Έλενα εάν δεν έχεις εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις τότε έχεις εξαιρετικό μουσικό αυτί, διότι ο Debussy είναι ο κυριότερος εκπρόσωπος του ιμπρεσιονισμού στη μουσική
^ Σωστό, αν και εντάξει, δε χρειάζεται να χει κανείς εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις γι’ αυτό. Κι εγώ ας πούμε, που δεν έχω, διαβάζοντας δυο-τρία πολύ στοιχειώδη πράγματα περί μουσικού ιμπρεσιονισμού και μετά ακούγοντας έργα των Ντεμπυσσύ, Ραβέλ, Σαμπριέ κτλ., το βρίσκω ξεκάθαρο. Η διαφορά με τον ρομαντισμό που κυριαρχούσε τις προηγούμενες δεκαετίες είναι εμφανής.
Βασικά δεν έχω ψάξει τίποτα το ιδιαίτερο. Παρολαυτά, επειδή αναφερόμαστε σε εποχές πιο “ξεκάθαρες”, όσον αφορά τα καλλιτεχνικά ρεύματα, είναι πιο εύκολο να αντιληφθούμε από τι ήταν επηρεασμένος ο κάθε καλλιτέχνης, είτε αυτός ήταν μουσικός, συγγραφέας ή εικαστικός.
Βέβαια στη μουσική, εμένα μου φαντάζουν πιο εύκολα τα πράγματα γιατί (τουλάχιστον στην περίπτωση Debussy) έγραψα αυτό που ένιωσα.
Φέτος παίζει όλη η δισκογραφία των GY!BE…
Πανελλήνιες την έβγαλα με:
Ulver - Lyckanthropen Themes
Mono - Hymn to the Immortal Wind
Tom Waits - The Heart of Saturday Night
Morcheeba - Dive Deep
Τώρα γενικά την έχω κόψει τη μουσική γιατί συνήθως πάω βιβλιοθήκη, αλλά τις τελευταίες βδομάδες που διαβάζω σπίτι ακούω κυρίως [B]αυτό[/B] ή κανα stoner
3/4
πάντα όταν διαβάζω ακούω ένα από τα τρία πρώτα + το perdition city.
Επίσης, πέρα από δισκάρα το φετινό Tomorrow’s Harvest των Boards of Canada, νομίζω είναι ότι πρέπει για διάβασμα.
Καλά ναι πλέον το Morcheeba δε μ΄αρέσει και τόσο, τότε το χα αγοράσει πλέον ψιλοβαριέμαι να το ακούσω
Εγώ ακούω μουσική μόνο όταν βαριέμαι να διαβάσω, οπότε χώνω μουσική 'ό,τι να ‘ναι’ και παρατάω το διάβασμα. Όχι ότι μπορώ, ούτως ή άλλως, να ακούω μουσική και ταυτόχρονα να διαβάζω, αυτά τα περίπλοκα δεν είναι για μένανε.
και 'γω πανελληνιες κυρίως με
Mono - Hymn to the Immortal Wind
Ulver - shadows of the sun , perdition city
The Gathering - Ο,τι έβρισκα.
απο 'κει και πέρα σε μαθηματικα και φυσικες μπορουσα και ακουγα ο,τι ηθελα.
Thelonious Monk - Monk’s Dream
Mε αυτο στο repeat και εμπνεομαι και εργαζομαι (πνευματικα) μια χαρα. Ειναι σαν να μου δινει μια ωθηση…
[B][I]Bill Nelson - Watching my dream boat go down in flames[/I][/B](το 2ο track)
[B]Biomechanical-[/B] CANNIBALIZED για σάουντρακ του inferno που διαβάζω τώρα…
Σήμερα είχε αυτό απο κασσέτα:
Κάπου στα πρώτα 4-5 λεπτά άρχισα να ρουφάω σαν σφουγγάρι το βιβλίο
Και επειδή τα νεύρα δεν αντέχουν για πολύ (2 μήνες και), τώρα στα τελειώματα το ιδανικότερο είναι o Στίβεν στον αγρό. (Unreleased electronic music)
Έμαθα να συλλαβίζω κιόλας.