Φημες για συναυλιες #2

Μπαααα. πέρυσι δεν είχε ανέργων. ούτε έγραφε από πάνω Rockwave 2013

απτο site του rockwave ειναι

ok…

[-X [-X i don’t want to live on ths planet anymore…

Το ‘‘οπαδοί’’ και το ‘‘πάνε για να χτυπηθούν κυρίως (δεν κολλάνε στις λεπτομέρειες)’’ δεν ταιριάζουν στην ίδια πρόταση…

Ο οπαδός μιας μπάντας πάει για όλα…Και αν είναι απαιτητικός πολύ, μπορεί να τον χαλάσει και η παραμικρή λεπτομέρεια…Έχει και τα καλά του και τα ξενερωτικά του η φάση του να είσαι αληθινός οπαδός μιας μπάντας…

Αυτοί που πάνε για να χτυπηθούν κυρίως χωρίς να νοιάζονται για πολλά πολλά, ναι υπάρχουν και αυτοί συμφωνώ, είναι δεκάδες διαφορετικές κατηγορίες…
Ενδεικτικά μερικές από αυτές είναι: Φασίστες που πάνε για το ξύλο, αναρχικοί που πάνε για να δείρουν τους φασίστες, πιτσιρικάδες που πάνε να το παίξουν αναρχικοί, μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να το παίξουν πιτσιρικάδες με το να κοπανιούνται μόνο, άσχετοι που απλά βρέθηκαν εκεί και άτομα (μικρότερης ηλικίας κυρίως) που τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στο χώρο και θεωρούν ότι true metal οπαδός=κοπάνημα χωρίς λόγο και μόνο ξύλο…

Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, που φυσικά εμπεριέχουν και μια δόση χιούμορ και χωρίς προσπάθεια να θίξουν κανέναν, και για κάποιες άλλες, το να γυρίσουν σπίτι με μελανιές και άλλα σουβενίρ είναι σημάδι ότι το live ήταν καλό και Nothing Else Matters…

Εμάς τους υπόλοιπους, μας νοιάζουν και άλλα πράγματα… :wink:

εγω παντως θα πηγαινα σε λαιβ μονο και μονο για να δω τον Αρχηγο να πινει μπυρα και να ρευεται.,χωρις να με ενδιαφερει αν το ρεψιμο θα ακουγοταν τοσο καλα λογω ηχου.

Οι maiden πάντως, μόλις ανακοίνωσαν για Κωνσταντινούπολη στις 26 Ιουλίου! Αν δεν έρθουν από δω, με βλέπω για εκεί!!

Μακάρι να περάσουν κατα τις 27-28 απο εδώ…

Μακάρι αλλά χλωμό πλέον το βλέπω. Είναι τραγικό δηλαδή, γίνεται η Maiden England παγκόσμια περιοδεία και θα φτάσουν μέχρι Κωνσταντινούπολη και Ζάγκρεμπ αλλά εδώ δεν βρίσκεται κάποιος να τους φέρει.

Τώρα για το Rockwave Festival κάθε πέρσι και καλύτερα. Αφού δεν λένε να φέρουνε κανα μεγάλο συγκρότημα (Maiden, Motorhead κτλ), βολεύονται με συγκροτήματα τύπου Dead Can Masturbate. Και βέβαια μην περιμένετε να ανοίξουν τη μεγάλη σκηνή με 5.000 νοματαίους που θα πάνε. Εδώ δεν την άνοιξαν πέρσι στον τεράστιο Ozzy που μάζεψε και καμια δεκαριά χιλιάδες κόσμο.

