Πάντως παιδια για κάποιον ειδικά που ειναι στη γύρα, η ταξιδεύει κλπ, η γρήγορη φόρτιση που έχουν κινητά όπως το Oneplus 12/13 είναι ακραία χρήσιμη.
Νόμιζα ότι με την φόρτιση που είχα μέχρι πρότινος (με Poco F2 Pro) στα 33W ηταν γρήγορο.
Ε με το Oneplus οταν ειμαι σε ταξιδι πχ η θέλω να φύγω απο το σπιτι κ εχω ξεχασει να φορτίσω το κινητό, το βάζω μέχρι να κάνω ένα ντους/πλύνω δόντια και φορτίζει ακαριαία.
Δεν πίστευα πόσο χρήσιμο ήταν μέχρι να το χρησιμοποιήσω. Μαζί με τις μεγάλες μπαταρίες που έχουν βάλει, πρακτικά εχεις 2 περίπου αυτονομία και ξεχνάς τι σημαίνει “περιμένω να φορτίσει”.
Το λογισμικό και το hardware εχει βελτιωθει πολύ στις σειρές 12/13 σε σχέση με τα παλιότερα σε όλα τα επίπεδα.
Παρε Oneplus και θα δεις οτι συνδυάζει και τα δυο.
Εγώ συγκρίνω το 12 με το iPhone 15 pro max της συζυγου, και (με εξαιρεση το βιντεο) κοντράρονται στα ίσια, και πολλές φορές είναι κ καλυτερες οι φωτογραφίες απο το δικο μου.
Για pixel 8 δεν ψήνομαι ιδιαίτερα είναι η αλήθεια.
Και είναι και λίγο τσιμπημένη η τιμή του για το 256gb μοντέλο και νομίζω ότι δεν βγαίνει σε 512gb που θέλω. Καλά για το Pro, ούτε συζήτηση.
Το Oneplus 12 που αναφέρει ο συμφοφουριτης πιο πάνω θα ήταν πολύ καλή λύση αλλά ξεφεύγει οικονομικά. Για αυτό και σκέφτομαι το Oneplus12r.
Nord 4, θα λάβω υπόψη αυτό που λες jonkyr για το λογισμικό του πάντως βλέποντας το από κοντά δεν μου έκανε καλή εντύπωση η οθόνη του, δεν έχει την φωτεινότητα που θα έπρεπε και το αναφέρουν αρκετοί αυτό ότι είναι σχετικά χαμηλή.
Κατά τ"αλλα είναι καλό κινητό, vfm.
Το Realme ούτε και εγώ το ήξερα καλά σαν brand αλλά είδα αρκετούς να το αναφέρουν σε φόρουμ.
Μάλιστα νόμιζα ότι ήταν θυγατρική της Xiaomi όπως η Poco.
Για το gt6 λένε τα καλύτερα ειδικά στο θέμα της οθόνης και της αυτονομίας.
Το είδα από κοντά και το σκέφτομαι σοβαρά.
Ας δώσω και κάτι παραπάνω, μέχρι 650 (με ΦΠΑ), αλλά μέχρι εκεί.
Παντελή ναι μπορώ να το πάρω χωρις ΦΠΑ ως λογιστής, ελ.επαγγελματίας.
Σε όλες τις συνθήκες το χω δοκιμάσει. Πολύ συγκρίσιμα αποτελέσματα στο 90% των συνθηκών.
Αν δεις καλά τις φωτό εδώ, μερικές είναι απο το Oneplus 12 Dream Theater @ Μιλάνο 25/10/24 & Ρώμη 26/10/24
Οπως σου ειπα, κι εγω. Θα ξαναψαξω τους λογους που το απερριψα, μπορει να μην σε αφορουν. Θα επανελθω.
Ισχυει.
