OK. Αν είναι δικιά σου η επιλογή πάω πάσο. Απλά ξέρω αρκετά άτομα που πιέστηκαν από γονείς, καθηγητές κλπ. να δηλώσουν σχολές που δεν τους άρεσαν, αλλά τις έπιαναν λόγω βαθμολογίας, και τελικά το μετάνιωσαν. Μερικοί τις παράτησαν κιόλας και πήγαν τελικά σε αυτές τους άρεσαν αρχικά. Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι και να περάσεις εκεί που θέλεις.
Για το μαθηματικό τα χω πει και αλλού και τα χουν πει και άλλοι (μανίκι, διάβασμα κλπ κλπ).
Όμως είναι τελείως άλλο να κάνεις κάτι που έχει μαθηματικά μέσα και τελείως άλλο να σπουδάζεις μαθηματικά. Στη 2η περίπτωση θα δεις μαθηματικά που αλλού δεν πρόκειται να τα δεις. Στην 1η περίπτωσω απλά χρησιμοποιείς κάποια μαθηματικά για να μοντελοποιήσεις καταστάσεις και φαινόμενα.
Nτάξει μπορεί οι προβλέψεις να μην είναι εντελώς τυχαίες αλλα οι εφημερίδες ειδικά λένε και πολλές μαλακίες που τρομοκρατούν τον κόσμο σχετικά με τις επιλογές του…
Τι 19150 ρε συ. Το ΕΜΠ μετα ποσο θα παει? 19600?
Οι προτιμήσεις των παιδιών κάθε χρόνο δεν αλλάζουν και τόσο δραματικά όμως …
Τέλος πάντων, η άνοδος 500 μορίων σε τόσο υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές μάλλον είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δεν έχουμε πια και τόοοοοοοσο μεγάλο πλήθος αριστούχων (σε σχέση με πέρυσι ας πούμε έχουν αυξηθεί αλλά όχι κι έτσι, να πάει 500 μόρια πάνω σχολή ΗΜΜΥ), έλεος …
+1
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο…Αν πραγματικά σου αρέσουν τα μαθηματικά, δε θα τα δεις ποτέ σε ολόκληρη τη μεγαλοπρέπειά τους( ) σε κάποια πολυτεχνική σχολή…Και από την προσωπική μου πείρα μπορώ να σου πώ το εξής : Ακόμα και αν σε κάποια φάση τα μαθηματικά σε απογοητεύσουν, θα σου έχουν ανοίξει αρκετές πόρτες για μεταπτυχιακό κάπου αλλού πχ υπολογιστές.
Α παιδες, να σας ρωτησω: Ειχα διαβασει οτι ο πρυτανης του ΕΜΠ ειχε ανακοινωσει οτι πτυχιο απο τις 5ετεις τους σχολες ισοδυναμει πλεον και με μεταπτυχιακο. Ξερετε μηπως αν θα γινουν αναλογες ενεργειες απο τους πρυτανεις των αλλων πολυτεχνικων σχολων?
Σχετικά με αυτό διότι ρώτησα καθηγητές μου κτλ
Είναι απίθανο να μην γίνει αυτό.Είναι νόμος Ευρωπαικής Ένωσης αυτό το πράγμα και οφείλει να γίνει.Το Μετσόβιο έκανε την πρώτη κίνηση και το ανακήρυξε μόνο του.Οι καθηγητές μου μου είπαν πως αν μπεις κατα πάσα πιθανότητα θα γίνει και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει.Βέβαια εδώ είμαστε Ελλάδα και τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Ευελπιστώ να γίνει πάντως,μιας και είναι και νόμος της ΕΕ
Τα τελευταια 2 χρονια με απασχολουσε αυτο το θεμα με το μαθηματικο και τα πολυτεχνεια. Ακομα και αυτες τις μερες που ειναι να δωσω μηχανογραφικο, ακομα το σκεφτομαι. Επισης, αν ειχα μια ζωη να το σκεφτομαι, και παλι δε θα επελεγα κατι με σιγουρια…
Τελικα θα δηλωσω μαθηματικο, αν και εχω αρκετα μορια να πιασω οποιαδηποτε πολυτεχνικη. Το προβλημα δεν ειναι “τα μορια που θα πανε χαμενα”. Τετοιες σκεψεις οπως ειπε ο λεβιαθαν οφειλονται σε συμπλεγματικο περιβαλλον. Το θεμα ειναι οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι, και μερακι να εχεις, παλι ειναι δυσκολα τα πραγματα. Φρασεις του τυπου “αν εχεις ορεξη θα κανεις ο,τι θες” λεγονται με εμφαση κυριως απο ατομα που μιλανε εκ του ασφαλους (δεν εννοω φυσικα εσας γκαηζ, εμεις το λεμε γιατι εχουμε αναγκη να το πιστεψουμε!).
Τελος παντων, η αληθεια ειναι οτι καποιος που ενδιαφερεται να προχωρησει ψαχνοντας μεταπτυχιακα, προγραμματα κλπ αλλα (κυριως στο εξωτερικο), αποκτα πιθανοτητες να ξεφυγει απο το ελληνικο δημοσιο… Και τελος, οταν φτασει στα 40 του, ο,τι και αν τελικα κανει, τουλαχιστον δε θα νοιωθει οτι συμβιβαστηκε και δεν προσπαθησε για αυτο που ηθελε.
Καλη προσπαθεια και τυχη, χρειαζονται και τα 2!
Σχεδον στα ιδια ειμαι, αλλα δεν εχω πιεση απο γονεις. Το θεμα ειναι οτι για να προχωρησεις (στα μαθηματικα), πολλες φορες χρειαζεται να φυλας κωλους, να εισαι κομματοσκυλο ή να πας εξω (αλλα που λεφτα). Οποτε διαλεγω αυτο που φαινεται να προσφερει καλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση χωρις να πρεπει να κανω τα παραπανω και αν θελησω συνεχιζω για μεταπτυχιακα/διδακτορικο.
Δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα πλέον, ένα μεταπτυχιακό θα το χρειαστείς, ακόμα και Ηλεκτρολόγος να τελειώσεις στο ΕΜΠ
Βασικά το θέμα είναι ότι με το πτυχίο του μαθηματικού μόνο είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθείς με οτιδήποτε πέρα από την εκπαίδευση. Όχι ότι είναι άσχημο (προσωπικά το θεωρώ πολύ δημιουργικό αλλά αυτή είναι η άποψή μου) αλλά είναι λίγο περιορισμένο + είναι κορεσμένος σαν κλάδος. Από την άλλη δίνει δυνατότητες για πολλά μεταπτυχιακά.
Για να προχωρήσεις οπουδήποτε πρέπει να χεις πολλές γνωριμίες όσον αφορά στην έρευνα στην Ελλάδα. Απλά από τις σχολές του Πολυτεχνείου είναι πιο εύκολο να βρεις δουλειά με το πρώτο πτυχίο, σχετική με το αντικείμενό σου. Επιπλέον είσαι στο ΤΕΕ και ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ (εξαιρούνται νομίζω οι ΣΕΜΦίτες για την ώρα), που είναι από τα πιο υγιή ταμεία.
Ναι καλά τα λες. Εξαιρούμαστε…
εύχομαι σε όλους τα καλύτερα γιατί πραγματικά είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα εδώ έξω…
χμμ.Μου έχει πει ένας από το φυσικό ότι με βαθμό πτυχίου πάνω από 7 έχεις τσάμπα μεταπτυχιακό(λογικά στο τμήμα φυσικού του πανεπιστημίου σου και όχι στο εξωτερικό)Τώρα άμα έχεις βαθμό 8-10 λογικά θα σε ζητάνε και από πανεπιστήμια του εξωτερικού και προφανώς με υποτροφία.Άρα άμα δεν θες να δώσεις λεφτά για μεταπτυχιακό κάτσε και διάβασε!!
Που το ειδες αυτο; :lol:
Γαμησε τα ρε, γαμω το κεφαλαιο… :!:
Μου έχουν πει δύο γι’αυτό.Ο ένας είχε μία φίλη που έβγαλε το φυσική με 9,2 και την ζήτησαν στο κέμπριτζ,και ένας άλλος από το ΣΕΜΦΕ έκανε αίτηση στο mit και τον έπαιρναν με υποτροφία αλλά δεν πήγε.Τώρα κατά πόσο στέκουν αυτά δεν ξέρω αλλά δεν μου φαίνεται παράλογο να σε ζητήσουν άμα έχεις βγάλει την σχολή με πάνω από 9.Επίσης η φιλόλογος μας είχε πει ότι όποιος βγάζει το ΕΜΠ με πάνω από 8 η 9 τον ζητάνε από έξω.Τώρα κατά πόσο ισχύουν αυτά μόνο όσοι πάνε στο πολυτεχνείο και ασχολούνται γενικά θα ξέρουν
Δε νομίζω ότι τα μεγάλα πανεπιστήμια έχουν τμήμα scouting όπως έχουν οι ομάδες…
Ίσως το πρώτο κονέ να γίνεται από γνωριμίες των εδώ καθηγητών, όταν μιλάμε για άτομα με σούπερ βαθμούς.
Κατά τα άλλα για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού στέλνεις αίτηση, με βιογραφικό, συστατικές κλπ και αν πληρείς τις προδιαγραφές που θελουν, σε δέχονται…Οι αιτήσεις για υποτροφίες απ’οσο θυμάμαι γίνονται ξεχωριστά…
Βασικά όσο και να χεις δε σε ζητάνε, εσύ κάνεις αιτήσεις και απλά όσο μεγαλύτερο βαθμό και καλύτερες συστατικές έχεις, έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε πάρουν. Ειδικά τέτοια πανεπιστήμια προφανώς δέχονται αιτήσεις από εξαιρετικούς φοιτητές από όλη την Ευρώπη. Αλλά και γύρω στο 7 να είσαι μια χαρά κάνεις μεταπτυχιακό σε αξιόλογα πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού. Παρόλο που τα τμήματα εδώ είναι μανίκια και δύσκολα και και και (για το μαθηματικό και το φυσικό μιλάω βασικά γιατί για αυτά έχω προσωπική εμπειρία) ένα πράγμα που υπάρχει στο εξωτερικό είναι η αναγνώριση. Δηλαδή με ένα 7 σα βαθμό πτυχίου είσαι καλυμμένος για αξιόλογο μεταπτυχιακό (με την προϋπόθεση ότι θα έχεις και καλές συστατικές).
Αν και καλά κάνεις που σε ενδιαφέρει το μετά, άποψή μου είναι να μη βιάζεσαι. Έχε κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σου το τί θα σ’ άρεσε να κάνεις μετά, αλλά σιγά σιγά. Όλα θα γίνουν (πρόσεχε μόνο μην το ρίξεις στις γκόμενες και στις μπύρες και τις εκδρομές και φτάσεις 8ο έτος και τρέχεις να τελειώσεις - καλά και απαραίτητα είναι αυτά για ένα φοιτητή αλλά και το διάβασμα είναι εξ ίσου απαραίτητο αμα θες να τελειώσεις κάποτε, ειδικά σε τέτοιες σχολές ).
Σαν να αργουν λιγο τα αποτελεσματα των αγγλικων?:-k μ αρεσει που ειχαν πει μεσα σε μια βδομαδα.