Xiaomi κι εδω. Απαιχτο value for money και αρκετα σκυλια, το προηγουμενο μου το ειχα ΔΙΑΛΥΣΕΙ κι ομως δουλευε το σκυλι
Χαχα, όπως τα λέτε, ή τα γράφετε μάλλον, βλέπω να της το παίρνω εγώ για να το χρησιμοποιώ.
Είμαι ήδη πολύ ικανοποιημένη από την αγορά, μακάρι να το ευχαριστηθεί και η μαμά μου.
https://www.skroutz.gr/s/29200475/Realme-8-4GB-64GB-Punk-Black.html
Τί λέει η εταιρία; Τα χαρακτηριστικά σ’ αυτήν την τιμή είναι πολύ καλά. Το θέλω για δώρο για παιδί 14 ετών.
τα samsung A ειδικά το 42 είναι κυριλέ αν δεν ενοχλεί πλαστικό και ίσως όχι 120άρα οθόνη - amoled όμως. τιμές είναι λίγο πιο πάνω απο τα εντελώς φτηνά, αλλά το VFM είναι πολύ καλό.
Σ’ ευχαριστώ πολύ! Τελικά βιάστηκα και του αγόρασα το Xiaomi Redmi 9T 4/64GB στα 170 ευρώ, ελπίζω να το ευχαριστηθεί ο πιτσιρίκος!
Γούστα είναι και λίγο τυχερό του ΠΟΤΕ θα το πάρεις σε κάποια.
Είχα πάρει σε έκπτωση κοντά στα 240 ευρά, την 5G έκδοση κι αν εξαιρέσεις το οτι είναι πλαστικό (αν και με ωραίο πρισμάτικο διάκοσμο - που σίγουρα θα μπει σε θήκη όμως, οπότε δεν φαίνεται) και τα 60 hz οθόνης (που όμως λόγω άλλων χαρακτηριστικών (βλέπε γρήγορα υποσυστήματα), δεν κολλάει, γενικά) σαν αρνητικά, τα θετικά υπερέχουν, αφού και 5000mah μπαταρία έχει και καλή κάμερα και γρήγορο SoC και 5g και 11άρι android, χωρίς δέκα χιλιάδες διαφημίσεις. Και Amoled οθόνη, καλούτσική. (που πά να πεί οτι βλέπεις τι λέει στη οθόνη και με ντάλα ήλιο.)
Δλδ δεν κατάλαβα το κράξιμο, που του έριχναν κάποιοι. Ταινίες λέει. Σόρρυ αλλά βλέπω σε 65", όχι σε 5". First World Problems.
Δεν είναι Flagship, ούτε το παίρνεις για flagship, ούτε κοστίζει όσο ένα. Εμένα με κάλυψε σε πολλά απ αυτά που ήθελα απο ενα κινητό, όποτε το τσίμπησα πριν μερικούς μήνες.
Παραείναι λιγο μεγάλο, ίσως, αν κι αυτό είναι θέμα συνήθειας.
Αυτό δλδ με ενόχλησε λίγο προερχόμενος απο ένα 5,5άρι σε οθόνη.
Α και όλα αντιγράφηκαν τέλεια, αν και πήρε 2 ωρίτσες για να κλωνοποιήσει το παλιό, ν ανανεώσει Android απο 10 που είχε και ΟΛΕΣ τις εφαρμογές και να του βάλω και λίγο χέρι στα settings για να δουλεύει, όπως θέλω.
Βγάζω και 2-3 μέρες, ανάλογα με χρήση και στα 15W φορτίζει φουλ σε ενα λογικό διώρο, και 25% σε κανα εικοσάλεπτο. Χεστηκαμέν για ασύρματες και για 120W κτλ κτλ. Α και έχει και 3,5 βύσμα. ΑΥΤΑ.
Πάντως στα android λόγω ανταγωνισμού, παίζουν πολλά φτηνά που είναι και αρκετά καλά, σε σχέση με τα υπερτιμημένα πριμιουμ της Apple. Μια φορά είχα και λόγω άσχημης εμπειρίας με σερβις κτλ, ποτέ ξανά.
Γενικά δεν έχω πληρώσει πάνω από 100 ευρώ για κινητό, δεν χρειάστηκε δηλαδή, γιατί δεν τους κάνω χρήση εκτός από τα απολύτως απαραίτητα. Οπότε δεν έχω πείρα. Είχα μείνει στο ότι το βαφτιστήρι μου 14 χρόνων δεν είχε κινητό, οπότε έψαχνα κάτι που θα κάλυπτε τις ανάγκες του χωρίς να ξεπερνάει το μπάτζετ που μπορούσα να διαθέσω <200.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά μου φάνηκε λογική η τιμή.