Υπαρχει και το Nothingphone που ειναι οι “απογοητευμενοι” της στροφης του 1+, οι οποιοι εκαναν επιστροφη στις ριζες. Διαβαζω για αριστο λογισμικο και σιγουρα φτηνα κινητα με φουλ σπεκς. Αλλα απο εμφανιση μιεχ.
Oneplus 12 από Κωτσόβολο βγαίνει στα 725€ αν γλυτώσεις το ΦΠΑ.
Αυτό το διάστημα τέτοιου επιπέδου συσκευές μόνο μεταχειρισμένες πιστεύω σε τιμές από 600€ και κάτω
Oneplus 12 απο γερμανικο Amazon βγαινει 800 τελικη (δωρεαν μεταφορικα), το 16/512. Οταν αφαιρεσεις το ΦΠΑ (με ενεργοποιηση ενδοκοινοτικων αγορων ή καπως ετσι), θα παει καπου στο 650. Στα 770 περιπου το 12/256, καπου στα 640 χωρις ΦΠΑ. Αν μπορεις, βαλε κι εμενα στο αρμα για να παρουμε δυο. https://www.amazon.de/dp/B0CPYK2K1J?th=1
Λοιπόν όταν πήρα το Realme GT6 16/512 η τιμή στις μεγάλες αλυσίδες ήταν στα 800€ και σε Σκρουτζ/αμαζον στα 600€. Λόγω εβδομάδας Black Friday έπεσε παντού στα 600€, επειδή το πήρα με απαλλαγή ΦΠΑ πήγε κάπου στα 500€ και επειδή ο Γερμανός έτρεχε ένα πρόγραμμα με επιστροφή 15% (κανονικά λεφτά, όχι πόντοι και δωροκαρτες) σε αγορές με eurobank, η τελική τιμή ηταν 431€. Εντάξει σε εσένα τώρα δεν θα σου κάτσουν όλα αυτά μαζί αλλά κάτι θα βρεις να γλιτώσεις και έχε υπόψη σου ότι πολλές φορές υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής ακόμα και στο χρώμα που επιλεγεις, πράγμα αδιανόητο όταν δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το έχει μέσα σε θήκη.
Το προηγούμενο κινητό μου ήταν το pocophone F1 μοντέλο του 2018 και τρέχει ακόμα τέλεια αλλά λίγο η έλλειψη NFC, λίγο η εξασθενημένη μπαταρια και κυρίως η μέτρια κάμερα με ώθησε στην αλλαγή. Το αρχικό μου μπάτζετ ήταν στα 400-500 αλλά επειδή είχα δει μια τρελή προσφορα για το Pixel 8 pro και διάβαζα συνέχεια για τις τοπ κάμερες τους, είχα γλυκαθει και σκεφτόμουν να δώσω κάτι παραπάνω. Τελικα όσο περισσότερο έψαχνα για αυτό, τόσο απομακρυνομουν. Μη επίσημη αντιπροσωπεία, αμφιβολίες για το σήμα στις κλήσεις (νομίζω έχουν γίνει βήματα μπροστά και για τα δύο τώρα), ενώ τα μισά features που διαφημίζουν υπάρχουν μόνο στην Αμερικη!! και ίσως να μην έρθουν ποτέ εδώ. Μόνο και μόνο για την κοροϊδία, δεν ήθελα να τους δώσω τα λεφτά μου. Επίσης ακόμη και η τοπ κάμερα που είναι το ατού τους, μπορεί να σε παραπλανήσει αν πχ χρειάζεται να έχεις πατημένο το κουμπί 3 δευτερόλεπτα για να αποδώσει στο μάξιμουμ. Εφόσον εσύ δεν θέλεις να ασχολείσαι με μικρό ρυθμίσεις και απλα να το έχεις στο auto, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να πας προς pixel και να χάσεις σε άλλες κατηγορίες όπως η μπαταρία ή ο επεξεργαστής. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός ο επεξεργαστής του, απλά δεν έχει τεσταριστει στον χρόνο όπως πχ ο Snapdragon του Realme GT6 (νωρίς μεν αλλά δεν έχω εντοπίσει το παραμικρό lag) και του Pocophone F1 (εφτα χρονών κινητό και ακόμα φυσάει τηρουμένων των αναλογιών).
