Γυμναστήριο ή κολυμβητήριο;

Κολυμβητηριο μακραν για μενα

βασικα θα πω κατι τωρα μιας και συζητιεται αυτη την εποχη. δεν θελω να τρομαξεις ουτε εσυ ουτε καποιος αλλος. και το λεω ετσι ευκολα γιατι συμβαινει ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ.

[B]το τοπικο παχος που εχει ταση να συσσωρευεται στην κοιλιακη χωρα θεωρειται προπομπος και “προειδοποιει” για πιθανα καρδιαγγειακα προβληματα.[/B]

αυτο σημαινει πως οσοι εχουν παραπανω απο δαυτο και εγω εχω δυστυχως, πρεπει να το ριξουμε στους κοιλιακους και γενικα να προσεχουμε. να τσεκαρουμε και το οικογενειακο ιστορικο μας.

απο κει και περα, στην ερωτηση σου επειδη λες οτι θες και να χασεις θα σ πω τις εξης μικροσυμβουλες:

1. νορμαλ μεσημεριανο, οχι τρελες, παλευε το αν μην φουσκωνεις πολυ.
  2. τελευταιο γευμα πριν τον υπνο 2-3 ωρες (αν το τηρησεις κατ εμε ειναι θαυματουργο)
  3. χυμοι ως το μεσημερι (παχαινουν περισσοτερο απο τα φρουτα)
  4. φρουτα ως το απογευμα.
  5. για βραδυ χτυπα γαλακτογιαουρτια σαλατες κλπ.

τα 3,4 και 5 διοτι: χυμοι και φρουτα δινουν βιταμινες κλπ που δεν εχει νοημα να τις παρει αργα. ετσι θα επωφεληθεις περισσοτερο απο αυτα αν τα φας νωρις και θα σου δωσουν και ωθηση για την υπολοιπη σου μερα (υδατανθρακες, γλυκοζη κτλ…). οποτε στο βραδυνο ταιριαζει κατι πιο χαλαρο. ειναι σημαντικο να τρως καλο πρωινο. αν δεν θες να χασεις σε μυες 2 ειναι τα “μυστικα”: 1. οχι υπερβολες στη μειωση του φαγητου, 2. να τρως κρεατικα, ψαρια, γαλα, τυρι και αυγο καθε μερα. οχι ολα καθε μερα αλλα 2/5 σιγουρα :wink:

ελπιζω να βοηθησα αν οχι, εδω ειμαστε!

για να χασουμε δηλαδη αυτο το λιπος στη κοιλια θα μπορουσαμε να ακολουθησουμε: ενα απλο πρωινο,ενα νορμαλ μεσημεριανο,και ενα τελευταιο γευμα που θα αποτελειται απο καποια εκ των 5 (γαλα κτλπ)?

Μπράβο [B]Deadmeat[/B] για τις πληροφορίες.

αυτα τα 5 δεν τα ειπα για βραδυνο. γενικα να περιεχονται στην καθημερικνη διατροφη εννοουσα. απο κει και περα δεν υπαρχει τοπικο αδυνατισμα. αν θες να χασεις το πολυ λιπος εκει πρεπει να: 1.κανεις διατροφη με λιγα λιπη (ετσι θα χασεις γενικα λιπος αρα και απο εκει), 2.να γυμναζεσαι με ασκησεις που καινε λιπος (πχ διαδρομμος ελειπτικο-και παλι γενικη απωλεια λιπους), 3. να κανεις πολλες ασκησεις κοιλιακων (τοπικη). αυτα, νομιζω…

άλλος τρόπος για να χάσει στην κοιλιά δεν υπάρχει? μόνο οι κοιλιακοί παίζουν?

