Συμβουλες για αγορα κινητου

Ναι, δεν εχει αποθεμα. Ως πριν μερικες ωρες τυυλαχιστον. Ενταξει, first world problem ειναι ενα κινητο 600-700 ευρω. Θα ζησω και χωρις αυτο, σιγα πια :slight_smile:

2 Likes

Το κινητό επεστράφη, περιμένω το refund που ελπίζω να γίνει ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Σήμερα το πρωί βγήκαν και οι δύο εκδόσεις σε τιμές 680 το 12/516 και 740 το 16/516.

“Παρήγγειλα” (δλδ κράτησα για 4 ακόμη μέρες) και τα δύο, μέχρι να αποφασίσω αν θα δώσω τα ίδια χρήματα ή +60 για το μεγαλύτερο μοντέλο. Ως τότε, @pao1979 δώσε feedback ρε άνθρωπε!

1 Like

Κάτσε ντε! :stuck_out_tongue:
Λοιπόν, μετα από κάποιες μέρες που το έχω μπορώ να πω κάποια πράγματα.

Ξεκινάω με τα θετικά.

Ποιότητα κατασκευής αρκετά καλη, στιβαρή.

Οθονάρα!..φωτεινή, ωραία χρώματα, έχει και 2κ ανάλυση.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που έχω την φωτεινότητα στο 50-60%, πάντα στα προηγούμενα κινητά μου ήμουν στο 80%+…
Εδώ ειλικρινά δεν χρειάζεται να πάω τόσο ψηλά, τα επίπεδα φωτεινότητας είναι εντυπωσιακά.

UI και εμπειρία χρήσης. Αρκετά ικανοποιημένος μέχρι στιγμής.
Το κινητό πάει σφαίρα, μηδενικό lag, stutter στην κυριολεξία. Βελούδο… :smile:
Εκτός από κάποιες εφαρμογές αλλά εκεί φταίνε οι εφαρμογές όχι το κινητό.
Είναι μακράν η πιο smooth εμπειρία που είχα ποτέ με κάποια συσκευή, φανταστική!
Το UI του απλό και λειτουργικό, οι stock εφαρμογές καλές, έχει παραμετροποίηση και διάφορα κολπάκια να κάνεις και να προσθέσεις. Θέλει το ψάξιμό του.
Είναι όμως και μία διαφορετική εμπειρία σε σχέση με ότι έχω συνηθίσει, δεν χρησιμοποιώ τον ελλιπέστατο app drawer καθόλου, τον έχω κλείσει και έχω οργανώσει τις home screen μου με folders.
Χρειάστηκα ένα διάστημα προσαρμογής αλλά τώρα το έχω ήδη συνηθίσει.
Μιλάω πάντα βέβαια για τον stock launcher, σε nova κτλ αργότερα.
Μου αρέσει που μπορώ να αλλάζω icon packs από το store στον stock, γενικά έχει πράγματα να κάνεις. Στηριζόμενο αρκετά στις google εφαρμογές κάνεις την δουλειά σου απλά και ωραία.

Μουσική. Αρκετά ικανοποιημένος με την ποιότητα, υποστηρίζει πολλά codecs σε bluetooth μέσα σε αυτά και το LHDC, πρέπει να πάρω τα κατάλληλα ακουστικά τώρα. :grinning:
Γενικά ναι, απολαμβάνω την μουσική μου, με Poweramp και τον Poweramp equalizer για Spotify κλπ (δεν υπάρχει τίποτα άλλο, όλοι οι άλλοι players είναι απλά χάσιμο χρόνου…).

Κάμερα. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει αρκετά αλλά σίγουρα ικανοποιημένος με τις photos που έχω τραβήξει και ημέρα και νύχτα. Σε σχέση με το S21 Ultra δεν το συζητάω καν, πολύ καλύτερες.

Μπαταρία. Όπως καταλαβαίνετε του έχω αλλάξει τα φώτα αυτό το διάστημα και δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα. Ακόμα και έτσι όμως, φαίνεται να είναι πολύ καλή, πιστεύω ότι όταν αρχίσω να το δουλεύω νορμάλ θα μου κρατάει άνετα μία ημέρα και κάτι παραπάνω.
Αυτό όμως που έχω καταλάβει ήδη είναι η φόρτιση. Απίθανη πραγματικά!
Χωρίς υπερβολή από το 15% στο 80-85 σε κάνα τέταρτο…
Με αποτέλεσμα πλέον να μην κάνω αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, να το έχω στην φόρτιση δηλ όλη τη νύχτα στον ύπνο, απλά 15-10 λεπτά πριν την πέσω το φορτίζω και μετά το βγάζω. Το πρωί άντε να έχει χάσει 2-3% μάξιμουμ.
Ένα μεγάλο μπράβο στην Oneplus που στην συσκευασία έχει τον φορτιστή, κάτι που όλοι ξέρουμε ότι δεν συμβαίνει με άλλες εταιρίες.

Στα οκ.

Οθονάρα όπως έγραψα αλλά βάλε ρε Oneplus κάποια παραπάνω modes.
Το έχω στο vivid, στο κανονικό και στο pro μου φαίνονται ξεπλυμένα τα χρώματα για τα δικά μου γούστα.
Το vivid είναι τέλειο πάντως, όσο πρέπει χωρίς oversaturation.
Μικρό το κακό εννοείται αλλά λίγη παραμετροποίηση παραπάνω όπως έχουν οι xiaomi και η realme πχ δεν θα ήταν άσχημη.

