Ανασκοπήσεις 2010

…και φυσικά λείπει το Ufomammut.

και λείπει γιατί δε το άκουσε ο Ζαρκαδούλας.

και λείπει και από εδώ: http://www.rocking.gr/bestof2010/

για τον ίδιο λόγο.

και σίγουρα λείπουν κι άλλα.

προφανώς ο άνθρωπος δε μπορεί να ακούει 40 δίσκους τη μέρα, άρα μήπως θα έπρεπε να πάρετε ακόμα έναν σλαντζοντουμά editor, πριν κάνετε τέτοιου είδους άρθρα?

You all wish. Ο Ζάρκας δεν κάνει λάθη. Μια χαρά τον άκουσε το δίσκο απλά δε τον τρέλανε όπως εσάς. Για αυτό και έχει την υπογραφή του το κείμενο κι όχι κάποιου άλλου :wink:

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=1046296#post1046296

next

Με διέγραψα αλλά δεν πρόκαμα από ότι φαίνεται. Δεν είναι δικιά μου δουλειά να μιλήσω εκ μέρους του Ζάρκα. Αλλά τυγχάνει να ξέρω πως το δίσκο τον έχει ακούσει εδώ και μήνες κι είσαι λάθος. Κι ας έχεις την παιδική αφέλεια να πιστεύεις πως με τάπωσες :slight_smile:

Όπως κι αν έχει, ευχαριστούμε για την καλοπροαίρετη κριτική. Αναμένουμε ακόμη με αγωνία την ημέρα που η καλοπροαίρετη κριτική σου θα καταλήξει σε ένα καλό λόγο για το rocking.gr. :wink:

εγώ μιλάω με βάση αυτά που βλέπω, και είδα ότι ο ίδιος έγραψε ότι δε το έχει ακούσει.
αλλά μάλλον το έγραψε καταλάθος, αφού Ο ΚΑΡΒΟΥ ξέρει ότι ο ζάρκας το άκουσε.
τώρα γιατί διέγραψες το ποστ σου ενώ απ’ότι φαίνεται δεν είχες λόγο (καθώς μιλάς για πράγματα που γνωρίζεις), δε ξέρω.
παιδική αφέλεια και μπλα μπλα δε ξέρω, μίλα ανθρώπινα χωρίς χαρακτηρισμούς για μια φορά.

ε σχολιασμό κειμένου έκανα, γι’αυτό υπάρχει το subforum. το ότι γράφω στο φόρουμ σημαίνει ότι μ’αρέσει το ρόκινγκ για χ/ψ λόγους, και κάνω θρεντ για να σχολιάσω αυτό που ΔΕΝ μ’αρέσει. καλοπροαίρετη κριτική ήταν, τα αντι-σαμανικά σου γυαλιά σε εμποδίζουν να το δεις.

Πάρτε τον Χόρρορ. Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που ακούει 200 δίσκους μέσο όρο, ημερησίως :stuck_out_tongue:

Πέρα από την πλάκα, αν και στο φόρουμ προωθείται αρκετά το ντουμ/στόουνερ/σλατζ είδος, από διάφορους που γουστάρους αυτή τη μουσική (μεταξύ αυτών κι εγώ), νομίζω ότι στο σύνολο των ακροατών πανελληνίως υπάρχουν ελάχιστοι.
Οπότε, νομίζω, 1 στους 20 συντάκτες του ρόκινγκ, που ακούει αυτού του είδους την μουσική, είναι καλή αναλογία.
Άλλο φυσικά ότι το Eve είναι αριστούργημα και έστω μία αναφορά θα μπορούσε να είχε γίνει.
Εδώ 30 μέταλα στο Χάμερ, ένας δεν βρέθηκε να το έχει σε μια λίστα του. Με το ρόκινγκ θα τα βάλουμε;:stuck_out_tongue:

@ shaman
Ο ίδιος έγραψε πως δε το πρόκαμε. Με αυτό εννοεί πως δεν πρόλαβε να γράψει δισκοκριτική. Όχι να ακούσει το δίσκο.

-άκου ουφομαμμούτ
-δε πρόκαμα

αυτός ήταν ο διάλογος στο quote.

παίρνω την ανωριμότητά μου και φεύγω όμως, as you wish.

