ναι ρε αδερφε. αυτο λεω. φέτος που υπάρχουν προσλήψεις μεχρι εκει που μετράει ενα 5χρονο δηλαδή δεν εχουν δύναμη?
εχει δύναμη γιατι συνεχίζει να εχει σχέσεις με τον καθε μεγαλομαλακα.
H “εξάλλειψη της κομματοκρατίας” ακούγεται ωραία, σαν την “πάταξη της φοροδιαφυγής”.
Στην πράξη όμως όλοι ξέρουμε πως είναι πρακτικά αδύνατη στην δεδομένη χώρα, με το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα και την παράδοση του Μαυρογυαλούρου που κουβαλά…
Για αυτό και η εξάλειψη του κράτους είναι μία πολύ πιό αποτελεσματική επιλογή! 8)
Τον δραματικό περιορισμό εννοώ, έτσι; Mην αρχίσετε να μου γράφετε για δημόσια υγεία κλπ.
καποια στιγμη αυτο το κωλοχανειο θα παθει overdose απο τις πολλες δοσεις…
η αναμονη για το τελος ειναι βασανιστικη το πτωμα ηδη βρωμαει
Γεια σου ρε Mule μεγάλε αναρχικέ!!! :lol:
Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του οικονομολόγου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Παρασκευόπουλου για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και τους επιχειρηματίες.
[B]Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι θα εξέδιδε ένταλμα σύλληψης για τους επιχειρηματίες που επιλέγουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό για λόγους ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης.[/B]
Οι δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου - ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που… κεντρίζει το ενδιαφέρον με όσα λέει - έχουν προκαλέσει ποταμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδίως στο Twitter.
Ο διάλογος ο οποίος ακούστηκε στην εκπομπή “Τώρα” του Σκάι μεταξύ της Πόπης Τσαπανίδου και του Θ. Παρασκευόπουλου έχει εως εξής:
…
- Π. Τσαπανίδου: Από πού θα βρείτε λοιπόν τα ποσά που λέτε;
- Θ. Παρασκευόπουλος: Από τα έσοδα.
- Π. Τσαπανίδου: Ποια; Αυξάνοντας τι;
- Θ. Παρασκευόπουλος: Αυξάνοντας την φορολογία των πλουσίων. Είναι απολύτως σαφές.
- Π. Τσαπανίδου: Μα θα φύγουν οι πλούσιοι. Γεια, μην τον είδατε τον Παναγή…
- Θ. Παρασκευόπουλος: Που θα πάνε;
- Π. Τσαπανίδου: Συγγνώμη, θα είμαι εγώ δηλαδή πλούσια, θα με φορολογήσετε στο κεφάλι και θα καθίσω εδώ πέρα; Αφού φεύγουν τώρα, δεν θα φύγουν αργότερα;
- Θ. Παρασκευόπουλος: θα εκδώσω διεθνές ένταλμα συλλήψεως.
- Π. Τσαπανίδου: Πως;
- Θ. Παρασκευόπουλος: Θα εκδώσω διεθνές ένταλμα συλλήψεως εις βάρος σας και θα ξέρετε…
- Π. Τσαπανίδου: Επειδή θέλω ως πολίτης να αποφασίζω που θα κάνω την έδρα μου και την επιχείρησή μου;
- Θ. Παρασκευόπουλος: Όχι, όχι, όχι. Την επιχείρησή σας δεν μπορείτε να την πάρετε, το μαγαζί σας δεν μπορείτε να το πάρετε να φύγετε. Τη δραστηριότητά σας δεν μπορείτε να την πάρετε να φύγετε. Εδώ η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή…
- Π. Τσαπανίδου: Με συγχωρείτε, η ΦΑΓΕ πήρε την έδρα της και φεύγει. Θα την κλείσετε; Θα τους πιάσετε και θα τους βάλετε μέσα;
- Θ. Παρασκευόπουλος: Όχι. Όχι. Η ΦΑΓΕ πήρε την έδρα της για να μεταφέρει τα κέρδη της έξω ούτως ώστε να φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή. Θα τους φορολογήσω στην πηγή λοιπόν. Εδώ έχει τη δραστηριότητά της η ΦΑΓΕ και θα τους πω εδώ που πουλάς τα γιαούρτια σου, εδώ που έχεις τα κέρδη σου… Τι;… Θα κλείσει τα εργοστάσιά της;
- Π. Τσαπανίδου: Προσέξτε, είμαι εγώ η ΦΑΓΕ. Αύριο το πρωί λοιπόν αν το κάνετε, θα αρχίσω να απολύω κόσμο.
