Πανελληνιες

Σε κάποιες πολυτεχνικές σχολές παίρνουν όλοι επιδότηση για υπολογιστή

γεαχ!κ γω σε μικρη πολη μεγαλωσα

:smiley:

Ερώτηση, ποιός γνωρίζει απο, Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας στην Λαμια, και Φιλολογία, πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι καλά τμήματα, αυτο στην Πελοπόννησο,καλό ειναι σε σχέση με την Αθήνας ;

Πελοποννησου αν εννοεις αυτο στη καλαματα,εχω ακουσει ειναι πολυ καλο

Φέτος δεν ανοιξα βιβλίο και κατα συνέπεια θα ξαναδωσω πανελληνιες.

Ασχετο αλλα δεν υπαρχει πιο εκνευριστικο πραγμα απο κατι παλικαρια τα οποια εχουν πεθάνει απο το διαβασμα και δεν επικοινωνουν με το περιβαλλον και στο τελος της χρονιας τους δειχνουν στην τηλεοραση ως αριστουχοι που ειναι και εκεινοι κανουν την κλασσικη βαρετη και σιχαμενη δήλωση΄΄Εεεε εγώ δεν διάβασα πολυ 1-2 ωρες την ημερα΄΄.
Αφού διαβασες ρε φιλε,πες το δεν ειναι ντροπή.

ε νταξ αυτο ειναι ψεμα. θεωρω πως αξιζει να γινεις “φυτο” στο διαβασμα στην τριτη λυκειου γιατι κανεις κατι για σενα και το μελλον σου. δεν ειπα να μην επικοινωνεις και με το περιβαλλον. απο κει και περα ειναι επιλογες. εξ αλλου αλλοι χρειαζονται περισσοτερες ωρες διαβασμα και αλλοι λιγοτερες.

Ο καθενας εχει τους ρυθμους του στο διαβασμα. Οκ, δεν μιλαμε για τραγικες καταστασεις λιωσιματος, αλλα στην 3η χρειζεται ενα καλο λιωσιμο αμα θες να πετυχεις κατι τουλαχιστον. Εγω ποτε δεν μπορεσα να διαβασω πολλες ωρες συνεχομενα αλλα το παλεψα καπως φετος και κατι εκανα :stuck_out_tongue:

ενα καλο λιωσιμο αλλα οκ πρεπει να καταλαβουν οτι υπαρχει ζωη και περα απο το διαβασμα και το γραφειο τους

Ti να κανουμε ομως που οι υψηλοι στοχοι το απαιτουν αυτο το λιωσιμο ομως;;;

Δε νομιζω οτι ενας που θα κατσει να “ψοφησει” στην τριτη ειναι φυτο και πρεπει να νιωθει καποιο κομπλεξ.

Ισα ισα. Μαγκια του που κανει την προσπαθεια του και τα καταφερνει.

Ας πουμε, εγω ειμαι μια ζωη καλος μαθητης χωρις να χρειαστει να ειμαι διαφορετικος απο φιλους και γνωστους.

Δε νομιζω οτι αν λιωσω και περασω εκει που θελω θα ενοχληθει καμια τριχα απο τα αρχιδια μου απο τον οποιονδηποτε και τα σχολια σου.

Βεβαια απο κει και περα αυτο που λες για ορισμενους για το γραφειο και το διαβασμα θα το βρουν μπροστα τους.

Αν ειναι σ’ ολη τους τη ζωη ετσι και οχι μονο στην τριτη λυκειου που σφιγγουν οι κωλοι, εχουν μεγαλοι πιθανοτητα να γινουν “μπουφοι με πτυχιο πολυ καλης σχολης” την ωρα που μαθητης του 10 θα εχει βρει το δρομο του.

Κι αυτο γιατι η “γυαλα” του διαβασματος ειναι απο ενα σημειο και μετα παγιδα.

Πολυ σωστο αυτο. Υπαρχουν μαθητες που θελουν να περασουν νομικη πχ γιατι θα συνεχισουν να ειναι καλοι μαθητες καπου, οχι γιατι τους αρεσει πραγματικα το δικηγοριλικι. Μερικοι δεν ξεφευγουν απο αυτο το πακετο και δεν ξερουν τι θελουν η τι μπορουν να κανουν. Το να σκιστεις στο διαβασμα ειναι αλλο. Απλα καλο ειναι να καταλαβαινουμε πως δεν εξαρταται ολη μας η ζωη απο τις πανελληνιες.

