Πολιτικός Προσανατολισμός

www.politicalcompass.org

Πατήστε εκεί που λέει Click here to start ξέρω γω, και χώστε σε αυτό το θρεντ το αποτέλεσμα σας.

Κάντε το με απόλυτη ειλικρίνεια και όχι προσπαθώντας να χειραγωγήσετε το αποτέλεσμα.

Ειδικά για κάποιους που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τελικά που προσανατολίζονται είναι πολύ χρήσιμο.

Σε αυτό το θρεντ παρακαλώ ΟΧΙ άμεση κομματοσυζήτηση, αλλα περισσότερο εφόσον θέλει κάποιος να συζητήσει για το αποτέλεσμα του, να είναι πιο γενική(γενικού προσανατολισμού και όχι συγκεκριμένου κόμματος) η συζήτηση και σχετική με τα στοιχεία της εικόνας. Βασικά πείτε ότι θέλετε αρκεί να μην το χαλάσετε. Δεν είναι ωραίο να περιοριζόμαστε. Απλά ντάξει, ξέρετε εσείς ποιοι είστε, γι’αυτό κρατηθείτε σας παρακαλώ.

Λογικά θα γαθεί το θρέντι αλλά δεν γαέται; Την προσπάθεια μας την κάναμε.
Το δικό μου(Οι φαλλοκρατικές αντιλήψεις μου μου στέρησαν την τάυτιση με την διχοτόμο… :P):


Αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό.

Η αυθόρμητη απάντηση μπορεί να επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, ώστε τελικά να μην είναι και τόσο αξιόπιστη.

Πολλές ερωτήσεις… βαρέθηκα! :stuck_out_tongue:

Σωστός, εγώ κυρίως το είπα για αυτούς που ίσως έχουν κάποια ιδέα για τον προσανατολισμό τους και νομίζουν ότι είναι τάδε, για να μην προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα

το έκανα edit

[SPOILER][/SPOILER]

Πριν καιρό που είχα κάνει το τεστ δεν είχα πάει τόσο γωνία…βλέπω σε κάνα χρόνο να πιάνω τη γωνίτσα…:roll:

Πάτα View Image/Προβολή εικόνας σε νέα καρτέλα(αν έχεις chrome) και μετά copy το link γιατί δεν φαίνεται

edit: Τώρα φάνηκε(μάλλον έκανες αυτό)

Κατά τη γνώμη μου είναι ένα κακό τεστ, 4 ξερές απαντήσεις για ζητήματα που αποτελούν αντικείμενα συζήτησης και διαφωνιών εδώ και δεκαετίες χωρίς μάλιστα να υπάρχει επιλογή ΔΓ/ΔΑ μπορούν να παράγουν πολύ αναξιόπιστα αποτελέσματα.

Και πολλά από τα θέματα, δε βλέπω πως σχετίζονται με τις πολιτικές απόψεις κάποιου. Δηλαδή η “αφηρημένη τέχνη” τι σχέση έχει με τις πολιτικές απόψεις κάποιου; Υπάρχει πολιτική παράταξη που θεωρεί πως με βάση τις απόψεις της, θα πρέπει να καταργηθεί;

[SPOILER][/SPOILER]
αν και αρκετα δεν ηταν ερωτησεις που απαντωνται με ενα agree-disagree

Όχι, απλά αυτό μάλλον πάει στο συντηριτικό - authoritarian μέρος του τέστ, κατά πόσο δέχεσαι κάτι που δεν έχει να προσφέρει χειροπιαστά αποτελέσματα σε μια κοινωνία…είναι λίγο πρόχειρο και χύμα το τεστ και έπρεπε να έχει ΔΓ/ΔΑ. Η αστρολογία πάντως ήταν το πλέον άκυρο! :lol:

Ε, ξέρω γω ποιος είσαι συ που θα κρίνεις αν προσφέρει ή οχι, ελευθερία και λοιπά μάλλον με αυτό έχει σχέση

Εγώ πάλι το ΔΓ/ΔΑ να το χρειάστηκα σε το πολύ 2-3 ερωτήσεις, άρα δεν με χάλασε τόσο. Δηλαδή για τόσα πολλά δεν έχετε έστω μια προσωπική άποψη;
Για την αστρολογία κάποια λογική ίσως να υπάρχει που μας διαφέυγει, αλλά ναι φάνηκε άκυρο

[SPOILER][/SPOILER]

Οντως μερικες ερωτησεις που ειχε εκει δεν απαντιουνται απλα με ενα ναι ή οχι. Δε βαριεσαι… Αυτα τα τεστς ετσι κι αλλιως δεν νομιζω να περιμενει κανεις οτι θα ειναι ακριβη…

Η μοντέρνα και αφηρημένη τέχνη έχει συνδεθεί κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, στο μεγαλύτερο της μέρος, με την περισσότερο “αριστερή”/“προοδευτική” σκέψη, αν και έχουν υπάρξει και εξαιρέσεις (πχ ο ιδρυτής του φουτουρισμού Μαρινέτι). Το τεστ ωστόσο έχει μέσα τον παράγοντα “ελευθεριακότητα” (αν μπορούσα να το μεταφράσω έτσι), που έμμεσα σχετίζεται με τις πολιτικές απόψεις κάποιου. Και ο παράγοντας αυτός σαφώς συνδέεται με την αποδοχή ή όχι της μοντέρνας τέχνης.

