Περί αυτιού

απτο συναισθημα οχι, απο την καυλα ναι. :lol:
γενικα το να παιζεις ηλεκτρικη κιθαρα ειναι προβλημα για το αυτί. απλά θέλει πολύ προσοχή όπως το να μην δυναμώνεις τον ήχο πολύ ή να κοιτάς τον ενισχυτή ώστε να μην πάει ο ήχος κατευθείαν στο αυτί σου.

εγω μετα απο τη συναυλια των ac/dc ειχα ψιλοφρικαρει γιατι τα αυτια μου τα ενιωθα να βουιζουν για τρεις μερες και φοβηθηκα μη γινει καποιο μονιμο προβλημα.Ημουν και 10 μετρα απο τη σκηνη και μονο τα μαλλια μου δεν ανεμιζαν απο την ενταση!

επισης καποια περιοδο που χρησιμοποιουσα αστικο καθημερινα για διαδρομη 45’ ,ειχα τα ακουστικα στο φουλ παντα και καποια στιγμη ενιωθα τα αυτια μου να πονανε οποτε απλα το χαμηλωνα η τα εβγαζα οταν πηγαιναν να ξαναπονεσουν…μια δυο φορες εγινε αυτο.

Γενικα παν μετρον αριστον που λεγαν και οι ancient alie… OYΠΣ greeks!

Γενικά μην κάνετε μαλακίες με τα αυτιά. Οι βλάβες εκεί ΔΕΝ διορθώνονται:(

γενικά αυτό με το βούισμα στα αυτιά είναι κλασικό πρόβλημα όσων ασχολούνται με την μουσική ή ακούνε πολύ δυνατά με ακουστικά.το έχουν και πολύ γνωστοί μουσικοί.είχα διαβάσει οτι και ο hansi kursch έχει το θέμα αυτό με το βουητό.

δεν προκαλεί κώφωση αλλά επίσης δεν φεύγει.απλά το συνηθίζεις και προφυλάσσεσαι με ωτοασπίδες για να μην χειροτερέψει.

και μενα με χει αφησει ενα θεμα στην ακοη απτο γυμνασιο που ακουγα συνεχεια και τερμα…δεν ειναι οτι δεν ακουω.απλα σε φασεις με φασαρια εκει που αλλος το πιανει κατευθειαν εγω θελω πολλα ρηπλεη

Την προηγουμενη βδομαδα εκανα τυμπανοπλαστικη για να κλεισω τρυπα στο τυμπανο που ειχα εδω και παρα πολλα χρονια.
Θα χασω μερικες συναυλιες και θα διακοψω λιγο με το συγκροτημα αλλα νταξει ας γινει κομπλε το αυτι μου, γτ ειχα ταλαιπωρηθει αυτα τα χρονια (δεν επρεπε να μπει καθολου νερο)

και δεν πρέπει και τώρα φαντάζομαι…

Ναι δεν πρεπει και τωρα μεχρι καποιο διαστημα. Ξερεις απο τυμπανοπλαστικη?

Πως την επαθες την τρυπα και πως καταλαβες οτι υπαρχει οντως τρυπα ?

Και εμενα το δεξι αυτι βουιζει αρκετα, εχω παει σε γιατρο αλλα δεν ειδε κατι μεσα + οτι στα ακουογραμματα που εχω κανει και σε αυτον και στον στρατο πηγα πολυ καλα. Μαλλον με τα ακουστικα εχει να κανει

Μικρος εκανα ωτιτδες και πηγα στο γιατρο

Ολο και καπου θα το εχετε γραψει αλλα επειδη βαριεμαι να διαβασω ολο το θρεντ, υπαρχει καποιος τροπος για να βρω το μαξιμουμ επιτρεπτο ηχο απο ακουστικα( εμπειρικα ή καπως αλλιως) ? Εχω ακουσει οτι ευκολα παθαινεις ζημια και σχεδον παντα το mp3 μου ειναι στο φουλ. Επισης ισχυει οτι μετρο και μπ3 στο φουλ ειναι 2X combo και πρεπει να αποφευγεται?

Rule of thumb, καλό είναι να σαι ανάμεσα στο 50-70% της έντασης.

γω δεν ακουω καλα.η ακουω ο,τι θελω.σα τις γριες.πρεπει να το κοιταξω καποια στιγμη

papardela την Τρίτη τρέχοντας για ακοόγραμμα!

Καλα για να μην τον αγχωνεις απο τωρα, μπορει απλα να ναι βουλωμενο τιγκα. Πολλες φορες τις μειωσεις στην ακοη δυσκολα τις καταλαβαινουμε παρα μονο με ακοογραμμα.
Παντως εχει δικιο ο ARIAN πηγαινε σε εναν γιατρο

Arian καλησπέρα, θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί σου για το θέμα της υπερακουσιας; Επειδή προέκυψε πρόσφατα κ ήθελα μια γνώμη. Όπως γνωρίζεις είναι ψιλοσπανιο σύμπτωμα και προσπαθώ να βρω άτομα που το χουν βιώσει για να ζητήσω κάποια συμβουλή. Σ’ ευχαριστώ