Περί σειρών γενικά

τελικά μλκιες έλεγα. είναι όντως one take τα adolescence

https://screenrant.com/adolescence-show-one-shot-filming-hidden-cuts-explained/

1 Like

Χθες είδα το πρώτο και δεν είδα κάποιο πιθανό cut.

Δε μου κάνει έκπληξη βέβαια, ο ίδιος σκηνοθέτης έχει γυρίσει με το ίδιο στυλ την ταινία και σειρά Boiling Point με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Καλό ήταν το adolescence, κι ας το περίμενα καλύτερο με όλο αυτό το hype.

Και εμένα το κομμάτι περί μονοπλανου αδιάφορο με αφήνει, αλλά ειχε πολύ καλές ερμηνείες και ενδιαφέρουσα- επίκαιρη ιστορία.

Στο τελευταίο επεισόδιο κάνει και ένα είδος closure- στοχασμού- που το κάνει το πιο ενδιαφέρον επεισόδιο της σειράς, μαζι με τμήματα του τρίτου (πχ η συνέντευξη με την ψυχιατρο ήταν πολύ δυνατή σκηνή)

3 Likes

Τα γάμησε όλα το finale Severance 2ης σεζόν, ακόμα και να τελείωνε έτσι τώρα θα ήμουν ευχαριστημένος - μέσες άκρες, νομίζω διαφαίνονται οι ραφές του “μυστηρίου” αλλά κυρίως έχει ολοκληρωθεί σε τεράστιο βαθμό η αψίδα των χαρακτήρων και σημαντικό μέρος του “ταξιδιού” τους.
Πραγματικά πολύ καλό φινάλε σε μια πολύ καλή δεύτερη σεζόν!
Legit καλή, μεστή τηλεόραση για εμένα, από τις καλύτερες σειρές που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

Τελείωσα 1000 Blows σε 2 μέρες (αεροπλάνο και ξενοδοχείο το βράδυ γαρ) - φοβερή καγκουριά, στα πρότυπα των Peaky Blinders του ιδίου δημιουργού… όποιος θέλει μαγκιά και logos με αφίσες ή τσιτάτα που βρίσκεις πλέον στο 99% των χιπστερ μπαρμπέρικων - Λονδίνο αρχών αιώνα - μπουκέτα - slow motion - υπέρ του δέοντος μελόδραμα και high budget σαπουνόπερα, επενδύει 1000%. Περιμένω πως και πως 2η σεζόν

Λογικά Adolescence τώρα στα κοντά, παράλληλα χαζεύω ξανά Futurama και περνάω σούπερ

Επίσης σε ένα μήνα στο Prime, νέα σειρά από Daniel Palladino και Amy Sherman-Palladino (Marvelous Mrs. Maisel) με Luke Kirby, Charlotte Gainsbourg και αρκετούς ηθοποιούς από παλαιότερες δουλειές του διδύμου - άχαστο για εμένα, αυτό που περιμένω πιο πολύ από όλα φέτος.
Έχει ήδη συμφωνηθεί νομίζω για 2 σεζόν (και βλέπουμε) οπότε ναι, :partying_face: Étoile

2 Likes

Εξαιρετικό το Adolescence, και καλά έκαναν και το κράτησαν σύντομο και σχετικά αφαιρετικό/περιεκτικό.

Δυστυχώς μπήκα σε ένα incel forum (incels . is) και επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μου: οι τύποι έχουν 100% χαρακτηριστικά cult και κοινότητας, δηλαδή παγιωμένη και πλέον τυφλή πίστη σε συγκεκριμένες πεποιθήσεις, τις οποίες στηρίζουν με (αβάσιμα και παράλογα) επιχειρήματα που έχουν όμως δομή (αλλά όχι λογική).

Δεν μου κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν τέτοια ακραία στοιχεία.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι βλέπω τέτοια στοιχεία σε πιο casual γνωστούς μου, που δεν θεωρούν εαυτόν incels, και που κάποιοι από αυτούς όχι μόνο δεν είναι, αλλά έχουν πολλές περιστασιακές συντρόφους π.χ. (Και έχω και έναν καλό φίλο που έχει ψυχολογικά προβλήματα, και θα μπορούσε να κυλήσει σε τέτοια μονοπάτια - με πονάει πολύ αυτή η ιστορία).