Επίσης μιας και ανέφερα τα features του pixel, η μαγική γόμα που διαγράφεις κόσμο και αντικείμενα από τις φωτογραφίες με δύο κλικ υπάρχει και στο Realme GT6 και χωρίς να χρειάζεται να τις ανεβάζεις υποχρεωτικά στο cloud. Εντυπωσιακό εργαλείο αλλά χρειάζεται να βοηθάει και η φωτογραφία εννοείται.
Από εκεί και πέρα, η οθόνη όπως είπες είναι άψογη (έχει και αρκετές επιλογές στα χρωματα) και για πρώτη φορά με βολεύει σε κινητό να το έχω στην αυτόματη φωτεινότητα. Είχα κάποιους ενδοιασμούς επειδή είναι curved αλλά στον χειρισμό δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα. Ακόμα το έχω όμως χωρίς τζαμακι, οπότε δεν ξέρω αν θα παρουσιαστεί κάτι αν βάλω. Η μπαταρία είναι σούπερ, και η φόρτιση με 120w ακόμα πιο σούπερ. Δυστυχώς 40€ έξτρα αλλά σήμερα πχ ξύπνησα στο 30% και μέχρι να πλυνω δόντια κλπ πήγε στο 80% που το έχω ορίσει σαν όριο (ρύθμιση για επιμήκυνση της ζωής της μπαταρίας).
Με παιχνίδια δεν καίγομαι αλλά δοκίμασα κάτι ποδοσφαιρακια και τα πήγε άψογα.
Το ui και το android επίσης άψογο με εύκολη αναζήτηση για να βρεις ότι θέλεις στις ρυθμίσεις.
Από κάμερα πάμε επίσης πολύ καλά με φακους 50, 50, 8 και x4 zoom. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα αλλά θα πρέπει να ανέβεις πολυ στη τιμή ή και να χάσεις από αλλού. Μπορεί να ανεβάσω και τπτ ως παράδειγμα.
Για bloatware επίσης μην ανησυχείς καθόλου. Δεν ξέρω πως είναι το Xiaomi που ανέφερες αλλά δυστυχώς κάτι μοντέλα σε χαμηλότερες τιμές σου πετάνε διαφημίσεις ακόμα κι όταν μπαίνεις στην διαχείριση αρχείων ξερωγω. Κριμα
Μονή έλλειψη που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι ότι δε έχει jack για ακουστικά και ένα προβληματακι που έχω αλλά νομίζω είναι του android, όταν μιλάω στο τηλέφωνο με Bluetooth δεν ακούω το μπιπ όταν τερματίζεται μια κλήση. Αυτά, αν σκεφτώ κάτι άλλο θα γραψω
Εντιτ: στις ελλείψεις να προσθέσω και την ασύρματη φόρτιση.
Το δαχτυλικο αποτύπωμα κάτω στην οθόνη δουλευει μια χαρά και πιο γρηγορα από άλλες φθηνότερες συσκευες που έχω δοκιμασει. Θα προτιμούσα ο σενσορας να είναι στο πίσω μέρος της συσκευής αλλά αυτό είναι δυσεύρετο πλέον.
Ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου υπάρχει αλλά δεν την χρησιμοποιώ και δεν την δοκίμασα καν
Είναι κρίμα που δεν εχει τον φορτιστή μέσα αλλα νομιζω ότι αυτό πια είναι γενικότερο θέμα εδώ και καιρό με πολλές εταιρίες.
Όσον αφορά το ΑΙ, ναι οκ χρήσιμο είναι ειδικά για την κάμερα, αλλά υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές στο playstore που μπορούν να κάνουν πράγματα καλύτερα από αυτά που δίνουν οι εταιρίες.
