E T S I
__Αλήθεια; Χαχαχα! Πρέπει να τ’ ακούσω αυτό το τραγούδι! …:oops: ξέρω, ξέρω θα έπρεπε να το έχω ήδη ακούσει… Α, ο Guy δεν ήταν που μοιράστηκε τη σκηνή με τον Slash σε μπαρ της Ευρώπης και στην αρχή ήταν “κάπως” αλλά στο τέλος τον παραδέχτηκε; Κι απ’ ότι ξέρω, για να πει καλή κουβέντα ο Buddy…
[quote=“bluezlick”]
shadow aκομα μια φορα ειπες τεραστια κουβεντα… αυτο το σολο απο την πρωτη στιγμη που το ακουσα εμεινα επαθα τα εχασα… καθε νοτα ειναι κ μια λεξη μια στιγμη απο αυτο που λεγετε Rock… παιζει τελεια ολα τα Licks αλλα κ τα κολπα του Buchanan για αυτο κ του το αφιερωνει!παταει κατι σφυριγματα το καθαρμα μου πηρε μερες να το βγαλω νοτα προς νοτα αυτο το σολο (οσο γινετε φυσικα)ηταν το ενα απο τα τρια κοματια που μου χαρισε το πτυχιο μου…
Thanks Jeff [/img][/quote]
__Ελα ρε, πήρες πτυχείο με αυτό το κομμάτι (ποιά ήτσν τα άλλα;);!! Σε παραδέχομαι!! 8) …ωστε Buchanan, γι’ αυτό κατι μου έλεγε περίεργο… βέβαια, πολύ δύσκολα θα το καταλάβαινα μόνος μου αυτό, θα έπρεπε να δοκιμάσω να το παίξω (χα, τι λέμε τώρα!!) για να το καταλάβω… Οποιος δε το έχει ακούσει πάντως το τραγούδι, πρέπει να τ’ ακούσει τώρα!! Και στο καπάκι… “The Messian will come again” απ’ τον Buchanan… χεχεχε -ΑΛΛΟ ΦΟΒΕΡΟ ΣΟΛΟ!!
ενα blues αργο κ το clap απο yes
το λεει κ στο cd(dedicated to Roy Buchanan and thanks to stevie)
φοβερος ο Messian αλλα το Five String Blues απλα σπερνει…
__To five string, είναι πιο δύσκολο /τεχνικό (όχι ότι είναι μόνο τεχνική κλπ!!), αλλά το Messian, είναι πιο… πιο πονεμένο και μ’ αρέσει…
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:[/quote]
__Γιατί βρε… (μη ξεχνάς μιλάμε για το πιο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ); Τι σου κάνει εντύπωση; Εγώ απο τη δεύτερη νότα στο σόλο του Messian έχω φύγει… Οπως και με το You and your friend των Dire Straits… Βέβαια, δεν εννοούσα πως το five ΔΕΝ είναι πονεμένο κλασσικό blues τραγούδι… αλλά, να είναι κλασσικό, πιο προβλέψιμο ίσως…
__Για το πιο τεχνικό, καλά, ίσως κάνω και λάθος… δεν παίζω κιθάρα, αλλά μου φαίνεται πιο δύσκολο το five κυρίως λόγω των “μετρημάτων” του… Οποιος έχει άλλη άποψη ή θέλει να με διορθώσει πιθανόν σε κάτι (αλλά για να με διορθώσει θα πρέπει να ξέρει ΚΑΛΗ κιθάρα, αλλιώς απλά ας αναφέρει την άποψή του), είναι 100% ευπρόσδεκτος.
ειναι πιο δυσκολο γιατι κανει κατι bends 2,5 τονων…
αστα να παμε δλδ…
Είδα θάψιμο Slash και λέω έτσι θα κάτσω;;;; :lol: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει; Γιατί; Πέρα από την αρνητική προδιάθεση που έχω παρατηρήσει ότι προκύπτει για άτομα που γίνεται “νταβαντόυρι” γύρω από το όνομα τους -λογικό καμιά φορά-. Αντικειμενικά δηλαδή, ο άνθρωπος ( ; ) παίζει/γράφει καταπληκτική κιθάρα!
Ε οχι και καταπληκτικη, ειπαμε. Ενας καλος κιθαριστας ειναι, τιποτα παραπανω. Υπαρχουν δεκαδες καλυτεροι.
On topic τωρα:
Stairway to heaven-Jimmy Page
Mr Crowley-Randy Rhoads
Comfortably numb-Dave Gilmour
Cortez the killer-Neil Young
Since I’ve been loving you-Jimmy Page
War pigs-Tony Iommi
Cause we have ended as lovers-Jeff Beck
Savoy-Jeff Beck
All along the watchtower-Jimi Hendrix
Eruption-Eddie Van Halen
Texas flood-Stevie Ray Vaughan
Gupsy (η 6λεπτη version)-Mick Box (αν και το ντυνουν και τα πληκτρα του Ken Hensley
The Messiah will come again-Roy Buchanan
Και απο κατι καινουριο, το The same river των Riverside.
Αγαπημένα solo χμμμ…
Ιron Maiden-Children of the damned
Pink Floyd-Comfortambly numb
Metallica-One
Dream theater-Peruvian skies
Judas Priest-Painkiller
Rainbow-Stargazer
Rush-A natural science
Guns n roses-November rain
Eπιπροσθέτω το θεικό solo από το fight the fire of hate των Running Wild (Black hand inn LP) 8)
[size=7]Afraid to shoot strangers & Como estais amigos[/size]
Αυτός που έβαλε πρώτο το -κατά τ’ άλλα τέλειο- Stairway έχει ακούσει το free bird των Lynyrd Skynyrd?
Μήπως αυτό εδώ το thread θα έπρεπε να είναι σε άλλη κατηγορία; :-k
Προσωπικά θα προσέθετα και το σόλο από το comfortably numb των floyd
Νirvana - Smells like teen spirit
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ενα οποιοδηποτε απο τα εξαισια σολο των Slayer βεβαια!
Σε ευχαριστω.Καποια μερα θα στο ανταποδωσω
Δύσκολη επιλογή, θα μπορούσα να πω το Let there be rock των AC/DC, Το Lonely Lady από Q5, το Stargazer
από Rainbow, το Eruption από Eddie Van Halen, το Aphasia από Norum(Europe) ή κάτι από Michael Shenker και
Randy Rhoads.
του Domination των Pantera ειναι *αβλα…(και ποιο δεν ειναι του Dime να μου πειτε:p )