Πανελληνιες

αιονιε,νομιζω πως δε με καταλαβες…εγω το παραπονο μου στο οτι μας κλεβει το συστημα το εξεφρασα στο γεγονος οτι οι γνωσεις σου στις Αρχες Οργανωσης και Διοικησης Επειχειρησεων αξιολογουνται για το αν εισαι ικανος να περασεις στο πολυτεχνειο…τι στο διαλο δηλαδη

εμενα αυτο μου φαινεται σαν να πηγαινεις σε ποδοσφαιρικη ομαδα να παιξεις μπαλα και σε ρωτανε αν ξερεις μπασκετ…εκει ειναι που με κλεβει το συστημα…δε κατηγορησα κανεναν που καθισε και εμαθε απεξω το αοδε για να περασει…απλα σε ενα τετοιο κωλοσυστημα εξετασεων,δεν εχω την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ τυψη αν κλεψω και αντιγραψω,ειδικα σε αυτο το μαθημα

Προφανώς και είμαι κατά του να αντιγράφει κάποιος και υπερ του να τον μηδενίζουν αν τον πιάσουν, αλλά απ’ την άλλη όταν λένε οι άλλοι “γιατί εγώ που διάβαζα κι αυτός όχι κλπ” μου κάθεται κάπως. Γενικά η 3η λυκείου έχει κάνει πολύ κόσμο να νιώθει ότι είναι κάποιος επειδή πέταξε δυο-τρεις καλούς βαθμούς. Σαφώς και αυτό είναι κάτι, και θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις σε κάτι που γουστάρεις, αλλά όταν τόσα χρόνια κράζεις το εκπαιδευτικό σύστημα και ξαφνικά επειδή αυτό μία χρονιά σε ανταμείβει για την τάδε προσπάθεια που έκανες, η οποία δεν είναι και ΤΟΟΟΣΟ μεγάλη, απλά είναι πρώτη σοβαρή προσπάθεια που έκανες στη ζωή σου, εσύ κοκκινίζεις και το ερωτεύεσαι. Και γω έχω γράψει κατα πάσα πιθανότητα 98-99+ σε όλα τα μαθήματα πλην έκθεσης αλλά δε μπούκαρα στο φορουμ να το παίξω πνευματική ελίτ της τρίτης λυκείου, είναι αστείο. Και όπως άκουσα και τώρα τελευταία, άριστοι επιστήμονες είναι πολλοί, άριστοι στη ζωή και την κοινωνία πολύ λίγοι. Όσοι χρησιμοποιούν τις πανελλήνιες για να μπουν στο μάτι των γύρω τους είναι για γέλια. Και δικαιολογίες του στυλ το σύστημα μας έκανε έτσι είναι χαζές

(εξαιρείται ο ανταγωνισμός μου με μία απ’ το φροντ :p)

Καλως η κακως εχουν αυτο το στυλ οι πανελληνιες. Διαβαζεις, διαγωνιζεσαι, περνας στο πανεπιστημιο. Αν δεν σ’ αρεσει ή προσπαθεις να το αλλαξεις ή δε συμμετεχεις. Αν ομως αποφασισεις να δωσεις πανελλαδικες, θα το κανεις οπως σου λενε, χωρις σκονακια και αντιγραφη. Γιατι οπου υπαρχει διαγωνισμος, δειχνεις τ’ αρχιδια σου και τα κριτηρια δεν τα βαζουμε εμεις. Η’ ολα ή τιποτα. Δε φταιει η πουτανα η κοινωνια που δεν διαβαζει ο κοσμος ή που μπαινουν θεματα που δε διαβασαμε καλα. Αν θες κατι αλλο, βγες εξω και ζητα το. Αλλα οχι μαλακιες εφοσον επελεξες να δωσεις πανελλαδικες.

Όποιος πιστεύει ότι θα του τη φάνε, η πραγματική του θέση είναι στον σκουπιδοντενεκέ.

Και όχι αυτόν της ιστορίας.
Εχμ, βασικά, η πουτάνα η κοινωνία του ΘΕΑΜΑΤΟΣ (sic) φταίει, αλλά δεν το λέμε γιατί δε θα αντέξουμε να διαβάσουμε κι άλλον Αριστοτέλη μετά. Η μιζέρια των μαθητικών κύκλων.

Βσκ, αν σας ρωτησει καποιος φιλος σας να του πειτε κατι στις πανελληνιες, μην του πειτε ειναι για το κακο σας, θα σς φαει τη θεση. Στο πανεπιστημιο, μην αντιγραφετε, θα σας φανε το μεταπτυχιακο. Αν θελει βοηθεια καποιος γνωστο σας, μην το βοηθησετε, αργοτερα, κανει κακο στην καριερα. Επισης, να παρακολουθειτε τους γειτονες μπορει να κανουν κατι “παρανομο” να τους καταδωσετε αμεσως!!

Tι λέτε ωρέ που θα πρέπει να παίξουμε και με τους κανόνες τους για να μπούμε στο Πανεπιστήμιο ή όπου θέλει ο καθένας!!!
Αυτή είναι η δωρεάν και ελεύθερη παιδεία ε;Παίξε με τους κανόνες μας αλλιώς δεν έχει,δηλαδή ε;
Μπράβο.Έχουμε ότι μας αξίζει τελικά.Αυτοί είμαστε.
Μπράβο και σε αυτά που ανέφερε ο Vedder.
Οι πνευματικοί άνθρωποι των πανελλαδικών…Εδικά κάτι τζιμάνια που έχουν περάσει στο Μετσόβιο με 19,999999 είναι ο ορισμός της αμορφωσιάς…(παράδειγμα το Μετσόβιο,μην μου την πέσετε τώρα!)

Ο φοβος του να σου φανε τη θεση ομως μπορει να εκφραστει και με το σκονακι, οχι μονο με το διαβαζω και γαμαω. Η ερωτηση απο μαθητη σε μαθητη ειναι αλλιως, ε.

εδιτ/ floydized αν δε θες να παιξεις με τους κανονες τους, μη δωσεις καθολου πανελληνιες.

Καλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Καταρχάς τα περισσότερα απ’ όσα ανέφερες είναι ανόμοια μεταξύ τους. Αν κάποιος πράγματι δεν έχει προσπαθήσει καθόλου μέσα στη χρονιά και έχει 5 σκονάκια και δύο μαθητές να του ψυθιρίζουν γύρω γύρω και γράψει κανα 16+ είναι πράγματι άδικο ο,τι και να λέμε. Γιατί μπορεί εσύ να το βλέπεις από τη δική του σκοπιά, αλλά υπάρχει και η ψυχολογία αυτού που θα μείνει απ’ έξω.
Το να ψυθιρίσεις κάτι σε κάποιον μαθητή απενοχοποιείται για μένα όταν έχει κολλήσει κάπου λόγω άγχους ή λόγω της στιγμής στα μαθηματικά πχ και να του δώσεις το κλικ που με αυτό θα ολοκληρώσει την άσκηση, και αυτό μόνο γιατί τα μαθηματικά είναι ύπουλα και είναι σχετικά άδικα επειδή κάποιος λόγω άγχους μπορεί να σκαλώσει και να τον περάσει πολύς κόσμος απ’ τον οποίο είναι καλύτερος.
Το να βοηθάς κάποιον φίλο σου απ’ την άλλη είναι λίγο σχετικό για το κατα πόσο ηθικό είναι. Γιατί ναι μεν βάζεις τον φίλο σου από πάνω, αλλά για έναν τρίτο αυτό είναι αδικία για τη δικαιοσύνη του συστήματος, όση και να είναι αυτή.

Καλά δεν εννοούσα ακριβώς αυτό, αναφερόμουν στις ψωνάρες που βγάζουν τόσα :stuck_out_tongue:
Αν είσαι μέτριων τόνων δεν είναι κακό να περάσεις με 19.999 μόρια, το αντίθετο. Ούτε αυτό σε κάνει απαραίτητα αμόρφωτο, αν και πολλές φορές ισχύει

Βασικά οι κανόνες, όχι μόνο των πανελληνίων αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, λένε ΠΑΤΑ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ. Κι εγώ αυτό σκοπεύω να κάνω την Τετάρτη, να πατήσω πάνω στα πτώματα των αφελών, τίμιων και ευσυνείδητων υποψηφίων που δεν κάνουν σκονάκια για την ψυχή του ευ αγωνίζεσθαι. Όσοι δεν αντιγράφουν επειδή φοβούνται εξαιρούνται, είναι μελλοντικοί σύντροφοι αλλά δεν το ξέρουν.

Όπως και να χει πάνω από 14-15 με σκονάκια δεν γράφεις

εντιτ(λωλ αρχαία γράφετε, ένα 10 το πολύ με σκονάκι, αν και κατα πάσα πιθανότητα δε θα σου χρειαστεί καν και χωρίς διάβασμα θα πάρεις ένα 4-5 :P)

Αναφέρομαι σε αυτούς που βγάζουν τόσα,το παίζουν και παραμένουν το ίδιο τυρέμποροι όσο πριν.Αυτό

Το σκονάκι θα το κάνω για το άγνωστο φίλτατε. Ποιός είπε ότι δεν έχω διαβάσει;