μέχρι να απαντήσει ο pot φυσικά

Τέσπα, εμένα δε με νοιάζει ιδιαίτερα το τι θα πει ο Ζάρκας. Θα ζήσω ακόμη κι αν έχω κάνει λάθος δημόσια ή δεν απαντήσει ποτέ ο Pot

Από εμένα πολλά μπράβο στον Pot για το κείμενο και στο site για το παρόν κείμενο κι ό,τι ακολουθήσει τις επόμενες μέρες. Η μπάλα παίζεται πλέον σε άλλο επίπεδο από το rocking

Εγώ δεν ζητάω τίποτα. Όπως είπε και ο Σάμαν, λογικό είναι να μην πρόλαβε να τον ακούσει τον συγκεκριμένο δίσκο ο Ζάρκας. Όπως λογικό είναι να τον άκουσε και να μην του άρεσε. Έτσι, και πάλι λογικά, δεν συμπεριελήφθηκε στη λίστα του, ούτε και στο αφιέρωμα (αν πάρουμε ως δεδομένο ότι κυρίως ο Ζάρκα ακούει αυτού του είδους την μουσική από τους συντάκτες του Ρόκινγκ), αν και νομίζω ότι μια αναφορά, είτε θετική, είτε αρνητική, είτε ουδέτερη θα μπορούσε να γίνει, αν τον είχε ακούσει, φυσικά.

Και βέβαια, το ότι το Eve των Ufomammut (που για μένα ήταν ο πιο σημαντικός και ο πιο συγκλονιστικός δίσκος της χρονιάς) δεν χώρεσε πουθενά, δεν αναιρεί (και για να είμαστε και λίγο ον τόπικ), το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αφιέρωμα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό και, προσωπικά (είμαι καμένος στοουνεροντουμολάγνος), χάρηκα ιδιαιτέρως που υπήρξε μια τέτοια προσθήκη στην ανασκόπηση της χρονιάς.

[COLOR=“Red”][SIZE=“7”][B]<3[/B][/SIZE][/COLOR]

Είδωλο μου ο Μουρίνιο :stuck_out_tongue:

Οντως μια αναφορα θα επρεπε να ειχε γινει για τους Ufomammut(υπαρχουν κι αλλες ελλειψεις,λιγες φυσικα αλλα αυτη των Ufomammut ειναι οντως σημαντικη),παντως συμφωνω με τις μπαντες που ανεφερες στο Eatin’ Dust,εγω για να προσθεσω απο ποιες περιμενα κατι καλο και τελικα δεν με ενθουσιασε ειναι απο Fireball Ministry,Floodstain,Firebird,Honcho,Samavayo,The Kings of Frog Island,my uncle the wolf,Centurions Ghost,Thunderstorm, κτλ κτλ
Το “800 Miles” προσωπικα δεν το θεωρω δισκο που πλησιαζει την κορυφη και απο Sheavy θεωρω καλυτερο το “Disfigurine”:stuck_out_tongue:
Προσθεσε και εμενα οσο αφορα για Atlantean Kodex και φυσικα περιμενω τις underground κυκλοφοριες…8)

Το να μπούμε στη λογική του τί σημαίνει “δεν πρόκαμα” είναι λίγο άτοπο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως το “Eve” δεν το άκουσα όσο θα ήθελα κι αυτό είχε τις ανάλογες συνέπειες. Το να το αναφέρω στο αφιέρωμα ήταν το πιο εύκολο για μένα, αλλά ως τί; Καλό; κακό; απλά κυκλοφόρησε; Υποκρισία εκ μέρους μου θα ήταν. Όσον αφορά τις ελλείψεις προφανώς και θα υπήρχαν, αυτό όμως δεν καθιστά απαγορευτικό το να μην ανέβει ένα τέτοιο άρθρο, όπως και τα υπόλοιπα. Για μουσική μιλάμε και συνομιλούμε, δεν μετράμε τις γνώσεις μας, αλίμονο, ούτε ποιός έχει ακούσει περισσότερα ή λιγότερα.

Peacelove…

ε αυτό ακριβώς είπα κι εγώ, επειδή άνθρωποι είμαστε και δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα, ίσως να μην έπρεπε να κάνεις μόνος σου το αφιέρωμα. δεν έθεσα ποτέ θέμα “ποιός την έχει μεγαλύτερη”.

cheers.