Παιδες, επειδη μπαινω στην σελιδα του πανεπιστημιου Ιωαννινων και δεν λεει τι δικαιολογητικα χρειαζοντaι για εγγραφη στις σχολες, μπορειτε να πειτε οσοι εχετε περασει τι χρειαστηκατε??? Thanx :smiley:

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

-Αίτηση για εγγραφή.

-Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

-Εξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

-Εκτός των παραπάνω και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο (90% και 10%) υποβάλλουν και αντίγραφο της βεβαίωσης (πρόσβασης) της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του Ν. 2525/1997, όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του Ν.2909/2001. Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Πηγη εδω

Επισης δε ξερω αναλογα την σχολη μερικες χρειαζονται και διαφορες εξετασεις απο νοσοκομεια η ακτινογραφιες.

Εντιτ:
Κοιτα και ΔΩ που σε ενδιαφερει αμμεσα λογικα αν δεν το ειδες:p

Thanx :). πρεπει να τελειωνω σιγα σιγα απο αυτα μην πεσουν ολα μαζι και ψαχνομαι :stuck_out_tongue:

Και ναι και όχι. (γράφω πολλά από κάτω και πάνε σε όλους τους ενδιαφερομένους ως φιλική συμβουλή)

Καταρχάς, δε μπορείς να πιάσεις 19,999 μόρια δίχως να έχεις διαβάσει. Αυτό είναι προφανές. Από την άλλη, βλέποντας τους πρωτοετείς στις υψηλόβαθμες σχολές του ΕΜΠ και οι οποίοι έπιασαν εξωφρενικά πολλά μόρια, χωρίζονται σε 2 κατηγορίες και σχεδόν 50-50. Η μία κατηγορία είναι άτομα που ήταν η μάνα τους έξω από το δωμάτιο με την παντόφλα και διάβαζαν ακόμη και όταν περπατούσαν στο σχολείο και η άλλη κατηγορία είναι όντως άτομα που διάβασαν λιγότερο από πολύ κόσμο που έγραψε πιο κάτω από αυτούς. Βέβαια, ποτέ κανένας δεν πρόκειται να πει στη τηλεόραση “δεν έχω δει ήλιο εδώ και 24 μήνες”, οπότε η μπάλα παίρνει κι αυτούς που δεν ξεσκίστηκαν και τόσο όσο θα φανταζόταν κάποιος, στο διάβασμα.

Αυτό το παράδοξο καταρχάς, οφείλεται σε ένα και μόνο λόγο και εμφανίζεται σχεδόν σε όλους τους βαθμούς εξετασθέντων που όντως κάτι είχαν διαβάσει (όχι μόνο στα 19,999 μόρια δηλαδή). Το συνεχές πήδημα του μαθητή από όλες τις μπάντες (σχολείο, φροντιστήριο, σπίτι) για να μαθαίνει είναι η κύρια αιτία. Εδώ και κάμποσα χρόνια, οι μελέτες έχουν δείξει πως ο μαθητής κάθε 6-7 εβδομάδες πρέπει να κάνει μία εβδομάδα διακοπές, αλλιώς πέφτει αισθητά η απόδοση του, βαριέται και δεν αφομιώνει την ύλη.

Την περίοδο των πανελληνίων, φροντίζουν οι πάντες να εφαρμοστεί στο μαθητή το ακριβώς αντίθετο (αποκλείεται να πει ποτέ ο ιδιαιτεράς ή ο φροντιστηριάς: “Εγώ λέω να μην πληρωθω για μια εβδομάδα, γιατί αυτό είναι καλό για το παιδί σας…”). Κάθε μέρα του διδάσκουν τεράστια κομμάτια ύλης, τις περισσότερες φορές 3 και 4 φορές, ο εγκέφαλος σύντομα φτάνει σε σημείο κορεσμού της πληροφορίας, όπου αδυνατεί να διαχειριστεί άμεσα νέες και στο τέλος ο μαθητής έχει διδαχτεί πράγματα που σε λίγους μήνες έχει ξεχάσει. Ακόμα χειρότερα, το καθαρό μυαλό αρχίζει να χάνεται, το άγχος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν έχεις κουραστεί τόσο πολύ και από τη στιγμή που παύεις πλέον να αφομοιώνεις πληροφορίες με τους αρχικούς σου ρυθμούς, συνεπάγεται κενά που θα τρέχεις να τα καλύψεις τελευταία στιγμή. Κι αν αυτό γίνει σε όλα τα μαθήματα, τότε έχεις πρόβλημα, γιατί παραμονές των εξετάσεων δε θα μπορέσεις να τα βγάλεις όλα σωστά.