Παντως οτι και να λεμε, αν καποιος εχει διαβασει ή λυπαται εστω και λιγο τα 4 χιλιαρικα που δωσαν οι γονεις του για παραπαιδεια, δεν θα προσπαθησει να κανει σκονακι ή αν παει να αντιγραψει απο αλλον, με την πρωτη παρατηρηση θα πρεπει να χεστει απανω του λογικα.
Δεν το ρισκαρεις εαν σε ενδιαφερει να μην παει τελειως χαμενη η προσπαθεια σου ή ο κοπος των γονιων σου για να σε πανε σε φροντιστηριο.
Και με αυτο, θελω να πω οτι αυτοι που κλεβουν ειτε το εχουν κανει επαγγελμα τοσα χρονια εξασκουμενοι το να κλεβουν στα τεστ, ή δεν τους πολυνοιαζει.
Zafrock, εσυ πως σκοπευεις να μην σε πιασουν; Σκονακι σε χαρτι μεσα στο μποξερακι και τουαλετα;

Σχετικο-ασχετο:

Παντως αναφορικα με το ΑΟΔΕ η καλυτερη αντιγραφη για την οποια εχω ακουσει ειναι βιβλιαρακι φωτοτυπια τις σελιδες του σε σμικρυνση οσο οσο για να μπορεις να το διαβασεις. Κλασσικα στο βρακι και τουαλετα

τι αισιόδοξο μήνυμα και τι ωραίο πρότυπο είναι αυτό που περνάς. Είναι κρίμα να σκέφτεται έτσι ένα παιδί στην ηλικία σου. Αλλά θα μου πεις έτσι σκέφτονται όλοι σε στο Ελλαδιστάν και για αυτό έχουμε καταντήσει έτσι. Εξάλλου γιατί κάποιος να διαβάσει αφού αργότερα θα τον βολέψει η μαμά και ο μπαμπάς και δε θα χρειαστεί να προσπαθήσει ποτέ και για τίποτα στη ζωή του.

Όσοι πιάνονται για αντιγραφή στις πανελλήνιες, πρέπει να μηδενίζεται άμεσα το γραπτό τους, χωρίς εξαιρέσεις. Θα έπρεπε επίσης να προβλέπεται στο νόμο, να μην έχουν τη δυνατότητα την επόμενη χρονιά να δώσουν πανελλήνιες. Να δούμε μετά ποιος θα ρίσκαρε να αντιγράψει. Και φυσικά δεν μιλάω για αντιγραφή του στυλ “μίλησα μια φορά με τον μπροστινό” όπου μια παρατήρηση αρκεί, αλλά για σκονάκια, κινητά κλπ.
Άντε γιατί γέμισε η Ελλάδα εξυπνάκηδες που μια ζωή θα “κλέβουν” και θα βγαίνουν και από πάνω, ενώ οι άλλοι θα θεωρούνται οι “μαλάκες” της υπόθεσης.
Κρίμα που τέτοια νοοτροπία υπάρχει από τόσο νωρίς.

Α ρε παιδιά θέλω να εκφράσω ένα παράπονο.Μου την σπάει απίστευτα ένα παιδί στο σχολείο μου που είναι θεωρητική,διάβαζε 10 ώρες την ημέρα και που τώρα μετά από κάθε μάθημα στο facebook πάει και γράφει “σκίσαμε και σήμερα”.Σε ένα γκρουπ που είχε γίνει με θέμα “αυτομορφώθηκα και εγώ μετά τις πανελλήνιες” πήγε και έγραψε:Εύκολο θέμα για άτομα που σκέφτονται,εννοώντας τον εαυτό του.Τον ξέρω καιρό και δεν μπορώ να πω ότι σκέφτεται και τέρμα:p.Και αύριο αυτός άμα βγει με 19 χιλιάδες μόρια θα το παίζει έξυπνος.Πειράζει που μου την σπάει η συμπεριφορά του?

Δεν εχεις καταλαβεις ομως οτι ΟΛΟΙ οσοι δινουν πανελληνιες ειναι οι μαλακες της υποθεσης. Σκανε τα φραγκα στα φροντιστηρια, διαβαζουν σαν τρελοι, για να περασουν σε μια κωλοσχολη. Αντιγραψτε αβερτα ρε, ΟΛΟΙ σας.

Γιατί όλοι έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι όποιος γράψει καλά στις πανελλήνιες θεωρείται ‘‘εξυπνος’’ το 80% των μαθητών με 19+ μόρια δεν έχουν διαβάσει άλλο βιβλίο εκτός του σχολείου δεν μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους γιά σοβαρά θέματα καί δεν παίρνουν χαμπάρι τι συμαίνει γύρω τους τουλάχιστον κατά την διάρκεια των πανελληνιων απλά έχουν λιώσει στο διάβασμα λόγω πίεσης από τους γονείς και μιλάω με τεκμήρια.

ακυρο