Cheers και σε σένα, αλλά και 2 και 3 να ήμασταν ελλείψεις θα υπήρχαν. Και ναι, μαζί σου, θα υπήρχαν λιγότερες ελλείψεις από ότι τώρα, θεωρείς όμως πως το άρθρο είναι πια τόοοοοοοοοοσο ελλιπές που δεν έπρεπε να ανέβει; Αν ναι, πάσο…

δεν είμαι σλαντζοντούμστερ, δε ξέρω, αλλά δε θα έκανα πχ αφιέρωμα στα 60’s χωρίς να βάλω Dylan, με πχιανς.

τραβήχτηκε πολύ το θέμα!

Πιστευω οτι ολοι γουσταρουμε που ανεβηκε ενα τετοιο αρθρο και ειδικα πανω σε αυτο το ειδος που λιγοι αγαπανε και λιγα σαιτς-περιοδικα ενδιαφερονται,τωρα οσο αφορα τις ελλειψεις περναει πραγματικα σε δευτερη μοιρα και το σιγουρο ειναι οτι δεν ενοχλησε κανενα,απλα κουβεντα να γινεται(και παντα εξαρταται απο ποια οπτικη το βλεπει ο καθενας και εγω να ημουν στη θεση σου ποτοφ θα ειχα ελλειψεις και ειναι λογικο γιατι ειμαστε ανθρωποι και οχι ρομποτ)

Επειδή έρχονται κάμποσες ακόμα ανασκοπήσεις, να πω και εγώ πως πρωταρχικός σκοπός μας δεν είναι να γίνει κάποιο name dropping, αλλά να κρατηθεί μια ισορροπία μεταξύ καταγραφής και άποψης. Για αυτό υπάρχουν και κατηγορίες στις οποίες είναι χωρισμένο το κάθε άρθρο. Από εκεί και πέρα, στην πλειονότητα των αναφερόμενων (γεγονότων, ονομάτων, δίσκων, συναυλιών) υπάρχει link για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει περισσότερα.

Δουλέψαμε αρκετά για να καλύψουμε ένα μεγάλο εύρος - όπως είναι αυτό που καλύπτει η ύλη μας - και πιστεύω πως αν κάποιος είναι τόσο εξειδικευμένος σε ένα είδος, ώστε να πιστεύει πως δεν έχει να του προσφέρει κάτι, τότε σίγουρα μπορεί να τσεκάρει ένα άλλο είδος και να βρει κάτι που ενδεχομένως του είχε ξεφύγει ή μπορεί να τον ενδιαφέρει.

Θεωρούμε πως με τις συγκεντρωτικές και επιμέρους λίστες, τα βραβεία που απονείμαμε για να το χαλαρώσουμε και την πιο εστιασμένη δουλειά μέσω των ανασκοπήσεων, δίνουμε μια αρκετά πλήρη εικόνα για το 2010.

Φυσικά, είμαστε εδώ και για τα σχόλια, τις επιβραβεύσεις, τα παράπονα και τις παραινέσεις σας. Ελπίζουμε πάντα καλοπροαίρετα.

Εμαι με δεβόιντ εδώ, το ντουμοσλάτζ μας παρότι έχει οπαδούς, είναι ψιλοριγμένο από τα εγχώρια μέσα οπότε ευπροσδεκτότατο το άρθρο.
Τώρα το ουφομάμουτ ήταν όντως έλλειψη, αλλά κι εγώ δεν το’χω ακούσει ακόμα (:oops:), και αν θέλετε την άποψή μου για τα ντουμοσλατζ (μιας και δεν ασχολούμαι με στονερ), πλην του ουφομάμουτ, το κείμενο δίνει μια αρκετά σωστή εικόνα του τι παίχτηκε πέρσι.
Από κει και πέρα οκ επιμέρους συζήτηση μπορεί να γίνει, ιδίως ως προς την τάση του σλατζ για πιο ροκ φόρμες ενώ παράλληλα υπάρχει κι άλλη μια που δεν αναφέρθηκε και που σκοτεινιάζει κι άλλο το πράμα και βουτάει στα μπλακμέταλς, και ποτ επιτέλους κάτσε να ακούσεις ΣΟΒΑΡΑ το ανέρθλι τρανς που πας και μου βάζεις το ΑΕΑΛΩΛ στο #1 γεροπαράξενε!!!