Γυμναστήριο ή κολυμβητήριο;

Τελικά ύστερα απο εξαντλητικές δίαιτες και πολλές επισκέψεις σε διαιτολόγους, έφτασα στα επιθυμητά κιλά. Πλέον μένει η σύσφιξη του σώματος και σας ρωτώ:

Επειδή αυτό που επιθυμώ, δεν είναι το “φούσκωμα” ή να φτιάξω six packs και τα συναφή, αλλά να φτιάξω ένα σώμα στο πρότυπο του “V”.

Τι πιστεύετε οτι είναι καλύτερο απο πλευράς

  1. χρόνου (τι είναι καλύτερο για να πετύχεις ταχύτερα το σκοπό σου)

  2. απο πλευράς δυσκολίας (είτε αφορά τις καθεαυτό ασκήσεις, είτε τα οικονομικά είτε και θέματα υγιεινής)

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

Mε την κολυμβηση γυμναζεις τα παντα ταυτοχρονα και κανεις πιο ομοιομορφο σωμα αλλα και παραλληλα ανοιγουν οι πλατες σου…Απλα σου παιρνει περισσοτερο χρονο για να δεις αποτελεσματα…Εκτος κι αν ξεσκιστεις στις προπονησεις ξερω γω…
Απο οικονομικης αποψεως ενα δημοσιο κολυμβητηριο σαφως και ειναι πιο οικονομικο απο ενα ιδιωτικο γυμναστηριο…Αλλα ανοιγει και ο καιρος ρε παιδι μου, στο κολυμβητηριο θα την βρεις καλυτερα…

Στο γυραδικο της γειτονιας! :stuck_out_tongue:

πάντως με τα βάρη παίρνεις κυλά ε…αν και αυτά που παίρνεις είναι σε μυς κυρίως και όχι σε λίπος

Όταν λες παραπανω χρόνο; Σε αντιστοιχία δηλαδή με το γυμναστήριο; Περίπου πόσο παραπάνω μιλάμε;

Επίσης τι θεωρείς εντατική προπονηση στο κολύμπι; Για πόσες ώρες περίπου την ημέρα πιστεύεις ότι είναι ικανοποιητικά;

Επιπλεον βάρος με τη γυμναστική; αμαν εκανα βρε παιδιά να τα χάσω!!

ναι αλλά σε μυς! :stuck_out_tongue:

γυμναστηριο…κολυμβητηριο γενικοτερα θα σου παιρνει περισσοτερη ωρα…ενω γυμναστικη αναλογη του γυμναστηριου μπορεις να κανεις και σπιτι.

kai ta dyo… ego tora kano 11 ores proponhsh thn evdomada sth pisina, (kai liges einai) + 6 ores gymnasthrio (5 ores varh kai 1 ora aerovia). Alla asxoloumai epaggelmatika apo ta 16 :stuck_out_tongue:

Yparxei ena dhmotiko kolymvhthrio sto Goudi, sto opoio an thymamai kala kanei 40 euro o mhnas, kai prepei na exeis xarti kardiologou kai dermatologou. 50 ara pisina, eukoles ores kai genika oraio klima.

Telos, to shmantikotero einai na ftiaxeis ena programa kai na afosiothis se auto. An den mporeis, tote oti egrapsa parapano sou einai axristo.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ χωρις δευτερη σκεψη…

εκανα και γω καμποσα χρονια και αν και οσο σπουδαζω δεν εχω κανει καθολου, ακομα ειμαι δεμενος στις πλατες κτλ…με το κολυμπι γυμναζεται ομοιομορφα ολο το σωμα =οτι ειναι η λιγοτερο ‘‘επιζημια’’ γυμναστικη για το σωμα καθως δεν καταπονουνται οι μυς…

Ρε παιδι μου, γενικα με το κολυμβητηριο κανεις την καλυτερη γυμναστικη!Γιατι γυμναζεις ολους τους μυς του σωματος σου ταυτοχρονα…απλα η “δουλεια” γινεται πιο αργα!Τωρα αν αφιερωνεις καθε μερα 1,5-2 ωρες ξερω γω, ειναι καλα!!Αλλα αν δεν σου αρεσει να εισαι στο νερο και το δεις σαν αγγαρεια και προτιμας το γυμναστηριο τοτε οκ…
Αλλα το V που ειπες σιγουρα θα το κανεις στο γυμναστηριο…:wink:

Oι αρθρώσεις δεν καταπονούνται με την κολύμβηση. Οι μύες σου αν κολυμπάς εντατικά κουράζονται και αυτό είναι φυσιολογικό.

Ξάρδα καλά έκανες και έχασες τα κιλά, πρώτα από όλα. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το τι είναι το καλύτερο, πρόκειται για διαφορετικούς τρόπους προπόνησης. Γιατί θέτεις δίλημμα και δεν συμβουλέυεσαι έναν καλό γυμναστή/προπονητή που να μπορεί να σου φτιάξει ένα πρόγραμμα που να συνδυάζει και τα δύο. Και σιγά-σιγά καθώς δυναμώνουν και τα πόδια σου και αυξάνεται και η αντοχή σου να σου βάλει και τρέξιμο στο πρόγραμμα.
Ιδανικά θα έπρεπε να βρεις έναν γυμναστή που να έχει ασχοληθεί με τρίαθλο π.χ., όχι κάποιον που είναι σε ένα γυνμναστήριο πάνω από τα βάρη ή έναν προπονητή κολύμβησης που θα προσπαθήσουν να σε στρέψουν στην ειδικότητα τους.

Κατ αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Ναι η αλήθεια είναι πως έχασα (πολλά) κιλά και ο κόπος μου δεν θέλω να πάει επ ουδενοί χαμένος. Όταν ήδη ξεκίνησα δίαιτα ήμουν πεποισμένος πως μια νέα ζωή αρχίζει!

Φίλε [B]Mule[/B] το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσω έναν καλό γυμναστή, αλλά το θέμα είναι ότι δεν ξέρω που να απευθυνθώ.

Με ένα φίλο μου βρήκαμε ένα γυμναστήριο κοντά στη γειτονιά μου. Θεωρώ ότι υπερέχει έναντι του κολυμβητηρίου με την έννοια ότι πάς και φεύγεις όποτε θέλεις, δεν χρειάζεται να τρέχεις σε γιατρούς, οι πισίνες είναι γενικά ανθυγιεινές (λόγω χλωρίου), λουσίματα βαβούρες κτλ κτλ.

Επίσης ξέρω (όχι απο προσωπική εμπειρία προφανώς :Ρ ) ότι το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική. Αλλά επειδή έχω απωθημένο να βγάλω-επιτέλους-κορμάρα το ερχόμενο καλοκαίρι, γι΄αυτό και ζητάω κάτι πιο γρήγορο. Δεν θέλω φουσκώματα σαν κάτι αναβολιασμένους αλλά αυτό που θέλω και μου αρέσει, είναι να “ανοίξω” το στήθος μου και τα φτερά μου. Θεωρώ δηλαδή πως είναι ό,τι πιο ωραίο για το σώμα ενός άντρα.

Πάντως άν και παχουλός, πάντα είχα καλό “σουλούπι” και σχετικά ανοιχτές πλάτες οπότε πιστεύω θα έιναι και καλό το αποτέλεσμα.

Οκ βέβαια συν τοις άλλοις και λίγο μπράτσο καθώς και σύσφιξη στο κωλαράκι θα ήταν ό,τι πρέπει.

Έχω διάθεση γενικά για γυμναστική χρόνο όχι τόσο πολύ. Αλλά διάθεση έχω άφθονη!

Κορμάρα δε θα δεις ούτε στο γυμναστήριο, εννοώ τόσο σύντομα. Εγώ είμαι στο 2ο χρόνο, οκ μπορώ να πω ότι έδεσα αρκετά (στήθος-πλάτη-τρικέφαλοι), αλλά για να γίνω φέτες απέχω πάρα πολύ ;ρ

Mα απεχθάνομαι τις φέτες :stuck_out_tongue:

Αυτό που θέλω είναι απλώς σε μερικούς μήνες να είναι ορατή η διαφορά. Δεν είναι εφικτό αυτό;

Αυτό είναι ναι. Και θα εντυπωσιαστείς κι εσύ με το αποτέλεσμα.

αυτό ακριβώς και ειδικά αρχή η διαφορά είναι απότομη και εντυπωσιακή, αφού φτάσεις σε ένα σημείο και μετά γίνεται πιο δύσκολο. Για αυτό που περιγράφεις πάντως και στο χρονικό όριο ασυζητητί γυμναστήριο μιας και κολύμπι θες τα χρονάκια σου για να φτιάξεις σώμα.

Είναι ανάλογα και με τους μύες του καθενός. Εγώ με ένα καλοκαίρι κολυμβητήριο είχα δει τεράστιες αλλαγές. Ούτε καν καλοκαίρι βασικά, τον αύγουστο είχε κλείσει νομίζω. Υπάρχουν άτομα που μπορεί να λιώνουν στα βάρη και να μη βλέπουν καμία αλλαγή

ναι, βασικα αυτο ειναι, δικιο εχεις…αν και εγω πιο πολυ ειχα στο μυαλο μου οτι δυσκολα τραυματιζονται

Τελικά γράφτηκα παίδες σε ένα γυμναστήριο της γειτονιάς μου.

Οκ ο γυμναστής πολύ μπλα μπλα και υποσχέσεις, αλλά δεν μάσαγα πολύ επειδή ξέρω πως αυτή είναι η δουλειά του. Παρόλα αυτά θέλω να πιστεύω πως σε 4-5 μήνες θα υπάρξει μια εμφανής διαφορά.

Αυτό που με έχει φοβήσει είναι το λεγόμενο “power plate” το οποίο μου παρέχεται δωρεάν στο πρόγραμμα το οποίο επέλεξα. Αυτό που με έχει φοβήσει πέρα απο τα όποια αρνητικά λέγονται γι΄αυτό, είναι ότι κάπου διάβασα πως με το P.P αδυνατίζουν οι χόνδροι και χάνεις ύψος!!! Ξέρει κανείς κάτι γι΄αυτό; Γιατί άν ισχύει αυτό θα τον πάρει και θα το σηκώσει!

Κολυμβητηριο γιατι δεν ιδρωνεις σαν γουρουνι . Ενω με το γυμναστηριο ιδρωνεις τα ρουχα σου και αναγκαζεσε να τα αλλαζεις καθε τοσο…+ η επαφη με το νερο