Και γω μέταλ ακούω, και προφανώς δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες. Δεν είπα ότι δεν έχουν σημασία τα προβλήματα όταν παίζει ένα μέταλ συγκρότημα, ότι δηλαδή οι οπαδοί είναι κορόιδα-κοπάδι, αυτό άλλωστε θα έθιγε και μένα σα φαν. Άλλο ήθελα να πω, ότι προφανώς ένα μέταλ συγκρότημα και μικροπροβλήματα να έχει ο ήχος, μπορεί να σώσει την κατάσταση με τη σκηνική του παρουσία, με την ένταση που βγάζει στη σκηνή και στο παίξιμό του, κι εγώ αν στο κάτω-κάτω πήγα να χτυπηθώ και να διασκεδάσω, δε θα κολλήσω σε δυο-τρια τεχνικά προβλήματα (δε θα σκάσω κιόλας, δεν περιμένω και πολλά από τέτοιες διοργανώσεις, προτιμώ να δω μεμονωμένα το αγαπημένο μου συγκρότημα σ’ ένα κλαμπ παρά να παίζει σ’ ένα φεστιβάλ μία ώρα, με ντάλα ήλιο και μέτριο ήχο). Αυτό εννοούσα και δεν είχα πρόθεση να θίξω κανέναν φαν. Αλλά οι Dead Can Dance στηρίζονται εξ’ ολοκλήρου στη μουσική τους, ένα πρόβλημα να παρουσιαστεί στον ήχο, θα χαλάσει όλη η ατμόσφαιρα. Το θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξει…

Ρασπούτιν, έχεις δίκιο. Δεν είμαι οπαδός σαν κι εσάς, ακούω μέταλ, αλλά κάποια συγκροτήματα που εσείς ακούτε χρόνια δεν τα ακούω τόσο φανατικά, π.χ. τους Iron Maiden. Οπότε ίσως και να μην είμαι τόσο αντικειμενική. Οι Dead Can Dance αντιθέτως μου αρέσουν περισσότερο, αν και εκ διαμέτρου αντίθετοι, και θα μου κακοφαινόταν να τους ακούσω με έναν μέτριο ήχο. Κυρίως για τους λόγους που ανέφερα. Σέβομαι πάντως την άποψή σου και τη στηρίζω. Ίσως να φταίει κι αυτό (που προείπα), ίσως να φταίει κι αυτή η μικρή μερίδα “οπαδών” που πάει να “χτυπηθεί”… Ανέκαθεν δεν είχα αυτές τις διοργανώσεις σε εκτίμηση, γιατί έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν τον φαν σα πρόβατο, εμένα προσωπικά με θίγει αυτό και πόσω μάλλον όταν με περνάνε και για βλάκα, ένα συγκρότημα με τέτοια μουσική και σκηνική παρουσία, στο χωράφι, με μέτριο ήχο (συνήθως) και ντάλα ήλιο; Αυτό με τσάντισε, δεν είχα τη διάθεση να υποβιβάσω κανέναν οπαδό ή είδος μουσικής, αλίμονο!

:wacko:

αχά… οκ…

Dead Can Masturbate on Iron Maiden’s face :!:

Δεν έχει να κάνει με ‘‘οπαδόμετρο’’ η όλη φάση…Ακόμα και μεγάλος fan να μην είσαι μιας μπάντας, από τη στιγμή που αποφασίζεις να πας και δίνεις τα ωραία σου λεφτάκια, πρέπει να απαιτείς και κάποια πράγματα…Το επιτάσσει η στοιχειώδης λογική…

Συμφωνώ απόλυτα περί διοργανώσεων στο χωράφι και άλλους χώρους που βαφτίζονται χώροι για live κατά περίσταση (βλέπε κτήριο Ελληνικός Κόσμος)…Δυστυχώς κάποτε ήμουν μικρότερος σε ηλικία και αναγκαζόμουν να πηγαίνω εκεί για να βλέπω τα αγαπημένα μου συγκροτήματα…Τα τελευταία χρόνια το απέφευγα (ειδικά το χωράφι) όσο μπορούσα και πήγαινα μόνο σε ειδικές περιστάσεις, προτιμώντας ίσως κάποιο ταξίδι για να δω μια συναυλία με σωστή διοργάνωση και σεβασμό στον οπαδό, συνδυάζοντάς το και με διακοπές…Τώρα που δεν μένω Ελλάδα είναι κάτι δεδομένο για μένα και θα μου κακοφανεί αν κάποια στιγμή ξαναβρεθώ σε ανάλογο χώρο σαν τη Μαλακάσα…Το αυτί μου πλέον έχει συνηθίσει στον καθαρό ήχο… :slight_smile:

Η σύγκριση μεμονωμένης συναυλίας και φεστιβάλ με ενδεχόμενο ντάλα ήλιο δεν με πειράζει τόσο, από τη στιγμή που το set του φεστιβάλ δεν είναι 30 λεπτά…Αλλά ναι έχει τις διαφορές του…

Συμπερασματικά όμως καταλαβαίνεις νομίζω πως υπάρχουν όλα τα είδη σε μια συναυλία…Και οπαδοί και ‘‘οπαδοί’’…Αν τώρα οι δεύτεροι έχουν πιο πολύ σημασία για τους διοργανωτές (λιγότερες απαιτήσεις, έχουν τη μορφή ΑΤΜ και τίποτε άλλο) τότε να χαιρόμαστε τις διοργανώσεις και τους διοργανωτές μας…Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στους πρώτους και δεν νομίζω ότι τιμάει κανέναν να μην απαιτεί τα λογικά όταν έχει να κάνει με προιόν που αγοράζει και περιέχει διασκέδαση…

Πότε έφαγες παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ…?? Γιατί να είσαι ικανοποιημένος με σκατά ήχο σε ότι έχει να κάνει με μουσική…??

[B]@separss:[/B] Έλα τώρα, μη λέμε ό,τι θέλουμε. Οι DCD είναι υπερμπαντάρα στο είδος της και μάλιστα το 12 έβγαλε δισκάρα και έκανε παγκόσμια (συνεχίζει να κάνει) περιοδεία απ’ άκρη σ’ άκρη, γι αυτό μην τους υποτιμάμε μόνο και μόνο επειδή δεν είναι μέταλ. Το ότι δεν κολλάνε, απ’ την άλλη, με το φεστιβάλ, δεκτό…

Ρασπούτιν, ναι, δε διαφωνώ σε τίποτα απ’ όλα αυτά που ανέφερες. Η λογική μου στην αρχή ήταν ότι δε μπορεί σε καμια περίπτωση ένα συγκρότημα (το οποίο δύσκολα ένας άσχετος με το είδος πάει να δει) που δε βασίζεται καθόλου στη σκηνική του παρουσία παρά μόνο στη μουσική του να παίξει υπό τέτοιες συνθήκες σε ένα τέτοιο φεστιβάλ, με μια τέτοια διοργάνωση. Απλά θεωρώ ότι το μέταλ έχει και σκηνική παρουσία και δυναμισμό, είναι τέλος πάντων το σύνολο… Δεν το υποτιμώ, το αγαπώ άλλωστε και σαν οπαδός που πληρώνει κι εγώ θέλω την ανάλογη μεταχείρηση. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε εκνευρίστηκα τόσο, γιατί όσο κι αν γουστάρω τον τάδε ή τον δείνα καλλιτέχνη νιώθω θιγμένη απ’ την τακτική των διοργανωτών και απ’ την λογική τους απέναντι στους οπαδούς, αλλά και στους καλλιτέχνες.

Θα συμφωνήσω…Γι’ αυτό και συγκροτήματα με έμφαση στη μουσική κυρίως και λιγότερο στη σκηνική παρουσία, πάνε άπατα στα ελληνικά χωράφια και αποθήκες…Όμως ακόμα και οι μπάντες που σώζουν μέρος του live με την σκηνική παρουσία, πίστεψε με, τσαντίζονται ίσως περισσότερο και από τον κόσμο για τον σκατά ήχο…Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία συνέντευξη με τον Dan Zimmermann (ex-Gamma Ray) που έκραζε για τον ήχο το 2007…Πράγμα που ίσως θα έπρεπε να ενοχλεί το ελληνικό κοινό περισσότερο…Τότε κάτι θα μπορούσε να αλλάξει…Όσο το ανεχόμαστε, τόσο θα γιαγντώνεται…

Τέλοσπάντων βγήκαμε εκτός θέματος…Νομίζω ότι κατά βάση το ίδιο λέμε…

http://www.youtube.com/watch?v=c39oy0d3IVo αυτο ειναι το σταδιο που παιζουν.χωραει πολυ λαο.εγω παντως μεσα ειμαι αμα οργανωθει τπτ.

φυγαμε Κωνσταντινουπολη! Απο Θεσσαλονικη μια χαρα βολεύει! Up The Irons λεμε ρεεεε :smiley:

αν δεν κάτσει τίποτα για Βουλγαρία φύγαμε για Κωσταντινούπολη!

Μέχρι που το ψήνω κι εγώ για Κωνσταντινούπολη. Υπολογίζω χωρίς εξεταστική βέβαια, αλλά βλέπουμε.