“Casual” άντρες που δηλώνουν αντι-φεμινιστές. Που λένε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πατριαρχία, αλλά ότι οι γυναίκες είναι το dominant φύλο στον κόσμο και έχουν το πάνω χέρι. Που νιώθουν σε κάποιο βαθμό entitled/ότι είναι δικαίωμά τους να δεχτεί μια γυναίκα να κάνει σεξ μαζί τους και πιστεύουν ότι είναι υποχρεωμένη μια γυναίκα να εξηγήσει γιατί δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί τους. Που έχουν γίνει εντελώς consumed από την ιδέα ότι η αναζήτηση συντρόφου είναι ακριβώς ένα “market” άρα ένα “πεδίο δράσης” με συγκεκριμένους κανόνες, και δεν χωράει στο μυαλό τους ότι οι σχέσεις των ανθρώπων μπορεί να είναι αυθεντικές, οργανικές, να μην χωρούν απόλυτα σε στεγανά.

Και θέλω να πω το εξής:
Η σειρά εστιάζει στην επίδραση αυτής της online κιμαδομηχανής των social media και των forums σε εφήβους, και καλώς. Αλλά όπως ανέφερα, τα βλέπω αυτά σε 30άρηδες+ γνωστούς μου. Δεν αφορά μόνο εφήβους και νεαρούς. Επειδή λοιπόν είμαστε ενήλικες, δεν είμαστε άτρωτοι στον απίστευτο ανταγωνισμό lifestyle που επιβάλλουν τα social media, ούτε στο gamification που επιβάλλουν τα dating apps.

Πρέπει να ανοίγουμε το στόμα μας και να μιλάμε στους φίλους και τους γνωστούς μας όταν βλέπουμε τέτοια πράγματα. Πρέπει να επιχειρηματολογούμε και να διαφωνούμε actively με τέτοια άτομα. Πολλοί από αυτούς δεν είναι καμένες περιπτώσεις, και πρέπει να τους υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι για κάθε φύλο, ότι πρέπει να καταργηθούν οι παρωχημένες έννοιες της “αρρενωπότητας” και “θηλυκότητας”, ότι οι γυναίκες είναι απλά άνθρωποι, και μπορούμε να είμαστε φίλοι, να έχουμε κανονική επαφή κ.ο.κ.

9 Likes

Πολύ βαθύ και ωραίο ποστ. Και έχεις δίκιο - το θεμα ειναι ευρυτερο, αλλά βαράει πάρα πολύ τους μικρούς άντρες, γιατι έχουν τις περισσότερες ανασφάλειες.

Μια φανταστική συζήτηση για το θέμα, σε αυτο το λινκ.

Για να μην ειμαστε οφφτοπικ, αν θες το συζηταμε στο αντιστοιχο τοπικ Jordan Peterson, woke κουλτουρα και η θεση του αντρα στην συγχρονη εποχη - #47 by jonkyr

2 Likes

Δηλώνω ανυπόμονος και για τα υπόλοιπα επεισόδια
Τα πρώτα 2 ήταν παρανοϊκά διασκεδαστικά

4 Likes

ΜΠΡΑΒΟ ρε συ ποτ, το’ χα ξεχάσει ότι έβγαινε αυτή τη βδομάδα, ήταν στα πολύ αναμενόμενα και για εμένα - skip το Adolecence προς το παρόν, μπαίνει αυτό μπροστά

1 Like

Ωραίο το The Studio, εύγε - ειδικά στο 2ο επεισόδιο γέλασα πάρα πολύ, αρκούντως meta παρωδιακό και παράλληλα δυνατή κωμωδία καταστάσεων με εξαιρετικό κωμικό timing στα διάφορα ευτράπελα.
Όχι ότι το πρώτο πήγε πίσω, αν και ήταν το “εισαγωγικό” και αναγκαστικά έφαγε λίγα λεπτά για να “στήσει” τη φάση, στο σκηνικό με τον Σκορσέζε (τρελό guest) ξέφυγε.
Περιμένω πως και πως το επόμενο, είναι και μισαωράκι - πόπα!!

Rogen + Goldberg = Superbad, Pineapple Express, This Is the End κτλ οπότε όποιος γνωρίζει τη φιλμογραφία τους, ξέρει πάνω κάτω τι θα δει

1 Like

Γεια… Έχω πολύ καιρό να γράψω στον μίτο αυτόν… Πάμε ένα μικρό σάμαρι, του τελευταίου εξαμήνου:

Κόμπρα Κάι - 1ο παρτ δε μου πολυάρεσε, αλλά 2ο και 3ο έκοψε ποπούς

Severance - Απίστευτη σειρά, αν εξαιρέσεις το επεισόδιο με το χωριο της Χάρμονι είναι η καλύτερη σειρά αυτή την περίοδο. Αλήθεια, τι πιστεύετε ότι είναι ο σκοπός του πειράματος, διότι για το MDR μάθαμε, αλλά είναι μόνο μέρος του πειράματος?

Προφανώς έχει να κάνει με την κλονοποίηση/μεταφορά συνείδησης και η Τζέμα είναι ένα απο το πειραματόζωα, και χρησιμοποιώ πληθυντικό, διότι η άλλη με το κατσίκι ρώτησε, how many more; άρα υπάρχουν πολλά πειράματα. Μάλλον ο μπάρμπα Ίγκαν θέλει να βάλει την συνείδηση το Κίερ στο κορμί της κόρης του

Papillion Noir - Μίνι σειρά, έχω δει μονο 2 επεισόδια αλλά έχει ενδιαφέρον και μυστήρο

Adolescence - πολύ hype αλλά λίγη ουσία

White lotus - περιμένω να τελειώσει να το δώ μονοκοπανιά, S 1 κ 2 ήταν φανταστικ;ew.

1 Like

Το ΣΚ είπα “ρε συ Βασίλη, πληρώνεις που πληρώνεις κάνα κατοστάρικο σε συνδρομητικά κάθε μήνα γιατί θες ανά πάσα στιγμή να έχεις ότι ταινία υπάρχει διαθέσιμη με το πάτημα ενός κουμπιού, ε δεν βάζεις και δοκιμαστικά ένα vodafone TV, που έχει όλο το HBO πλέον, μπας και αρχίσεις να βλέπεις και καμιά κλασσικούρα σειρά ξανά;”
Βάζω λοιπόν Vodafone TV -οικτρό interface, όπως και σε όλα τα ελληνικά συνδρομητικά κανάλια- και αρχίζω να χαζεύω κατάλογο HBO (τον κατάλογο ταινιών + τα αποκλειστικά της Warner κτλ άλλη στιγμή θα τα ψάξω).
Αφού βάζω στα “αγαπημένα” καμιά 10αριά κλασσικές σειρές που θέλω να δω/ξαναδώ/ξαναδώ μαζί με την κερά μου, λέω ας αρχίσω solo προς το παρόν κάτι καινούριο και μέχρι προσφάτως big talk in town → βάζω να δω πιλότο Succession

2 μέρες μετά, Δευτέρα πρωί πλέον, μου έχουν μείνει 2 επεισόδια για season finale και περιμένω πως και πως να πάω σπίτι και να τελειώσω τον πρώτο κύκλο.

Αρχικά, με κάποιον “μαγικό” τρόπο δεν πρόσεξα συντελεστές στους (άκρως εθιστικούς) τίτλους αρχής - πράγμα πολύ παράδοξο για εμένα, καθώς συνήθως σημειώνω μέχρι και second unit directors κτλ και τους ψάχνω μετά να δω τι άλλο έχουν κάνει ή τεσπα ποιοι είναι…
Ξεκινάει η σειρά και καθώς προχωράει λέω από μέσα μου πως “είναι σαν να βλέπω σειρά του Ianucci (The Thick of It) με εμβόλιμες πινελιές ύστερου Adam McKay (Anchorman, Talladega Nights, Big Short, Vice, Step Brothers κτλ)”.
Εν τέλει τελειώνει το επεισόδιο - βλέπω created by Jesse Armstrong AKA συν-σεναριογράφος του Ianucci στο The Thick of It και Sancho Productions (το studio των McKay - Will Ferrell) με τον Adam McKay να έχει τελικά όντως σκηνοθετήσει και τον πιλότο.

Τεσπά δεν έχω διαβάσει καθόλου τι έχετε γράψει εδώ, η σειρά είναι διαμάντι προς το παρόν - δεν ξέρω από που να την πρωτοπιάσω, μιλάμε για άκοπο αριστούργημα πολλών καρατίων.
Όποιος έχει δει The Thick of It και In the Loop καταλαβαίνει τι εννοώ - καλογραμμένη ιλαροτραγωδία στο πιο σαρδόνιο της.

Η κερά μου το έχει δει, έκατσε και ξαναείδε 8 επεισόδια μαζί μου το ΣΚ και μου είπε πως γίνεται απείρως καλύτερο σταδιακά (πόσο δλδ;; )

Αυτά, ναι, Succession λοιπόν το…Succession

Seferlis GIFs - Find & Share on GIPHY

8 Likes

Έχουμε διώξει άτομα απο το φόρουμ για μικρότερα αμαρτήματα. Ακου δεν εχει δει succession…

Εχεις δει τουλάχιστον Veep, ή πρέπει να ξανασυζητησουμε την φιλία μας ;

:smile:
ναι ναι, Iannucci έχω δει έναν πελώριο όγκο του main έργου του, ταινίες και σειρές, είμαι fan γενικά - και μάλιστα τις πολλές από τις παλιές του σειρές στο BBC στα 90s πχ I’m Alan Partridge ή The Day Today.

Succession περίμενα να το βρω σε κάποιο συνδρομητικό, για αυτό και το άργησα… οκ και γιατί δεν είχα χρόνο όταν ήταν στα high του, αλλά ναι, αυτό

Δε βλεπω γνωμες για 3ο κυκλο The Wheel Of Time και ανησυχω. Εχει κανει τρομερο upgrade σαν παραγωγη σε σχεση με τους πρωτους 2 η τουλαχιστον ετσι μου φαινεται. Επισης, δεν εχω καμια επαφη με τα βιβλια βεβαια για να συγκρινω, αν και ειμαι βεβαιος πως εχουν κοπει πολλλλαααα, αλλα το σεναριο τωρα αρχιζει και ξεδιπλωνεται και γινεται ολο και πιο ενδιαφερον.

1 Like

Εγω βρηκα ψιλοχαλι τον πρωτο κυκλο, οποτε δεν συνεχισε, αλλα ακουω πολυ καλα λογια για την τριτη σεζον οποτε μαλλον θα αρχισω να βλεπω την δευτερη.

Ενταξει, δε θα πω ψιλοχαλι αλλα μετρια ηταν! Η 2η λιγο καλυτερη αλλα παλι οχι κατι τρομερο. Τη 3η τη βρισκω καταπληκτικη!

Οχι εντελως οφτοπικ:
Με τη νεα νομοθεσια περι πειρατειας τι κανετε γενικα; Στα της μουσικης δεν επηρεαζομαι ιδιαιτερα. Με τις αγορες cd που κανω, yt και spotify ειμαι υπερκαλυμμενος. Στα των σειρων και ταινιων δε ξερω τι να κανω. Δεν εμπιστευομαι και πολυ τα vpn οσον αφορα το κατεβασμα μεσω τορρεντ.

1 Like

Με χει προβληματισει και μενα, αλλα δεν εχω ιδεα. Δεν θεωρω οτι με καλυπτει το vpn, αν οντως θελουν να ασχοληθουν μαζι μου. Το μονο που χω ακουσει απο καπως ενημερωμενη πηγη ειναι οτι αυτα τα μετρα ειναι κυριως για τα συνδρομητικα καναλια και την καταπολεμηση του πειρατικου streaming περιεχομενου nova κ cosmote. Οπως και να χει ειναι θολο το τοπιο ακομα

1 Like

Το Succession το εκοψα στον τριτο κυκλο αφου καταλαβα οτι η καθε σεζον ειναι αναμασημα της προηγουμενης

Οικογενειακες ιστοριες για μεσοαστούς που ακόμα ονειρευονται οτι μπορουν να γινουν πλουσιοι.

Όντως ανακυκλώνεται αλλά δεν παύει να είναι η καλύτερη σειρά μετά το Breaking Bad.

Καμια απο τις 2 ουτε καν τοπ10