Παντως ωραια μπάλα παιζει κ το app της Microsoft (Link To Windows).
Αν το σετάρεις μπορεις κ ασυρματα να μεταφερεις αρχεια κλπ - drag & drop, ειναι σχεδον σαν το integration που εχει η apple μεταξυ iphone + mac.
Υπάρχει τελικά τρόπος manual σε android? Εντάξει προφανώς βίντεο και φωτογραφίες είναι εύκολο. Το ερώτημα είναι στα apps που έχουν υλικό στο κινητό.
Σε δύο μέρη για service κινητών που είχα ρωτήσει μου είχαν πει όχι.
Ας είναι τύπου image όλο το κινητό δεν με πειράζει.
Μόνο τις εγκατεστημένες εφαρμογές (σαν λιστα) μπορείς να κάνεις backup Back up or restore data on your Android device - Android Help
Για να κανεις κ restore δεδομένων στις εφαρμογές, είτε με root γινεται (μπλέξιμο) - είτε αν εχει επιλογή η εκάστοτε εφαρμογή για καποιο backup (πχ viber/whatsapp που μπορεις μεσα απο την εφαρμογή να κανεις στο google drive backup)
Εφαρμογή για calls, sms, τα apps (χωρίς data εννοείται) και φωτός, βίντεος, έγγραφα κτλ να γίνονται όλα μαζί με τη μία υπάρχει;
Όπως το smart switch στα samsung.
Δοκίμασα να βάλω μια παλιότερη έκδοση του clone app της oneplus όταν λεγόταν switch και μπορούσες να κάνεις πλήρες backup αλλά για κάποιο λόγο δεν δέχεται στα permissions τα sms και δεν μπορεί να δουλέψει.
Τώρα το clone app κάνει μόνο μεταφορά από ένα κινητό σε άλλο…
Εκτός αρχειων, τις κλήσεις / sms / apps στα κρατάει το google backup.
All in one δεν εχω ασχοληθει να βρω καποια λυση για να ειμαι ειλικρινής.
Τωρα καταλαβα και τι ακριβως ψαχνεις. Κι εγω που ειχα ασχοληθει πιο παλια, δεν θυμαμαι να υπηρχε κατι τετοιο. Μου κανει εντυπωση που η Σαμσουνγκ το εδινε καπως. Με οσα επιασα απο το μνμ σου, δεν μπορεις να κανεις backup ολα τα αλλα πλην των sms και να μεταφερεις τα sms μεμονωμενα;
Αυτόν που έχω καταλάβει εγώ σαν μοναδικό τρόπο για να κάνεις τοπικο backup σε υπολογιστή είναι ο εξής.
α) Στο κινητό, Ρυθμίσεις->σύστημα και ενημερωση- >δημιουργία αντιγράφου ασφαλειας->τοπικά εφεδρικά αντίγραφα.
Το αρχείο που θα δημιουργηθεί και νομίζω είναι σε zip μορφή σώζεται στα android directory και το κάνεις αντιγραφή στον υπολογιστή.
Περιλαμβάνει όμως μόνο τις επαφές και τα μητρώα κλήσεων, τα μηνύματα, τις ρυθμίσεις και τα apps (χωρίς data, αυτό μόνο με root)
β) Όλα τα αρχεία, φωτογραφίες, μουσική, videos, documents, pdf και τα λοιπά μόνο με manual μεταφορά στον υπολογιστή συνδέοντας το κινητό με αυτόν.
Σχετικά με το clone switch που είχε παλιά η oneplus και μπορούσες να κάνεις full backup όπως το smart switch απ’ ότι καταλαβαίνω και για κάποιο λόγο το έχει αντικαταστήσει με το clone app που τώρα δουλεύει μόνο για μεταφορα μεταξύ κινητών, κατέβασα μια παλιότερη έκδοση του clone όταν ακόμα ήταν switch.
Η εφαρμογή ανοίγει κανονικά και ζητάει permissions για να δουλέψει όπως συνήθως κάνουν πολλα apps. Για κάποιο λόγο παίρνει όλες τις άδειες εκτός από τα sms και έτσι δεν μπορεί να δουλέψει γενικά το app…
Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να βρει το apk στο apkmirror, να κοιτάξει στα παλιότερα oneplus clone με ημερομηνία κυκλοφορίας 2001-2002.
αααα το επιασα
Διαβαζω ολες αυτες τις μερες που παλευετε αυτες τις ματσακονιες, και το αποπανω ειναι μονο που μου ερχεται στο μυαλο
Ε, οπως βλεπεις δινουμε μαχη για να κανουμε μπακαπ Δωσε λυσεις ορ γκετ δε φακ αουτ
Μια ειναι η λυση και αργα η γρηγορα εκει θα καταληξετε Cloud backup και τελος.
Η ασυναρτησιες με τους σκληρους κλπ ειναι πολυ απαρχαιωμενες (για εμενα τλχστον) και πολυ πιο ευκολο να τους χασεις, χαλασουν, σπασουν κλπ.
99% των μηνυματων εδω ειναι επισης απο android users, μηπως να ερθετε στο iOS master race?
Summary
Λίγο παλιό (από 2022), αλλά δε νομίζω να έχει αλλάξει και πολύ. Ίσως σου αλλάξει λίγο τη γνώμη για το δεύτερο
ΚΑΤΟΤΑΚΑΤΟ
Μια μικρή συνδρομή στο google cloud και ξεμπερδέψατε
20€/χρόνο για 100gb και 30€/χρόνο για 200gb
Τα ποσά είναι πολύ μικρά για την εξυπηρέτηση που δίνουν
Φωτογραφίες και ρυθμίσεις εφαρμογών στο cloud, αλλάζετε κινητό ή φέρνετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αυτό που ήδη έχετε και μετά έχετε να ασχοληθείτε μόνο με τα login στις τράπεζες και το wallet
Εκτός αν έχετε συγκεκριμένες εφαρμογές που απαιτούν κάτι περισσότερο
Γελάω…
σε καλό να σου βγει
αυτές είναι οι τιμές που παίζουν πάνω κάτω είτε ios, είτε android …
έχει και 100€ για 2tb
αν τραβάς συνέχεια 4k βίντεο εννοείται δεν φτάνουν… αλλά για φωτογραφίες είναι καλά
Θα άνοιγα κουβέντα τώρα αλλά συνειδητοποίησα ότι μάλλον θα ήταν άκυρο γιατί εδώ είναι για κινητά. Εγώ με το storage στον υπολογιστή το έχω το θέμα. Στο κινητό ευτυχώς δεν έχω πρόβλημα, ούτε βίντεο τραβάω ούτε φωτογραφίες, γενικά.
Σόρι για την άκυρη παρεμβολή λοιπόν, συνεχίστε.
Και τι κάνεις, ρε βασικέ;
Ό,τι κάνει κάθε βασικός βασικά πράγματα
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
(Δεν πολυψάχνεσαι με την ακριβή τεχνολογία, εδώ μέσα πληρώνουν 1000+ για ένα κινητό, και κάτι άλλες “βασικές” δεν έχουν καν κινητό ).
Καλά εγώ smartphone πριν 6 χρόνια πήρα πρώτη φορά, οπότε καταλαβαίνεις