Με τι επιχειρήματα θα υπερασπιζόσασταν το μέταλ;

Πολλοί έχουν κατηγορήσει το μέταλ ότι δεν αξίζει να συγκαταλέγεται στα μουσικά είδη, γιατί απλώς “αυτό το πράγμα δεν είναι μουσική”. Τα συνηθέστερα που έχω ακούσει είναι: “Πώς το αντέχεις αυτό; Ο τραγουδιστής τσιρίζει, δεν τραγουδάει! Ούτε και καταλαβαίνεις τι λέει!”, “Αυτό δεν είναι μουσική, αλλά θόρυβος και οχλαγωγία”, “Οι ηλεκτρικές κιθάρες ακούγονται σαν πριόνια και τα ντραμς σαν κατσαρολικά που χτυπιούνται μεταξύ τους- το λες μουσική;”, “Σε εκφράζουν στίχοι που μιλούν για αιμοποσίες, σατανικά τελετουργικά και δολοφονικά ένστικτα; Η μουσική θα έπρεπε να εξευγενίζει!” και άλλα τέτοια. Αν και όλα αυτά τα άτομα κατακρίνουν το μέταλ σα σύνολο, θα μπορούσαμε από τις “κατηγορίες” να υποθέσουμε πως απευθύνονται κυρίως σε death και black μέταλ, απλά δεν κάνουν το διαχωρισμό…

Τι θα τους απαντούσατε λοιπόν σε αυτές και σε ανάλογες κατηγορίες υπερασπιζόμενοι το μουσικό είδος που ακούτε;

Σημείωση: Μην αρχίσει τώρα ο καθένας να κατεβάζει Παναγίες- έχει ενδιαφέρον να καταγραφούν σοβαρά επιχειρήματα… :b

F.O.A.D.

ότι γαμάει

καποιος που δεν εχει ακουσει και δεν μπορει-θελει να κρινει αυτη τη μουσικη με σοβαρο τροπο δεν θα καταλαβει ο,τι και αν του πουμε. με τιποτα. εγω το μονο που μπορει να πω μερικες φορες ειναι οτι “αναφερεσαι στη μειοψηφια, υπαρχουν μπαντες με πολυ σοβαρη θεματολογια στιχουργικα και φυσικα οσον αφορα στο μουσικο κομματι αν ψαξεις πιο βαθια μπορει να ανακλυψεις κατι πολυ ομορφο”. αλλα ολα αυτα ειναι ασκοπα λογια για οσους δεν προτιθενται να ακουσουν το αγαπημενο μας ειδος. αρα δεν εχει νοημα η χρηση επιχειρηματων.

να στο πω κι αλλιως? για σους ακουνε μεταλ, ολοι αυτοι οι ισχυρισμοι ειναι τουλαχιστον ΗΛΙΘΙΟΙ. τα πραγματικα επιχειρηματα ειναι ατακες του στυλ “εισαι ηλιθιος και αφου δεν ξερεις ΜΟΚΟ”. αλλα ουτε αυτο εχει νοημα… ποτε δεν θα οδηγησει καπου μια συζητηση με ατομα που δεν εχουν τη διαθεση να καταλαβουν. και οσοι το απορριπτουν χωρις καν να συζητησουν 99% ανηκουν σε αυτη την κατηγορια.

Χαχαχ, ελάτε ρε παιδιά, γίνετε πιο αναλυτικοί!!
Μετά εγώ αντί για μία σειρά γράφω πέντε και μου έχουν βγάλει τ’ όνομα ότι γράφω ποστ-κουρτίνες! :stuck_out_tongue:
Και μιας και άνοιξα εγώ το θρεντ θέλω να “απαντήσω” πιο μετά τις “κουρτίνες”, μην ανοίγω και διάλογο με τον εαυτό μου…

ΥΓ: Ο χρήστης Deadmeat εξαιρείται- όταν έκανα το ποστ δεν είχα διαβάσει το δικό του.

http://www.youtube.com/watch?v=4EL67mjv1nM

με αυτό.

χααχαχ το σχολιο : Dio to Satan-> “Bitch get of my chair” τα σπαει. :lol: Εμπνευσμενο

Κλασσικη συζητηση γυμνασιου/λυκειου. αν ημουν ακομα σε εκεινη την ηλικια θα του ελεγα να παει να σπασει κανα πιατο στα μπουζουκια, οτι ειναι μουνοδουλος, οτι ειναι προβατο, οτι οι μεταλαδες δεν ακουν μουσικη για να ριχνουν γκομενες, οτι δεν τους ενδιαφερουν τα τρεντς, οτι ειναι οι μονοι που αγαπουν πραγματικα αυτο που ακουνε και ας τους εχει βαλει η κοινωνια στο περιθωριο και μετα θα του γραφα μια κασετα να ξεστραβωθει. αν ηταν αντρας θα του γραφα μειντεν, αν ηταν γκομενα, σαβατατζ \m/

Λίγο κυνική η απάντηση που θα δώσω αλλά έτσι απλά είναι τα πράγματα για ότι είδος και να γούσταρα:

Γιατί μ’ αρέσει.