[SPOILER]για το “μπραβο”, πριν, σιγα. ειναι κατι που απασχολει και εμενα πολυ και ειναι πολυ σημαντικο να το προσεχουμε ολοι[/SPOILER]

απο κει και περα, δεν ξερω ΕΓΩ κατι παραπανω. η δεν μου ερχεται τωρα. σιγουρα θα υπαρχουν και αλλα. αλλα θα ειναι ολα νομιζω γυρω απο τη γυμναστικη. τοσα χρονια μαθαινω οτι δεν υπαρχει “τοπικο αδυνατισμα”, δηλαδη να φας τρωφες και να χασεις κωλο η κοιλια. αυτα ειναι μουφες για να πηγαινουνε οι βαρεμενες και να τα “σκανε” σε ινστιτουτα. τοπικο αδυνατισμα σου κανουν μονο κατι power plate και τετοια αλλα αυτα “βασανιζουν” τα οργανα του σωματος μας προκαλοντας πολυ εντονους κραδασμους και αυτο δεν νομιζω οτι ειναι παντα για καλο και δεν το πολυεμπιστευομαι για να το προτεινω.

τι αλλο? αντε ισως να υπαρχουν και ειδικες ζωνες για να σε σφιγγουν στην κοιλια και να ιδρωνεις? νομιζω εχω ακουσει κατι τετοια αλλα ειναι πολυ “περιεργα” πραγματα για να τα εμπιστευτω πριν τα δοκιμασω. και δεν προτιθεμαι χαχαχα!

Αν παιζω μιση ωρα πινγ κπονγκ αντι για διαδρομο? :stuck_out_tongue: Βαριεμαι αφανταστα.

Ακομη ακουσα οτι μπορει οι μυς της κοιλιας να κανουν το λοιπος να σπρωχτει προς τα εξω και να κανεις μεγαλυτερη κοιλια,αμα δεν εισαι προετοιμασμενος,αληθευει?

ειχες πει οτι ειναι καλα να τρωμε πολλα και μικρα γευματα την ημερα οταν προκειται για γραμμωση κτλπ…πως θα μπορεσω να το συνδιασω αυτο με απωλεια λιπους?(δεν εχω σημαντικο προβλημα.1-1,5 κιλο πρεπει να χασω οπως το κοβω)κοιλιακους κανω 200 μερα παρα μερα…αν κανω και διαδρομο καθημερινα παραλληλα με το ποδηλατο θα βοηθησει?

αν παιζεις καλο πινγκ πονγκ τοτε ειναι και γαμω! τι ηθελες τωρα και μου θυμισες το καλυτερο παιχνιδι???

το αλλο δεν το επιασα και δεν επιασα κυριως το μπολνταρισμενο. για ριπιτ πιο αναλυτικα…

καλά και εγώ με όλα αυτά που βλέπω σε διαφημίσεις είμαι πολύ επιφυλακτικός…

μήπως ξέρεις ποιες είναι όλες οι τροφές που δεν κάνουν για άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση?
εγω κόψει αλκοόλ, ανθρακικό, σοκολάτα, τηγανιτά, σνακ, κρεμμύδια, σκόρδα…
αλλά συνεχίζει να με ενοχλεί ρε πούστη μου παλι…(οχι οτι ευθύνονται αυτά…απλά οξύνουν το πρόβλημα)

[SPOILER]
*το μπράβο πάει στο οτι έκατσες και απάντησες με δυο λόγια παραπάνω…ειδικά αφού είναι για θέματα υγείας είναι σημαντικό[/SPOILER]

Εννοω αν δεν βρισκεσαι σε φαση γραμμωσης εχεις περριτο λιπος κτλ…:slight_smile:

αν μπορεις πες μια βαρος και υψος. επισης εχεις τρελα γυμνασμενα ποδια να υποθεσω σωστα? (εχει να κανει με την αναλογια βαρους υψους).

τα πολλα και μικρα γευματα βοηθουν σε μια διαιτα γι αυτο το ειχα πει. αν γυμναζεσαι κιολας ακομη καλυτερα. γυμναστικη κανεις σπιτι σου η στο τζιμ??? (διαδρομο κανε οσο μπορεις, μην ξεκινας κατευθειαν τρεξιμο, περπατα λιγο πρωτα και μην τρεχεις σε ασσυληπτες ταχυτητες. καπου 8,5-10 ειναι καλα. να νιωθεις οτι μπορεις να γεμισεις τα πνευμονια σου αερα. στη αρχη θα δυσκολευεσαι αλλα με τον καιρο θα τα καταφερεις :wink:)

οσο για το συνδυασμο που λες με απωλεια λιπους, δεν σε πιανω. εννοοεις ποιες τροφες (που τις εχουμε πει) η κατι αλλο?

