Περί σειρών γενικά

το κοινο τους ειναι οτι και οι δυο ειχαν τις περισσοτερες φορες δικιο αλλα πηγαιναν απεναντι στον κεντρικο ηρωα οποτε ηταν αντιπαθεις στους φανς. Ο Chuck για μενα ειναι ενα τσικ χειροτερος γιατι εβαζε τρικλοποδιες στον Jimmy

Και ενα quiz: Στην κλιμακα Skyler τι βαθμο (εκνευριστικοτητας) τι βαθμο θα βαζατε στην Wendy απο το Ozark?

Και για να βαλω στο παιχνιδι και κάποιον που σπαει ολες τις κλιμακες και κανει το κοντερ ανεμιστηρα, τι θα βαζατε στον Kreese απο τα karate kid/cobra kai?

Mindhunter πολύ ωραία σειρά, ξενέρα που δεν το ανανέωσαν.

4 Likes

Αυτό το είδε κανείς? Μόλις τελείωσα το βιβλίο, εξαιρετικό ήταν, και λέω να το ξεκινήσω

3 Likes

Τελειωσα τη 2η σεζον του Man in the High Castle και ηταν αρκετα καλη - η πρωτη ειδικα μου αρεσε πολυ. Εχοντας διαβασει το βιβλιο, ειναι φυσικα πολυ αλλαγμενη η ιστορια αλλα αρκετα εξυπνα δεμενοι οι χαρακτηρες.
Ειναι ορισμενα πραγματα που με ξενερωσαν λιγο για το πως αποδωθηκαν αλλα γενικα ειναι αρκετα καλη προσπαθεια - ειναι ετσι κ αλλιως “βασισμενο”.
4 σεζον βεβαια δε ξερω ποσο μακρια θα το τεντωσουν αλλα σιγουρα θα το τελειωσω.

1 Like

Ο Kreese ειναι θεος απλα ε.
Οταν τελειωνα την πρωτη σεζον μεσα σε μια μερα πριν δυο χρονια,στην τελευταια σκηνη του τελευταιου επεισοδιου που εμφανιστηκε,κοντεψα να παθω αμοκ…

1 Like

Άρχιζω το community. Είδα κανα 2 επ μέτρια φάση. Γενικά δεν είμαι πολύ της κωμωδίας, γελάω δύσκολα με αστεία σε σειρές κ ταινίες και θεωρώ τις πρώτες σεζόν του big bang theory γαμάτες. Σαν σειρά αξιζει λοιπόν να συνεχίσω;

Μόλις τελείωσα σερί “The Office” αγγλικό και στο καπάκι αμερικάνικο !!! Απλά respect !!!

3 Likes

Τα πρώτα επεισόδια με το αστυνομικό κομμάτι είναι πολύ δυνατά.Αργότερα που μπαίνει το supernatural στοιχείο πέφτει η φάση.Καλό καστ πάντως.

Στο φίλο parga απαντώ, ότι Wendy skyler ισοπαλία. Σπάσιμο αρχιδ… και οι δύο εξίσου.
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πιο πίσω αλλά ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΏ ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΈΡΝΕΙ. Δείτε και τις 2 σεζόν με κλειστά μάτια όπως και τη ταινια

1 Like

ειμαι 2ο κυκλο…δες το,και εγω στην αρχη ημουν λιγο επιφυλακτικος…επεισόδιο με επεισοδιο γίνεται ολο και καλυτερο…

1 Like

Ίσχυει αυτό που είπε ο @Storm. Γίνεται καλύτερο πιο μετά. Έχω δει τις 2 σεζόν αλλά δε θυμάμαι πότε “λένε” ότι αρχίζει να χαλάει, αυτοί που το έχουν δει ολόκληρο.

@QuintomScenario θύμισέ μας…

1 Like

Εγώ πάντως μέχρι και την 3η σεζόν μια χαρά την ευχαριστήθηκα τη σειρά
Στην 4η νιώθω ότι χάθηκε η αρχική μαγεία… οριακά βαριέμαι αρκετές φορές.
Εννοείται θα την τελειώσω τη σειρά όμως.