- Θ. Παρασκευόπουλος: Πως θα τον απολύσετε; Και πως θα λειτουργήσει το εργοστάσιο αν απολύετε κόσμο;
- Π. Τσαπανίδου: Θα λειτουργήσει διαφορετικά. Θα το πάρω το εργοστάσιο και θα το πάω έξω. Δεν έχουμε τέτοια παραδείγματα κύριε Παρασκευόπουλε;
- Θ. Παρασκευόπουλος: Θα το δούμε αυτό το πράγμα… Ο Σαρκοζί όταν τον απείλησαν Γάλλοι επιχειρηματίες ότι θα το κάνουν τους είπε ευχαρίστως, αλλά θα δώσετε ότι σας έχει χορηγήσει το γαλλικό κράτος προηγουμένως. Και τότε φύγετε. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά…
Πηγή:www.capital.gr
Eπισης προτεινω ελεγχο στα λεφτα που στελνουν οι γονεις μας σε οσους σπουδαζουμε εξω. Πανε για σπουδες ή καταλήγουν σε μπυρες και συναυλίες? Η μηπως, ακομα χειροτερα, ειμαστε μια προφαση για να βγαζουν τα “ατελειωτα” κεφαλαια τους οι οικογενειες μας εξω?[-X
Κλασσικά Συριζαίικα αδιέξοδα.
Δίκιο έχει ο Γράκχος και κοροϊδεύει τους συριζαίους. Σου λέει “εγώ τουλάχιστον δεν κρύβομαι, γουστάρω σταλινισμό Kim Jong style που λέει και το γνωστό βιντεάκι-παρωδία”.
Oι συριζαίοι από την άλλη ενώ είναι σταλίνια όσο δεν πάει στη ψυχή, έχουν φλομώσει μία χώρα στο ψέμα πως θέλουν την Ευρώπη, το ?, τις επιχειρήσεις κλπ. και όταν τους τίθενται ερωτήματα σχολικοιύ επιπέδου πανικοβάλονται, πέφτουν οι μάσκες, φανερώνουν πως δεν έχουν ιδέα ούτε από το πως λειτουργεί η οικονομία, ούτε η ΕΕ και οι συνθήκες της ούτε τίποτα…
Είναι αυτούσιο έτσι όπως το πε?
Αν ναι, τότε λυπάμαι πάρα πολύ.
Δημοτικού επίπεδο.
Η επιχείρηση “εκφοβισμός και μάζεμα προβάτων στο μαντρί” σε νέο επεισόδιο! 8)
[B]Θα πεινάσει κόσμος, αν δεν πάρουμε τη δόση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών[/B]
Το κόστος για τη χώρα θα είναι άπειρο, αν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει κόσμος…
Αν δεν πάρουμε τη δόση δεν θα πληρωθεί ένα μεγάλο μέρος συντάξεων και μισθών, πάρα πολλές επιπλέον επιχειρήσεις θα κλείσουν , κι άλλος κόσμος θα μείνει χωρίς δουλειά. Οι πλούσιοι στα αρχίδια τους θα τη βρουν την άκρη. Όλοι οι υπόλοιποι ?
Φαντάζομαι πολλοί εδώ μέσα προκρίνουν τη λύση της πτώχευσης και της δραχμής. Είναι αυτοί που ενθουσιάζονται στην ιδέα ότι οι “τοκογλύφοι” θα έχουν κόστος. Ότι η Μέρκελ θα ζοριστεί και μπορεί να της φύγει καμμιά πορδή. Ας μας πούνε λοιπόν ποιός θα πουλήσει πετρέλαιο φάρμακα, τρόφιμα στην Ελλάδα την επόμενη μέρα με αντάλλαγμα ένα καινούριο “νόμισμα” μιας χώρας η οποία μόλις έκανε ολική στάση πληρωμών σε όλους τους πιστωτές της.
