινωνικών ομάδων ξεχωριστά είναι μια πολύ διαδεδομένη, εύκολη και αρκετά επιτυχημένη (έως τώρα τουλάχιστον) μέθοδος:
Συμπληρώνοντας σ’αυτά που λέτε, να πούμε και ότι οι οι ταξιτζήδες είναι κλέφτες, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι όλοι φοροφυγάδες (καλά όχι όλοι, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία σίγουρα, κι αυτοί που δεν είναι, βλέπουν τους υπόλοιπους και γίνονται.)
Η μόνη ομάδα που συμπεριφέρεται σωστά είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά, και από αυτούς, μόνο αυτοί που δεν αντιδρούν στις απειλές των εργοδοτών τους, δεν κάνουν απεργίες, και δεν είναι μαξιμαλιστές ώστε να έχουν απαιτήσεις από τους εργοδότες τους σε τέτοιες χρονικές περιόδους.
ο καθενας κρίνει από την εμπειρία του και βάσει στατιστικών
1.αν έχεις πάει σε 10 δημόσιες υπηρεσίες και σου έχουν συμπεριφερθέι σαν να τους χρωστάς και χάρη που σε εξυπηρετούνε (αν εξυπηρετηθείς)
2.αν οι 7 στους 10 Δ.Υ. που έχεις γνωρίσει ανήκουν στις κατηγοριες που αναλύω παραπάνω
3…
τότε ναι μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως αυτή η κακόμοιρη κοινωνική ομάδα που έχει στοχοποιηθεί άδικα είναι το καρκίνωμα της ελληνικής εργατικής τάξης
και επίσης μιλάμε συνεχως για τους Δ.Υ. γιατί τους πληρώνω εγώ και εσύ ( από την τσέπη μας και σαν “εργοδοτες” τους - όσο να 'ναι - μπορούμε να εκφέρουμε μια άποψη για αυτούς.
Οπότε δεν είναι εμπάθεια … δικαίωμα στην κριτική είναι
Drizzt Οι ιδιωτικοι υπαλληλοι προφανως και δεν φταινε σε κανεναν. Αν κανουν απεργια χανουν το μεροκαματο τους. Αν δεν κανουν καλα τη δουλεια τους δεν μας πειραζει γιατι δεν τους πληρωνουμε εμεις. Τον υπαλληλο του ΟΣΕ ομως που αναφερει ο chinaski των πληρωνεις εσυ και εγω.
Η λυση ειναι καταργηση της μονιμοτητας ΣΗΜΕΡΑ και δραστικη μειωση του δημοσιου. Φυσικα τα 2 γνωστα κομματα δεν τολμουν να κανουν κατι τετοιο. Εδω δεν τολμησαν να απελευθερωσουν τα ταξι!!!
Πριν από περίπου 100 χρόνια ένας Βενιζέλος θεσμοθετούσε τη μονιμότητα των δ.υ. (για να μην είναι έρμαια του κάθε κόμματος που εναλλασόταν στην εξουσία), τώρα με έναν άλλο Βενιζέλο στα πράγματα, πάνε να την καταργήσουν. Κύκλους που κάνει η ιστορία…
Με απλή κατάργηση της μονιμότητας δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, με ύπαρξη μονιμότητας (όχι για επίορκους, για τους οποίους έτσι κι αλλιώς προβλέπεται μέχρι και απόλυση) και αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς θα δούλευε ρολόι το δημόσιο. Αλλά υπάρχει μια παράμετρος… τα κόμματα (και εννοώ πρωτίστως νδ-πασοκ). Όσο υπάρχουν, με τα άτομα αυτά και την ιδεολογία που πρεσβεύουν, η διαφθορά και η αναξιοκρατία δεν θα εξαλειφθεί.
κακοπληρωμένος forkboy είναι ο ιδιωτικός τομέας στο μεγαλύτερο μέρος του. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τα περί κατώτατου μισθού που ίσχυαν και τα 730? και σε προκαλώ να μου βρεις έναν…ΕΝΑΝ δημόσιο υπάλληλο που να μπήκε σε δουλειά με αυτά τα λεφτά
αυτό που δεν θέλουν κάποιοι να καταλάβουν είναι πως το δημόσιο είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και σαν επιχείρηση πρέπει να βγάζει κέρδη για να μπορεί να πάει μπροστά και να διατηρήσει το προσωπικό της.
Αν δεν έχει δουλειά και εμφανίζει ζημιές μια ιδιωτική εταιρεία/επιχείρηση σε απολύει και προσπαθεί να περικόψει έξοδα. δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό θεωρείται ταμπού στο δημόσιο.
Είναι ωραία να χάνει ο κοσμάκης του ιδιωτικού τομέα τη δουλειά του ενώ οι Δ.Υ. είναι οι ιερές αγελάδες που δεν πρέπει να ακουμπήσει κανείς;
Και ξέρεις και κάτι δεν θα μπω καν στη διαδικασία να πω “μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να είχαν όλοι οι Δ.Υ. τη δουλειά τους” γιατί ΔΕΝ χρειάζονται 1.000.000 Δ.Υ. Ενοποίηση υπηρεσιών και υπαλλήλους με προσόντα που θα δουλεύουν χρειάζεται.
Στον ιδιωτικό τομέα έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις ΕΣΥ με ποιον θα συνεργαστείς. Αν οι επιλογές σου ήταν ατυχείς φέρεις ίσως και εσύ μερίδιο ευθύνης. Φυσικά όμως θα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις και αν πιστεύεις πως χρίζει περισσότερης ανάλυσης το θέμα, ανέφερε μου τα παραδείγματα που λες.
Έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις 400 ευρώ η 401.Είναι από τις μεγαλύτερες ελευθερίες πράγματι.
Δεν υπαρχουν διαχωρισμοί μεταξύ δημόσιων υπαλλήλων και ιδιωτικών.Και οι δύο εργαζόμενοι είναι,άσχετα το ποιος είναι το αφεντικό τους.Η μονιμότητα δεν είναι κακή καθόλου και η έλειψη της δεν θα φέρει κίνητρα παραγωγικότητας αλλά περισσότερο άγχος και ανασφάλεια που με τη σειρά είναι υπεύθυνο για μια σειρά ψυχολογικές αρρώστιες σήμερα.Επίσης φίλε τσινάσκι στο δημόσιο εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν πολλοί που προσλαμβάνονταν με συμβάσεις για να καλύψουν διάφορες θέσεις,χωρίς απαραίτητα να παίρνουν τα λεφτά τους η παίρνοντας “μισθό ιδιωτικού υπαλλήλου” καλύπτοντας πάγιες θέσεις.
Τώρα για τα διάφορα ταμπού μου θυμίζεις κάτι χαρτογιακάδες που τους λένε τροικανούς που το μόνο που λένε είναι να σταματήσουν τα ταμπού τύπου καλός μισθός,ασφάλιση των οποίων η έλλειψη είναι ριζοσπαστική (;).Tα ταμπού βρίσκονται στο πως λειτουργεί η οικονομία.
Δεν χρειάζεται να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με κέρδος ,και αυτό να είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές όπως λέει το σύνθημα.Ας σπάσουμε το ταμπού της επιχειρηματικότητας και του τυπά που έχει την ιδιοκτησία και ζει πολυτελώς τη στιγμή που άλλοι με αντίστοιχη εργασία δεν έχουν να φάνε.Τέτοια ταμπού να σπάσουμε και όχι να σπάμε τα όρια της ελαστικότητας των ανθρώπων.
Καταρχάς το δημόσιο [B]δεν [/B]είναι επιχείρηση. Ζήσαμε να το διαβάσουμε κι αυτό.
Οι όποιες υπηρεσίες του λειτουργούν στα πλαίσια της κοινής ωφέλειας και της εύρυθμης λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.
Αν λειτουργούν σωστά ή όχι είναι άλλο ζήτημα όπως άλλο ζήτημα είναι ο αριθμός των δ.υ. και [B]πώς [/B]προήλθε.
Για μένα, ακόμα και δημόσιες επιχειρήσεις που υπάρχουν δεν θα έπρεπε να λειτουργούν σε αυτό το πλαίσιο αλλά και αυτό είναι μια διαφορετική συζήτηση.
Επίσης, σε μια επιχείρηση το αφεντικό δεν σε απολύει μόνο επειδή προσπαθεί να περικόψει έξοδα αλλά και για να μεγιστοποιήσει το κέρδος.
Τέλος, ο μισθός για τους νεοδιοριζόμενους (δάσκαλοι π.χ.) πλέον είναι κάτω από 730 ευρώ.
Καλά όλα αυτά για την ελεύθερη επιλογή επαγγέλματος αλλά στο συντριπτικό της ποσοστό δεν ισχύει. Εργάζεσαι επειδή το έχεις ανάγκη. Και όταν είσαι σε διαδικασία εύρεσης εργασίας δεν επιλέγεις ΕΣΥ με ποιον θα συνεργαστείς αλλά ΕΚΕΙΝΟΣ αν θα σε προσλάβει.
Θα σταθώ μόνο σε αυτό και θα πω ότι το Δημόσιο δεν πρέπει να λειτουργεί μόνο με τη λογική της επιχείρησης. Δεν γίνεται. Πχ… είναι ασύμφορο για το Δημόσιο να έχει ταχυδρόμους και να τους στέλνει στο τελευταίο κουτσοχώρι της ηπείρου. Ντε φάκτο ασύμφορο. Εκεί όμως ζει μια γιαγιά που περιμένει κάθε μήνα τον ταχυδρόμο να της πάει τη σύνταξη ( χμμμμ ναι οκ). Αν το Δημόσιο τη δει επιχείρηση θα της πει “γιαγια, το μπούλο κατέβα στα Γιάννενα να πάρεις τα λεφτά σου”. Ε αυτό δεν γίνεται.
Εννοείται βέβαια ότι στα υπόλοιπα συμφωνώ και ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος (δημόσιος λειτουργός είμαι τρομάρα μου και τα λεφτά των υπαλλήλων που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν θα τα ονειρευτώ ποτέ).
Η πιο καραμπινάτη απάτη δημοσίων είναι των εξεταστών για δίπλωμα οδήγησης. Ψόφος/θάνατος/αίμα και σκατά στα σπίτια τους.
επέτρεψε μου να χαρακτηρίσω τις απόψεις που εκφράζεις “θεωρητικές”
ο λόγος είναι απλός
Αν η επιχείρηση που δουλεύεις δεν βγάζει κέρδη δεν έχει λόγο ύπαρξης και κατ’ επέκταση το να αξιώνεις να πληρώνεσαι είναι τουλάχιστον ουτοπικό
Δεν θα διαφωνήσω για το άγχος που ίσως προκαλεί η μη μονιμότητα αλλά ξέρω πως λειτουργεί και αντίστροφα. Δεν σε νοιάζει η ποιότητα και η ποσότητα της εργασίας σου αν δεν κινδυνεύεις να απολυθείς όταν δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου
Ας καταλάβουμε πως με κλανιές δεν βάφονται αυγά και ομοίως πως τα συνθήματα από μόνα τους δεν είναι ικανά να διαφοροποιήσουν μια ήδη δρομολογημένη κατάσταση προς τον πάτο
Ορθολογισμός είναι η λέξη που ψάχνουμε. 1+1=2 και όχι κάτι άλλο. Αν υπάρχει κάποια βιώσιμη λύση από την απόλυση των Δ.Υ. και τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα είμαι όλος αυτιά να την ακούσω. Αλλά βαρέθηκα τον ξύλινο λογο του στυλ “καμία απόλυση στο δημόσιο”. Θέλω επιχειρήματα και πως το ελλειμματικό ισοζύγιο της Ελλάδας θα γυρίσει πλεονασματικό. Α και κάτι ακόμη…με το λεφτά θα πληρώνονται αυτοί οι Δ.Υ. γιατί μέχρι σήμερα αυτό γινόταν με δανεικά
Φυσικά και συμφωνώ εδώ. Στα ταχυδρομεία μιας και το αναφέρεις προσλαμβάνανε συμβασιούχους για να κάνουν τη δουλειά των μόνιμων. Μιλάμε για κωμικοτραγικά σκηνικά. και τώρα που φύγανε τους έχει φύγει η μαγκιά γιατι αναγκάζονται να δουλέψουν πάλι. Τσακώθηκα με κάποιον και ξέρω τι σου λέω. Είχε την απαίτηση να του βάλουμε έξω από την είσοδο της δουλειάς μου κουτί γιατί βαριόταν να μπαίνει μέσα#-o
Αλλά μην κοιτάς επι μέρους υπηρεσίες. Δες το δημόσιο ως μια επιχείρηση στην ολότητα του.
Εδώ ακριβώς διαφωνώ. Δε μπορεί το δημοσιο να θεωρηθεί επιχείρηση στην ολότητά του. Καλώς ή κακώς οι ευρωπαϊκές χώρες (ναι μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) δομήθηκαν επηρεασμένες από ιδέες που αν πας πίσω θα βρεις την απαρχή τους στη Γαλλική Επανάσταση. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα βιάσαμε την έννοια κράτος δε σημαίνει ότι πρέπει η χώρα να μετεξελιχθεί σε Αμερική όπου για το εκεί κράτος αν δεν έχεις να πληρώσεις, δεν υφίστασαι καν.
Τέλος, οι ΔΥ είναι όντως ευνοημένοι αν το πιάσουμε από το 81 και δώθε και σίγουρα εν πολλοίς προκλητικοί. Όποιος όμως επιδιώκει απολύσεις (και μάλιστα για εργαζόμενους στα 50 με το μισθό τον οποίων ζει και ο 20άρης γιος ο οποίος θα βρει δουλειά σχεδόν ποτέ) ε μάλλον δεν έχει ιδέα τι του γίνεται. Δεν είναι οι απολύσεις η λύση.
Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα σε κάτι τέτοιο. Από την εμπειρία μου - και πίστεψε με έχω αρκετή- τουλάχιστον οι μισοί.
Αυτό όμως θέλει σχέδιο και πρωταρχικό στάδιο είναι η κατάργηση της γραφειοκρατίας.
Όλο αυτό το όμορφο οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω στα σαθρά θεμέλια της fake-οικονομικής ευμάρεια της χώρας εκεί στηρίχτηκε. Για να πάρεις ένα χαρτί πρέπει να περάσεις από τρεις υπαλλήλους. Μην μιλήσουμε για πιο σύνθετα πράγματα όπως είναι για παράδειγμα οι οικοδομικές άδεις που πρέπει να τρέχεις σε ΙΚΑ πολεοδομία κλπ
δεν μιλάω με κοινωνικά κριτήρια. Σαφώς και θα έχει ο άνθρωπος πρόβλημα. Αλλά αφού λες πως οι απολύσεις δεν είναι λύση ποια θα είναι κατα την άποψή σου;