Και Bad Religion επίσης το μπούλο, κρίμα ήταν καλή ευκαιρία για τα 40 χρόνια αλλά οκ δεν έχω παράπονο, πολλά καλά πράγματα φέτος
Το χε πει και ο @pantelis79 ότι σίγουρα θα έμπαινε κάτι από ρέγκε.
Τελικά το κλασικό, σκληρό ροκ δε βρήκε θέση έστω για τη μία απτις 10 μέρες και δύσκολα θα ανέβω φέτος για release.
Next year
Σε γενικές γραμμές τίμιο φεστιβάλ. Προσπάθησε και φέτος μέσα σε 10 μερες να πιάσει πολλά μουσικά γούστα και νομίζω το κατάφερε.
Παίζει πολυ safe ομως, τους λειπει το μεγαλο μπαμ, το ρίσκο που θα παρουν για ενα ακριβό ονομα που θα μαζέψει 30-40 χλδ κόσμο.
Απο κει και πέρα καλο ειναι να κοπούν αυτα τα σε πρωτη φαση τα εισιτηρια κοστιζουν τοσο χωρις να ξερουμε ποσα ειναι, τι γίνεται μετά κτλπ.
Σε γενικές γραμμές, δεν είναι ακριβώς “φεστιβάλ”
Βλέπεις τα ονόματα και μετά το “4 ημέρες”, εγώ γελάω λίγο, σόρυ κιόλας
Αθανατο ελληνικο κοινο.
Το απόλυτα safe «φεστιβάλ» (ο Θεός να το κάνει). Δεν θελω να τους κακισω, διοργανώνουν συναυλιες που με ενδιαφερουν και θα παω, δεν ξερω τα οικονομικά δεδομένα της διοργάνωσης συναυλιών οποτε η κριτικη μου θα ηταν εκ του ασφαλούς. Παντως εχουν μια μανιέρα και πέρσι και φέτος (τουλαχιστον στις μεταλ ημερες που μπορω να εχω αποψη), λίγα συγκροτηματα ανα ημέρα, ακριβα εισιτήρια, ανακοίνωση σαπορτ πολυ μετα τις αρχικές ανακοινώσεις.
Πέρσι δεν πηγα σε καμια συναυλία του release αλλα διάβασα καλα λόγια για τις συνθήκες της διοργάνωσης. Σαν φεστιβάλ όμως, σαν ονοματα, δεν πιανουν μια μπροστα στις καλες ημερες του Λωρη, με ολα τα στραβα της μαλακασας, ως τώρα τουλαχιστον.
Σε αυτό έχεις δίκιο, και βλέπεις και την High Priority να κάνει ανακοίνωση Helloween με 2 support με τη μία, να τα λέμε κι αυτά.
Καλά, το ένα είναι ελληνικό. Δηλαδή, δεν απαιτεί την ίδια “προσπάθεια” με ένα ξένο.
Ναι αλλά σαν εικόνα είναι πιο ωραία να βλέπεις φεστιβαλ με 3 ονόματα με τη μια, ενώ από την άλλη περιμένουμε μήνες για το δεύτερο όνομα.
Ε, είδες στην ημέρα των Sabaton, απλά μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν τόσο
Η εξαίρεση που μπλα μπλα … όντως δεν με ενδιαφέρει
εξωτερικο ανακοινωνουν απλα ημερομηνιες κ γινονται sold out χωρις ονοματα σε πολλες περιπτωσεις. στο wacken πχ εχει συμβει αρκετες φορες αυτο. θα μου πειτε εκιε μετα βαζουν κ ενα σκασμο ονοματα…αναλογικα ομως με περισυ δεν ηταν ασχημα. εβγαλε τα headline στη πορεια εβγαλε κ τα cohealine και support και τελικα ηταν καλα. ειδικα να ειχες πιασει τιμη με early bird. εγω πχ ειδα manowar/rhapsody με 35 ευρω και alice in chains με 30 αν θυμαμαι καλα. φετος εχει πιο τσιμπημενες τιμες η αληθεια ειναι αλλα ειναι α) τι ζηταει η καθε μπαντα β) τι support θα βαλουνε. προσωπικα εχω παρει εισιτηρια για εκει που με ενδιαφερει. απο εκει κ περα θα περιμενω να δω κ τα support για να κρινω στο τελος .
