Αγορά εργασίας και εμφάνιση

κατα ποσο πιστευετε οτι ο συγχρονος “μοντερνος” και “προοδευτικος” ελληνας εργοδοτης επηρεαζεται απο την εμφανιση του υποψηφιου εργαζομενου?αναφερομαι σε tatoos,μακρια μαλλια,εκκεντρικα χτενισματα η piercings αλλα και γενικοτερα αν θα προσλαμβανε πιο ευκολα μια ομορφη κοπελα π.χ. και ας μην ειναι οτι καλυτερο γιαυτη τη δουλεια.

Διαολεμενα πολυ. Ακομα.
Τουλαχιστον στην Ελλαδα, αναλογα τη χωρα υπαρχουν μεγαλες διαφορες.
Απο τα τα πιο εκνευριστικα πραγματα, θαρρω θα αφηνα δουλειες γι’αυτο.

Στη γερμανία μοικανός (κόκκινου χρώματος) μπορεί να δουλέψει σε τράπεζα.

Αυτό θα γίνει σε 20 χρόνια εδώ πέρα.

μοικανός με κοστούμι ή με πιο … casual ένδυση ? :-k

Εντάξει για τα μακριά μαλλιά πλέον δεν νομίζω να γίνεται και πολύ θέμα. Βασικά το παράξενο με εμένα είναι πως πιο εύκολα έβρισκα δουλειά όταν είχα μακρύ μαλλί παρά μετά που το έκοψα :lol:

Τώρα τα βαμένα μπλέ, ροζ, κιτρινα ουρανιο τοξο όπως και το piercing σε μύτες αυτιά και τα ρέστα και τα tatoo νομίζω ακόμα είναι λιγάκι στην μαύρη λίστα σε αρκετές περιπτώσεις.

νταξ πιστεύω πως άμα είσαι γυναίκα βρίσκεις πιο εύκολα δουλεία, ειδικά αν το αφεντικό είναι καυλιάρης και του κάνει τα γλυκά μάτια :stuck_out_tongue:

Γαλλία, μπάτσος με sleeve tattoo. Στην Ελλάδα; Σε καμιά 50αριά χρόνια ίσως…

Γυναίκα για δουλειά σε καφε/μπαρ αν πάει στο “interview” με τζιν και t-shirt/insert_οποιοδήποτε_απλό_μπλουζάκι_άνευ_στρασακίων/ντεκολτέ και άνευ φτιαγμένου μαλλιού από κομμωτήριο (βλέπε φράντζα φουσκωμένη που μοιάζει με σφηκοφωλιά -δεν ξέρω πως λέγεται- ) και βάψιμο αλα μπουζουξίδικο, είναι κατά 95% καταδικασμένη στην ανεργία.

Το υπόλοιπο 5% περιλαμβάνει εξάρχεια, γύρω περιοχές και ελάχιστες εξαιρέσεις, που τι να προλάβουν ν’ απορροφήσουν.
Εν ολίγοις, πολύ κακώς έκανες και άνοιξες αυτό το θέμα γιατί ξύνεις πληγές.

άμα πω πως έχασα δουλειά απο το μαλλί καθώς μου ζητήθηκε(στη συνέντευξη) να το κόψω και τώρα είμαι στην ανεργία(και χωρίς προοπτικές) και με προβλήματα θα μουτζώσετε όλοι ή θα είστε μαζί μου?

άμα σας πω ότι ακόμη και σε συνεταιρισμό με σιδερά θελαν κοντό μαλλί τι θα πείτε?

μόνο να είμαστε όλοι ίδιοι , για να μπορούμε να κοροϊδέψουμε μετράει…ούτε αν δουλεύεις σωστά , ούτε τίποτα

Θα πούμε ότι είναι μεγάλοι [B]ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ[/B]!!! Για μερικούς μετράει περισσότερο η εμφάνιση, παρά ο άνθρωπος και στην προκειμένη, η επιθυμία του να δουλέψει…κρίμαα.

Τίποτα από τα 2. Απλά σε νιώθω ρε φίλε…Κωλοκατάσταση, εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα.

Εγώ όταν είχα πάει για συνέντευξη στο οδοντιατρείο που δουλέυω πριν 1,5 χρόνο περίπου, είχα σκάσει με πουκαμισιά και καλό παπούτσι κι έτσι. Είχα μόλις απολυθεί από στρατό και είχα και κοντό μαλάκι. Τώρα μετά από τόσο καιρό συνειδητοποιώ ότι το αφεντικό μου είναι τόσο κουλ που και με μαλλί μέχρι το γκώλο και κάνα βρωμο-τι σερτ να είχα εμφανιστεί δεν θα είχε πρόβλημα. Αφού τώρα έχουν μακρύνει πάλι τα μαλλιά μου και δεν τρέχει μία. Τυχερός.

χαχαχα…αυτά είναι.! :smiley: πήγες σε οδοντιατρείο και σε πήραν(αν και είπες οτι πήγες με κοντό) και εγώ σε αποθήκη με σίδερα και τρόμαξαν με το μαλλί το οποίο δεν είναι και μαλλουρα…λίγο κάτω απο τον ώμο…

γιατί όπως είναι γνωστό, για να κουβαλήσεις και να δουλέψεις πάνω σε σίδερο πρέπει να έχει κοντό μαλλί :?

Το θέμα είναι ότι τώρα σκάω με κοτσίδα και ούτε καν μου το έχει αναφέρει ο chief doctor. Σούπερ κουλ. Και πίστεψέ με, οι οδοντίατροι είμαστε κωλόφαρα και πολύ “των τύπων” σε κάτι τέτοια. Είμαι τυχερός γιατί δεν θα την πάλευα να μου λέει να σκάω με πουκάμισο π.χ.
Καλά κι εσύ πάντως έπεσες σε τρελή περίπτωση. Τους πείραξε το μαλλί και βάζω στοίχημα ότι στάνταρ θα έχουν μέσα υπάλληλο έναν random χοντρό λιγδερό που θα σκύβει και θα φαίνεται η τριχωτή κωλοχαράδρα και θα χει στάμπες στην πλάτη από ιδρώτα μιας βδομάδας. :lol:

φαντάσου οτι αυτό ήθελα να γράψω :lol:

*δυστυχώς έχω πέσει σε πολλά περίεργα.:?

Δηλαδή τι αν πας με ένα καθημερινό ντύσιμο το πιθανότερο είναι να χάσεις τη δουλεια?

Για μένα, προσωπικά, μετράει ο άνθρωπος και η διάθεση που έχει να δουλέψει και πολλά άλλα…ΟΧΙ η εμφάνιση…
…αλλά την κακία θα την πω…αργκκκκ γκρρρρρρ…τι έχουν ΠΙΑ αυτές οι μπουζουκόπληκτες ? Μέλι έχουν και κολλάνε? Άι μωρέ τα λιγούρια…σιγά μην τους παρακαλάμε ρε, εμείς είμαστε για καλύτερα πράγματα…γκρρρρ

:wink:

Εμενα μου χει ζητηθει να βγαλω πιρσινγκ σε δουλεια, σε καφετερια εχω δουλεψει μονο μερικες μερες αλλα ηταν εμφανες οτι ζητουσαν αλλο τροπο ντυσιματος απο τον δικο μου κι εφυγα ευτυχως γρηγορα.

Νομιζω οτι καπως βελτιωνεται η κατασταση αλλα με ρυθμους χελωνας.
Εδω ακομα σε σεκιουριταδες δεν επιτρεπουν αξυρισιες λες και αμα εχεις μουσια εισαι αληταμπουρας.

Και τους ελέγχουν κάθε πρωί με βαμβάκι! :lol:

Δυστυχώς η εμφάνιση παίζει ρόλο για το 90% και βάλε των εργοδοτών. Το στυλ του γιάπη είναι πιο ευχάριστο στο μικροαστικό μάτι του μέσου εργοδότη. Κάποτε ίσως αλλάξουν τελείως αυτά, αλλά όχι σύντομα.

Ειμαι απο τους τυχερους που δουλευω με μουσια και τατου φατσα καρτα!

Για μια συνέντευξη πήγα(για πρακτική άσκηση παρακαλώ) και μόνο κουστούμι δεν με ζάλισαν να φορέσω…και πως θα πας έτσι και βγάλε τα μαύρα και ξυρίσου και και και…Ταμπού. Είμαστε πολύ πίσω σε αυτό τον τομέα. Δυστυχώς κοιτάμε μόνο την επιφάνεια.Μπορεί να τους πας άριστο βιογραφικό και επειδή δεν θα είσαι ντυμένος όπως θεωρούν εκείνοι, κόψιμο.

μπορεί να’ ταν ασφαλήτης:p