Γενικά δε με νοιάζει και πολύ να υπερασπιστώ ή όχι το μέταλ (και το οποιοδήποτε μέταλ) [B]σε κάποιον που έχει τα παρακάτω “επιχειρήματα” και[/B] είτε είναι γέρο(ξούρα)ς οπότε έχει μεγαλώσει με τελειώς διαφορετικά ερεθίσματα/εμπειρίες κλπ, είτε χύνει με πετρέλη και νίνο, είτε είναι ιντι-λατερνατιβ-χιπστεροτσουτσέκι που νομίζει πως έχει βρει την Αληθεια (mr_ δε πάει σε σένα αυτό!), είτε είναι ηλιθιότατος κολλημένος καθηγητής ορθοφωνίας ή καλλιτέχνης κλασσικής μουσικής… Απλά γελάω και αποφεύγω την όποια συζήτηση

Το μόνο στο οποίο είμαι λίγο φλωράκι, και (δεν είναι ότι με βρίσκει ακριβώς σύμφωνο αλλά) έχω αναρωτηθεί κάποιες φορές είναι στο πάρα πολύ περίπου (βγάλε δηλαδή σατανίλες κλπ που έχουν φάση) αυτό:

Κύριως αναφέρομαι σέ κάποια ακραία death, grind, goregrind κλπ

Πάνω κάτω αυτά που είπε ο Ντίνος πιό πάνω.
Αλλά θα πάω και ένα-δύο βήματα παρακάτω.

Εντάξει για 16-17 χρονών καλό θεματάκι για συζήτηση είναι :stuck_out_tongue:
Οι πιό πολλοί τα κάναμε αυτά, anyway πάμε λίγο σοβαρά.

Δεν θέλω να υπερασπιστώ το μεταλ και κανένα μεταλ. Δεν με ενδιαφέρει. Να ξεκολλήσουμε λίγο με το ότι μεταλ= η μόνη καλή μουσική-και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Επίσης κάποιος που ακούει μεταλ δεν γίνεται αυτομάτως σοβαρός/καλός άνθρωπος.
Οι μεγαλύτεροι το ξέρετε και οι μικρότεροι θα το καταλάβετε αργότερα. Δεν το λέω υποτιμητικά, και εγώ το ίδιο έπαθα.

Πριν κάποια χρόνια ένας σοφός άνθρωπος μου είχε πεί μια φράση για τη μουσική γενικά και ακόμα τη θυμάμαι και θα τη θυμάμαι πάντα.
“Δεν ξέρεις τι μπορεί να ακούγεται ως μουσική στα αυτιά του άλλου”.

με κανενα

γιατι στο σοβαρο επιχειρημα που το χω ακουσει απο ατομο πανω απο 20χρονω “πως ακους κατι που δεν ειναι στη γλωσσα σου(:!:)” απαντησα με το εξισου αποστομωτικο σοβαρο επιχειρημα οτι το προτιμω απο το να ακουω “σε μισω σ αγαπω σημειωσατε διπλο”(:!::!:slight_smile:

[SPOILER]μετα μ απαντησε βεβαια οτι μια χαρα στιχος ειναι:?[/SPOILER]

ενταξει πανω κατω συμφωνω με την αποψη οτι ο καθενας ακουει οτι θεωρει ο ιδιος μουσικη.

Αγαπητή William Wilson, το ερώτημα που θέτεις αρχίζει και τελειώνει στην εφηβεία. Μετά από 5-6 χρονάκια, αν εσύ η ίδια δεν έχεις εγκαταλείψει το μέταλλο, τότε δεν θα σου καίγεται καρφάκι να βρεις επιχειρήματα να το υπερασπιστείς. Ίσα ίσα. Απλά δεν θα ασχολείσαι. Δεν το νιώθει ο άλλος; Πρόβλημά του. Τέλος.

Καλα αυτο το “πως ακους κατι που δεν ειναι στη γλωσσα σου” το εχω ακουσει και εγω. Το βρισκω τελειως φαουλ. Απο τη στιγμη που καταλαβαινω τη γλωσσα, δε βλεπω το γιατι να παιζει καποιο ρολο. Ο συγκεκριμενος που μου το ειπε μαλλιστα ηταν και κριτικος και του ειπα οτι με την ιδια λογικη, αφου και εκεινος μεγαλωνοντας στην Κρητη και σε χωριο κιολας, ειχε μαθει με παραδοσιακα Κρητικα, δε θα επρεπε να ακουει και τα κλασσικα κλαμπαδικα/σκυλαδικα γιατι δεν ειναι αυτα τα τραγουδια με τα οποια μεγαλωσε και ειναι πιο εξοικιωμενος (πανω σε αυτο βασιζε αυτο που ειπε για την αλλη γλωσσα).

Το “υπερασπιζομαι τη μεταλ” το βρισκω λιγο λαθος χαρακτηρισμο. Ακουγεται καπως σαν να πρεπει σωνει και καλα να υπερασπιστεις τη μεταλ με παρωπιδες, αλλα καταλαβαινω τι εννοεις. Ειναι και λιγο ανουσια κουβεντα γιατι οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω, who cares? Αν ειναι να μπεις σε αυτη τη διαδικασια παντως, το δικο μου “επιχειρημα” ειναι πολυ απλα οτι μουσικα το θεωρω καλυτερο απο αλλα ειδη μουσικης, αλλα και με γεμιζει και με εμπνεει πιο πολυ.
Γιατι το θεωρω “πιο πολυ” μουσικη απο ενα μπιτακι που καποιος το εχει φτιαξει στον υπολογιστη και εχει πεταξει κατι στιχους απο πανω.

Το στιχουργικο κομματι αρκετες φορες το αγνοω καλως ή κακως. Κρινω τη μουσικη για το μουσικο κομματι. Στους στιχους μπορει να βαλει ο καθε τραγουδιστης ο,τι του κατεβει οποτε γιατι να δωσω βαση και να χαλασω το κομματι γι’αυτο? Ας μη το παω μακρυα ομως.

Οι πιο πολλοι που τα λενε αυτα για τους στιχους και τα ουρλιαχτα, προφανως εχουν μια εντελως ηλιθια ιδεα για το μεταλ και τεινουν να το συνδεουν μονο με death/gore κλπ. Εβαλα σε καποιον που μου ελεγε οτι ολα τα μεταλ ετσι ειναι, να ακουσει Kamelot, και μου ειπε οτι αυτο δεν ειναι μεταλ. Ε τρεχα γυρευε. Αντε να κατσεις τωρα να ασχοληθεις και να κανεις κουβεντα με τετοιους μπετοβλακες.

καλα εδω πανω μπορει να γινει τρελο φλειμ

Ελευθερα. Να διευκρινησω οτι δεν ειπα οτι το θεωρω καλυτερο απο ολα τα αλλα ειδη μουσικης. Απλα απο μερικα αλλα.

Aυτη τη στιγμη σε καποια αλλη γωνια του διαδικτυου,στο φορουμ του [B]Klarining.gr[/B] ειμαι σιγουρος πως ο γιουζερ [B]tha_ta_kapsw_tarimadia_talefta_mou [/B]ποσταρει αναρωτουμενος γτ μερικοι ανθρωποι θεωρουν σκουπιδι το νεο επος του [B]Σακη Καψουρογλου[/B].

Δν υπαρχουν κατατρεγμενα ειδη μουσικης .nuf said.

“Αυτο ακριβως τπτ αλλο” που λεει ο προεδρος του Εδεσσαικου,ο Θεοφιλο και ο Γρακχος.

[SPOILER]Μια ειναι η ατακα αν σου λενε μλκιες για τη μουσικη που ακους.[B][SIZE=“3”]ΝΟΙΩΣΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΧΑΛΒΑ ![/SIZE][/B] :p[/SPOILER]

ακους κατι επειδη το βρισκεις συγκριτικα καλυτερο απο κατι αλλο (με το οποιο δεν εχεις καν ασχοληθει btw) ? δηαλδη αν αυριο ασχοληθεις με ενα αλλο ειδος που θα το θεωρησεις καλυτερο (δεν ξερω με τι κριτηρια) απο το μεταλ, θα σταμτησεις να ακους οτι ακουγες ως τωρα?

και η λογικη του “μπιτακια που εχουν φτιαξει στον υπολογιστη και εχουν πεταξει στιχους απο πανω” ειναι ακριβως η ιδια με το “γρατζουνανε κιθαρες και ουρλιαζουν”.

λογικη μεταλ χαμερ “ακουστε το καινουριο nile που γαμαει και αφηστε τους αλλους να ακουνε Britney” (πραγματικη κριτικη στο black seeds).

Ε, Βαγγέλη, εδώ που τα λέμε δεν είναι κακό κάποιος να θεωρεί ότι η μουσική που ακούει είναι καλύτερη από άλλες.

ενταξει οχι, αρκει να χει δικιο.