Από την άλλη, αν φτιάξεις ένα όμορφο πρόγραμμα, που θα σου επιτρέπει να ξεκουράζεσαι (και με αρκετό ύπνο που είναι το Α και το Ω της σωστής μάθησης) και που θα τελειώσεις νωρίς την ύλη για να καλύψεις τα όποια κενά σου νωρίς, θα οδηγήσουν και στο να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο και να είσαι πιο χαλαρός τις μέρες των εξετάσεων και το κυριότερο να έχεις καθαρό μυαλό.

Εμένα αυτό που μου έχει μείνει από τις πανελλήνιες, είναι πως όταν βγαίναμε από την αίθουσα, οι περισσότεροι έλεγαν “Όχι ρε πούστη μου! Αυτό το ήξερα!” και αισθητά λιγότεροι “Οκ, αυτό δε το ήξερα…” (εξαιρούνται οι τουρίστες). Οι περισσότεροι έχουν τις γνώσεις κάπου στο μυαλό τους. Τη στιγμή των εξετάσεων όμως, αυτό που μετράει είναι ποιοι τις έχουν οργανώσει καλύτερα στο μυαλό τους και έχουν το καθαρό μυαλό για να τις ανασύρουν…

Εγώ έτσι όπως θα το οργανώσω θα έχω από δευτέρα έως παρασκευή ιδιαίτερα και δύο φορές την βδομάδα από δύο μαθήματα αλλά σάββατο και κυριακή θα είμαι ελεύθερος και σκέφτομαι να διαβάζω πολύ αυτές τις μέρες.Εσείς που περάσατε πως σας φαίνεται το πρόγραμμα αυτό?

• αρκετές επαναλήψεις τα χριστούγεννα.

Να αποφυγεις οσο μπορεισ το ξενυχτι. Διαβασμα μονο μεχρι αργα το απογευμα και μετα καθεσαι να χαλαρωσεις η κοιμασαι. Μην διανοηθεις να διαβασεις πχ μεχρι τις 4-5 το πρωι, σε κανει ρακο

Θα επιβεβαιώσω. Ισχύουν αυτά ακριβώς που λες, μόνο που το ποσοστό θα το έλεγα 60-40, αλλά μικρή η διαφορά.

Από αυτό το 60%, το 30% στρώνει όταν μπαίνει στο πανεπιστήμιο και το υπόλοιπο 70% παραμένει ακριβώς όπως όταν έδινε πανελλήνιες και μας γυρνάνε τα άντερα ανάποδα όποτε είναι να πάμε σχολή, με τον κάθε καμμένο ηλίθιο να πούμε. Ου να μου χαθείτε, ζωάδια! Nα δω πότε θα φύγω από κει μέσα!

:oops:

Ακριβως. Φετος δεν ξενυχτησα ουτε μια φορα για το διαβασμα. Γενικα, θα ελεγα οτι γυρνωντας απο το φροντιστηριο το απογευμα-βραδυ, δεν πολυανοιγα βιβλιο. Προτιμουσα να διαβαζω στο σχολειο το πρωι με mp3 στα αυτια ή το μεσημερακι πριν παω στο φροντιστηριο.

Α και εννοειται οτι η βολτα του Σαββατου ΔΕΝ κοβεται. Πρεπει να ξεσκας, οπως ειπε και ο Karvou.

Εγω προσωπικα με πολυ λιγο διαβασμα, θεωρητικη κατευθυνση και με ανωμαλιες στις βαθμολογιες( ιστορια ο εας 85/100 και ο αλλοσ 55/100) στο σπιτι εβγαλα 16200 μορια. Οσον αφορα τον τροπο διαβασματος, αν σχολουσα 9 το βραδυ απ φροντιστηρια, εκανα μια βολτα μεχρι τις 10, γυριζα σπιτι, εκανα καμια ασκηση αν εια ορεξη και μετα υπνος η οτιδηποτε αλλο. Κυριακες εγραφα διαγωνισματα, οποτε διαβαζα αρκετα το Σαββατο, αλλα το βραδυ με την παρεα για μια μπυρα εβγαινα. Επισης οπως ειπε ο Τιμεους, σχολειο με mp3 χαλαρα, και προσοχη φροντιστηριο ΚΑΙ σχολειο.Ολα προσφερουν κατι ψηλα, ειδικα αν εχεις καθηγητες με ορεξη, τους οποιους εγω στο σχολειο ειχα. Τροπο θελει, οχι κοπο. ΕΝα στανταρ προγραμμα, που δεν θα εχει μεσα πολυ πηξιμο και ξενυχτια. Ελπιζω να βοηθησα καπως:wink:. περναει γρηγορα ο καιρος, δεν ειναι τιποτα :wink: