Sofi-k κατα τη γνωμη μου ο καθενας μας πρεπει να ψηφιζει με βαση το ποιος πιστευει ειναι χρησιμοτερος στο κοινοβουλιο. Ολοι αλλωστε ειναι εξωκοινοβουλευτικοι πριν τις εκλογες, ετσι δεν ειναι; Δεν ειναι δυνατον να παιζουν ρολο οι δημοσκοπησεις στο τι θα ψηφισουμε. Ναι ειναι αληθεια οτι αν το κομμα που ψηφισεις δεν μπει τελικα στη βουλη τοτε ευνοειται το πρωτο κομμα. Ομως με αυτη τη λογικη πρεπει οσα κομματα εχουν στις δημοσκοπησεις 2,9% θα πρεπει να μην κατεβαινουν καν.
Αυτο ακριβως. Ψηφιστε ολοι κατα συνειδηση, και ο,τι βγει βγηκε.
Παντως και εμενα με απασχολησε αυτο που λεει η sofi-k, οχι ομως για την δικη μου ψηφο, αλλα για αυτες που μπορω να επηρεασω. Οποτε τις εσπασα μισες-μισες.
Κι εγω για την δικη μου εχω μαλλον αποφασισει αλλα θελω να ξερω ακριβως τι παιζει, μη μου λετε γενικοτητες, αυτα τα ξερα κι εγω που βαριεμαι να διαβασω το κατεβατο του νομου
ναι ακριβώς αυτό συμβαίνει
Λίγο πιο περίπλοκο απ’ όσο νομίζεις, διάβασε
Aν το 5% των πολιτών αποφασίσουν να ψηφίσουν κόμματα που είτε δεν προβλέπεται να «πιάσουν» 3%, είτε προβλέπεται αλλά τελικά δεν θα τα καταφέρουν, τότε το πρώτο κόμμα θα είναι αυτοδύναμο αν έχει μόνο 38%. Σε περίπτωση που το 20% των πολιτών ψηφίσουν κόμματα που δεν θα φτάσουν το 3% τότε οι 250 έδρες μοιράζονται στο υπόλοιπο 80%, οπότε το πρώτο κόμμα θα έχει αυτοδυναμία με ακόμα μικρότερο ποσοστό σχεδόν στο 30% με 32% και λαμβάνοντας και το πριμ των 50 εδρών θα συγκεντρώσει τις 150 έδρες και θα μπορεί να κυβερνήσει.
Να σημειωθεί ότι αυτός ο εκλογικός νόμος μπορεί να αλλάξει και να ισχύσει ακόμα και στις επερχόμενες εκλογές με την προϋπόθεση ότι θα τον ψηφίσουν τουλάχιστον 200 βουλευτές. Σε περίπτωση που τον νόμο τον στήριζαν λιγότεροι από 200 τότε θα ίσχυε στις επόμενες εκλογές.
Καθώς επίσης όμως συμβαίνει και το εξής: όσο πιο πολλά κόμματα μπουν στη βουλή, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να έχει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα. Θεωρητικά, αν μπουν 8 κόμματα (αν θυμάμαι σωστά τον αριθμό, γιατί παίζει να 'ταν και 9), δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση ούτε με συμμαχίες.
Εκπληκτικο κειμενο. Αξιζει κανεις να το διαβασει παρα τις ογδοντα σελιδες του
Για να επιστρέψουμε σ’ένα θέμα που ανακυκλώνεται συχνά στο φόρουμ:)
Τι;;;Δεν είναι 1 εκατομμύριο;:lol:
Με καποιες ¨μικρες¨ διαφορες.
- Δεν συμπεριλαμβανονται στην απογραφη οι ΔΕΚΟ(μονο αυτο το στοιχειο φτανει για αναδειξει την αστοχια του αρθρου)
- Στις αλλες ευρωπαικες χωρες εχουν υπηρεσιες. Αυτος που παει το παιδι του στο δημοσιο σχολειο δεν το παει και σε φροντιστηριο γιατι στο σχολειο οι δασκαλοι τον παιζουν.
