Φημες για συναυλιες #2

Να αποφασίσουν πώς θα κατανεμηθεί η λέζα :stuck_out_tongue:.

7 Likes

Θα βγει επίσημη ανακοίνωση απο Κυριακο τελος Απριλίου για αναστολή καλοκαιρινών εκδηλώσεων μεχρι 31 Αυγούστου. Δε νομιζω να μην επιστραφούν τα λεφτά απο εισιτήρια, εκτος και αν βαλουν τπτ κουπόνια για τα επόμενα live και ισχύουν τα ίδια.

3 Likes

Πλάκα κάνουν αυτοί…τι να λέμε. Έχουν ακυρωθεί όλα και αυτοί δίνουν ψεύτικες ελπίδες πως θα γίνει το φεστιβάλ…τι να πω

Κι εγώ για Απρίλη. Μου ακύρωσαν την πτήση, συμπλήρωσα αίτηση για refund και περιμένω, ενώ μου έχουν πει ήδη ότι θα αργήσει λίγο το όλο θέμα. ΟΚ, από τη στιγμή που θα πάρω τα λεφτά πίσω, ας μου τα δώσουν και το 2021, άλλωστε σίγουρα κι αυτοί ζορίζονται.

Έτσι κι εγώ. Ticket master (που έτσι κι αλλίως τη σιχαινόμουν αλλά δυστυχώς φέρνει και μεγάλα ονόματα) τρώει πλέον άκυρο. Δεν πάει να φέρει και τους Metallica για τελευταία συναυλία ever, στο σαλόνι μου. Αντιθέτως, το αγαπημένο Ancienne Belgique (παράδειγμα μεταξύ άλλων που επιστρέφουν λεφτά), θα κάνει reschedule κι αν και τότε δεν μπορείς, σου επιστρέφει τα λεφτά. Θα συνεχίσω να τους τιμάω όπως κάνω χρόνια τώρα.

Για Aegean κι οποιαδήποτε άλλη αεροπορική: Όλες ανεξαιρέτως υποχρεούνται να σας δώσουν refund σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης. Στις ανακοινώσεις που βγάζουν, ίσως το έχουν με μικρά μικρά γράμματα στο τέλος, ίσως και καθόλου, αλλά υποχρεούνται. Αφήστε να ακυρωθεί επίσημα η πτήση και λογικά θα σας στείλουν email με λεπτομέρειες.

Αν πρόκειται για μεγάλη εταιρία και οι αεροπορικές πτήσεις (ανακοινωθεί ότι θα) ανοίξουν σύντομα (μετά τον Ιούλη με τα τωρινά δεδομένα) ίσως αξίζει μια αλλαγή εισιτηρίου. Αν όχι, απλά θα πάρετε τα λεφτά σας πολύ μετά (αν υπάρχει η εταιρία αυτή σε λίγους μήνες). Το μεγάλο μπραφ θα γίνει με τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Επίσης προσωπική εκτίμηση: Κατά 60-70% δε θα γίνουν συναυλίες (πάνω από 1000 άτομα έστω) το υπόλοιπο 2020.

5 Likes

εχει και τα καλα του αυτο, παμε για αντεργκραου καταστασεις

1 Like

Για οποιαδήποτε πτήση έχει καθυστέρηση άνω των 3 ωρών, δικαιούσαι αποζημίωση. Έχω πάρει λεφτά πίσω από την EasyJet για 6 ώρες καθυστέρηση. Είναι υποχρεωμένοι, άσχετα αν προσπαθούν να ψαρώσουν κόσμο με τα voucher και τις δωρεάν αλλαγές.

Ισχυει αυτο και μαλιστα η αποζημιωση εξαρταται απο χιλιομετρικη αποσταση. Αν δεν κανω λαθος, ειναι 200 ευρω για τις πιο κοντινες πτησεις, 400 απο μια αποσταση και πανω, και 600 ευρω για αποστασεις μεγαλυτερες των καμποσων χιλιαδων χιλιομετρων.

Καλοκαιρι του 2018 πετουσα για Ελλαδα καποια μερα Χ του Ιουνιου, και εγω νομιζα πως πετουσα στις Χ+1, αλλα οταν λεμε το νομιζα αυτο, εννοω οτι ειχα ενημερωσει ολους φιλους και γνωστους, οικογενεια να με παρει απο αεροδρομιο, ειχα κλεισει να παιξω ποδοσφαιρο και να παω για μπυρες στην κανονικη ημερα της πτησης μου, και γυρισα σπιτι μου ανετος και ηρεμος γιατι θα εφτιαχνα βαλιτσα και καλα την επομενη.

Με το που ριχνω κεφαλι στο μαξιλαρι τρωω ΦΡΙΚΗ, τσεκαρω mails κτλ, βλεπω οτι οντως εχασα την πτηση μου που εφυγε πριν 3-4 ωρες, παιρνω τηλεφωνα, χαμος ιστοριες τελικα καθομαι ξυπνιος απο το stress μεχρι τις 9 το πρωι που ανοιγαν τα γραφεια της SAS στην Νεα Υορκη, κλαιγομαι σα να μην υπαρχει αυριο και αφου μου εφεραν τον υπευθυνο να μιλησω (χωρις να τον ζητησω ε, δεν ειμαι απο αυτους) απλως μου εβαλαν προστιμο $250 δολλαρια και μου αλλαξαν την πτηση που εχασα για 3 μερες μετα (κανονικα εφευγα Τεταρτη, ειχε παει πρωι Πεμπτης και τελικα πεταξα Σαββατο).

Το Σαββατο που πηγα στο βρωμερο New Jersey για να πεταξω τελικα, εφτασα 4 ωρες νωριτερα απο την πτηση για να ειμαι σιγουρος οτι ολα θα πανε καλα, και με ενημερωνουν οτι εχουμε 4 ωρες καθυστερηση. Ετσι επρεπε να περασω 8 ωρες στο αεροδρομιο του New Jersey. Ουτε στον χειροτερο μου εχθρο. Τελικα επειδη θα εχανα την ανταποκριση μου για Ελλαδα στην Κοπεγχαγη, με εβαλαν απο την Δανια σε πτηση για Γαλλια, και μετα για Ελλαδα. Εφτασα τελικα βραδυ Κυριακης Ελλαδα ενω θα επρεπε να ειμαι εκει μεσημερι Κυριακης, αλλα δε με ενοιαζε καθολου, γιατι πηρα 600 ευρω αποζημιωση, ητοι περιπου 700 δολλαρια.

Ενα μικρο μου κομματι χαρηκε που εχασα την αρχικη πτηση σαν μαλακας, γιατι τελικα εβγαλα κερδος περιπου $450 κι ας εχασα 2 μερες διακοπων :sweat_smile:

5 Likes

Ρούφηξες 8 ώρες Newark όμως… Άξιζε τα $50 περίπου η ώρα λες;

2 Likes

Οριακα :sweat_smile:
Αν εβαζαν στα μεγαφωνα μονο τοπικες μπαντες, εκει θα αξιζαν βομβα στο αεροδρομιο!

Υποτίθεται αλλά εγω ακόμα περιμενω αποζημιωση απο πτηση της αουστριαν που αναβληθηκε πριν τρία τεσσερα χρονια. Ειναι μεγαλες καργιολες οι αεροπορικές

Φαντάζεσαι να γίνει το λαιβ. Χαχαχα.
Οι διοργανωτές δεν ανακοινώνουν τπτ απο μόνοι τούς. Περιμένουν να ανακοινώσουν οι μπάντες η οι κυβερνήσεις πρώτα.

Θέλει κυνήγι, εγώ συμπλήρωσα τη φόρμα και όταν δεν είχα νέα σε ένα μήνα πήρα τηλ και το προχώρησαν. Σε 2 βδομάδες είχα τα λεφτά. Όπως λέει ο Quintom για καθυστέρηση είναι ανάλογα την απόσταση.

Υπαρχουν και εταιρείες που κάνουν τις διαδικασίες για σένα και παίρνουν ποσοστό.

Όσο καριολες και να είναι οι αεροπορικές, η ΕΕ κόβει κωλους αν δεν πληρώνουν. Και γενικά, τα χρήματα των πελατών από προκαταβολες τα δημοσιεύουν ξεχωριστά στον ισολογισμό, τα έχουν “ring-fenced” σε ξεχωριστούς λογαριασμούς σε περίπτωση χρεοκοπίας κοκ.

1 Like

Η Aegean πλέον έχει κυβερνητική κάλυψη για τις αυθαιρεσίες της με τα voucher και τα 18μηνα.

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=493704&fbclid=IwAR3_Cf3FWxXSLquw0tE2lDez68e5iT7NTAlZs5CoDnTspuMM_GQTGd2OEQw

Επί της παραπάνω συζήτησής σας, αφήνω ό,τι χρειάζεται να επικαλεστείτε στην αξίωσή σας παρακάτω, καθώς και την εμπειρία μου.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=celex%3A32004R0261

Πριν δύο χρόνια περίπου, ακυρώθηκε -με υπαιτιότητα της Austrian- πτήση από Βιέννη για Αθήνα. Μάλιστα, μας είχαν 2,5 ώρες στο αεροπλάνο, λέγοντας ότι θα φτιάξουν τη βλάβη. Εντέλει, μας κατέβασαν, μας πήγαν σε ξενοδοχείο για κάποιες ώρες και μας βρήκαν πτήσεις με ανταπόκριση για την επομένη. Το όλο περιστατικό είχε αναφερθεί σε ρεπορτάζ, καθώς υπήρχε και μία δημοσιογράφος στους επιβάτες και είχαν “πέσει” και πολλά “γαλλικά” εντός του αεροδρομίου, μεταξύ επιβατών και προσωπικού. Γυρίζοντας, συμπλήρωσα τη φόρμα της εταιρείας με την αξίωσή μου (ΠΡΟΣΟΧΗ: θα πρέπει να είστε σίγουροι πού θα μπείτε, μην το αφήσετε σ’ ένα απλό e-mail, θα θέλουν να σας αποπροσανατολίσουν). Απαίτησα 2*250 € για τα εισιτήρια (λόγω απόστασης), έξοδα ταξί από Βιέννη προς αεροδρόμιο, καθώς και κόστος φαγητού στο αεροδρόμιο, όλα βάσει του τι αναφέρεται στον σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό παραπάνω. Σε 2 εβδομάδες, είχαν πιστωθεί όλα τα χρήματα.

@QuintomScenario & @pantelis79

Μία χαρά είναι το Newark, ρε μάγκες.

Μάλλον δεν έχετε βρεθεί στο Fuimicino, σε αίθουσα που ανακαινιζόταν με περιστέρια να “σουλατσάρουν” πάνω από τα κεφάλια σας και να “αμολάνε ρουκέτες”.

Επίσης, μάλλον δεν έχετε βρεθεί στο Salt Lake City, μετά από υπερατλαντική πτήση με άλλους 150 επιβάτες, για τους οποίους οι δύο “ικανότατοι” Μορμόνοι υπάλληλοι χρειάστηκαν περί τις 2 ώρες μέχρι να ολοκληρώσουν τον έλεγχο…

2 Likes

Εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο την εταιρια. Η SAS εχει (ειχε?) πολυ καλο customer service και ηταν γνωστη για αυτο. Για ΟΛΑ οσα εγιναν στις πτησεις μου τοτε το 2018 ειχα υποσχεθει πως θα τους προτιμω παντοτε αν εχουν καλες τιμες, απο οποιαδηποτε αλλη εταιρια. Ειναι η πρωτη και μοναδικη αεροπορικη εταιρια που δεν μου εδωσε την εντυπωση οτι θελει να μου ρουφηξει το μεδουλι, αφου μου εχει στραγγιξει το αιμα πρωτα.

Αλλα ισχυει αυτο που λες. Μπορει να βρουν μεγαλο μπελα απο ΕΕ αν δεν δωσουν αποζημιωση. Τωρα το γιατι καποιες εταιριες δεν δινουν τοσο ευκολα και αλλες δινουν αμεσως, δεν το γνωριζω.

Ειναι στο New Jersey, και αρα αυτοματα βρωμαει μασχαλιλα, ειναι κατωτερο απο εμας τους Νεουορκεζους, και δεν θελουμε να περναμε ουτε 1 λεπτο στην βρωμοπολιτεια τους αν γινεται :smiling_imp:

To New Jersey έχει αυτήν την decadence, “δευτερότριτη” αίσθηση που απλά, γαμάει.

Ειδικά εάν πάρεις το path για να πας από NJ σε NY, είναι τρομερή η εναλλαγή των εικόνων και της “πολιτισμικότητας”.

Το αεροδρόμιο, όμως, είναι ΟΚ.

Ναι ρε, πλακα κανουμε, ειναι κατι σαν inside joke με τον Παντελη.

Που ξερεις εσυ απο τις περιοχες μου? Εχεις μεινει εδω? Το PATH το εχω παρει δεκαδες φορες γιατι εχω φιλους στο New Jersey και τα καλοκαιρια πηγαινω συχνα, αφου ζουν σε κτιριακο συγκροτημα με πισινα, BBQ, μπιλιαρδα κτλ.

Το αεροδρομιο ειναι οντως μια χαρα. Λιγοτερο χαοτικο απο το JFK, αλλα δυστυχως αρκετα μακρια απο Queens και Brooklyn. Το προτιμω πλεον ομως απο το να πηγαινω στο JFK, γιατι ουτε αυτο ειναι πολυ πιο κοντα χρονικα. Απλως στο JFK οταν παω πλεον παω με uber που ειναι κανα 30αρι.

Η καλυτερη φαση ομως ειναι να νοικιασεις αυτοκινητο, να πας Connecticut με τυπωμενες οδηγιες σε χαρτη απο google maps, και να πετας τους χαρτες στους πεντακαθαρους δρομους των πλουσιων.

3 Likes

Έχω πάρα πολλούς συγγενείς στις ΗΠΑ.

Έχω έρθεις δις κι έχω μείνει για καιρό, ενώ λίγο έλειψε να μείνω εκεί για πολύ καιρό (για να μην πως μόνιμα), λόγω ενός πολύ καλού offer που είχα για PhD.

Έχω επισκεφτεί συνολικά 5 πολιτείες.

1 Like