Κρατιεμαι να μην γραψω σε αυτο το τοπικ γιατι βλεπω διθυραμβους και “αλανθαστες” σεζον για Breaking Bad και βαζω τα γελια (και ακομα περισσοτερο που πεφτει μισος για Skylar & Marie αλλα οχι για το μεγαλυτερο σιχαμα της σειρας, δηλαδη τον Walter White :face_vomiting: :face_vomiting: :face_vomiting:) , αλλα αντε, ας μιλησω ελαχιστα για Community, αν και εχει και ξεχωριστο θρεντ η σειρα.

Σεζον 1-2-3: Εξαιρετικες, λιγοτερο ή περισσοτερο, νομιζω των περισσοτερων το ranking ειναι 2>1>3 αλλα μικρη σημασια εχει

Σεζον 4: Πηρε ποδι ο Dan Harmon αφου δεν τα εβρισκαν με τον Chevy Chase του οποιου το ονομα μετρουσε περισσοτερο αν καταλαβα καλα, μακραν η χειροτερη σεζον. Βλεπεται… αλλα με το ζορι.

Σεζον 5-6: Επιστροφη Dan Harmon, εμφανης ανοδος στην ποιοτητα σε 5η σεζον, η 6η για μενα αρκετα πιο κατω αλλα σε εκεινη την φαση εχουν μεινει 4 απο το αρχικο καστ των 7 της παρεας, οποτε ειναι λιγο αλλη φαση η σειρα. Εχω ακομα 4-5 επεισοδια για να την τελειωσω, την εχω παρατησει εδω και μηνες.

tl;dr οι πρωτες 3 σεζον αλλαξαν την εννοια του sitcom, ταυτοχρονα μαζι με σειρες οπως Modern Family και Parks and Recreation, αφου πλεον το mockumentary εγινε ο χρυσος κανονας. Το Community ειχε τον μεγαλυτερο βαθμο “meta” απο ολα αυτα, δεν ειναι για ολους, αλλα απο την αλλη… θα επρεπε να ειναι για ολους ισως?

4 Likes

Spoiler alert, αν και δεν νομιζω να υπαρχει καποιος να μην εχει δει το Br Ba

Μα η αλλαγή του Walter απο εναν καλοψυχο αλλα δειλο ανθρωπο σε ενα κυνικο αρχιδι ειναι και η κεντρικη ιδεα της σειρας, με τους λογους που τον εκαναν κυνικο και αυτα που τον εκαναν να εθιστει στις νεες του συνηθειες και να ονειρευεται να χτισει μια αυτοκρατορια. Ειναι και ο τροπος του storytelling αυτος (σχεδον ολοι με τον Λαρουσο δεν ειμασταν στο karate kid?) που συνηθως βλεπεις με συμπαθεια τον κεντρικο ηρωα.

Εγινε ο Walter τιγκα εκνευριστικος σε αρκετες σκηνες απο καποια σεζον και μετα? Εννοειται ναι. Θυμαμαι την πρωτη που πραγματικα με εκνευρισε, οταν αφησε τη γκομενα του Jessie να πεθανει απο αναρροφηση.

Αντιθετως η Skyler ηταν ενα κυνικο αρχιδι απο την αρχη, εκανε πολυ λιγοτερο φρικτα πραγματα απο τον Walter, αλλα λογω storytelling αυτη μας εκνευρισε περισσοτερο.

Στην πραγματικη ζωη εννοειται πως σε σχεση με τον Walter ειναι ελαχιστα “bad”

Το ολο θεμα δεν ειναι να πεις οτι καλα εκανε και εγινε αρχιδι ο Walter, αλλα να κατανοησεις τη διαδικασια πολλες φορες πιανοντας τον εαυτο σου να δικαιολογει τα αδικαιολογητα, αλλα με ενα αναιμακτο τροπο σε σχεση με την πραγματικη ζωη. Αυτο το ψυχολογικο βαθος του Br Ba- και πολλες αλλες λεπτομερειες που δεν τις θυμαμαι με ακριβεια για να μιλησω γι αυτες τοσα χρονια μετα- μαζι με καποιες γαματες σκηνες δρασης ειναι που το κανει απο τις καλυτερες σειρες ολων των εποχων. Και οτι ξεμπροστιαζει και την νεοφιλελε Αμερικη σε οσους δεν τα ξερανε.

(σορυ το γαμησα στα εντιτ αλλα ολο μου ρχεται κατι καινουριο να γραψω :D)

3 Likes

Δεν συμφωνω σχεδον με τιποτα.

Βρισκω μια ιστορια η οποια προωθει το νοημα πως οποιοσδηποτε “καλοψυχος” μπορει να διαφθαρει σε τετοιο επιπεδο απλα προβληματικη στον πυρηνα της, και πολυ προβληματικο επισης το glorify σε αυτο, που δυστυχως γινεται απο μεγαλη μεριδα φανς της σειρας. Οσον αφορα το ψυχολογικο βαθος… δεν το βλεπω πουθενα. Και γενικα απεχθανομαι πλεον τις ιστοριες αποδομησης.

Σε εναν τοσο μιζερο κοσμο με τοση μαλακια γυρω μας απο καθε πλευρα, μου φαινεται τεραστιο χασιμο χρονου να κατσω να δω και στην οθονη μου ποσο αρχιδι μπορει να γινει καποιος. Και επ ουδενι πρωτοτυπο. But that’s just me, πεστο και προσωπικο παραπονο αν θελεις. Στην σκηνη που αναφερεις πως αφησε την γκομενα του Τζεσι να πεθανει δεν εγινε απλα “εκνευριστικος”. Ενας μη sociopath θα επρεπε να ευχεται να ηταν αυτος που παθαινε την αναρροφηση στην θεση της κοπελας. Σορρυ, δεν επιασα τον εαυτο μου να δικαιολογει τα αδικαιολογητα πουθενα στην σειρα, ιδανικα θα τον ειχαν σκοτωσει στο πρωτο επεισοδιο και θα ειχε σταματησει εκει η σειρα :stuck_out_tongue:

Επισης, απο που κι ως που ηταν κυνικο αρχιδι απο την αρχη η Skylar? Ουτε καν.

Περαν αυτου, για μενα η σειρα ηταν πολυ καλη μεχρι τα μισα της 4ης σεζον περιπου. Οταν αρχισε να γινεται σουρεαλ σε διαστημικο επιπεδο, οπως του οτι για παραδειγμα να αφανισει ολοκληρο μεξικανικο καρτελ μονος του ενας καθηγητακος Χημειας, εκει απλα αρχισα να γελαω με καθε νεο επεισοδιο.

1 Like

Γι αυτο σε τσιγκλισα να γραψεις περισσοτερα μαν, επειδη εκτιμω τη γνωμη σου και τον τροπο σκεψης σου. Εστω και αν δεν ειδα τη σειρα με τον ιδιο τροπο, δεν εχει σημασια!

Εννοειται

Νταξει προφανως και δεν ηταν αληθοφανες αλλα ηταν γαμω, “σινεμα” ειναι

2 Likes

πωνασουγα επεσα στην παγιδα και εχω κοιμηθει μονο 2 ωρες ολο το βραδυ και με βαζεις να γραφω :sweat_smile:

well played

3 Likes

@Pargalatsos ο κανονικός παργαλάτσος του Rocking είναι ο @QuintomScenario γιατί θέλει να γαμάει όλα όσα μας ευχαριστούν να παρακολουθούμε!

@QuintomScenario :heartbeat:

3 Likes

Μπα, περασα καλα, πολυ καλα βασικα, βλεποντας το Breaking Bad, ειχε προφανως τεραστιες στιγμες.

Και να σου πω την αληθεια, στις πρωτες 3 σεζον ημουν μεγαλος φαν. Μετα με εχασε.

Απλα αν ακουω για “καλυτερες σειρες ολων των εποχων” με πιανουν λιγο τα γελια, αυτο, τιποτα αλλο.

1 Like