– Android 10 – 6.53"/ IPS FHD+ (2340x1080 pixels) – Snapdragon 662 / Octa-core / 2GHz – 4 GB – 64 GB – 48 megapixel+8 megapixel+2 megapixel+2 megapixel – 8 megapixel – 1080p @ 30fps – 3.5mm Jack – 4G – microSD – Nano SIM – WiFi – 6000 mAh – 7.73x0.96x16.2cm – 198 g
Με λες και λίγο τσίπισα γενικότερα.
μια χαρά κι αυτό. στο άλλο ανεβαίνεις άπλα - σ’ολα τα επίπεδα, 1-2 κλιμακές. 6000 μπαταριά, ε ? wow.
Παιδες μια ασχετη ερωτηση. Γνωριζεις κανεις καποιο phone call app οπου μπορεις να κατανεμεις επαφες σε γκρουπς κ να μπορεις να μπλοκαρεις κλησεις ανα γρουπ; Πχ δεν θελω να με παιρνουν απο την δουλεια οταν δεν δουλευω. Block k ξεμπλοκ αναλογως την ωρα
Παιδιά ψάχνω για κινητό.
Μέχρι 600 ευρώ μάξιμουμ.
Κοιτάζω τα Nord 4, Xiaomi 14T αλλά μάλλον καταλήγω στο Realme GT6.
Τι λέτε; έχει κάποιος εμπειρία από αυτές τις εταιρίες;
Το βασικο ερωτημα ειναι τι ακριβως ψαχνεις απο το κινητο. Αυτονομια; Παιχνιδι; Φωτογραφια; Επιδοσεις; Διαρκεια στο χρονο; Δωσε μας λιγο ινφο παραπανω. Σημερα εβαλα στο καλαθι μου ενα νεο κινητο, ακριβως στο ταβανι του ποσου σου. Αλλα πρεπει να ξερεις πρωτα εσυ τι ζητας.
Αν δεν έχεις θέμα να αγοράσεις από κίνα, θα σου πρότεινα σε αυτό το budget να σκεφτείς σοβαρά το Oneplus 12. Το έχω από τον Απρίλη, αγορά απο gshopper στα 610, φοβερή μπαταρία, οθόνη, επιδόσεις, κάμερα.
Έχω το Realme GT6 (16/512) σχεδόν δύο μήνες. 430€ το πήρα από 800€ αρχική τιμή +40€ τον υπεργρηγορο φορτιστή. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά πες πρώτα περισσότερα για τις απαιτήσεις σου μήπως και πω κάτι πιο συγκεκριμένο
Εγώ είμαι με Jonkyr σε αυτό.
Το θέμα είναι τι προτεραιότητες έχεις. π.χ. η γυναίκα μου θέλει κυρίως καλές φωτογραφίες (και χωρητικότητα γιατί το γεμίζει με φωτογραφίες) αλλά αν το κινητό της πάει λίγο αργά δεν την πειράζει παρά πολύ. Εγώ αν ήταν χωρίς φωτογραφική δεν θα με ένοιαζε καθόλου όμως με ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά του γιατί θέλω να παιζω καννα παιχνιδάκι και θα το γεμίσω στα apps κλπ. Δεν θα πάρουμε το ίδιο κινητό.
Να ξεκινήσω από τα βασικα.
Είμαι εδώ και πολλά χρόνια με Samsung, με τις ναυαρχίδες της λόγω γνωριμίας με άτομα που μπορούσαν να μου δίνουν κάθε χρόνο νέο κινητό δίνοντας το προηγούμενο τζάμπα…
Αυτή η δυνατότητα εχει τελειώσει εδώ και καιρο, το κινητό μου είναι ένα Galaxy S21 Ultra, κινητό του 2021.
Πλεον μου εμφανίζει κάποια θεματα, μπαταρία κτλ ενώ πρόσφατα απέκτησα και μια σειρά από dead pixels στην οθόνη… Όπως είπα έχω μάθει με Samsung, από το S6 και πέρα και το One Ui της που είναι εξαιρετικό.
Δεν έχω καμία διάθεση να δώσω 1000+ για τις νεότερες τοπ συσκευές της, το θεωρώ μέγιστη κοροϊδία.
Μέχρι και το 21 τις έπαιρνα τζάμπα και για αυτό τις είχα, τόσα χρήματά για κινητό απλα όχι.
Επίσης δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο στις mid-end συσκευές της, πχ Α55.
Μετά από έρευνα λοιπόν βλέπω ότι υπάρχουν κάποια πολύ καλά κινητά στην mid-end κατηγορία, μέχρι τα 600 ευρώ.
Αυτα που με ενδιαφέρουνν είναι η οθόνη, εννοείται oled, να είναι φωτεινή και καλής ποιότητας. Και μεγάλη, από 6.6 ίντσες και πάνω, δεν μπορώ να πάω σε κινητά όπως το Pixel πχ των 6.1.
Η αυτονομία, να βγάζω την ημέρα δηλαδή χωρίς να ψάχνω τον φορτιστη, να έχει έναν καλό επεξεργαστή που θα μπορω να κάνω άνετα την δουλειά μου χωρις lags και ένα καλό UI.
Οι κάμερες δεν με ενδιαφέρουν τόσο, κάνω απλά τα βασικά. Ναι οκ να βγάζουν ικανοποιητικές photos και νideos και μέχρι εκεί. Δεν το ψάχνω πολύ στις ρυθμίσεις, με auto είμαι.
Παιχνίδια δεν παίζω σε κινητά, δεν με ενδιαφέρουν.
Μετά λοιπόν απο έρευνα που έχω κάνει τις τελευταίες ημέρες μάλλον καταλήγω στο Realme GT6 το οποίο είδα από κοντά και έπαθα πλάκα με την οθόνη του… εκπληκτικά φωτεινή και όμορφη, σαφώς ανώτερη από το Nord 4 και το 14Τ. Και τούμπανο για τα χρήματα του.
Επίσης όπως είπα, βασικό για εμένα είναι το android skin. Έχω ακούσει διάφορα για την Xiaomi και το bloatware της και αυτό με απομακρύνει.
Από ότι είδα το skin του Realme μοιάζει αρκετά με του Oneplus, μου άρεσε σε γενικές γραμμές.
Κοιτάζω και το Oneplus 12r.
Το πρόβλημα με το Realme είναι ότι ξεφεύγει λίγο στην τιμη, ψάχνω για 512gb.
Με λιγα λόγια παιδιά και να μην σας κουράζω άλλο,
Θέλω ένα κινητό που θα το έχω για καιρο, δεν πάω σε ναυαρχίδες και samsung, με ανησυχεί το θέμα του κινέζικου λιγο αλλά βλέπω ότι βγάζουν όμορφα κινητα
και σε προσιτές τιμές.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφερον.
Όπου έχω κοιτάξει για το 12 είναι ακριβό…για αυτό και λεω πιο πάνω ότι κοιτάζω το πιο προσιτό 12r.
Θα δω και στο gshopper που λες, σε ευχαριστώ.
Αδερφέ και εγώ το 512 θέλω αλλά το βλέπω γύρω στα 650- 700 ευρώ…
Τα pixel είναι από 6.3" και πάνω, η δε pro γραμμή είναι 6.7 μέχρι και το 8. Τώρα στο 9 , υπάρχει η 9 pro xl που στην ουσία είναι η πιο μεγάλη και είναι 6.8 .
Εγώ έχω το 7 pro,και είναι πολύ καλό σε φωτογραφίες και ταχύτητα. Το 9 pro XL είναι ακριβό αλλά στα λεφτά που θες το 8 pro είναι επισης μια καλή επιλογή δεδομένου ότι η Google δίνει αναβαθμίσεις για αρκετό καιρό, όχι το 7 pro θα πάρει αλλά 2μιση χρόνια.
Επειδη μιλαμε λοιπον για μακροημερευση, ειμαι 101% για Pixel (αυτη τη στιγμη ζαχαρωνω το 8 pro) διοτι ισχυει ο,τι ειπε ο Samis: δεν ειναι 6,1. Το προβλημα του ειναι η αργη φορτιση μπαταριας, το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο, αλλα δεν εχω παιξει ποτε μπαλιτσα με Pixel για να δω τη διαχειριση της ενεργειας. Με 7 χρονια εγγυηση αναβαθμισεων, ειναι αυτοματα vfm, αλλα δεν ξερω τι ζωη θα εχει η μπαταρια του ως τοτε.
Ειμαι κατοχος 1+ 10 pro, επειτα απο αναβαθμισεις 6->8->8T->10pro. Ειμαι λατρης του vanilla android, κατεληξα στο 1+ αφου περασα σχεδον περασα ολη τη σειρα Moto απο G5 ως το G9. Η συζυγος εχει παρει κατα σειρα Nord 1->2->3 (ειχε καποια T μεταξυ αυτων, δεν θυμαμαι ποια). Στην Xiaomi (+Poco, θυγατρικη) δεν περναω ουτε απεξω, λογω λογισμικου, bloatware και ενα σοβαρο προβλημα που αντιμετωπισα οποτε αποφασισα να δοκιμασω κινητο τους (proximity sensor). Αν τα επαιρνα τσαμπα, θα ηταν αλλιως φυσικα.
Επιστρεφω στην 1+. Δεν ειναι πια η εταιρια που ξεραμε. Εχει θεματα στο λογισμικο της και δεν μου καθονται καλα. Η μπαταρια του 10pro εχει χαλασει (κανω χρηση βεβαια, που δεν ειναι μετρησιμο μεγεθος για κανεναν απο εμας, αφου εχουμε αλλες αναγκες και απαιτησεις) επειτα απο 1,5 ετος. Βγαινει απο τον φορτιστη περιπου στις 8.30 το πρωι, ξαναμπαινει για φορτιση στο γραφειο περιπου στις 4.30 το μεσημερι, με 40-15% υπολοιπο, αναλογα τη χρηση της ημερας. Δεν βγαζει ολοκληρη μερα ουτε καν το ΣΚ, που ειναι πιο χαλαρη η φαση.
Την προηγουμενη εβδομαδα ξεχασα να το φορτισω, επεσα για υπνο με 21% και με τα παντα κλειστα ξυπνησα μετα απο 7 ωρες με 1%. Ηταν η μερα που αποφασισα να αλλαξω κινητο. Η συζυγος φορτιζει το δικο της μια φορα τη μερα, με λιγοτερη χρηση και σπανια τη βλεπω το βραδυ να εχει κατω απο 20%. Ολα ειναι θεμα χρησης και αναγκων.
Το 12R ειναι στη λιστα μου λογω χαμηλοτερης τιμης, αλλα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να θυμηθω τους λογους για τους οποιους το εχω απορριψει. Ειναι legit ομως, δεν ειναι φαση “δεν μου αρεσει το χρωμα του”. Απλως πρεπει να ξαναψαξω… Το Realme δεν το ξερω, εχω σκεφτει να το δοκιμασω καποια στιγμη, αλλα ψηνομαι τωρα για Pixel. Που δεν θα με κρατησει βεβαια για μια ολοκληρη μερα, αλλα εχει μεγαλυτερα πλεονεκτηματα για τις δικες μου αναγκες. Το κραταω σαν εναλλακτικη, σε σχεση με το Πιξελ, χαρη στα οσα εγραψε ο JTN.
tldr; Τσεκαρε Πιξελ 8 προ στα 610 αυτη τη στιγμη στο Αμαζον ή δοκιμασε το realme που ανεφερες αφου σου αρεσει. Θα σου προτεινα να μην μπεις στη διαδικασια για 1+ επειδη εχει “χαλασει” αντι να στρωνει.
Xiaomiάρα μετά από σχεδόν 5 χρόνια δεν το φορτίζω καν κάθε μέρα, πώς σου φάνηκε αυτό @jonkyr ;
@pao1979 κοίτα αν μπορείς να βρεις κάποιον τρόπο να το πάρεις χωρίς ΦΠΑ, δεν είναι και ιδιαιτέρως δύσκολο.
Ας πω και γω το μακρύ και το κοντό μου.
Στα Pixel για μένα πάντα κάτι θα λείπει όσο δεν βάζουν επεξεργαστή από το πάνω ράφι.
Είχα για 6 μήνες το 8pro, ακόμα και στο weather app που είναι της Google είχε lag στο scrolling, επίσης τα AI features που διαφημίζουν στο edit του google photos αργούν να εφαρμοστούν πάνω στις φωτο συγκρινόμενο με κινητό που που υποτίθεται δεν έχει cpu που εστιάζει στο AI αλλά είναι απλά πιο γρήγορος. Στα pixel πληρώνεις το φοβερή επεξεργασία που γίνεται στις φωτογραφίες μετά τη λήψη (αφού σαν φακοί δεν είναι καν στους τοπ) και το (υποτίθεται) ΑΙ, ενώ θες και μερικές αλχημείες για να έχεις wifi calling (αν δεν είσαι εξοικειωμένος δεν θες καν να ασχοληθείς).
Oneplus 12 ή παρόμοιο σε specs κινητό. Μακράν καλύτερες all around λύσεις.
Εγώ αλλάζω κάθε χρόνο, περιμένω το Oneplus 13 τώρα και έχω από πέρσι τέτοιο καιρό το 12.
Τοπ οθόνη, τοπ επεξεργαστής, κάμερα σίγουρα μέσα στην τοπ 10δα, τοπ μπαταρία και φόρτιση καθώς η ασύρματη φόρτιση του Oneplus 12 είναι διπλάσιας ταχύτητας της ενσύρματης του Pixel (αδιανόητο να μιλάμε το 2025 για αργή φόρτιση) και πολύ optimized λειτουργικό με πολλές παραμέτρους.