Τώρα το λες αυτό που αδερφή μου πέρασε ΕΜΠ; #-o
Εγώ, δίχως να το προτείνω, παραθέτω το πρόγραμμά μου, που απέδωσε 16.800 μόρια:
α) Οπωσδήποτε καθημερινό διάβασμα -έστω και το ελάχιστο- από 1-2 ώρες.
β) Ξεκούραση αμέσως μετά το φροντιστήριο χωρίς ξενύχτια.
γ) Βόλτα και ξέσκασμα το Σάββατο, ανελιπώς. Και γενικώς ψυχραιμία.
δ) Σκληρές επαναλήψεις την Κυριακή, όση ώρα πάρει.
ΔΕΝ το προτείνω όμως γιατί:
α) Δεν είναι σταθερό πρόγραμμα. Πρέπει να μοιράζεις το διάβασμα, για μην σκίζεσαι τις Κυριακές όπως εγώ.
β) Δεν βγαίνει η ύλη έτσι. Κακά τα ψέμματα. Είχα κενά.
γ) Η υπερβολική ψυχραιμία βλάπτει.
Δεν υπάρχει πρότυπο πρόγραμμα, σε καθέναν ταιριάζει διαφορετικό για την “επιτυχία”.
Τεσπα, καλή πούτσα σε όλους φέτος παίδες και άντε με το καλό να δώσουμε και να πετύχουμε εκεί που θέλουμε!
Η βόλτα χρειάζεται σίγουρα γιατί μετά από λίγο θα φρικάρεις. Με την ψυχραιμία διαφωνώ. Πιστεύω ότι και αυτή χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό. Είναι πολλά τα παραδείγματα ατόμων που ενώ ήταν φοβεροί μαθητές λόγω έλλειψης ψυχραιμίας δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα μέγιστα.
Η υπερβολική λέω. Η ψυχραιμία όμως σίγουρα είναι απαραίτητη. Έχεις δίκιο.
Ρε παιδιά εδώ έχω ένα θέμα.Έχω ακούσει για πρόγραμμα πανελληνίων ότι πρέπει να μην πέφτεις κάτω από 20 ώρες την εβδομάδα(για διάβασμα).Εγώ διαβάζω γύρω στις 15-16 και πραγματικά δεν έχω πρόβλημα.Μαθηματικά είμαι ήδη μπροστά(ακρότατα),όσες ασκήσεις μου βάζει τις κάνω,φυσική έγραψα πολύ καλά στο σχολείο(90 με υψηλότερο τάξης 93),πληροφορική πάω και εκεί καλά και στα τεστ γράφω από 87 μέχρι 98,έκθεση γύρω στο 16-17 όταν έχω κέφια και αοδέ και μαθ γεν μια χαρά.Δεν τα λέω για να διαφημιστώ απλά γιατί εδώ και 2 βδομάδες με έχει φάει το άγχος μπας και δεν διαβάζω πολύ.Και πράγματι δεν διαβάζω αλλά πάω καλά.Δεν ξέρω αλλά πρέπει να διαβάζω περισσότερο ή ξέρω γω όσο μου βγαίνει για να τα πηγαίνω καλά?πλζ απαντήστε με σοβαρότητα γιατί μόνο παιδιά που έχουν τελειώσει μπορούν να απαντήσουν σωστά σε αυτό και να μου πούνε τι πραγματικά παίζει
Ρε ούτε καν!!! Μην τους ακούς ρε και προπαντώς μην έχεις αγχος…Ο καθένας με τους ρυθμούς του
Εγω που δινω φετος μπορω να πω μονο πως βλεπω να συμβαινει το ιδιο που συμβαινει ολες τις αλλες χρονιες οσον αφορα το θεμα του διαβασματος. Πας με δικο σου προγραμμα, ασε τ’ αλλα που λενε οι ψυχαναγκαστικοι. Θες 1 ωρα για το 100; οκ. Θες 4; Παλι οκ. Το μονο κοινο στον τροπο διαβασματος φετος ειναι πως οι περισσοτεροι θελουν να χασουν ενα χρονο της ζωης τους σπαταλωντας το στο αγχος.
εμένα αρχίζει και με πιάνει όταν σκέφτομαι πως θα νιώθω άμα βγάλω ξέρω γω 15-16 χιλιάδες μόρια.Εσύ πόσο διαβάζεις περίπου?
Εννοειται οτι ο καθενας διαβαζει οσο θεωρει οτι πρεπει για να κραταει ενα ικανοποιητικο επιπεδο.οι υπερβολες μονο αγχος προκαλουν. νταξ εγω διαβαζα πανω κατω 4 ωρες τη μερα. αλλος μπορει να θελει περισσοτερο η λιγοτερο για να βγαλει το ιδιο διαβασμα.
15-16 χιλιαδες μορια δεν ειναι λιγα γενικως. Αν θες καμια υψηλοβαθμη σχολη ειναι αλλη φαση αλλα και τοσα δεν δειχνουν οτι εισαι αδιαβαστος. Εγω διαβαζω αναλογα με το τι εχω. Απο 1 μεχρι και 4 αν χρειαστει την ημερα. Αν ειναι 1 ωρα διαβαζω συνεχομενα, αν ειναι 4 κανω διαλειμματα. Γενικα δεν εχω ψηλο στοχο αλλα με το διαβασμα που κανω εχω βαρεσει και 85αρι στην ιστορια και πρωτη χρονια καθομαι να μαθω κατι παπαγαλια… επιτυχια σου λεω. Προγραμμα χρειαζεται, μην αγχωνεσαι, χειροτερα τα κανεις. Αν και εδω που τα λεμε, δεν πα να σε λουζει κρυος ιδρωτας, αν τα ξερεις, γραφεις.
Ρε εννοειται πως δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι.Ο καθενας με τους ρυθμους του.Ειδικα αμα τα πιανεις ευκολα και στροφαρεις δεν θα εχεις προβλημα.Εγω θελω να βγαλω 13500-14000 και διαβαζω 1-2 ωρες την ημερα και σ/κ αρκετα και τα παω πολυ καλα.ΑΟΔΕ,Αναπτυξη και Εκθεση ας πουμε χαλαρα 16αρια και φαντασου οτι τις προηγουμενες χρονιες ημουν πραγματικα οτιναναι:p Καλη επιτυχια παντως σε ολους,να περασει ο καθενας εκει που γουσταρει και ας αφησουμε τα αγχοι και τις πιπες που λενε στην ακρη.
Στην Έκθεση μετράει κι η ορθογραφία πάντως…
Ρε δεν πρέπει καν να κάνετε ερωτήσεις του τύπου: Eσύ πόσο διαβάζεις
Οι Πανελλήνιες είναι άλλο ένα ανέκδοτο στο Ελλάντα. Αφορμή για να το παίξουν μερικοί μάγκες και αιτία για να χάσουν κάποιοι τη γη κάτω απ’τα πόδια τους γιατί δεν ξέρουν να ελέγχουν το άγχος τους.
Τσιλ άουτ, μια χαρά θα πάτε αν κλείσετε τ’αυτιά σας σε ό,τι σας λένε άτομα εκτός των καθηγητών σας περί απόδοσης κτλ. και κάνετε τη δουλίτσα σας. Εγώ αυτό έκανα πέρυσι και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Και ούτε αγχώθηκα ποτέ μου πάνω απ’το φυσιολογικό.
Και όχι υπερβολές.
Βασικά δεν αγχώνεσαι τόσο με τα μαθήματα και την επίδοσή σου όσο με την ανταγωνιστικότητα που υπάρχει!Έτσι είναι αυτο το σύστημα όμως το ξέρω,αλλά επειδή και παραπάνω αναφερθήκαμε σε αυτό το θέμα!
Αυτη ειναι η ουσια,τα χουμε πει.
Μμμ, καλα εισαι…
Αλλες χρονιες δεν διαβαζα πανω απο 30 λεπτα τη μερα(και πολλα λεω), και τωρα κανω κατι τρομερα λαθη απροσεξιας γαμω σε διαγωνισματα και τεστ. Χανω το κατοσταρι απο ελεεινες μαλακιες και σπαζομαι. ΑΟΔΕ μπερδεψα μια λεξη μεσα στο μυαλο μου και απο 100 εγινε 96(δυο χαμενα σ-λ λογω της λεξης). ΑΕΠΠ ξεχασα να βαλω τη στηλη ΟΘΟΝΗ(βεβαια εδω εφταιγε ο εφαρμογας που μας ειχε κανει μια φορα μονο πινακα τιμων αλλα τεσπα)και αντι για εκατο, 97. Και ετσι εχει παει σε ολα εκτος 2-3 που εχω παρει ενα καθαρο εκατο. Λεω τον καημο μου.
Δεν διαβαζω οσο διαβαζουν οι αλλοι. Διαβαζω πανω απο μια ωρα τη μερα, κατω απο 4. 4 ειναι το μαξιμουμ, κι αυτο με διαλειμματα εννοειται, μην παθω και κανενα οβερντοουζ:p
Εχουμε και τρομερη ενθαρρυνση απο το σχολειο γαμω την μπαναγιτσα τους. Καθε φορα που σχολαμε ειμαι οσο δεν παει αγχωμενη. Αν πεσει αυτο δεν θα το γραψει κανεις, αυτο εδω ειναι ευκολο και δεν το γραφει ομως ποτε κανεις κλπ. Οποτε δε μπεστ σολουσιον ειναι οντως να τους γραψεις ολους στα αναλογα σημεια του σωματος και απλα να κανεις οτι βολευει εσενα.
Ναι,τα λάθη απροσεξίας είναι ότι χειρότερο υπάρχει.Όταν βλέπεις τι βλακείες έκανες χτυπας το κεφάλι σου
Nαι αυτό με τα λάθη απροσεξίας είναι ένα θέμα αλλά και πάλι αν κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε φέτος μέσα σε λογικά πλαίσια στο τέλος και 1-2 λάθη απροσεξίας να κάνετε σιγά το πράγμα. Εγώ στις πανελλήνιες έκανα 1-2 λάθη που μετά βάραγα το κεφάλι μου αλλά όπου έπρεπε να γράψω καλά έγραψα γιατί είχα κάνει τη δουλίτσα μου όλη τη χρονιά (με εξαίρεση αοδε που ήταν ο 2ος χειρότερος βαθμός μου, 18,7 … χαχαχ εκεί έκανα τα περισσότερα “λάθη”). Ούτε γάτα ούτε ζημιά δηλαδή.
Σας παραμυθιάζουν για τις πανελλήνιες όπως παραμυθιάζανε και μας (και τα τρώγαμε, όπως τα έτρωγε και κάθε φουρνιά πριν τη δική μας, γιατί είναι απολύτως φυσιολογικό). Δατ’ς ολ, το λίγο άγχος είναι πάντα καλό, να ξέρετε.