Οι ΔΕΚΟ φίλε crabsody δεν έχουν μόνο ζημιές και ΔΥ-σαλιγκάρια, έτσι δεν είναι? Δεν νομίζω να στέκεται σαν αιτία αυτό, πόσω μάλλον από μόνη της. ΔΕΚΟ είναι (ήταν?) και ο ΟΠΑΠ…
Όσο για τα σχολεία, τα φροντιστήρια δεν λένε τίποτα για το μέγεθος των ΔΥ. Όπως και να έχει, το φροντ. είναι συμπληρωματικό, οι υπάλληλοι των σχολείων ούτως ή άλλως συγκαταλέγεται στην αρίθμηση και δεν επηρεάζονται από το φροντιστήριο. Αυτό είναι επιχείρημα για άλλη κουβέντα.
edit: Και λέει το άρθρο:
Λες και μιλάμε για φέτα…
«Μα εδώ τίθεται και θέμα ποιότητας, όχι μόνο ποσότητας», θα παρατηρήσει δικαιολογημένα κάποιος. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: Τρόικα και κυβερνώντες αντιμετωπίζουν το Δημόσιο όπως θα μιλούσαν για … τυρί ή σαλάμι σε κάποιο μίνι μάρκετ ο πωλητής κι ο πελάτης. «Δυο εξακόσια βγήκε - να το αφήσω;»…
Οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης είναι πολλές, αλλά δεν αφορούν κανένα δυσανάλογα μεγάλο συνολικό αριθμό υπαλλήλων (παρακαλώ, η έμφαση στο «συνολικό»). Τα περί του αντιθέτου τυρβάζοντα κλισέ είναι απλουστευτικά, παραμορφωτικά και εν τέλει λαϊκίστικα. Βολικά, πάντως. Πολλαπλώς βολικά για τις πολιτικές ελίτ και τα κόμματα που έχουν ασκήσει έως τώρα εξουσία.
Γιατί …βολεύονται;
Πρώτον, διότι έτσι δεν χρειάζεται να απολογούνται για τα - περισσότερα ή λιγότερα, κατά τομέα, περίπτωση ή εποχή- φαινόμενα ελλιπούς οργάνωσης, αναποτελεσματικότητας, κακών ιεραρχήσεων αναγκών, ακόμη και ανεπάρκειας τεχνολογικού εξοπλισμού.
Γιατί να δίνουν εξηγήσεις για το πώς και με ποιο προσανατολισμό κινήθηκαν οι κυβερνήσεις τους; Τα ρίχνουν όλα στους υπαλλήλους οι οποίοι, ακόμη κι αν δεν αφορίζονται συλλήβδην ως τεμπέληδες, αργόμισθοι και διεφθαρμένοι, σίγουρα είναι «υπεράριθμοι». Έτσι τα κόμματα εξουσίας ξεμπερδεύουν με μία εύκολη αυτοκριτική, επειδή διόρισαν. Έφταιγε η … καλή τους η καρδιά, άντε και λίγη ψηφοθηρία. Ψεκάσαμε, σκουπίσαμε, τελειώσαμε…
Μήπως κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όσους επιμένετε να τα ρίχνετε όλα στον τρισκατάρατο ΔΥ?
Μήπως δεν φταίνει οι άνθρωποι -λες και είναι ειδική φάρα αυτοί που δίνουν ΑΣΕΠ- και φταίει και ο τρόπος διοίκησης και η κοινωνική κατάσταση?
Ξαναλεω ΔΕΚΟ δεν ειναι μεσα στο μετρημα οποτε τα νουμερα του αρθρου ειναι ψευτικα.
ΟΠΑΠ !!! Χαχαχα. Καλα αν καταφερναν να βαλουν μεσα και μια επιχειρηση με μονοπωλιακο χαρακτηρα… Ασε τον ξερω απο μεσα τον ΟΠΑΠ. Αν μαθεις τι μισθους περνουν ορισμενοι θα φριξεις. Ασε το με ποιες διαδικασιες μπηκαν.
Τα φροντιστηρια δεν λενε τιποτα για τον αριθμο των δ.υ. Λενε για την ποιοτητα της δουλειας τους. Οταν φορολογεις τον κοσμο για ¨δωρεαν¨ παιδεια και μετα τον αναγκαζεις να παει στα φροντιστηρια ειναι σωστο; Γινεται και σε αλλες χωρες αυτο;
Για να τελειωνουμε. Εχουμε ΠΑΡΑ πολλους δυ για το επιπεδο υπηρεσιων που μας προσφερονται. Τοσο απλα. Και το ξερουμε ολοι. Βεβαια οι βολεμενοι κανουν την παπια.
Το ξέρεις από μέσα και αυτό;
Τότε γιατί παιδιά ιδιωτικών σχολείων πάνε και αυτά στα φροντιστήρια; Μήπως δεν κάνουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι καλά τη δουλειά τους;
Επειδή λες βλακείες λοιπόν τα φροντιστήρια ανθίζουν για 2 βασικούς λόγους.
1)Ο ανταγωνισμός που επικρατεί στις πανελλήνιες αναγκάζει τον άλλο να κάνει μια πιεστική προετοιμασία που ξεφεύγει από τα όρια του σχολείου και χρονικά. Γιατί ΚΡΑΠΣΟΝΤΙ είσαι 30 χρονώ να πούμε και δεν ξέρεις ότι σχολείο έχει και γενική παιδεία και όχι 10 ώρες μαθηματικά κατεύθυνσης που κάνουν στα φροντιστήρια.
2)Ο γονιός στην προσπάθεια του να ικανοποιήσει την ανάγκη του να μπει το παιδί του σε μία σχολή το στέλνει φροντιστήριο προσπαθώντας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στα χέρια του(και πολλές φορές να μην έχει τύψεις μετά ότι δεν προσπάθησε αρκετά).
Αρκετά με τις ανακρίβειες.
Εκτός αν είσαι γυμνάσιο/λύκειο ξέρω γω οπότε πάω πάσο.
Ασε καλη προσπαθεια. Τωρα να προσπαθεις να πεισεις κοσμο οτι η ποιοτητα της διδασκαλιας στα σχολεια της Ελλαδας ειναι επιπεδου ειναι επιεικως γελοιο
Tρομερό επιχείρημα έχω συγκλονιστεί. Γνωστοί από το ΜΙΤ και άλλα μεγάλα πανεπιστήμια(αμερικάνικα και ευρωπαικά) μια χαρά παραδέχονται την ανωτερότητα γνώσεων μαθητών των ελληνικών σχολείων σε σχέση με τα αντίστοιχα όμως. Το ότι ένας απόφοιτος λυκείου στην Αμερική ξέρει να λύνει δευτεροβάθμια μόνο με το κομπιουτεράκι του σου λέει κάτι;
Αλλά ξέχασα μας τα έχεις κάνει ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ να ζητάς επιχειρήματα και όταν στα δίνουν τότε κάνεις τον Κινέζο.
Να κάνεις follow στο twitter κανέναν μαθητή να μαθαίνεις τίποτα και να μην σχολιάζεις θέματα που ιδέα δεν έχεις .
Αντε βαλε μας ενα λινκ απο τις παραδοχες αυτες να γελασουμε
Εγώ περιμένω επιχειρήματα κατά της ελληνικής παιδείας πάντως.
Προσωπικά λεγόμενα από γνωστούς λινκ δεν έχουν. Και αυτό με τα κομπιουτεράκια στην Αμερική μπορεί να το επιβεβαιώσει όποιος έχει ζήσει το εκεί σύστημα.
Hope άσε τον άνθρωπο ήσυχο, έχει προεκλογική καμπάνια να κάνει.
Τι σου κάνανε στο σχολείο ρε κραμπζοντι και βγήκες έτσι; Σοβαρά τώρα.
Τα επιχειρηματα σου σπανε κοκκαλα!!!
Εχω φιλους στο MIT που παραδεχονται την κατωτεροτητα γνωσεων μαθητων των ελληνικων σχολιων. Δεν εχω λινκ. Ειναι προσωπικες μαρτυριες.
Υ.Γ: Την ποιοτητα της διδασκαλιας στα ελληνικα σχολεια την ξερουν απαντες. Ειναι αστειο να το συζηταμε καν.