Περί αυτιού

Καμένο thread αυτό. :stuck_out_tongue: Λοιπόν, έχω ακούσει πως η συχνή ασχολία με τη μουσική σε στούντιο και συναυλίες, όπως και η μουσική μέσω ακουστικών δημιουργεί προβλήματα ακοής. Εγώ μάλιστα που παίζω και μουσική και γενικότερα δεν προφυλάσσω τα αυτιά μου στο στούντιο και ακούω και μουσική απο mp3 στο τέρμα καμιά φορά έχω ένα έντονο βουητό. Μπορεί να δημιουργηθεί με το χρόνο πρόβλημα; Πώς προφυλάσουμε τα αυτιά μας; Ποια ακουστικά είναι κατάλληλα για συχνή χρήση;

Η παρατεταμένη έκθεση σε πολύ δυνατό ήχο μπορεί όντως να προκαλέσει μερική απώλεια ακοής. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς ακουστικά τύπου in ear που απομονώνουν κάπως τον εξωτερικό ήχο, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να δυναμώνεις τέρμα την ένταση.
Για συναυλίες και στούντιο μπορείς να βρείς ειδικές ωτοασπίδες που χαμηλώνουν μεν την ένταση αλλά δεν αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα ήχου.

Μία λύση: ωτασπίδες. Και στο στούντιο, και σε συναυλίες, και σε λαιβ με τη μπάντα σου, παντού. Εκτός απ’ το mp3;p

Ειδικά στο studio όχι μόνο προστατεύουν αλλά αν έχεις υπερβολικό drummer θα μπορέσεις να ακούς πιο καθαρά τι γίνεται. Είναι τρελό must.

Σε συναυλία δεν έχω βάλει ποτέ πλάκα πλάκα, σε κανα An θα μετράνε πολύ.

Συναυλίες μόνο για το κάγκελο έχω δοκιμάσει γιατί κάθε φορά έφευγα με πονοκέφαλο και βούιζαν τα αυτιά κανά 3ήμερο

(epeidh eimai e3wteriko dn exw ellhnika opote… -> )

Sto studio metraei poly,egw ws drummer akouw kathara mpaso kai 2 kithares kai malista thn fwnh pou xanete se ola ayta , kai poly xamhloterh entash opote dn kourazese kai akous kathara ta panta,vgazei thn vavoura vre aderfe. Alla oxi poly dynates otoaspides,egw pairnw aytes me 50lepta (h oso exei) kati kitrines,mia xara eimai edw kai kati mhnes pou foraw sto studio.Keriou eixa parei alla kovei pio poly ap’oti prepei .

εγω κεριου χρησιμοποιω, μου κοβει ψηλες [ειδικα τα πιατα ακουγονται ονειρο] και καποιες απ τις μεσαιες

σε live σε κλειστους χωρους με ψιλοχαλια ηχο βοηθανε καθολου οι ωτοασπιδες?

Gagarin εχω χρησιμοποιήσει μόνο. Στο κάτω κάτω παίρνετε και δοκιμάζετε, 1 ευρώ έχουν :stuck_out_tongue:

θα δοκιμασω! θενξ! :slight_smile:

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στο στούντιο γιατί θέλω τα αυτιά μου να είναι ελεύθερα γενικότερα. Αλλά ειδικά όταν ο χώρος είναι μικρός τα ντραμς μπορούν να με τρελάνουν και μετά τα αυτιά μου να βουίζουν σαν τρελά για μέρες.Επειδή βασίζομαι πολύ στο να ακούω καλά ειδικά όταν γράφουμε κομμάτια κτλ δεν θέλω γενικότερα να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Θα δοκιμάσω ωτοασπίδες ή ακουστικά

Τώρα όσο αφορά τα ακουστικά του mp3 μου… είναι προτιμότερο να χρησιμοποιώ τα ακουστικά τα κανονικά ή αυτά τα οποία μπαίνουν μέσα στο αυτί και απομονώνουν κάθε άλλο ήχο;

Τον τελευταίο χρόνο δυσκολεύομαι να ανεβάσω την ένταση στα ακουστικά πάνω από το μισό…

Γενικά προσοχή με τα λεωφορία και γενικά με τα ΜΜΜ παιδιά.

Ασυναίσθητα δυναμώνουμε εξωφρενικά τον ήχο, σε επίπεδα που στην ησυχία του σπιτιού μας δεν θα αντέχαμε. Ξέρω είναι δύσκολο αλλά προτιμήστε κανένα βιβλίο για να μην τραβάτε αυτά που τραβάω εγώ τώρα.

!!! Εννόειτε τα τελευταία :smiley:

τέλεια τέτοια έχω απλά ώρες ώρες με ενοχλούν αρκετά:?

Eγώ πάντα τέρμα τα έχω τα ακουστικά…και πολλές φορές θα ανέβαζα κι άλλο την ένταση αν μπορούσα
:-s

Νομιζω οτι μετα απο καιρο τα ακουστικα “χαλανε” κατα καποιο τροπο γι’αυτο τα βαζεις στο τερμα.Οταν αγοραζεις καινουργια ακουστικα για κανενα λογο δεν βαζεις την ενταση στο τερμα γιατι θα κουφαθεις.Αλλα μετα,απο την πολυ χρηση σταματανε να ακουγονται τοσο δυνατα κι ετσι αναγκαζεσε να αυξησεις την ενταση.

το αντίθετο γινεται…χαλάει το αυτί.!:stuck_out_tongue:
το αριστερό μου αυτί μπορεί να το επιβεβαιώσει…για πολύ καιρό ειχα στα τέρματα ακουστικά στα αυτιά μου.τώρα το εχω φτάσει στο ελάχιστο…

Και μετά έφταιγα εγώ που δε με άκουγες στους Fates…:stuck_out_tongue:
Αν και σου μιλούσα στο δεξί αυτί απ’ ότι θυμάμαι…

αχαχαχαχαχα///πόσο ΓΑΜΑΤΟ είναι ότι όταν το έγραφα, αυτό σκεφτόμουν.!!??:smiley: και τον moon_madness τον άκουγα κανονικά απο το “χαλασμένο” αυτί :stuck_out_tongue:
οπότε φταις εσύ.!! :stuck_out_tongue:

Ποιό είναι το ‘‘χαλασμένο’’ αυτί;

Ρε σεις και γω δεν ακούω ώρες ώρες, αλλά δεν ξέρω να το παθαίνω από κουφαμάρα ή αν το παθαίνω από αφηρημάδα…:expressionless:

το αριστερο :slight_smile: