ευτυχως εχουμε @Elina_SmoketheFuzz
Εννοείται αγαπάμε Ελίνα και για αυτό . Επίσης το up the hammers από πέρυσι που ξεκίνησα κι εγώ να το τιμάω σου βάζει τυράκι τους γερολυκους και από κάτω έχει ο,τι πιο φρέσκο βγαίνει στο είδος που κινείται
Πού πήγαν οι εποχές που βλέπαμε τότε που έπρεπε, στο peak τους, Oasis, Blur, Prodigy, Orbital, Massive Attack, Moby, Rage Against The Machine, Editors, ακόμα και Public Enemy και Beastie Boys,
Να συμφωνήσω ότι φταίνε οι διοργανωτές αλλά μήπως υπάρχουν αντίστοιχα τέτοια ονόματα σήμερα που να κάνουν τον ίδιο ντόρο;
Μα αυτο λεει το αρθρο, οτι δε φταινε μονο οι διοργανωτες, αλλα και το ελληνικο κοινο - ο διοργανωτης παει στα ασφαλη.
Uth, δεν το λες μέσα στη φρεσκάδα, αν το νέο πρέπει να ακούγεται σαν Manilla και σία. (με τη γενικότερη έννοια). Editors έχουν έρθει άπειρες φορές, και αυτά που λέει είναι κι αυτά “παλαιά”.
Oasis αν έφερνε κάποιος θα έμπαινε φυλακή.
Πιο ποπ κτλ και πιο ακριβά 1-2 μυρίων έκανε ο Ντέμης. το αποτέλεσμα ? Μπήκε ΠΟΛΥ μέσα, σε λιγότερο από 20 συναυλίες και άφησε το σπορ.
Όταν δεν υποστηρίζεις τα μικρά νέα γκρούπ, αλλά περιμένεις να γίνουν μεγάλα, μετά σου ζητάνε από 20.000 και πάνω για κλαμπ και δεν τα φέρνεις ή τα φέρνεις και μπαίνεις (επειδή βγαίνει ακριβό το εισητήριο). Στα φεστιβάλ βάζουν μια μπάντα τών 100.000-200.000 σπάνια μεγαλύτερου κόστους, με τπτ του 20άρικου ή που θα πληρώσει και ελπίζουν οτι θα διπλασιάσουν τα γκαφρά αν πάει 8-10.000 λαός.
Κατά τα άλλα όταν βλέπουν γεμάτα 2000άρα κλάμπ με στονεράκια, ροττινγκ κτλ , αυτά ΘΑ κάνουν, κάθε χρονιά οι διοργανωτές. Αγγελάκα, 1000 mods, Christ, αλλά όχι Septic (τόσο), VIC και POZ κ.ο.κ. βγαίνει μεροκάματο 20άρικο +, γιατί να ρισκάρει με κάτι απ’εξώ. Είναι και “καλό”. Και πάλι Λέπρους και πάλι του αγαπημένους του κοινού Paradise Lost, Blind Guardian κτλ και ας μην είμαστε σε μνημόνιο.
Don’t worry, θα γινει ο κυκλος και θα γυρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου στις κιθαρες
Το uth απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό δεν διαφημίζεται σα hellfest. Για το συγκεκριμένο ήχο είναι εξαιρετικό. Σχεδόν καμία από τις "μικρές " μπάντες δε θα βλέπαμε μόνες τους. Και πάνω απ όλα είναι φεστιβάλ
Σύμφωνοι φταίει και το κοινό, εγώ όμως ρωτάω αν υπάρχουν μπάντες σήμερα στον ευρύτερο χώρο της pop και rock σκηνής που να κάνουν ντόρο τύπου Oasis παγκοσμίως. Τύπου Placebo έστω.
Θέλω να πω ότι γενικά αυτό το είδος μουσικής έχει πέσει σε τέλμα.
Ποιος τους ακούει αυτούς μωρέ Και άλλωστε το μπαμ τους νομίζω το πέρασαν κι αυτοί, δεν είναι τώρα στα ντουζενια τους
Κοίτα τι έκαναν στην περιοδεία του '16-'17:
97 συναυλίες
Πούλησαν 5.389.586 από τα 5.389.586 διαθέσιμα εισιτήριά τους (ναι, όλα τα shows ήταν sold out και τους έβλεπαν κατά μέσο όρο 55 χιλιάδες άνθρωποι σε κάθε συναυλία)
Έσοδα από εισιτήρια, $523,033,675 (ναι, περίπου $100 ανά εισιτήριο).
Μάλλον ζεστοί είναι ακόμα
Ζεστοί είναι και οι Metallica, συμβαίνουν τώρα όμως;
Μιλάμε για νέες μπάντες έτσι;; Όχι Foo Fighters, Muse κλπ σωστά ;;;
Imagine Dragons , Kings of Leon που κι αυτοί έχουν χρόνια στην πλάτη τους
Skillet έχουν δυναμώσει
Ρε δεν έχουμε ροκ κοινό στην Ελλάδα, εγώ εκεί έχω καταλήξει. Δε λέω ότι φταίει το κοινό, οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό.
Είναι συνδυασμός πιστεύω, εκεί θέλω να καταλήξω. Και δεν έχουμε κοινό και δεν υπάρχουν και πραγματικά σπουδαίες μπάντες που να συμβαίνουν τώρα και να σπέρνουν και στο mainstream
Υπάρχουν τέτοιες μπάντες , τα μεγέθη δεν είναι ίδια
Δεν θα κάνουν τον πάταγο γιατί το είδος δεν είναι φρέσκο εδώ και καιρό
Εννοείται συμφωνώ
Μπάντα μεηνστρημ που συμβαίνει τώρα και είναι σπουδαία είναι οι Rival Sons είναι οι Volbeat πχ
Και οι Ghost έχουν γιγαντωθεί
Δεν έχουν πιάσει ωστόσο επίπεδα Oasis πχ. Εννοώ να κάνουν και το μπαμ στο mainstream. Αυτά λογικά θα μαζέψουν κόσμο αν έρθουν, λογικά κάπου αλλού δεν τα βρίσκουν και τελικά δεν έρχονται
Ε πιθανό να έχει πέσει ο πήχης , το όριο του πόσο μεηνστρημ μπορεί να φτάσεις παίζοντας ροκ μουσική
Έχουν περάσει και οι εποχές GnR που μας ένοιαζε ποσο πίνουν και πόσο γαμούν ο καθένας και έβγαιναν φήμες με σκοπό να ακουστεί ακόμα περισσότερο το όνομα μιας μπάντας
Αν δεν σου δίνει χώρο το ραδιόφωνο να ακουστείς και να διαφημιστεις …
Πχ Ghost και Rival Sons παίζονται πρωί βράδυ σε ραδιόφωνα ;; Όχι ροκ σταθμούς …
Εδώ ροκ σταθμοί και δεν στηρίζουν το νέο . Βάλε Redfm & Rock fm … GnR & RHCP λίγο imagine Dragons ένα τραγούδι συγκεκριμένο μέχρι εκεί …