Ήχος, τα ηχεία είναι απλά οκ. Δυνατά σε ένταση αλλά τους λείπει το μπάσο.

Και πάμε στο σημαντικότερο για εμένα που είναι το UI.
Όπως έγραψα και πιο πάνω κάνω μια χαρά την δουλειά μου, δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ερχόμενος όμως από Samsung μπορώ να καταλάβω τις διαφορές.
Ότι και να λέμε για τους Κορεάτες, έχουν χωρίς δεύτερη κουβέντα το καλύτερο skin στο android. Και στις στοκ εφαρμογές και το σύνολο των λειτουργιών δεν έχουν αντίπαλο.
Καλή η λογική της Oneplus να πάει σε πιο vanilla android στηριζόμενη αρκετά στις εφαρμογές της google, δεν έχει όμως την προσωπικότητα της Samsung.
Στην εμφάνιση, τα μενού, την παραμετροποίηση (ειδικά με το Goodlock) και τις στοκ εφαρμογές. Η Samsung gallery πχ είναι φοβερή, εδώ τώρα έψαχνα να βρω ένα καλό gallery app στο store που να υποστηρίζει subfolders…ή το appdrawer που ανέφερα πιο πάνω, είναι παντελώς άχρηστο με τον τρόπο που το δίνει, να έχεις 100 εφαρμογές πχ και να ψάχνεις χωρίς καν την δυνατότητα για folders.
Ξέρω ότι είναι και υποκειμενικό το θέμα και τι θέλει κάποιος, αυτή είναι η δική μου άποψη όντας κάτοχος για αρκετά χρόνια samsung συσκευών.

Αυτά τα ολίγα για αρχή… :grin: σε γενικές γραμμές πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος με την αγορά και επιλογή που έκανα. :grinning:

3 Likes

Αυτο ακριβως. Για εναν ανθρωπο ο οποιος το λιγοτερο vanilla android που εχει πιασει στα χερια του ειναι του 1+, τοτε πιστευω οτι θα ειμαι μια χαρα. Μονο η μπαταρια με ανησυχει, αλλα με τη χρηση που κανω στα κινητα μου, κανενα δεν θα με καλυψει 100%. Το εχω αποδεχτει. Η οθονη ποτε δεν με προβληματισε, ουτε ο ηχος των ηχειων (για τον οποιο επιβεβαιωνω). Πρεπει να τσεκαρω το poweramp, καποια στιγμη το αγορασα με 0 ευρω σε προσφορα, αλλα δεν το δοκιμασα καν διοτι το κινητο δεν ειναι το μεσο απο το οποιο ακουω συνηθως μουσικη. Για launcher, εννοειται οτι δουλευω Νοβα εδω και 8-10 χρονια, αγορασμενος επισης σε καποια προσφορα. Ισως ειναι παρωχημενος πια, αλλα δεν με νοιαζει, τον εχω μαθει.

Καμερα, μπαταρια και vanilla android θελω πια… Nice review, ευχαριστω πολυ.

3 Likes

Παιδια θα πεταχτω σαν πορδη. Δεν εχω παρακολουθησει πολυ τι λετε. Απλα θα προσθεσω μια προταση που μου κανε φιλος που ψαχνεται πολυ σε αυτη την αγορα κ μου ειπε οτι το συγκεκριμενο ειναι εξαιρετικο vfm. Με ενα γρηγορο σερτς ειδα οτι δεν εχει αναφερθει

1 Like

απο εμφανιση μιεχ :smiley:

1 Like

Εβαλα σκετο nothing κ δεν μου βγαλε :joy: Ωραιος

Προσωπικα δεν με νοιαζει πολυ η εμφανιση αν το vfm ειναι δυνατο

1 Like

Nothing εγραψα κι εγω για να βρω το σχολιο μου, παραξενο…

Ειναι πολυ δυνατα κινητα, ειναι αληθεια. Και επιπλεον, επειδη σε τετοια μηχανακια σχεδον ολοι βαζουμε μια θηκη, μπορεις να καλυψεις την, αχεμ, αδυναμια που εχουν στο design.

1 Like

Το πήρα πριν λίγες μέρες, όλα καλά και ωραία.

3 Likes

Η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει αϊσθηση, είναι μια διαφορετική πρόταση.

Δεν το έχω ψάξει πολύ, μιλώντας πάντως για εμφάνιση η εικόνα πιο πάνω μου εμένα μου αρέσει! :grinning:

Με ένα γρήγορο googlαρισμα:

“Nothing Technology Limited is a British consumer electronics manufacturer based in London. It was founded by Carl Pei, the co-founder of the Chinese smartphone maker OnePlus.”

Τιμιοτατα τα nothing και με (μέχρι στιγμής) καλή υποστήριξη λογισμικού.

Το 2 έχω πιάσει στα χέρια μου, με εξαίρεση την ψιλομετρια (αλλά αξιοπρεπή) κάμερα είναι πολύ τίμιο, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Τα nothing έχουν το ρόλο που είχαν τα oneplus όταν πρωτοβγήκανε και τον ρόλο των nexus για τους πιο μερακλήδες.