Αν δε σταματήσεις στο κόκκινο φανάρι, εκτός απ’ τη δική σου ζωή βάζεις σε κίνδυνο και τις ζωές των άλλων.
το παράδειγμα που έφερα μπορεί να είναι βλακεία και τραβηγμένο, αλλά το έφερα για να δείξω ότι κάποιοι κανόνες πρέπει να τηρούνται για την σωστή λειτουργία της κοινωνίας, είτε μας αρέσουν είτε όχι (εγώ μπορεί να θέλω να σταματάω σε μοβ φανάρι, γιατί το κόκκινο μου τη σπάει επειδή μου θυμίζει τον Ολυμπιακό :p), είτε είναι σάπιος/άχρηστος/κλπ αυτός που όρισε τον κανόνα είτε ο πιο τίμιος άνθρωπος του κόσμου. Η παραβίαση κάποιον κανόνων εννοείται ότι άλλες φορές έχει μεγαλύτερες συνέπειες και επιπτώσεις και άλλες καμία, αλλά νομίζω ότι έχεις πιάσει το νόημα του ποστ μου. Μην το τραβήξω άλλο
μην το τραβηξω και γω με αποψεις του πλατωνα για τη δικαιοσυνη:p
εκ του τραβιζω?
Μερικοί κανόνες είναι σωστοί ακόμα και αν εφαρμόζονται σε κάποιο σάπιο σύστημα.Άρα σίγουρα πρέπει να τους ακολουθούμε μιας και αυτοί εξασφαλίζουν την ύπαρξη μας(sic).Το γεγονός ότι είναι σάπιο το σύστημα δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε πράξη μας.Και αν αυτή η πράξη μας είναι σάπια απλά μας κάνει εμάς σάπιους και προσαρμόσιμους στο σύστημα και όχι επαναστάτες.Τώρα για την αντιγραφή είναι ένα σάπιο μέσο που χρησιμοποιεί κάποιος για ένα σκοπό και επίσης τελείως ανούσιο μιας και πετυχαίνεις το σκοπό σου χωρίς όμως να έχεις μάθει κάτι ή έχοντας μάθει ελάχιστα.Εγώ πιστεύω ότι κάθε μάθημα σου δίνει κάτι(ακόμα και το πιο άχρηστο κατά κοινή ομολογία)άρα αντί να προσπαθήσει κάποιος να αντιγράψει σε αυτό, καλύτερα είναι να κάτσει να διαβάσει μπας και μάθει κάτι παρά να το παίζει μάγκας αντιγράφοντας που στην τελική προσφέρει μία ψευδαίσθηση(ότι πήρες καλό βαθμό χωρίς όμως να τον αξίζεις).Βέβαια σε μερικές περιπτώσεις ίσως η αντιγραφή δεν είναι άσχημη(σε περίπτωση πχ που εσύ έχιες περάσει στους ηλεκτρολόγους και έχεις μάθημα “Ιστορία της πατάτας” άρα εκεί άμα δεν σε ενδιαφέρει το μάθημα ούτε έχεις πρόθεση να ανοίξεις τους ορίζοντες σου αλλά θες να πάρεις το πτυχίο με καλό βαθμό για να πας στο ΜΙΤ για μεταπτυχιακό, η αντιγραφή ίσως ωφελεί μιας και μην ξέροντας το μάθημα αυτό καλά δε σημαίνει ότι δεν είσια καλός ηλεκτρολόγος).Κατά τα άλλα στις πανελλήνιες πιστεύω είναι ανούσια και πολύ ριψοκίνδυνη η αντιγραφή μιας και κινδυνεύεις να χάσεις πολύ περισσότερα πράγματα
Καί ενώ μαθαίνεις τα ίδια θεωρείσαι κατώτερος απο αυτόν που τέλιωσε ΑΕΙ
@Aionios 13900 και κατι ψηλα ειναι η βαση.
@Τojara
Καποιος που τελειωσε ενα ΤΕΙ δεν σιγουρα κατωτερος ενος που τελειωσε ΑΕΙ. Απλα καποιοι εκμεταλλευονται καποιες καταστασεις ωστε να βρουν χαμηλομισθους υπαλληλους. Και ισως αυτο να συμφερει λιγο αυτους που τελειωνουν ΤΕΙ γιατι βρισκουν ποιο ευκολα δουλεια.
Ε ειπα 14,5 για να ειμαι μεσα στην χειροτερη περιπτωση που ανεβει 500(πολυ απιθανο φυσικα)
Tojara οταν πηγαμε με το σχολειο στο ΑΤΕΙΘ μας ειπαν οτι ειναι καλυτερο το ΤΕΙ γιατι βγαινεις με πιο πρακτικες γνωσεις και με ενα 6μηνο επαγγελματικης εξασκησης για να παρεις το πτυχιο. Εκει που παιζει να βρεθει καποιο μικρο εμποδιο, ειναι στο μεταπτυχιακο στο ΕΛΛΑΝΤΑ(που και παλι δεν ξερεις τι θα γινει σε 4-5 χρονια, εδω αναγνωρισανε και τα κολλεγια). Εξωτερικο δεν υπαρχει κανενα προβλημα, εχει και ανταλλαγες, τα κλασσικα και μεταπτυχιακα χωρις κανενα προβλημα.
Και εγω με το που τελειωσω το πτυχιο εχω φυγει εξωτερικο σφαιρα ειτε για μεταπτυχιακο ειτε για δουλεια, εδω δεν μενω με τιποτα.
Ναι ΟΚ,ποια ΑΕΙ,χιλιες φορες κατωτερο προγραμμα σπουδων απο τα ΤΕΙ.Κι εγω τελειωνω τωρα το Οικονομικο του ΑΠΘ,ειχα προταση να παω με υποτροφια στο Yale αλλα σιγα μην πηγαινα σε κεινο το κωλοχανειο.
Μαγκες,φυσικο ειναι να μας χρυσωνουν το χαπι ολος ο περιγυρος και τα φροντιστηρια,αλλα μην βγαζουμε και τα ματια των υπολοιπων που διαβαζουν τα ποστ,ναι;
Η απόλυτη υποκρισία συγκεντρώνεται σ’ αυτή τη συζήτηση για τις αντιγραφές. Δηλαδή να μην αντιγράψει κάποιος για να μπει στη σχολή… Οκ, δεκτόν.
Αλήθεια, πόση αντιγραφή έχει πέσει στα ελληνικά πανεπιστήμια?
Μην ψάχνετε για αντιγραφή στις Πανελλήνιες. Η πεμπτουσία της αντιγραφής και της “δολίευσης” εντοπίζεται στην τριτοβάθμια. Και σ’ αυτό είμαι κάθετος.
Συμφωνώ με αυτά που έγραψε ο ChrisP.
Και στο κάτω κάτω παρ’τε επιτέλους χαμπάρι ότι ΟΣΟ και να αντιγράψει κάποιος βαθμό δεν βγάζει.Πάει και τελείωσε.
Στην τελική όποιος κάνει αυτά που πρέπει να για τον εαυτό του θα γράψει ούτως ή άλλως και δεν έχει να φοβάται τίποτα.Ούτε την θέση θα του φάει αυτός που αντέγραψε ούτε τίποτα.Κάνετε λες και έχει συμβεί αυτό.Δεν γνωρίζω εγώ άτομο που να έχει περάσει σε σχολή ΜΟΝΟ με αντιγραφή στις πανελλαδικές και να μην τον πιάσανε.
Σας έπιασε όλους το πνεύμα του νόμου.
Στο πανεπιστήμιο όμως κάποιος παίρνει βαθμό με την αντιγραφή.
Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Οι πανελλήνιες είναι ΙΕΡΕΣ, ποιος τις γαμάει τις εξεταστικές (πρέπει να γίνει σύνθημα αυτό).
Πλύση εγκεφάλου, απλά. Πολύ θα’θελα να 'χα αυτόματα στατιστική στα χέρια μου όπου θα αναγραφόταν το ποσοστό των μαθητών που αρίστευσαν στις πανελλαδικές και τελείωσαν τις σχολές τους στην ώρα τους και με βαθμό.
Σε αυτό το θέμα ειδικά θα’πρεπε να σας φταίει το σύστημα. Δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους να διεκπεραιώσουν τις σπουδές τους έγκαιρα και αξιοπρεπώς, άσχετα με το πόσο τίμιοι είναι.
Συμφωνώ με αυτά που λες man.
Εδώ έχω έναν γνωστό μου που πέρσι το καλοκαίρι τον ρωτούσα για τις πανελλαδικές και μου έλεγε κάτι απίστευτα του στυλ(ξέχασε τις εξόδους,τα Σάββατα τα πάντα και α! ετοιμάσουν να πάρεις και 5-10 κιλά!)
Αυτός ο τύπος πέρασε Πάντειο και όταν το ρώτησα πόσα μαθήματα πέρασε τον Φλεβάρη μου είπε 0/7…
Πραγματικά μου ήρθε να του ρίξω μία μούντζα αλλά λέω άστο να πάει στο διάολο
Δυστυχώς, πολλές φορές λόγω και της υπερπροσπάθειας που κάνουν πολλά παιδιά στην 3η λυκείου, μόλις περάσουν στη σχολή το γαμάνε εντελώς.
Κάτι η φοιτητική ζωή, κάτι και ο κουραστικός προηγούμενος χρόνος (ή χρόνια), ε δε θέλει και πολύ.
Το τι γίνεται στις σχολές είναι άσχετο με το θέμα που συζητάμε εδώ.
Μεγάλη κουβέντα και διαφορετική.
Επίσης δεν είπα πουθενά ότι καλά κάνουν και αντιγράφουν και θα πρέπει να τους επιβραβεύσουμε. Νομίζω εξάλλου ότι έγραψα πως δεν διαφωνώ με τους μηδενισμούς. Είπα απλά ότι με θλίβει η ανταγωνιστική νοοτροπία που υπάρχει μεταξύ των παιδιών. Προσωπικά δεν την ένιωσα ποτέ και κανένας στις πανελλήνιες δε θεώρησα ότι είναι αντίπαλός μου.
μα δεν ειπα οτι ειναι φιλοφρονηση…αλλα το οτι χαρακτηριζεις καποιον η καποιους δε σημαινει οτι τους κατηγορεις…μη λεμε τα αυτονοητα.
οσο για τις 50 σελιδες σε 365 ημερες,να σε ενημερωσω πως το διαστημα ειναι 270 ημερες και επισης,ναι, ειναι δυσκολο να το μαθεις απεξω…επισης αλλο ειναι να κατανοησεις ενα βιβλιο και αλλο να το παπαγαλισεις…το πρωτο το χω κανει πληρως,το δευτερο εν μερη(και δε προκειται να το καταφερω και ποτε)
οσο για το δευτερο σκελος,η κοινωνια μας δεν ειναι εξολοκληρου σαπια,μην τα ισοπεδονουμε ολα…απλα σε οποιο μερος του συστηματος μας υπαρχει σαπιλα,πανε δες αν τα παιχνιδια παιζονται ακολουθοντας τους κανονες:wink:
Νιωσε λιγο. Το να πεις καποιον φυτο σημαινει πως τον κατηγορεις για το δευτερο που λες. Δε νομιζω να ειπε ποτε κανεις να μην κατανοησεις και να παπαγαλισεις απλα. Υπαρχουν καποιοι που το κανουν αλλα οχι ΟΛΟΙ οσοι ξερουν το ΑΟΔΕ με τα λογια του βιβλιου. Εννοειται οτι η παπαγαλια πρεπει να συνοδευεται απο κατανοηση, απλα ετσι εισαι σιγουρος οσον αφορα τη διορθωση.
Για το τελευταιο δεν ξερω απο που ν’ αρχισω ε, εχεις αντιληψη νεοελληνα. Καθε φορα που θα θεωρεις το συστημα σαπιο, να κανεις ο,τι περναει απο το χερι σου για να βγει απο πανω ο εαυτουλης σου, ετσι θα πολεμησεις τη σαπιλα, ναι.
Αφού είναι ΜΠΑΟΥΓΚ ρε παιδιά… Τι περιμένετε?
Το ΑΟΔΕ ειναι χαρισμα βαθμου, κριμα που δεν το πηρες χαμπαρι πιο νωρις. Σου δινουν 50 σελιδες για 7 μηνες. Δυο σελιδες να μαθαινεις αψογα τη βδομαδα εισαι μια χαρα. Στη θετικη εχουν και παπαγαλια και κατανοηση και ασκησεις, στην ιστορια εχουν και τις πηγες, ζητουν και κριση εκει. Ειμαστε οι λιγοτερο ριγμενοι στο παπαγαλιστο.
Δεν λεω οτι ειναι πανευκολο να μαθεις τελεια 50 σελιδες, εγω δεν τις εμαθα τουλαχιστον. Υπηρχαν κομματια που απλα δεν μπορουσα να τα μαθω με τιποτα, και υπηρξαν στιγμες που πιστευα οτι αν διαβαζα μια παραπανω γραμμη θα εσκαγε το κεφαλι μου (μια μερα πριν το δωσουμε αυτο).
Αλλα προλαβαινεις ανετα να κανεις και 2 και 3 περασματα την υλη και να γραψεις εναν αξιοπρεπεστατο βαθμο.
αυτο το βγαλες απτο μυαλο σου
εσυ εχεις νοοτροπια νεοελληνα μαθητη…δηλαδη βλεπουμε ολα τα μαθηματα σαν κλιμακες του 20,θα παρω τοσο στο ταδε μαθημα,λιγο απτο αλλο μαθημα και και και…οπως ολοι βλεπουμε αυτος ειναι ο σκοπος της παιδειας σημερα!Ποσα μορια θα τσιμπησω απο καθε μαθημα.