Εντωμεταξυ μετεβιβασα τα νεα για καινουρια σεζον Brooklyn 99 σε δυο φιλους ακομα και εννοειται ψαρωσαν και χαζοχαιρομασταν ολοι μαζι
αντι για B99 μπορειτε να δειτε Superstore ξερωγω
https://www.youtube.com/watch?v=66MgaK0YXic
χαχα μολις ειδα το βιντεο που παρεθεσα. Πλακα ειχε
Ω ΡΕ ΜΑΝΑ.
Ανετα πρεπει να κανω ενα rewatch τις πρωτες 4 σεζον ξανα, παντα ανακαλυπτω κατι καινουριο με καθε rewatch
Τελειωσα το the good place. Ενω το ειχα ξεκινησει παλιοτερα, το αφησα μετα τα πρωτα 3-4 επεισοδια περιπου γιατι ενω η βασικη ιδεα μου αρεσε, μου φανηκαν μετρια προς αδιαφορα. Ευτυχως ομως το ξαναπιασα, και προς τα μεσα του 1ου κυκλου ανεβαινει πολυ. Πολυ ενδιαφερουσες ανατροπες, καλο χιουμορ γενικα, αλλα το δυνατο του σημειο ειναι η παρεα που σχηματιζεται και η περιπετεια της υποθεσης. Καθε επεισοδιο και cliffhanger μετα το φιναλε του 1ου κυκλου, μεσα σε 4 σεζον καταφερε να ειναι πολυ δημιουργικο και να μην κουρασει καθολου. Πολυ καλη σειρα, θα μου λειψει.
Μιας και το έχω ρίξει στις σειρές τελευταία.
Το Carnival Row το απέφευγα κυρίως λόγω πρωταγωνιστικού διδύμου. Έκανα λάθος όμως. Καταρχήν εξαιρετική παραγωγή! Προσεγμένο fantasy, Βικτωριανή εποχή, σκηνικά, κοστούμια όλα εξαιρετικά προσθέτουν πολύ στο worldbuilding.
Το story όμορφο, πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, ρατσισμός αρκετά καλογραμμένο χωρίς κάτι το νέο όμως. To horror στοιχείο όταν έρχεται λειτουργεί ωραία, με μικρές ευπρόσδεκτες lovecraft πινελιές. Στους χαρακτήρες έμενε πίσω σε στιγμές, πέρα των 2 πρωταγωνιστών κάτι που από ένα σημείο και μετά χτυπούσε λίγο άσχημα μιας και η σημασία τους στην πλοκή μεγάλωνε χωρίς το απαραίτητο screentime. Πολλά από τα αρνητικά βέβαια είναι πράγματα που μπορούν εύκολα να διορθωθούν στην 2η σεζόν που έχει ήδη καθυστερήσει λόγω covid.
Για Orlando Bloom και Cara Delevingne τώρα για μένα ήταν και οι 2 τους από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις. Εξαιρετικοί και οι δύο, ίσως στις καλύτερες στιγμές τους, ωραία χημεία στηρίζουν το show πετυχημένα.
Αυτό έφαγε ακύρωση μετά από 1 επεισόδιο. Οι λόγοι βέβαια ήταν παρασκηνιακοί (κάτι σχετικά με φορολογίες διάβασα αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία).
Ξεκινάει καλά, σε βάζει στο κλίμα σχετικά εύκολα. Μου άρεσε που είδα νέα πρόσωπα, ηθοποιούς που δεν τους ήξερα και τόσο. Και εδώ ωραία παραγωγή, ειδικά ο βάλτος ήταν προσεγμένος και τρομακτικός. Δυστυχώς όμως όσο προχωρούσε τόσο χειρότερο γινόταν. Κακό γράψιμο και σε story και σε χαρακτήρες από ένα σημείο και μετά τα ψιλογάμησαν. Αυτό παρέσυρε λίγο και τους ηθοποιούς με αποτέλεσμα οι ερμηνείες να γίνουν λίγο… μάπα όσο προχωρούσαμε. Απογοήτευση στο τέλος. Κρίμα γιατί έδειχνε υποσχόμενο. Αργότερα διάβασα πως ήταν να γυριστούν περισσότερα επεισόδια στην 1η σεζόν αλλά λόγω ακύρωσης έπεσε ψαλίδι.
Οντως, το 1ο επεισοδιο swamp thing ηταν πραγματι εξαιρετικο, ατμοσφαιρα, τρομος, αψογο body horror και εφφε, αλλα γρηγορα δυστυχως εξελιχθηκε σε μουφα.
Γίναμε:
Το πέταξε μπροστά μου το νέτφλιξ, το κατάπια στη Muga:
Αν εξαιρέσω το cringe από τις τοποθετήσεις μερικών ιστορικών σε προφορά καθώς και νοοτροπία ας το κάνουμε χόλυγουντ, παραήταν ευχάριστο, προσεγμένο και καλογυρισμένο. Δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί, γινόταν κατακλυσμός ονομάτων, αλλά όπως διασταύρωσα αργότερα παραήταν ακριβές και εύστοχο.
Επίσης, καλό το WandaVision, στο τέλος μπορούσε και καλύτερο, εκνευρίστηκα που ακύρωσε από μόνο του μερικά τρελά σενάρια που teas-αρε μες τη σεζόν, αλλά πολύ ανανεωτικό και καλή ηθοποιία. Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο αν και είχα καταλάβει που θα βασιζόταν. Θα έκανα κάποιο αστείο για τον Mephisto και όλες τις θεωρίες αλλά τώρα η φάση μου είναι memes για Godzilla vs Kong.
Ρεφυγιαποδώρε. Επίσης είχε μία από τις καλύτερες τρολλιές όλων των εποχώνε, και μπράβο στον Paul Bettany που κρατάει την τέχνη αληθινή.
Κατά τα άλλα
(α) Deadwind σχεδόν με έχει ψήσει να ξαναπιάσω Νέσμπο
(β) ερχόμαστε
Και μενα μ αρεσε πολυ αυτο. Αυτοι οι χαμηλοι σκανδιναβικοι τονοι με σαγηνευουν. Και παντα πετυχαινουν το αστυνομικο διδυμο
Αν και φαν των Σκανδιναβικων, βιβλιων και σειρων, το Deadwind ηταν τεραστια απογοητευση.
Πολυ b-mοvιλα, κακοι ηθοποιοι και γενικα αφελες Δε καταφερα να το συνεχισω περα απο 2-3 επεισοδια.
Δεν εχει την ποιοτητα του Bron/Broen η του Trapped, αλλα δεν μου φανηκε τοοοσο κακο. Κριμα
Ώπα, έχει κάποια σχέση o Nesbo με αυτό ή απλά εννοείς ότι είναι σκανδιναβικό noir?
^ Το δεύτερο.
Τα πρώτα επεισόδια μόνα τους κι εμένα δε με ξετρέλαναν, αλλά όσο προχωρούσε λάτρεψα ακραία τους χαρακτήρες (κυρίως το ντουέτο, προφανώς) και τη μαυρίλα του.
Θα τσεκάρω από περιέργεια.
Το τελευταίο καλό σκανδιναβικό noir που είδα ήταν στην πρώτη καραντίνα και ήταν το The Valhalla murders, τσέκαρέ το αν δεν το έχεις δει.
Κριμα κρίμα κρίμα… RIP