σορρυ για το double post. αντι για εντιτ εκανα quote. Ας σβηστει
Βασικά είμαι ριφάκιας, σπανίως προσέχω σόλο.
Τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό παρόλα αυτά είναι:
Deep Purple - Child In Time (ειδικά στην εκτέλεση από το Made In Japan σπέρνει κανονικά)
Pink Floyd - Comfortably Numb
Judas Priest - Painkiller (το τελευταίο από τα 3-4, πόσα σκατά είναι δεν ξέρω)
Όλα από το Reign In Blood.
ZZ Top - Blue Jean Blues (σε άλλα blues-οσόλα δεν αναφέρομαι, αυτά παίζουν μόνα τους).
Και ένα (βασικά και τα 3 που έχει) που δεν παίζει να αναφερθεί αλλά σοδομίζει τον γαλαξία: The White Stripes - Ball And Biscuit.
Blue Öyster Cult - Veteran of the Psychic Wars
To πρωτο που μου ηρθε…iron maiden-afraid to shoot strangers…
Εχω αλλα 100 στο μυαλο μου ομως!
Savatage-Summers Rain RIP CRISS…
Γενικότερα δεν είμαι τρελός φαν των σόλο στην κιθάρα αλλά ένα που μου παίρνει το μυαλό είναι:
Deep Purple - Child In Time
maggot brain
ουτε μετσαλικα ουτε αιρον μειντεν ουτε αλκαιος ουτε τπτ
το αγαπημενο μου ειναι το comfortably numb απο floyd
αλλα αυτα που παιζει ο eddie hazel στο mb ειναι διαστημικα πραγματα κ απιστευτου συναισθηματος
δεν ειναι τυχαιο οτι καποια εποχη εθεωρειτο ο νεος hendrix
ακουστε το κομματι στο υoutube,νιωστε τη τριχα να σας μενει καγκελο κ μετα κλειδωστε το να παμε για κανα μπανιο
Σωστά τα λες Awake. ¨Οσο άκυρο και υποκειμενικό είναι να χρίσουμε ένα σόλο το “καλύτερο”, το συγκεκριμένο βάζει βάσιμη υποψηφιότητα, ο Eddie Hazel ήταν παιχταράς απίστευτος!
ντάξει δε λατρεύω τα κιθαριστικά solo αλλά τα καλύτερα έχουν αναφερθεί.
το comfortably numb,το red house του hendrix,το child in time,το stairway to heaven…
εγώ πάντως λατρεύω και τα solo στα smells like teen spirit και come as you are των nirvana.είναι απλά μα τόσο ουσιώδη και μοναδικά.
+1000000000000
Μη σου πω και το Dive.
γιατί όχι?και to dive!
γενικά τα solo του cobain είναι to the point και βγάζουν συναίσθημα.δεν περιαυτολογούν όπως ας πούμε του petrucci.και γι’αυτό τον εκτιμώ ιδιαίτερα σαν κιθαρίστα.
:thumbup:
Aυτο ακριβως μπορει ο ταδε να παιζει 10λεπτα σολο και ο Cobain με 30" σε αγγιζει πραγματικα.
Υποθέτω πως μιλάς για Funkadelic?Γαμώτο,δεν έχω ακούσει τπτ από αυτούς,κατεβάζω τώρα!!!
ναι ξεκινα με το ομονυμο κ οπως σου βγει μετα
Τhanks!!!
:thumbup::thumbup::thumbup:
τπτ ρε συ
αν θες παντως 2 δισκαρες απο 70s που δεν εχουν ακουστει πολυ(χαμενα αριστουργηματα κ ετσι) τσεκαρε αυτα τα 2
dennis wilson - pacific ocean blue
gene clark - no other
ΔΙ-ΣΚΑ-ΡΕΣ
Και εγω αυτο κανω τωρα.
:lol:
υποκειμενικότητα ρε σεις
Εγώ δηλαδή που γουστάρω περισσότερο τα σόλος του πετρούτσου απ’του Cobain (ενώ μ’αρέσει ο Cobain σαν παίχτης γενικά) δεν νιώθω μία από συναίσθημα ενώ εσείς νιώθετε ας πούμε. κλαπ κλαπ
Μπορεί να μη νιώθετε τίποτα εσείς ακούγοντας Ντρημ Θήατερ ή Πετρούτσι ας πούμε αλλά δεν είναι ανάγκη να γράφετε αστεία πράγματα όπως “10λεπτα σόλο” (έλεος δηλαδή με τις κλισεδούρες περί Θήατερ και σόλος, απλά επαναλαμβάνετε ό,τι λέει ο κάθε άσχετος που δεν έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του τη μπάντα) ή να υπονοείτε ότι όποιος παίζει πιο τεχνικά σόλος αυτόματα είναι και ψώνιο.
Τέλος πάντων, το Maggot Brain που αναφέρθηκε είναι κι αυτό κορυφαίο. Ο τύπος μου 'χε δώσει ν’ακούσω το εν λόγω κομμάτι με είχε προϊδεάσει γι’αυτό με την εξής ατάκα:
“Του’παν να παίξει σαν να έπαιζε για την μάνα του που πέθανε, και βγήκε κάτι τέτοιο” (ε μετά το’ψαξα και ανακάλυψα πως κάτι τέτοιο ίσχυε στο περίπου)
Αφήνοντας τούτο απ’έξω, αν έπρεπε να διαλέξω ένα και μόνο solo απ’τα 70ς μάλλον θα’ταν του Comfortambly Numb ή του Stargazer ίσως.
Τα solos των Slayer που είπε ένας από πάνω δε μ’αρέσουν καθόλου
γούστα είναι αυτά.δε λέω πως τα δικά μου είναι καλύτερα.απλά βρίσκω πολύ “πολυλογά” τον πετρούτσι και κάθε πετρούτσι και στα αυτιά μου τα solos του cobain και του κάθε cobain ηχούν καλύτερα και δε με κουράζουν.
θυμάμαι στο χάμμερ κάποιος είχε γράψει (νομίζω ο ζαχαρόπουλος) για τον πετρούτσι πως είναι σαν τους κλασικούς γάλλους συγγραφείς:μπορεί να αφιερώσουν ένα κεφάλαιο ολόκληρο για να περιγράψουν μια γυναικεία καλτσοδέτα.
εμένα λοιπόν δε μ’αρέσουν οι κλασικοί γάλλοι συγγραφείς και αυτή η λογική τους.
έτσι πάει.γούστα είναι…
Eτσι ακριβως,δεν λεμε οτι δεν ειναι πολυ καλος τεχνικα κιθαριστας ο Πετρουτσι απλα μας αρεσει περισσοτερο καποιος αλλος (βλ. Cobain, Page, Iommi)
Και εννοειται οτι εχω ακουσει τα απαντα του, δεν περιμενω απο τον αλλον να μου πει τη γνωμη του.