(οι ναζί είχαν καταδικάσει μορφές της τέχνης αυτής ως εκφυλισμένες)

Γενικά δεν είναι κακό τεστάκι. Για τεστ τόσο λίγων (ναι, σωστά διαβάσατε) ερωτήσεων τουλάχιστον. Και για τεστ (κάθε τεστ είναι περιοριστικό). Είναι ένα συμπαθητικό τεστ θα λεγα, να περνάει η ώρα που λέμε.

Πριν κάποιο καιρό που είχε ποσταριστεί ξανά το τεστ αυτό (στο θρεντ των εκλογών), το είχα κάνει, το αποτέλεσμα βρήκα πως ήταν το αναμενόμενο, όπως είπα, ένας τρόπος να περνάει η ώρα.

οπως ειπε και ο ελλανορ, καλο ειναι για να περασει η ωρα. :stuck_out_tongue:

[SPOILER][/SPOILER]

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω πως οι Ναζί δεν είχαν απαγορεύσει, αλλά είχαν βγάλει λίστα με το ποιες εγκρίνουν. Και για αυτό οι άνθρωποι του Bauhaus, όταν τους έκλεισαν οι Ναζί, είχαν ξεκινήσει να κάνουν εκθέσεις με τις τέχνες που δεν ενέκρινε το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Κατά τα άλλα, όπως σωστά λες, δεξιοί καλλιτέχνες στην αφηρημένη τέχνη, υπήρξαν αρκετοί. Και αν κάποιος ψηφίσει “δε θεωρώ πως η αφηρημένη τέχνη είναι τέχνη”, δε νομίζω πως μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για τις πολιτικές του απόψεις. (Το ερώτημα αν θυμάμαι δε λέει “πρέπει να απαγορευτεί η αφηρημένη τέχνη;” για να κρίνεται η ελευθεριακότητα). Εγώ άσχετο με την τέχνη θα τον έλεγα. Αυτό ήταν το point μου :wink:

Είναι σαν να λέει κάποιος πως η αποδοχή ή όχι του black metal από κάποιον, μπορεί να μας δώσει συμπεράσματα για το πόσο χριστιανός είναι.

Άσχετος με την τέχνη είναι σίγουρα. Πέραν αυτού όμως, δε χρειάζεται πιστεύω να διατυπώνεται στο ερώτημα “πρέπει να απαγορευτεί η τάδε τέχνη” για να κρίνουμε αν είναι ελευθεριακός ο άλλος ή όχι. Και μόνο η a priori άρνηση (δε μιλάμε για γούστο εδώ αλλά για πλήρη άρνηση) μιας συγκεκριμένης κατηγορίας τέχνης (ή μουσικής ας πούμε) για μένα φανερώνει ένα στένεμα οριζόντων, έναν περιορισμένο βαθμό αποδοχής, και σε [U]κάποιον[/U] βαθμό μπορεί να μας πει κάτι για τις πεποιθήσεις του άλλου. (αν έχει πεποιθήσεις, γιατί μπορεί να μην έχει και καμία)

Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Μάλλον το έγραψες λάθος εδώ. Η δεξιοί στην μοντέρνα τέχνη υπήρξαν πολύ λίγοι, ελάχιστοι, σχεδόν ανύπαρκτοι, το μόνο κίνημα με δεξιές ρίζες υπήρξε ο φουτουρισμός που και αυτός σύντομα τις απέδιωξε τις ρίζες του αυτές και συνδέθηκε με τον προοδευτικό χώρο.

Συμφωνώ με Έλανορ.
Σίγουρα δεν είναι το πιο αξιόπιστο τεστ που υπάρχει, αλλά για τις τόσες λίγες ερωτήσεις, νομίζω είναι ικανοποιητικό.

[SPOILER][/SPOILER]

Νομίζω έχει ξαναποσταριστεί το συγκεκριμένο τεστ, σωστά όσα λέτε, και προφανώς υπάρχουν και πολιτικές παράμετροι που διαφέρουν από χώρα σε χώρα και ήπειρο κλπ.
Για να σκοτώσεις λίγη ώρα, για να πάρεις ένα σχετικό μπούσουλα ως προς το πού περίπου βρίσκεσαι (αν είσαι κάτω των 17 και ψάχνεσαι ας πούμε), ή αν είσαι αμερικάνος_καταναλωτής, μια χαρά είναι πάντως.

Οντως καποια ερωτηματα δεν απαντωνται με ενα απλο ‘‘συμφωνω’’ ή ‘‘διαφωνω’’ (’‘strongly’’ ή οχι) καθως εξαρταται και απο ποια οπτικη γωνια συμφωνεις ή διαφωνεις.
Παντως το γενικο αποτελεσμα βγαινει χοντρικα ασφαλες.

τερμα τα μπαχαλα! μπες στο ΣΕΚ :stuck_out_tongue: