Πανελληνιες

ερωτηση.
ποσο καλυτερο ειναι το χημικων μηχανικων απο το χημικο?
τι παραπανω σου προσφερει σε επαγγελματικες προοπτικες κλπ

Οι χημικοί μηχανικοί δεν ασχολούνται μόνο με χημεία αλλά και όλα τα τριγύρω της επιστήμης όπως για παράδειγμα τους χώρους που θα κατασκευαστούν τα χημικά προϊόντα (σκεύη, μηχανήματα κλπα) αλλά και το πως κατασκευάζονται τα ίδια προϊόντα. Συνεπώς έχει περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Μπες στα sites και δες τα μαθήματα και τσέκαρε διαφορές!:slight_smile:

ευχαριστω! για εναν φιλο μου ρωταω που θελει ξερω γω να δουλευει σε εργαστηρια και να κανει πειραματα κλπ κλπ. να προτιμησει χημικων μηχανικων δηλαδη?

Κατά την γνώμη μου ναι, γιατί είναι και πιο ενδιαφέρουσα ως σχολή αλλά έχει και πιο πολλές επιλογές αργότερα. Γενικά είναι πολύ καλό τμήμα!

Με δυο λογια, αν του αρεσει η χημεια ως προς τα εργαστηρια και τα πειραματα, να παει Χημικο με τα χιλια. Αν θελει να κανει και πολλες φυσικες/μαθηματικα κτλ, τοτε Χημικος Μηχανικος.

Οι Χημ. Μηχ εχουν το πολυ 3-5 μαθηματα Χημειας σε ολη τη σχολη, πχ στο τμημα της Πατρας εχουν σε 10 εξαμηνα, μονο 3-4 μαθηματα περι Χημειας και 3-4 σχετικα εργαστηρια (εξαρταται κι απο τα μαθηματα επιλογης αν θα εχεις 3 ή 4:lol:). Οντως μαθαινουν περισσοτερα ως προς φυσικες/χημικες διεργασιες, σχεδιασμους αντιδραστηρων κτλ, επομενως το πιο λογικο ειναι να τους προτιμουν σε δουλειες καθαρα στη βιομηχανια (μηχανηματα κτλ οπως προαναφερθηκε). Λογικα ολο και καπου αλλου θα εχουν διεξοδους, αλλα δεν τις ξερω.:stuck_out_tongue: Ουσιαστικα ομως δε μαθαινεις αληθινη Χημεια με 3 μαθηματα ολα κι ολα, ουτε προφανως προλαβαινεις να εξασκησεις τεχνικες σε 3 μονο εργαστηρια

.
Απο την αλλη, οι Χημικοι παραεχουν πολλα εργαστηρια. Εγω ειμαι στο Χημικο της Πατρας, και εχω κανει συνολικα 16 διαφορετικα εργαστηρια συν την πτυχιακη μου που ηταν καθαρα στο εργαστηριο ως ερευνα. Ειναι αρκετα δυσκολη σχολη, μα αν του φιλου σου του αρεσουν πραγματικα χημειες/εργαστηρια τη συνιστω ανεπιφυλακτα. Εχει αρκετα περισσοτερες διεξοδους σε σχεση με τους χημικους μηχανικους (βεβαια και στις 2 περιπτωσεις μονο σε κανα εξωτερικο θα βρουμε δουλεια στο τελος:p), ωστοσο ειναι αρκετα απαιτητικη, εξου και το σχολιο οτι μονο αν του αρεσει πραγματικα να παει… Τα καλυτερα τμηματα θεωρουνται (και ειναι) της Κρητης και των Πατρων, επειτα Αθηνα, Θεσ/νικη, Ιωαννινα, με σχετικη αποσταση ωστοσο απο τα αλλα δύο.

Αυτα ξερω εγω, αμα θες τπτ αλλο ρωτα:)

Πω ρε γαμωτο… Φοιτητουπολη που το 7/10 ειναι κοπελες… και εγω πηγα και περασα Καλαματα?
Τι σκεφτομουν…

Ποτε θα βγουν οι βασεις γαμω? με ενδιαφερει το 10% …για πολυ σημαντικο λογο (ασχετο με τις σχολες)

Τις προάλες ένας λέκτορας της σχολής μας μας έφερε τα θέματα μαθηματικών κατεύθυνσης που έπεσαν φέτος.Λεπτομέρεια:η σχολή μου είναι το μαθηματικό.Φτάνουμε στο τελευταίο ερώτημα του τελευταίου θέματος και βλέπω…[B][SIZE=“3”]Διπλό ολοκλήρωμα;;;;;[/SIZE][/B]Αναρωτιέμαι αν άλλαξε η ύλη.Με ενημερώνουν ότι η ύλη και το βιβλίο είναι τα ίδια.Δηλαδή στην ύλη δεν υπάρχει πουθενά το διπλό ολοκλήρωμα,το οποίο εμείς στο μαθηματικό συναντάμε πρώτη φορά στο [B][SIZE=“4”]2ο έτος!!![/SIZE][/B].
Εντάξει,οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια τελίως,την επόμενη φορά θα έχουν θέμα να τετραγωνίσουν τα παιδιά της τριτης λυκείου τον κύκλο.Πανελλήνιες my ass

Διπλο ολοκληρωμα στην Γ Λυκειου ? Καλα μας κοροιδευουν ?
Στο Μαθηματικο συναντατε διπλο ολοκληρωμα στο 2ο ετος ?
Γαμω το Φυσικο μου μεσα εμεις γιατι στο 2ο εξαμηνο ? Ε ?

Γιατι ειμαστε πιο μαγκες. 8)
Μη μασας ρε. :smiley:

Διπλο ολοκληρωμα με μια μεταβλητη θα εννοει ρε παιδες, που στην τελικη δεν εχει διαφορα.

Δε θυμαμαι κατι διαφορετικο και τα θεματα τα 'χα κοιταξει.

Νταξει μπορεί να μην εμφανίζεται πουθενά στο βιβλίο αλλά με τους κανόνες εύκολα βγαίνει, δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση

Μην τρελαίνεστε…
Εμβαδό χωρίου ήταν, απλά η συνάρτηση που είχαν δώσει ήταν συνάρτηση που ορίζεται από ολοκλήρωμα. Εμείς στο φροντιστήριο το περιμέναμε και το είχαμε κάνει στους μαθητές(για να κάνουμε και λίγη διαφήμιση 8):p)

edit για αποπάνω : λες και οοοολα τα άλλα που βάζουν ειδικά στα μαθηματικά είναι μέσα στο βιβλίο…

Ναί,ότι τώρα ο άλλος αν δεν του το είχαν κάνει στο φροντιστήριο και έτσι όπως θα ήταν μέσα στο άγχος ας πούμε,θα έκανε τον συλλογισμό να σκεφτεί το χ’=1 να κάνει το κατα παράγωντες.Υποτίθεται ότι βάζουν θέματα να μπορεί να τα λύσει ένας διαβασμένος μέσος όρος,όχι οι μακρινοί απόγονοι του Ευκλείδη.Άμα θέλουν τέτοια ταλαιπώρια έρχονται στο μαθηματικό σε μας,οκ,αλλά όχι τέτοιο θέμα σε πανελλήνιες.Τα λέτε αυτά τώρα,να δώ αν είσαστε στη θέση τους και δεν το είχατε κάνει ποτέ τι θα γράφατε.

Γιατί το κάνετε στα γρήγορα χωρίς αποδείξεις και είναι πιο εύκολο.Εξάλλου μόνο σαν εργαλείο σας χρησιμεύει :stuck_out_tongue:

και εμείς στην αθήνα μπορούμε και στο πρώτο εξάμηνο.Αλλά εμείς μαθαίνουμε και πως βγαίνουν,γιατί ειναι έτσι κλπ.Εσείς απλά τα βγάζετε!

axristoi gamiolides!

Όπως έλεγε και ο μεγάλος Feynman “Physics is to math what sex is to masturbation” :wink:

[SPOILER]δυστυχώς και στο Φυσικό κάτι κολλημένοι μαθηματικοί που δίδασκαν την ανάλυση, αντί μπουν στα θέματα εφαρμογής, αναλώνονταν σε ανούσιες αποδείξεις[/SPOILER]

Καλά τώρα δεν λέει να αρχίσουμε τέτοια κουβέντα,είναι ανούσια.Εγώ πιστεύω υπάρχει μία διαλεκτική σχέση ανάμεσα στη φυσική και στα μαθηματικά,συνδέονται με άπειρους τρόπους,αλλά επειδή φυσική δεν ξέρω και πολλά πράγματα δεν μπορώ να το αποδείξω και μένω σε ένα πιστεύω.
Όσον αφορά τις αποδείξεις μόνο βαρετές δεν είναι.Μετά από ένα χρόνο στο μαθηματικό έχω καταλήξει στο ότι είναι το πιο σημαντικό θεμέλιο των μαθηματικών,είναι ουσιαστικά η εξήγηση του θεωρήματος στη γλώσσα των μαθηματικών.Αν κάτσεις και τις ψάξεις και τις σκεφτείς πολλές φορές θα δεις ότι από πίσω τους κρύβονται διαισθητικές προσεγγίσεις και όχι τόσο συνδυασμός συμβόλων που σε οδηγούν σε ένα φορμαλιστικό αποτέλεσμα.

Δεν αντιλέγω ως προς τις αποδείξεις θεωρημάτων κλπ. Αλλά όταν έχεις στο φυσικό ένα μάθημα με τίτλο “εφαρμοσμένα μαθηματικά” ή “μαθηματικές μέθοδοι φυσικής” και ο καθηγητής (μαθηματικός) το μόνο που κάνει είναι να μένει στις αποδείξεις θεωρημάτων, λες και απευθύνεται σε φοιτητές μαθηματικού, χωρίς καμία νύξη σε εφαρμογές, δεν είναι παράλογο;
Κακά τα ψέματα, για έναν φυσικό τα μαθηματικά είναι ένα απαραίτητο εργαλείο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να διατυπωθεί καμία σύγχρονη θεωρία, και όχι μόνο. Όμως, δεν έχει νόημα να αναλώνεται σε αποδείξεις…
Μάλιστα, σε μαθήματα όπως “μαθηματική φυσική” που δίδασκαν φυσικοί, μάθαινε κανείς περισσότερες χρήσιμες μαθηματικές τεχνικές κλπ.

Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα 8)

Καλά εδώ συμφωνώ.Τέσπα,πράγματι ξεφύγαμε :p.Φυσικό αθήνας είσαι?