Φημες για συναυλιες #2

Α καλα ναι, στο μεσοδιαστημα εχουμε διαλυσει εντελως τον Προαστιακο, αλλα για τοτε που φτιαξανε τον χωρο κατι κουτσογινοταν.

1 Like

Καλά βέβαια να πούμε ότι τα λεωφορεία από Μαλακάσα πήγαιναν κέντρο μόνο όσες φορές τα έχω χρησιμοποιήσει. Εγώ που μένω βόρεια, να μη σας πω τι κύκλο έκανα όταν δεν υπήρχε αυτοκίνητο στην παρέα για να γυρίσω σπίτι. Κέντρο με πουλμαν, νυχτερινό λεωφορείο για πάνω, και περπάτημα / ταξί, 2μιση ώρες για διαδρομη 20 λεπτών με αμάξι.

Συν οτι, ο σταθμός του τρένου της Οινόης (εάν δεν ήταν διαθέσιμος της Σφενδάλης) επειδή το έχω κάνει κάποιες φορές, δεν ήταν βιώσιμη απόσταση περπατήματος σε συνδυασμό με ζέστη, συχνά.

Τώρα το Μαρκόπουλο με τη δεδομένη συγκοινωνία, είναι δράμα. Από Πεύκη (25 λεπτά με αυτοκίνητο) μου το βγάζει 1 και 45 με μέσα (προαστιακό και τοπικό λεωφορείο και αρκετό περπάτημα). Η πρόσβαση με μετρό δεν νομίζω πως θα αλλάξει πολύ την κατάσταση καθώς περνά κάθε μισή ώρα (διαδρομή αεροδρομιου), αλλά ίσως είναι πιθανό αν η συναυλία τελειώνει 11/11μιση (που αυτό ίσως να μην ισχύει καθόλου αν έχοουμε συναυλία σε μέρος χωρίς γείτονες, συνεπώς χωρίς curfew) να προλαβαίνεις τελευταίο δρομολόγιο - όλα αυτά θεωρώντας πως θα υπάρχουν λεωφορεία που σε αφήνουν από το μετρό στο χώρο κι αντίστροφα.

Γενικά η γνώμη μου είναι πως δεν μπορείς να οργανώσεις οτιδήποτε σε τέτοιους χώρους, χωρίς δική σου συγκοινωνία με 5 βασικά σημεία της πόλης το βράδυ. Γιατι ο κηφησιωτης, ο πειραιωτης, ο περιστεριωτης και ο γλυφαδιώτης δεν βολεύονται και πολύ με το πουλμαν που φτάνει κέντρο μία το βράδυ. Και δεν διευκολύνεις καθόλου το να μην οδηγεί κάποιος πιωμένος εάν δεν έχεις πρόγνωση γι αυτά. Στις εποχές σκληρής Μαλακάσας πες δεν μας ένοιαζε κιόλας, οριακά έπρεπε να είσαι μεθυσμένος για να οδηγήσεις, τώρα όμως έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Η ταλαιπωρείσαι μια φορά και μένεις 4-5 μέρες εκεί, ή υπάρχει τρόπος πρόσβασης σε όλη την πόλη τα βράδια, όλα τα υπόλοιπα είναι μισές δουλειές. Φυσικά όλα αυτά σε διοργανώσεις εξωτερικού σε επαρχιακό μέρος, μεγέθους προσέλευσης release (10.000-20.000 άτομα) έχουν προβλεφθεί.

3 Likes

όσο το κράτος μένει μακριά από το να στηρίξει τον πολιτισμό, οι λύσεις για τη μεταφορά προς και από τους φεστιβαλικούς χώρους θα παραμένει εφιάλτης.
αλλά με συγκοινωνίες που “απλώς” υπολειτουργούν στην καλύτερη περίπτωση στις κανονικές συνθήκες, πως να λειτουργήσουν στις πιο πολύπλοκες ακόμα και όταν πρόκειται για 5-10 μέρες το χρόνο…

Είναι πολιτισμός το ροκ και η μέταλ; Ελάτε τώρα αγαπητέ…
/sarcasm

Ιδιωτικά λεωφορεία του φεστιβάλ. Όσο και να στηρίζει το κράτος αυτό χρειάζεται γιατι δεν γίνεται να πετάς το μπαλάκι στο κράτος που δεν στηρίζει συνεχώς (φυσικά είναι το πρόβλημα, αλλά δεν θα ξεκινήσεις κάτι ημιτελές που ξέρεις ότι υπάρχει κρατική ανεπάρκεια και μετά θα φταίει το κράτος), αν παρεις απόφαση να κανεις μια δουλεια, την κανεις με τις συνθηκες που ξέρεις ότι αντιμετωπίζεις.

Πλατφόρμα οργάνωσης ridesharing όπου θα υπάρχει προστασία ενδιαφερόμενων - όσοι βάλουν διαθέσιμο ττο αυτοκίνητό τους να έχουν προσβάσιμα στοιχεία από την παραγωγή, μην πέσεις και σε κανέναν ψυχάκια. Διαθεσιμότητα ταξί με συγκεκριμένα fares προς συγκεκριμένες περιοχές. Παράκαμψη νυχτερινού δρομολογίου χ96 που περνάει ούτως ή άλλως από εκεί για εξυπηρέτηση των νοτίων προαστίων (γίνονται συνεχώς παρακάμψεςι αστικών δρομολογίων λόγω έργων ή αθλητικών ιβεντς). Συμβολή με τοπικά καταλύματα με μπλοκαρισμένες ημερομηνίες για όσους θέλουν να μείνουν και φροντίδα δική τους για μεταφορά των διαμενόντων από και προς το φεστιβάλ. (Πρέπει να πω κι άλλα ή να περιμένω να πάρω όφερ για πρόσληψη; ). Άσε που, με χώρο κυριολεκτικά δίπλα στο αεροδρόμιο, είναι μέγιστη βλακεία να μην οργανώσεις πολυήμερο φεστιβάλ με διαμονή, θα τραβήξει τουρίστες σαν μύγες.

Πάντως, για να κράξω λίγο ακόμη το gatekeeping με τους metallica και το metal γενικότερα, αυτά είναι τα καλά αυτής της περίπτωσης. Φέρνουν λίγο πιο κοντά τα ακούσματα μας στην καθημερινότητα. Βέβαια να πούμε ότι, το Release μια χαρα τεράστια pop ονόματα φέρνει οπότε δεν αρκεί ως περιορισμός το μεταλ.

4 Likes

Αυτοί λένε για φεστιβάλ 50.000 κόσμο
Τώρα δε ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό με τα υπάρχον δεδομένα σε δρόμους και μέσα μεταφοράς.

Συμφωνώ μέχρι τελείας εννοείται. Όταν διοργανώνεις ένα φεστιβάλ πρέπει να φροντίζεις να δώσεις ξεκάθαρες και εφικτές λύσεις σε αυτούς που έρχονται.

Αλλά επιμένω στην πολύ σημαντική συνεισφορά των υποδομών των κρατικών ΜΜΜ. Δηλαδή ακόμα και για τον ΟΑΣΑ έσοδο θα είναι να χτυπηθούν έξτρα 10-15Κ εισιτήρια τη μέρα, είτε με κάποιο μέσο σταθερής τροχιάς είτε σε λεωφορείο. Για παράδειγμα θα μπορούσε εύκολα η παραγωγή να βάλει πούλμαν ως shuttle buses Μαρκόπουλο-Αεροδρόμιο, ώστε από εκεί με επέκταση δρομολογίων μετρό και τα υπάρχοντα νυχτερινά λεωφορεία (με αύξηση συχνότητας) να φεύγει ο κόσμος προς την πόλη.

αυτό θα μπορούσε και θα έπρεπε για μένα να το κάνει η παραγωγή στους Metallica. Δώσε ρε φίλε και εναλλακτική με ιδιωτικά λεωφορεία να πάει τον κόσμο Δουκίσσης και να παίρνει το 24ωρο μετρό αφού ήταν και Σάββατο.

Ή τελοσπάντων ας ναυλώσει ο ΟΑΣΑ στους εκάστοτε διοργανωτές τα λεωφορεία, ώστε να μην μπλέκουμε με 50άρια πούλμαν και να εξυπηρετείται πιο μαζικά (και στριμωχτά) ο κόσμος.

Λύσεις υπάρχουν.

Μπορούσες να πας με το τραίνο μια χαρά, δεδομένης της ώρας που τελείωσε η συναυλία.

Το 2006 (πριν από είκοσι ολόκληρα γαμημένα χρόνια) έχω πάει σε συναυλίες στη Γερμανία όπου το εισιτήριο της συναυλίας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για εισιτήριο για τα ΜΜΜ. Μπορεί δηλαδή μια εταιρεία παραγωγής να προπληρώνει τον εκάστοτε ΟΑΣΑ/ΣΤΑΣΥ κλπ και να μη χρειάζεται να χτυπάς καν εισιτήριο στις συγκοινωνίες αν έχεις εισιτήριο για τη συναυλία. Αλλά ο Πιερρακάκης με τον Ηγέτη δεν μας έχουν φτάσει ακόμα τόσο μπροστά, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα λίγα χρόνια ή δεκαετίες γι’ αυτό :joy:

1 Like

Το ότι μετά τους Μετάλλικα μας είχαν ανοίξει τις μπάρες για το τρένο (ως Νερατζιώτισσα περπάτησα και σοφά όπως απεδείχθη) για να μπούμε δωρεάν, αλλά μετά δεν υπήρχε νόμιμος τρόπος να βγούμε στη στάση μας ήταν πραγματικά one of a kind εμπειρία.

2 Likes

φυσικά, απλά θα μπορούσε να διαμοιραστεί ο κόσμος και να εξυπηρετηθεί καλύτερα με βάση και την περιοχή που μένει. με δεδομένο ότι ο ΗΣΑΠ έχει ανταπόκριση στην Αττική και στο Μοναστηράκι.

αυτά στο Ελλάδα 3.0 :rofl:

ρε συ στη Λισαβόνα αστικά λεωφορεία μας έπαιρνας χτυπώντας το απλό και κανονικό εισιτήριο των ΜΜΜ. δε με χάλασε δλδ το 1,20 που πλήρωσα, ίσα ίσα ήταν το πιο vfm εισιτήριο συγκοινωνίας που έχω πληρώσει.
και είχαν 3 διαφορετικά δρομολόγια για μέσα στην πόλη.

Είσοδος δωρεάν, έξοδος 1,20 ευρώ :joy:

2 Likes