Έχεις εικόνα σχετικά με το πού θα πάνε τα λεφτά της δόσης;
Γιατί από το φιλοκυβερνητικό Antinews βλέπω το εξής:
(Ανανεωμένο) ? Αν όλα πάνε καλά με τις διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα πάρει 31,5 δις ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του πακέτου δανειοδότησης της χώρας, τα 24 δις ευρώ θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και περίπου 7 δις ευρώ θα πάνε για την πληρωμή των οφειλών του κράτους σε διάφορους. Από τους προμηθευτές και φαρμακοβιομήχανους μέχρι τους κατασκευαστές, ακόμη και τον ΕΟΠΥΥ. Φυσικά αυτά τα χρήματα δεν αρκούν για να καλυφθούν τα χρέη καθώς όσο περνά ο χρόνος οι οφειλές του κράτους αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο ΕΟΠΥΥ για να επιβιώσει χρειάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου περί το 1 δις ευρώ, ή περίπου 450 εκατ. το μήνα.
Επομένως, από την περίφημη δόση των 31,5 δις ευρώ δε θα εμφανιστεί η περιβόητη ανάπτυξη, δε θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ούτε θα επανεκκινηθεί η οικονομία. Με τα χρήματα στις τράπεζες διασώζεται η οικονομία διότι αν το τραπεζικό σύστημα «σκάσει» τότε έχει τελειώσει και η οικονομία γενικότερα.
Επίσης, με τα 7 δις γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την αναθέρμανση της αγοράς, διότι τα χρήματα αυτά στην αγορά πέφτουν δε θα φύγουν από την Ελλάδα. Θα πληρωθούν εργαζόμενοι, θα ανασάνουν εταιρείες οι οποίες με τη σειρά τους θα πληρώσουν ληξιπρόθεσμους φόρους κ.λπ.
http://www.antinews.gr/2012/10/20/185084/
Και αν δει κανείς τα σχόλια από κάτω, τα 7 δισ. που δεν πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα κατευθυνθούν σε τοκοχρεωλύσια και αποπληρωμή εντόκων γραμματίων.
Επομένως, ποίοι μισθοί και ποιές συντάξεις;
Kαι είχα την εντύπωση ότι πετρέλαιο δεν αγοράζει το Ελληνικό κράτος, αλλά ΙΔΙΩΤΕΣ (βλ. Βαρδινογιανναίοι κ.α.) οι οποίοι ακολούθως πουλούν τα παράγωγά του στην Ελληνική αγορά.
Κι εγώ είχα την εντυπωση πως ο crabsody θέλει ελεύθερη αγορά.
Ε τι ποιος θα πουλήσει ρε crabsody, αυτός που έχει το συμφέρον θα πουλήσει! Προσφορά-ζήτηση και τα ρέστα, αυτά δε θες? Ελεύθερη αγορά? Ε γιατί ανησυχείς?
Δηλαδή εσύ προτείνεις να μην πληρώσουμε τα χρεολύσια. Και αυτό να γίνει υπάρχει πρωτογεννές έλλειμα το οποίο είναι από 2 έως 8 δις. Αυτά τί είναι δεν είναι μισθοί και συντάξεις; Ποιος θα σε δανείσει για να τα πληρώσεις;
Έτσι είναι. Δεν θα μπορεί να εισάγει ο Βαρδινογιάννης και εσύ να βάλεις στο ρεζερβουάρ σου.
Με τη διαφορά ότι τότε κανείς δεν θα έχει συμφέρον να πουλήσει
Ναι, το ότι άμα κάποιος δεν έχει συμφέρον να πουλήσει αφήνει κόσμο ξεκρέμαστο, δεν είναι έκφανση της ‘ελευθεριότητας’ της οικονομίας?
Mπορείς να μου εξηγήσεις γιατί δεν θα μπορεί να εισάγει ο Βαρδινογιάννης?
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ο crabsody, επαναπροσδιορίζει τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.
Γιατι πολυ απλα ο Βαρδινογιαννης θα πρεπει να πληρωσει σε δραχμες. Ποιος βλακας θα του πουλησει πετρελαιο με ανταλλαγμα δραχμες οταν ξερει οτι με τον πληθωρισμο αλλη αξια θα εχει αυτο το νομισμα το πρωι και αλλη το βραδυ;
Έχω την εντύπωση, αν κάνω λάθος διορθώστε με, ότι πετρέλαιο αγοράζεις σε δολάρια. Άρα ο Βαρδινογιάνης αυτή τη στιγμή αγοράζει πρώτα δολάρια και ακολούθως το πετρέλαιο. Ο πωλητής λοιπόν θα πληρωθεί σε δολάρια, είτε ο αγοραστής έχει ως εθνικό νόμισμα ευρώ είτε δραχμές.