Πχ το σβήσιμο που λες το βρίσκεις παντού σε πολλές εφαρμογές και δουλεύουν μια χαρά.
Καλό ειναι πάντως να υπάρχουν και στο επίσημο UI και το κυριότερο να δουλεύουν σωστά.
Πολύ ευχάριστο αυτό που λες για το bloatware και όλα τα υπόλοιπα θετικά.
Όσον αφορά το τζαμάκι, φαντάζομαι ότι η συσκευή έρχεται με εργοστασιακή προστατευτικη μεμβράνη ετσι;
Εσύ λες για tempered glass.
Η συσκευή έρχεται με καλώδιο usb-type c και θήκη σιλικόνης που την αλλαξα. Ούτε tempered glass, ούτε μεμβράνη, ούτε φορτιστής. Σε παλιά video reviews είχε φορτιστή, πλέον μόνο καλώδιο.
Gorilla glass victus 2 είναι η προστασία της οθόνης, δεν είναι ότι δεν αντέχει. Απλά λέω για κάτι εξτρα
Για όποιον ενδιαφέρεται πάντως να ξοδέψει γιατί είναι αρρωστάκι όπως εγώ… η OnePlus στο site της (το οποίο μπορεί κάποιος να το κάνει και μέσω Κωτσόβολου) δίνει 100€ έκπτωση στην παραγγελία, +50€ ακόμα για εγγραφή στο newsletter, + δώρο μέχρι 279€. Εγώ τσίμπησα το 13ρι μαζί με το Watch 2R. Νοτ μπαντ
Δε θα ποστάρω για να απαντήσω στις απορίες, απλώς αυτή η συζήτηση μου βάρεσε τιλτ, όπως ακριβώς ένιωθα πριν 2 μήνες που έψαχνα κινητό.
Γενικά στη ζωή μου μέχρι το Νοέμβριο, είχα δώσει σύνολο 360€ για κινητά, 140 για το πρώτο μου smartphone το 13, και 220 το 18 όταν τα έπαιξε αυτό που είχα, από κει και πέρα απλώς πάντα έκλεβα δεύτερα/τρίτα συγγενών και φίλων που δε χρησιμοποιούσαν.
2 χρόνια περίπου τώρα είχα ένα xiaomi (?), που μου είχε δώσει ένας θείος μου, και είχαν σπάσει τα τζαμάκια της κάμερας, και κάποια στιγμή έκανε unsync το flow της Opera και δεν μπορούσα καν να πιάσω το QR για να τα κάνω sync. Τρελάθηκα 2 μέρες, λέω δεν πάει άλλο και λέω να ψάξω κινητό.
…και είμαι σε ίδια κατάσταση με όλα τα ποστς, μιλάμε πραγματικά είναι πάρα πολλά μοντέλα, κοίταξα 2-3 ώρες στο public κλπ για specs, βάρεσα τρελό τιλτ, δεν μπορούσα άλλο, και λέω δε γαμιέται παίρνω το iphone. Ξεκίνησα επειδή δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω την Opera στο κιν όπως ήθελα, και τελικά ούτε τώρα μπορώ, γιατί ενώ έχω το flow, δεν μπορείς να κάνεις sync οοοοοοολα τα υπόλοιπα και κατέληξα να χρησιμοποιώ safari
Βλέπω μιλάτε αποκλειστικά για Android, επομένως δεν ανοίγω καν τη συζήτηση για iPhone αλλά μου κάνει εντύπωση το εξής: δεν αγοράζει κανένας σας refurbished κινητά;
Τα τελευταία μου 2 κινητά και 2 ρολόγια (όλα Apple) είναι από αξιόπιστο website που πουλάει refurbished κινητά με 1 χρόνο εγγύηση. Συνήθως παίρνω το προ-προηγούμενο μοντέλο της Apple με τιμές που κυμαίνονται στα μισά λεφτά από το budget του pao1979, δλδ γύρω στα 300-400€.