Το αγνωστο το φοβαμαι κι εγω λιγο γιατι θα ειναι σιγουρα τσιμπημενο. Και με τα ρηματα δεν τα παω καθολου καλα.
Floydized, ναι, Αριστοτελη συνηθιζουν τελευταια. Απλα ολοι περιμενουν Πλατωνα με αυτη τη λογικη και συνηθως θελουν να σε πιανουν απροετοιμαστο για να δουν τι παιζει. Φετινη εξαιρεση ο Ιωαννου. Εγω εκει πονταρω και λεω Αριστοτελη. Δε σημαινει βεβαια οτι θα εκπλαγω αν δω Πλατωνα. Ας βαλουν ο,τι θελουν βεβαια αλλα μακρια η 6η ενοτητα του Πρωταγορα, δεν μπογω, μου ειναι δυσκολο να παρακολουθησω την πορεια της σκεψης του οταν εχω φαει στη μαπα την αυστηρη λογικη του Αριστοτελη. Ελπιζω να καταλαβαινετε το δραμα μου.
Ναι.Άμα βάλουν καμιά αλληγορία;Γράφεις συμβολισμούς κτλ και είσαι άρχοντας.
Τώρα μακάρι να βάλουν άγνωστο κείμενο επιπέδου ανάλογο με το περσινό να πιάσουμε κάμποσο από εκεί
Παιδιά διαβάστε καλά το 6 από Πρωταγόρα (και 1,2,3 καλές είναι αλλά δεν τις πολυβλέπω).
Από Ηθικά 9-10 είναι καλές αν και δε νομίζω για Ηθικά φέτος.
Από Πολιτικά ΥΠΕΡΣΟΣ 11-15-16. Ξεσκίστε τις όσο προλαβαίνετε.
Το 20 από Πολιτικά έχει μπει και το αποκλείω να ξαναμπεί.
Προσωπικά βλέπω κανονικό γνωστό (με ελαφρώς διαφοροποιημένο ως προς τον αριθμό των ερμηνευτικών, δηλαδή από 2 ερωτήσεις θα γίνουν 3 πιθανώς με κάποια ενότητα από μετάφραση για μια εύκολη ερώτηση και σίγουρα πιο δύσκολα λεξιλογικά πιθανώς ετυμολογικά συγγενείς λέξεις), άγνωστο βατό με τσιμπημένες παρατηρήσεις.
tips: εξαντλείστε τα σχόλια του βιβλίου (που είναι λίγα άλλωστε) και μην κάνετε παραφιλολογικές προεκτάσεις αν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε.
επίσης, το δόγμα είναι ομόρριζο με το δοκεί, το πένθος με το πάσχω/έπαθον, το τίκτω με το τέχνη (μερικά δύσκολα πλην καραμπινάτα)
τέλος προσοχή στον τονισμό στα ρήματα (ανέβασμα τόνου κλπ)
Προβλέπω εύκολα σε γενικές γραμμές γιατί ακούω φήμες για βαθμολογικό βατερλό στη λογοτεχνία.
(σόρρυ που έγραψα πολλά αλλά είμαι και γω λίγο αγχωμένος και το χέρι πάει σφαίρα)
Ψυχραιμία και θετική διάθεση.
Τα λέμε αύριο!
ελα τωρα, και να πεσει κατι απο αυτα εχει πει τα μισα:p
ούτε το 1/6 δεν είπα αλλά δεν πειράζει.
να σημειώσουμε πως ηθικά έχουν μπει 4 φορές, πολιτικά 1(η 20), πολιτεία 1 (το 2007 η 14) και πρωταγορας το 2002 η 5.
οπότε, για μένα πρωταγόρας είναι το καραμπαμπάμ σοσ. ΗΝ, αν βάλουν πάλι θα είναι σχετικά τρελοί. Πολιτικά είναι σίγουρα η πιο ωραία ενότητα του βιβλίου (απαρχές καθαρής πολιτικής θεωρίας) και ειδικά 11-15-16 είναι ίσως οι καλύτερες ενότητες του σχολικού βιβλίου (μετά φυσικά την αλληγορία του σπηλαίου που είναι επέκεινα όλων).
λογοδιάρροια…
Την 20 δεν την εχω ακουμπησει γαμωτο και νιωθω ανασφαλεια και γενικα ο Αριστοτελης δεν ειναι το φορτε μου,μακαρι να πεσει Πλατωνας,παντως ενστικτωδως πονταρω στην απροθυμια των φιλοσοφων,θα δουμε αυριο!
Βατερλό σε τι;Στην βαθμολόγηση στην Λογοτεχνία;
Εξήγα!!
Ναι ρε! Ακούγονται κακοί βαθμοί στη λογοτεχνία. Φυσικό είναι εξάλλου λόγω των πολλών ερωτήσεων… Μην αγχώνεσαι. Οι βάσεις θα πέσουν κι αυτές μαζί με τους βαθμούς.
γιατί δεν διαβάζετε και λιώνετε ρόκιν κουλόπαιδα?
Διαβασα οτι για μας τους θεωρητικους θα υπαρχει μικρη πτωση ως και μηδαμινη,μακαρι να μην επαληθευτει αυτο βεβαια.
Χάλια βαθμοί;;;;!!!
ΩΡΕ ΓΑΜΩ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΑ ΤΟΥΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=12952946
Για δείτε και εδώ
καλυτερα, να πεσουν επιτελους οι βασεις
Τι σας νοιαζει μωρε, αναλογικα πανε αυτα. Καθιστε να βγουν τα μορια και βλεεεεεπουμε.
ΟΥΤΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΡΕΕΕΕ
'Ντάξει τώρα…Πάλι Ηθικά…
Έεεεετσι Η ενοτητα που με δυσκολευε (10) και της ειχα βγαλει τα ματια. Φατα μωρη αρετη \m/ Mονο δυο μικρομαλακιες σε μεταφραση και ενα ομορριζο. Οι ερμηνευτικες τουμπανα.
Αγνωστο βεβαια ελπιζω σε 4/8. Δεν την παλευω γενικως Εβαλα τον υποθετικο αντιθετο του πραγματικου, μονο αυτο σας λεω (απλη σκεψη δεν ηταν?)
Για να δουμε.
Σημερα αποχαιρετησα το πολυτεχνειο οριστικα :oops:
17 στην καλυτεροτεροτατη περιπτωση. Αν πεσω σε φιλευσπλαχνο ανθρωπα και με λυπηθει και μου δωσει καμια μοναδα στο Δ4, για τον κοπο μου.
πώς τα δες τα θέματα κ που πιστευεις ότι εχασες μονάδες?
Στην Θεωρητική φέτος βλέπω μακροβούτια τρελά.Πάρα πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι δεν πόνταραν τίποτα σε Ηθικά.3η φορά.
Έχω κάνει κάποιες χαζομάρες στο Γνωστό,στο Άγνωστο ποντάρω στο κείμενο.Όπως και να έχει είμαστε εντός στόχων8)8)
Πάμε για Λατινικά τώρα.Tελευταίο μάθημα και πρέπει να τα δώσουμε όλα διάολε.Win or go home.
Καλή επιτυχία και καλό φινάλε μάγκες!!!
καλα και σημερα.
στην τελικη ευθεια θα παιχτουν ομως ολα!!! :D:D
ΧΗΜΕΙΑ ΣΟΥ’ΡΧΟΜΑΙ!!!