ειμαι 1,76 περιπου και 64 κιλα…τα ποδια μου ειναι γυμνασμενα αρκετα ναι…γυμναστικη κανω σπιτι…κοιλιακους,καμψεις (διαφορες ασκησεις και για τα 2),μονοζυγο και δικεφαλο και θα ξεκινησω κολυμβητηριο συντομα…περιττο λιπος εχω μονο στη κοιλιακη χωρα,γενικοτερα ειμαι αδυνατος,απλα αυτο που θελω να πετυχω ειναι να γινω φλατ τελειως…
εννοω οτι ετσι οπως το αντιλαμβανομαι εγω για να χασεις καποιο λιπος θα πρεπει να κανεις καποια διαιτα…και τα πολλα γευματα μεσα στην ημερα δεν μου μοιαζουν με διαιτα…οποτε αναρωτιεμαι πως θα μπορουσα και να χασω λιπος αλλα και παραλληλα να κανω καλη διατροφη για τη γυμναστικη.

τα εχω σε ενα βιβλιο αλλα σημερα κατεβηκα αθηνα και δεν το εχω μαζι μου. εχεις αληθεια ΓΙΠ ε? τι μαλακια… γενικα νομιζω θες συνεχεια “μαλακες” και ελαφριες τροφες. δηλαδη νομιζω και τα ΚΑΥΤΕΡΑ ειναι κατι που πρεπει να αποφευγεις. απο κει και περα νομιζω πως οι συμβουλες του γιατρου σου πρεπει να ειναι η βιβλος σου…

το εχεις καιρο??

δεν εχω ακουσει κατι τετοιο και μου φαινεται λιγο ηλιθιο :lol:
ελπιζω να μην το σκεφτηκες εσυ :lol:
σκεψου οτι η κοιλια ειναι γεματη οργανα και αποθηκευτικο χωρο για το φαγητο. ολο το λιπος ηδη ειναι γυρω γυρω. αρα προς τα που πιο"εξω" να παει? εκτος αν το εννοεις αλλιως και δεν σε εχω καταλαβει…

βασικα εχεις γαμω τα κιλα. μην χασεις αλλο. πριν σου απαντησω, αλλη μια ερωτηση: ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το μαζεμενο λιπος ειναι στο κατω μερος της κοιλιας σωστα???

κατω ισως περισσοτερο αλλα εχω γενικοτερα…[SPOILER]μπορω να σου στειλω φωτο μεσω πιεμ αν δε σε πειραζει(δεν ειμαι τριχωτος πιθηκος :p)[/SPOILER]

πιστοποιημένα 2 χρόνια με έναν χρόνο χαμένο από διάφορους γιατρούς που επέμεναν ότι δεν είναι κάτι(και κατάφεραν να γίνω χειρότερα), και γενικότερα πόνους εδώ και …6 χρόνια…:-s

το κακό είναι οτι χτυπάει τόσο άσχημα στο στήθος και αριστερά πάνω που με καθηλώνει…!
το σταματάω εδώ γιατί το συζητάω σε λάθος μέρος…

οκ στειλε αλλα ειμαι δεσμευμενος :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πωωω κατσε:p
Wikihow το διαβασα,ελεγε οτι ισως πιεστει το λιπος και κανεις “μπακα”,αποτι θυμαμαι.Και μενα χαζο μου φανηκε αλλα σκεφτηκα να ρωτησω.

Anyways,αμα κανω μια καθημερινη διαιτα,αεροβια γυμανστικη και κοιλιακους,πιστευω κατι θα γινει.

Οσοι ενδιαφερστε για κοιλιακους/και γυμναστικη στο σπιτι δειτε αυτο το βιντεο
http://www.youtube.com/watch?v=9tDZRogSbbU