και εξω σε πολλες περιπτωσεις το ιδιο κανουν. ανακοινωνουν πρωτα το headline και μετα απο καμποσο καιρο τα support.
αυτο πιστευω οτι παει κ αναλογα με τη ζητηση. αν καποιο ονομα τραβηξει λαο εκει λογικα θα βαλουν κ καλα support. σε περιπτωση ομως του rockwave, εκει θα βαλουν ακομα λιγοτερα support και οτι περισεψει. με εξαιρεση 1- 2 χρονιες. πχ 2005 και 2018
Υπάρχει περίπτωση ρε μάγκες να σκάσει κανα καλό όνομα ο λώρης και να μαζεύουμε σαγόνια; δεν γίνετσι 20χρόνια ροκγουειβ με οπεθ και πλασιμπο.
Καλα τα φεστιβάλς του εξωτερικού καταρχην ειναι κανονικα φεστιβαλς και κατά δεύτερον εχουν απίστευτα δυνατό brand name για το οποίο εχουν εργαστεί εδω και πολλα χρόνια.
Όσο για Rockwave, ενα απλο παράδειγμα, η συναυλία των Maiden στο 2011 που δεν πήγε ιδιαίτερα καλα ειχε σαπορτ Slipknot, Mastodon, Gojira δηλαδή ονοματα-δυναμίτες , αρα δεν ειναι οτι έσκιζε η προπώληση και εφερε ο Λωρης δυνατα σαπορτ. Σε επιπεδο και ονομάτων και ποσότητας συγκροτηματων ανα ημέρα προς το παρόν το release δεν ειναι ανταγωνιστικό, αλλα ειναι μια ενναλακτικη αφου πλεον το rockwave εχασε την αίγλη του.
ΤΕΣΠΑ, το 2020 εξελίσσεται σε εκπληκτική συναυλιακή χρόνια για τα γουστα μου.
χλωμο.οτι ηταν δυνατο ονομα κ διαθεσιμο για headlining εχει κλεισει ή δεν ειναι σε περιοδεια.
και αν σκεφτεις deep purple με opeth και placebo αλλη μερα…τι καλο θα μπορουσε να φερει??
Μικρή λεπτομέρεια, το συγκεκριμένο δεν ήταν ρόκγουειβ.
αυτό ήταν το Sonisphere και είχε και Moonspell .
Ναι έχετε δίκιο, πάντα ολα αυτά στην Μαλακάσα τα μπερδεύω.
Πολλά μπορεί να φέρει κάποιος.
Κάποιο μεγάλο όνομα τύπου 'Within" αλλά δύσκολα θα έβγαζε τα λεφτά του.
Nightwish. Επειδή νέος δίσκος και έχουν να παίξουν 10 χρόνια.
Κάποιο μικρότερο - αλλά δυναμίτη στη σκηνή γκρουπ. Dynazty βγάζουν δίσκο,
Myrath κάνουν περιοδείες και από ότι λέγεται θα ναι direct support σε κάτι τεράστιο, το φθινόπωρο.
Amaranthe που θα λυσάξουν τα λιγούρια.
Κλασσικά δεν θα το κάνουν τώρα, αλλά όταν θα είναι ακριβότερα. Περί ορέξεως…
Δεκάδες μεσαία κλασσικά που παίζουν με 3-10 χιλιάρικα σε φεστιβάλ.
Απλά αν δεν πιστεύουν ότι βοηθάει ΔΕΝ το κάνουν.
3 γκρουπ βάζω και τους έχω πιάσει, θα βάλω και 2 δωρεάν τοπικά και εκεί είμαστε.
Προσωπικά και επειδή τα έχω δει τα πιο πολλά αλλά κι επειδή είναι πιο κοντά … στη ΣΟΦΙΑ αδερφές μου στη ΣΟΦΙΑ + στο φεστιβάλ κρασιού. Και ίσως κατέβω και για ένα.
Νομίζω ότι οι Suicidal Tendencies θα ήταν ένα επιτυχημένο live. Έχουν τον Lombardo στα drums αυτή την περίοδο.